Labas, dabar tu esi lietuviškos torentų mainyklos TORENTAI.LT prieangyje.


TORENTAI.LT - neužsiima komercine veikla ir vienintelis tikslas dėl kurio mes veikiame, tai bendravimas ir asmeninės informacijos mainai.

Jeigu tu negali gyventi nesidalindamas su kitais - TORENTAI.LT skirtas kaip tik tau. Registruokis ir prisijunk!


Komentarai šitam "Diatlovo perėja: dingusi ekspedicija / Devil's Pass / The Dyatlov Pass Incident (2013) [BRRip LT] Mistinis / Trileris"





1982audrytis  3
KomentarasParašyta 2013-10-20 15:50
Super Dalintojas
Superpatriotas



Įvertink: 0



Pridėta po 3 min 59 sek:

Issamiai apie si filma:

„Alpinistas“ režisierius Renny Harlinas pristato dar vieną įtraukiantį filmą – pagal tiktą istoriją sukurtą juostą „Diatlovo perėja: dingusi ekspedicija“ (angl. „The Dyatlov Pass Incident“). Liūdnai pagarsėjusi Igorio Diatlovo vadovaujama keliautojų grupė nežinomomis aplinkybėmis žuvo Uralo kalnuose 1959-aisiais. Dabar ryžtingai nusiteikę penki amerikiečių studentai išvyksta atlikti savarankiško tyrimo ir išsiaiškinti nelaimės priežasčių.
Apie dešimtmečius dangstytą ir nuo viešumos slėptą istoriją dažniau prabylama tik dabar. Nenuostabu, kad siaubingas ir paslapties apgaubtas incidentas sudomino ir žinomą JAV kino kūrėją. Jau nuo kovo 8-osios Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame filme „Diatlovo perėja: dingusi ekspedicija“ žiūrovai išvys tikrais įvykiais paremtą siužetą, šokiruojančius ir pribloškiančius entuziastų išgyvenimus. Taip pat – vaizdus, kaip Šiaurės Uralo kalnai pasitiko naująją keliautojų kartą, bei įdomiausią medžiagą apie čia šiurpiai nutrūkusią I. Diatlovo ekspediciją.
Diatlovo perėjos incidentas
Diatlovo perėjos incidentas arba Diatlovo turistinės grupės žūtis – skaudi tragedija įvykusi Šiaurės Uralo kalnuose 1959-aisiais. Numanoma įvykio data – naktis iš vasario 1-osios į 2-ąją, kai nežinomomis ir paslaptingomis aplinkybėmis Cholatčachlio (mansių kalba – Mirusiųjų) kalno papėdėje žuvo 23-ejų I. Diatlovo vadovaujama turistų grupė.
Dešimties patyrusių slidininkų ir keliautojų ekspediciją (vienas dėl kojos skausmų žygio netęsė ir dėl to išgyveno) sudarė daugiausia Uralo politechnikos studentai, jų kelionės tikslas – Ortoteno kalnas, nutolęs nuo nelaimės vietos 10 km į šiaurę. Prieš pat lemtinguosius įvykius I. Diatlovas su bendražygiais dėl pablogėjusių oro sąlygų ir pūgos buvo priverstas sukurti stovyklavietę nenumatytoje vietoje – Cholatčachlio pašlaitėje. Į sutartą vietą, Vižajaus miestą ne vėliau kaip vasario 12 dieną grįžti turėję turistai taip ir nepasirodė. Po dviejų savaičių paiešką pradėjusių kolegų ir artimųjų laukė kraupūs radiniai. Dalis keliautojų buvo rasti sušalę ir išrengti, kiti – su tokiomis traumomis, kurių negalėtų sukelti nei žmogus, nei žvėris. Vienai merginai buvo išrautas liežuvis, kone visi atrodė sužeisti tarsi gynęsi, kai kurie apdegę. Ant rastųjų kūnų buvę drabužiai buvo kiek radioaktyvūs. Nors sovietmiečiu šią istoriją buvo siekta nuleisti tylomis, žinia apie mįslingą 9 žmonių mirtį pasklido per visą pasaulį ir kelia diskusijas iki šiol. Pagal mansių legendą netoli Cholatčachlio kalno (tikėtina, dar Pasaulio tvano laikais) mirė devyni mansiai. Taip pat netoli šios vietos aviakatastrofose žuvo devyni žmonės.
_________________
 
kidpoker  1
KomentarasParašyta 2013-10-20 16:04
Bartezas
Torentietis



Įvertink: 0

KAIP FILMAS? AR PIGUS BE EFEKTU AR TOKS ITAUKIANTIS?
:smile:
 
astankas  0
KomentarasParašyta 2013-10-20 17:07
kapitonas



Įvertink: 0

mano nuomone nieko gero :unsure: kliedesiai kas kokie i da pigiai pastatyta :-/
 
DjSets  3
KomentarasParašyta 2013-10-20 17:25
Superpatriotas


Įvertink: 0

siaip tikriai pradzia gal ir nieko dave savo nupasakojimus ka darys ir kaip ten toliau buvo bet galas tai is fantastikos skyrelio misraine juoda 3,5/10 laiko prastumimuuj :closedeyes:
_________________
 
1982audrytis  3
KomentarasParašyta 2013-10-20 17:42
Super Dalintojas
Superpatriotas



Įvertink: 0

Na cia panasiai kaip bleiro ragana..... :-D
_________________
 
ciguans  3
KomentarasParašyta 2013-10-22 05:01
Superpatriotas


Įvertink: 0

puse bedos
 
saulele05  0
KomentarasParašyta 2013-10-22 15:42



Įvertink: 0

nieko ypatingo, ziuret galima
 
dainiussr  1
KomentarasParašyta 2019-08-15 18:40
10
Torentietis



Įvertink: 0

dalintoju 0
puiku
 

123

 

hit counter
| |
Powered by TB Dev SZ Edition © 2007 Nafania. Forum engine based on sources of phpBB © 2001, 2005 phpBB Group.  Į lietuvių kalbą verčia Torentai.lt Adminas