Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1988 | 2017-06-10 | 3799

Aprašymas: Jonvabalių kapas (jap. Hotaru no Haka, angl. Grave of the Fireflies) – tai japonų karo tematikos anime filmas, režisuotas Isao Takahatos. Tai to paties pavadinimo pusiau autobiografinio romano, parašyto Akiyuki Nosaka, adaptacija. Filmo veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu Japonijoje, pasakojama apie jauną berniuką vardu Seita, kuriam po mamos mirties tenka prižiūrėti savo jaunesniąją seserį Setsuko.

Jonvabalių kapas / Hotaru no Haka / Grave of the Fireflies -  (1988)

2000 | 2017-06-09 | 3736

Aprašymas: Pramuštgalviai vyksta į Paryžių. Ten jie lydi išsiblaškėlį tėvą Stju, kuris kviečiamas pataisyti didžiulio dinozauro. Dinozauras priklauso pramogų parkui ir sugedęs negali džiuginti vaikų. Atvykę keliautojai susitinka su parko direktore Koko. Ši netrukus pasirodo esanti baisiai valdinga, tačiau tėtušiai Stju tai nerūpi – jis įsimylėjęs iki ausų. Kaip jį atgrasyti nuo vedybų su blogąja valdytoja?

1998 | 2017-06-09 | 3681

Donald Duck Over the limb išleistas 1950 m.

1998 | 2017-06-09 | 3564

Donald Duck Donald's Camera išleistas 1941 m.

2003 | 2017-06-09 | 5022

Aprašymas: Filmas paremtas populiariu vaikšku komiksu, laimėjusiu daugybę apdovanojimų. Tai istorija apie mergaitę, kurią Helovyno naktį prižiūri pusbrolis, kuris visai nenori, tokio nuobodaus darbo, tad stengiasi mergaitę išgąsdinti. Tačiau tikros linksmybės prasideda, kai mergaitei ima padėti baisioji krikštamotė…

2030 | 2018-07-24 | 3089

Aprašymas: Karų era Japonijoje dar prieš Sekigahara mūšį (~1600 m.), jaunas ir laisvas kaip vėjas nindzė Saizo netikėtai sutinka Isanami, šventyklos mergelę. Nors vaikinas ir labai nenori veltis į ne savo bėdas, tačiau prašomas padeda. Vėliau jam tenka lydėti ją į vienintelę žinomą saugią vietą – Sanados Yukimuros namus. Isanami yra vienintelė likusi gyva po Izumo šventyklos, kurioje ji praleido visą savo gyvenimą, užpuolimo.

2022 | 2017-06-09 | 3700

Neįtikėtinas nutikimas atsitiko serijoje Pamestinukas. Vieną diena Mergaitė Maša į lokio trobelę parnešė didžiulį kiaušinį ir liepė lokiui jį... perėti. Netrukus išsirito mažas pingviniukas. Lokiui teko būti pingviniuko tėčiu - maitinti, žaisti, rūpintis, štai kokia dalia jo laukia filme Pamestinukas. Tačiau visi mes turim savo namus, ir pingvinui teks iškeliauti į savo kraštą.

2000 | 2017-06-07 | 3851

„Kablelio ir taško nuotykiai“ – naudingas filmukas vaikams. Veikėjas galvoja, kaip iš dvejeto trejetą padaryti. Dėl šio mokinio aplaidumo kenčia kableliai ir taškai. Ką skyrybos ženklai veikia ir koks nuotykingas jų gyvenimas, tikriausiai niekas nė neįtartų... Aišku viena – nuo tingių vaikų jie sprunka toli toli.

2000 | 2017-06-07 | 3805

Senosios animacijos filmukas Žmogus stipriausias. Filmukas apie berniukus kurie norėjo išbandyti kas yra žemėje stipriausias. Jie kvietė veją parodyti ar jis gali pajudinti uolą. Tačiau jam nepavyko. Tada vaikai klausė uolos, medžio. Medis atsakė jog jis stipriausias, bet vaikai jį nukirto. Tada vaikai suprato jog žmogus visų stipriausias. Ir visa aplinka jiems paliudijo.

2030 | 2018-07-24 | 3587

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1993 | 2017-06-09 | 6144

Aprašymas: Tai aštuntasis Drakonų kova Z filmas. Sajanas Paragusas kartu su savo naujagimiu sūnumi Brolly Karaliaus Vedžito buvo ištremti iš sajanų visuomenės ir pasmerkti sunaikinimui dėl pavojingai didžiulės Brolly galios ir išgyveno tik stebuklo dėka. Bet praėjus daugeliui metų Paragusas grįžta trokšdamas keršto, ir apgaule priverčia Princą Vedžitą patikėti savo nuolankumu bei kviečia tapti naujos sajanų planetos karaliumi. Vedžitas aklai pasitiki Paragusu, tačiau papuola į spąstus. Paaiškėja, kad Brolly – tai Legendinis Super Sajanas, turintis milžinišką galią ir visiškai paklūstantis savo tėvui Paragusui, o pagrindinis Paraguso tikslas – ne sukurti naują sajanų visuomenę, o atsikeršyti Karaliaus Vedžito sūnui bei Žemės planetą paversti baze naujai imperijai kurti. Bet siužetui vystantis Brolly ima priešintis, tampa nebepavaldus, Vedžitas suvokia esąs apgautas ir jaučiasi bejėgis, o Gokas, tuo metu jau atvykęs į įvykių vietą, supranta, kad jis vienas niekada nenugalės Brolly…

2030 | 2018-07-24 | 3382

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3603

Žiema. Mieste vyksta karnavalas. Vaikai, šuniukas bei aplinkiai stebi gražų, išskirtinį geltoną dramblį. Visi pastebi, jog drambliui kažkas negerai, jis nuolat pykstasi su savimi. Niekas negali suprasti, kas vyksta. Pasirodo, dramblį valdo dvi nesutariančios mergaitės. Galiausiai jos palieka dramblį ir nueina. Aplinkiniai vaikai nusprendžia pabandyti valdyti dramblį ir jiems puikiai pavyksta. Senosios animacijos filmukas „Geltonas dramblys“vaizduoja, jog kartu imantis darbo svarbiausia būti draugiškiems ir sutarti, nes tik taip viskas seksis puikiai.