Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3600

Senosios animacijos filmukas vaikams Burtų lazdelė. Seniai labai seniai Albanijos kaime gyveno mažas berniukas vardu Marašas ir jo šeimininkas storas ponas. Ponas visaip išnaudojo berniuką, vertė sunkiai dirbti. Kartą į kaimą užklydo senelis keliautojas, kuris prašė atsigerti. Pono papūga išvadino jį kvailiu, o berniukas davė jam atsigerti. O senelis palaimino berniuką "gyvenk ilgai, kaip kalnai, Marašai"... Filmukas moko, kad geram žmogui visada viskas bus gerai, o pasipūtusiam gobšuoliui ponui nuolat viskas nesiseks.

2016 | 2017-06-09 | 3851

Aprašymas: Prieš tris tūkstančius metų Ramųjį vandenyną skersai ir išilgai išmaišę drąsiausi pasaulio jūrininkai rado daugybę nuostabiausių salų ir kerinčio grožio gamtos kampelių. O dabar atėjo eilė narsiai mergaitei, vardu Vajana (angl. Moana), keliauti į platųjį pasaulį ir išgelbėti savo tautą. Nuostabi ir iššūkių pilnoje mergaitės kelionėje Vajana susipažins su pusdieviu Maui, ir drauge jie pažins neaprėpiamai didelius vandenynus, sutiks šiurpą keliančių monstrų ir ras atsakymus apie narsiuosius Vajanos protėvius ir kilnią jos misiją šiame pasaulyje. „Vajana“ – jau 56-asis kino studijos „Walt Disney Animation Studios“ animacinis šedevras. Akių nuo ekrano atitraukti neleidžianti animacija, žavingi personažai ir nuostabi muzika mažiems bei dideliams kino žiūrovams taps nepamirštamu rudens kino nuotykiu, priminsiančiu šiltas vasaros dienas pajūryje.

2030 | 2018-07-24 | 3988

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1995 | 2017-06-09 | 3891

Aprašymas: Tai filmukas apie puikiai žinomą Walto Disney personažą Gufį. Ir apie jo sūnų Maksą. Šis yra įsimylėjęs bendramokslę Roksaną, todėl, kad ją sužavėtų, Maksas su geriausiais draugais nutraukia mokyklos direktoriaus kalbą ir surengia neilgą, bet įspūdingą koncertą. Šis išsišokimas paverčia Maksą mokyklos žvaigžde, bet supykdo direktorių. Jo tėtis Gufis laužo galvą, kaip padėti sūnui, ir nusprendžia suorganizuoti žvejybinę iškylą tik jiems dviem. Gal idėja būtų ir nieko, tik kad jau suplanuotas pasimatymas su Roksana. Kad nesusigadintų sunkiai užtarnauto kietuolio vardo, Maksas griebsis melagysčių. Dėl to jo su tėčiu kelionė tikrai nebus labai sklandi. Nuotykiai ir netikėtumai laukia kiekviename žingsnyje!

2010 | 2017-06-09 | 4076

Aprašymas: „Haris Poteris ir mirties relikvijos 1 dalis”. Haris, Ronis ir Hermiona eina Dumbldoro pasiųstu taku – surasti visus Horokrusus, bei juos sunaikinti. Tačiau tai nebus taip lengva. Haris, Ronis ir Hermiona yra nusikaltusieji teismui, nuo tada kai Mirties Valgytojai užgrobė Magijos Ministeriją. Buvo pasiūlyta 10 tūkst. galeonų suma tam, kuris suras ir įduos Harį Mirties Valgytojams, kad Voldemortas galėtų jį nužudyti (tik Voldemortas gali nužudyti Harį, bet Tamsos Valdovas liepė Mirties Valgytojams nežudyti berniuko, nes tai nori padaryti pats). Haris nežino, kaip atrodo Horokrusai, kur jie yra, ir neturi jokių minčių, kaip juos sunaikinti. Kol Poteris yra šioje kelionėje, jis kartkartėmis jaučia Voldemorto mintis ir gali matyti, jog Tamsos Valdovas taip pat išvykęs kelionėn. Skirtumas tik tas, kad jis ieško lazdelės apie kurią Haris dar nėra girdėjęs. Vaikinui šiek tiek pašniukštinėjus, pėdsakai atvedė jį prie paslaptingos istorijos apie “Mirties Relikvijas”. Taigi, kol Haris ieško Horokrusų ir mokosi apie “Mirties Relikvijas”, jis atsiduria dar didesniam pavojuje, kokiame tik kada buvo. Ir kuomet pavojus suskamba, žmonės miršta…

2030 | 2018-07-24 | 4271

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2030 | 2018-07-24 | 3685

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

1977 | 2017-06-09 | 3751

2-oje lietuviškai įgarsinto senosios animacijos filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje „Krokodilo Genos gimtadienis“ vaikai ir jų tėveliai pamatys, kaip Gena šventė savo gimtadienį. Kartu su Kūlverstuku,jiedu pamatė žygiuojantį pionierių būrį ir patys užsimanė prisidėti, tačiau nei Gena, nei Kūlverstukas nemoka nei žygiuoti, nei inkilėlių kalti. Ar priims berniukai draugus į savo būrį? Epizode „Krokodilo Genos gimtadienis‘ primenama, jog gerus darbus reikia daryti nesiekiant naudos, tada tikrai bus atlyginta.

2000 | 2017-06-07 | 3643

Filmukas Gegutė ir varnėnas. Tai pasakojimas apie paukštelius, kurie susuko lizdelį ir laukiasi vaikučių, augina juos ir laimingai gyvena. O štai gegutė mėgsta laisvę, mėgsta pašokti laisvės šokį. Tačiau kartą gegutė pateko į bėdą, bet kas gi ją gelbės jei ji tik viena šoko ir kukavo. Atskrido varnėnas ir ją nusinešė. Vėliau varnėnas bandė pulti ir paukščių šeimyną, bet šeimoje vienas kitą palaikydami paukščiukai buvo stiprūs ir apsigynė. Filmukas moko, kodėl reikia kurti šeimą.

2030 | 2018-07-24 | 3258

Aprašymas: Kovotojas Reksas (angl. Generator Rex) – JAV animacinis serialas. Reksas yra penkiolikmetis paauglys, turintis įvairių biomechaninių savybių ir galių. Jis naudoja savo unikalius gebėjimus sustabdyti ir išgydyti nekontroliuojamus monstrus.

2000 | 2017-06-09 | 4308

Aprašymas: Trys meškiukai susiranda naujų draugų, su kuriais jie įveikia visas kelyje pasitaikančias negandas. Įdomūs narsių mažylių nuotykiai subtiliai pateikti šioje animacinėje juostoje.

1998 | 2017-06-09 | 3606

Donald Duck Donald's double trouble išleistas 1946 m.

1970 | 2017-06-09 | 3885

Mickeys Delayed Date. Paskutinis filmukas kuriame Mikį įgarsino Voltas Disnejus.

2022 | 2017-06-09 | 3761

Serijoje „Grožis– didelė jėga“ iš serialo Maša ir lokys, mergaitė Maša pavirsta tikrai kaubojų, lokė, norėdama padėti lokiu ją nuraminti, padovanoja nenuoramai moterišką žurnalą. Dabar lokys turi laiko atsipūsti. Tačiau kodėl jam į galvą pradeda lįsti kvailos mintys ir jis vis prisimena laiką, kai išdykėle zujo aplink? Serijoje „Grožis– didelė jėga“ mažieji žiūrovai ir jų tėveliai, sužinos, ar netaps lokiui liūdna ir niūru, kai Mašai visai neberūpės žaidimai.

1997 | 2017-06-09 | 4148

2030 | 2018-07-24 | 12195

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.