Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-06-09 | 3868

Aprašymas: Išdykęs katinas Garfildas nepatenkintas dvimačio komiksų pasaulio ribotumu. Lyg tyčia Garfildo kolega šuo Odis įmeta kaulą į skylę, skiriančią tikrąjį pasaulį nuo komiksų. Nieko nelaukdamas Garfildas pasinaudoja proga. Tačiau greitai oranžinis katinas lieka kiek nusivylęs realiuoju pasauliu. Čia šalta, liūdna, nepatogu, be to nė vienas katinas netiki, kad Garfildas atvyko iš komiksų knygelės…

2013 | 2017-06-09 | 3814

Aprašymas: Džiro, įkvėptas žymaus italų aeronautikos inžinieriaus Caproni, svajoja konstruoti ir skraidyti gražiais lėktuvais. Nuo vaikystės būdamas trumparegiu Džiro negalėjo tapti pilotu ir 1927 prisijungė prie vienos iš pagrindinių Japonų inžinierijos kompanijų Mitsubishi lėktuvų padalinio. Jo talentas greitai būna pastebėtas ir Džiro tampa vienu iš žymiausių lėktuvų projektuotoju pasaulyje. 1923 metų didysis Kanto žemės drebėjimas, Didžioji Depresija, tuberkuliozės epidemija ir Japonijos pasinėrimas į karą paveikė Džiro gyvenimą. Jis užaugo, sutiko ir įsimylėjo Naoko, puoselėjo draugystę su bendramoksliu Hondžio ir neįprastai atnaujindamas lėktuvų konstrukcijas vedė aviacijos pasaulį ateitin.

1991 | 2017-06-09 | 3966

Aprašymas: Gražuolė yra mergaitė, kuri yra nepatenkinta gyvenimu mažame provincialiame Prancūzijos mieste, pastoviai bandydama atremti perdėta išpuikelio „meilumą“. Gyvulys – Pabaisa yra princas, kuris buvo užkerėtas. Netiketai pasiklydes Maurices Gražuolės tėvas paklius pas jį, taip bus nulemta Gražuolei ir Pabaisai susitikti…

2030 | 2018-07-24 | 3208

Aprašymas: Džonis Testas (angl. Johnny Test) – JAV ir Kanados animacinis serialas apie berniuko Džonio nuotykius.

2000 | 2017-06-07 | 4018

„Arkliukas medinukas“ – tai filmukas apie cirko žonglierių, kuris svajojo tapti dresuotoju. Kartą iš jo kamuoliukų susilipdo netikras arkliukas, kurį pramina „arkliuku medinuku“. Visiems jis labai patinka, bet žonglieriaus liūtai nenori pasirodyti kartu su medinuku, todėl šis nuliūsta, jog yra niekam nereikalingas ir galiausiai išsiardo...Tai pasakojimas apie draugystę ir gerumą, mus mokantis, jog tikri draugai galima visada moka atleisti kitiems už jų padarytas klaidas.

2030 | 2018-07-24 | 3408

Aprašymas: Kaori Fujimiya mokykloje visada viena, nes visi jos džiugūs prisiminimai ir laikas praleistas su draugais dingsta kiekvieną pirmadienį. Jos klasiokas, Yuuki Hase, pastebi, jog Kaori Fujimiya mokykloje neturi draugų. Taigi, vaikinas, kiekvieną savaitę, tampa jos draugu iš naujo.

2000 | 2017-06-07 | 3826

Liūtas ir kiškis - filmukas apie miško karalių liūtą, be jokio gailesčio medžiojantį miško žvėris. Išsigandę žvėreliai ieško būdų kaip išvengti liūto nasrų. Staiga kiškiui šauna į galvą puiki mintis. Jis sugalvoja atvylioti liūtą prie šulinio ir taip juo atsikratyti. Liūtas šulinyje pamatęs savo atvaizdą baisiausiai įsiunta, mat pagalvoja, kad jame tūno kitas liūtas. Istorija baigiasi tuom, kad liūtas šoka į šulinį ir nebeišnyra. Miško žvėreliai laimingai sau toliau gyvena. Šis filmukas pamoko, kad negalima savęs laikyti visagaliu ir skriausti silpnesnių už save.

2030 | 2018-07-24 | 3549

Aprašymas: Tomas ir Džeris pasakos (angl. Tom & Jery tales) – JAV animacinis serialas. Visų pamėgti personažai grįžo! Tomas ir Džeris rodomas jau daugiau, kaip 13 metų. Žiūrėkite nesibaigiančios konkurencijos filmukus, kurie padarė Tomą ir Džerį ilgamečiais animacijos numylėtiniais.

2005 | 2017-06-09 | 3635

Aprašymas: Stebuklų kupina žiemos naktis… Kur jos burtai nuneš Bilį ir jo naujuosius draugus Sniego senį ir Sniego šunelį? Tai labai lyriška, švelni, tiesiog graži istorija.

2030 | 2018-07-24 | 4690

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2000 | 2017-06-07 | 3369

„Karališki žaidimai“-senosios animacijos filmukas vaikams ir jų tėveliams. Rodomas pasakojimas apie kortų karalystę. Įprasta kasdienė diena : žaidžia vaikai, princesė liūdi dėl savo mylimojo, vagišius vagia šeiminikės įrankius. Prie pilies būriuojasi jaunikaičiai, tačiau princesė nei vieno iš jų nenori, nes ilgisi savo išrinktojo princo. Į karalystę atkeliauja magas, kuris visus užburia magiškais triukais. Patekęs į stebuklingą puotą jis pagrobia vieną iš princesių,kai tuo tarpu tikroji gražuolė sutinka savo mylimą. Tai filmukas apie tikrą meilę. Ištikimybę ir nesibaigiančias magiškas linksmybes.

2000 | 2017-06-09 | 4083

Šis „Na, palauk!“ filmukas vaikams labai nuotaikingas ir parodantis atskirtį tarp nuoširdaus gėrio bei kvailoko ir piktdžiugiško blogio. Vilkas bandys prekybos centre pagauti kiškį, tačiau planas neišdegs – vietoje zuikio pagavimo vilkui teks šokti su begemotu. Ši „Nu, pogodi!“ serija taip pat sužavės ritminga muzika. Ir, žinoma, neapsieisime be legendinės pilkio tariamos frazės...

2000 | 2017-06-07 | 3474

Senosios animacijos filmukas Auksinės varpos. Gyveno kartą berniukas ir mergaitė. Jie ketino sėti lauką ir turėjo paskutinius grūdus. Tačiau piktas ponas malūnininkas už skolą atemė iš vaikų grūdus. Gaidelis nubėgo pas malūnininką ir bandė atimti grūdus, tačiau jam pavyko paimti tik 3 grūdelius. Vaikai žadėjo juos sodinti, bet vėjas pakilo ir nunešė paskutinius grūdelius. Vaikai nusprendė ieškoti vėjo. Ieškojo ir surado nors visi juos atkalbinėjo. Vėjas nusprendė padėti vaikams. Jis užsisodino vaikus ant pečių ir nukeliavo pas malūnininką. Tačiau jis nenorėjo atiduoti grūdus. Vėjas ėmė pūsti ir pūsti, o malūnas suktis vis greičiau ir greičiau. Vėjas paėmęs grūdus perdavė juos vaikučiams, o piktą poną negailestingai pamokė.

2030 | 2018-07-24 | 3784

Aprašymas: Laimingasis Fredas (angl. Lucky Fred) yra ispanų sukurtas animacinis serialas. Niekuo neišsiskiriantis trylikametis Fredas netyčia gauna ypatingų galių turintį robotą. Šis formas keičiantis robotas pagal Fredo balso komandą gali tapti bet kokiu objektu.

2000 | 2017-06-07 | 3641

Namų cirkas – berniukas, vardu Timoša per televizorių pamato cirko pasirodymą ir sumano turėti nuosavą namų cirką. Senelė prašo jai padėti šį bei tą, o Timoša sakosi užsiėmęs. Filmukas lietuviškai vaikams turi ir moralą. Berniuko augintiniai: katė, šuo ir papūgėlė nesutinka dalyvauti namų cirke, taipogi apsimeta užsiėmę. Į gerą atsakoma geru. Šito mus pamoko senoji animacija Namų cirkas.

2030 | 2018-07-24 | 3499

Aprašymas: Kagura ir Jomi yra panašaus likimo mergaitės. Jomi, našlaitę, įdukrino Isajama Naraku, garsios egzorcistų šeimos galva. Nors Jomi tik įdukra, bet labai gera kovotoja ir patėvis tikisi perduoti jai šeimos galvos pareigas. Kagura yra irgi garsios egzorcistų šeimos palikuonė. Jos motina žūva, o tėvas per daug užѕsiėmęs, todėl laikinai mergaitę apsiima globoti Isajamų šeima. Jei konkrečiau – Jomi. Mergaitės labai susidraugauja. Deja, idillė trunka neilgai. Blogio jėgos vis labiau aktyvėja ir darosi sunkiau suvaldomos.