Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1993 | 2017-06-09 | 4413

Aprašymas: Seserys raganos būtų gyvenusios amžinai, bet visas kortas sumaišė berniukas. Už tai jis buvo užkeiktas – paverstas nemirtingu katinu… Salemo gyventojai raganas pakorė, bet vyriausiosios sesers prakeiksmas liko… Po trijų šimtų metų atsirado legvabūdis skaistus jaunuolis, netikintis paistalais apie Salemo raganas. Jis uždegė juodaliepsnę žvakę ir prikėlė iš numirusių raganas… Sesulės vėl rezga mintį, kaip atjaunėti ir gyventi amžinai, tik kažin kaip seksis įgyvendinti savo kėslus dvidešimtajame amžiuje…

2011 | 2017-06-09 | 3875

Aprašymas: Rango – tai šmaikštus ir pamokantis animacinis filmas visai šeimai, pasakojantis apie terariume gyvenantį chameleoną, vardu Rango. Gyvūnėlis svajoja būti nutrūktgalvišku didvyriu, analizuoja savo gyvenimą ir galvoja apie jo prasmę. Vieną dieną suvokęs, jog pernelyg nutolo nuo savo gimtųjų Pietvakarių Amerikos vietų, Rango leidžiasi į kelionę, siekdamas iš naujo atrasti save. Chameleono gyvenime yra itin sunkus periodas. Jį kamuoja ilgesys ir egzistenciniai klausimai. Pagrindinė herojaus veikla kelionėje – begalinis klaidžiojimas Mojavos dykuma ir savęs ieškojimas. Vieną dieną Rango pasiekia kaubojišką miestelį, apgyvendintą įvairiausių dykumos gyvūnų bei kamuojamą nusikaltėlių ir banditų savivalės. Visą gyvenimą svajojęs būti didvyriu, chameleonas nusprendžia likti miestelyje, tapti jo įstatymų sergėtoju bei padėti gyventojams, tuo pačiu nubaudžiant piktadarius. Ar pritaps terariumo gyventojas laukinių vakarų platybėse? Kaip jam seksis kovoti su nusikaltėliais?

2030 | 2018-07-24 | 3145

Aprašymas: Kaip gyvuoji, bičiuli? Žiūriu smagius animacinius filmukus – štai kaip! Kelią jo karališkajai didenybei Kiškybei, tam nenustygstančiam atkaklūnui, tai visada savimi pasitikinčiai būtybei, šviežio oro gurkšniui, tam… Na, patys suprantate. Nieko nelaukit, žiūrėkit ir kvatokitės iš paties linksmiausio kiškio Kvankos – ryškiausios Warner Bros. studijos animacinių filmukų žvaigždės! Džiaukitės aukso amžiaus “Beprotiškų melodijų” animaciniais filmukais, neiškarpytais, klasikiniais ir niekada iki šiol nepatekusiais į vaizdo kasetes. Filmuke “Kiškis Kvanka vėl pokštauja” nusikelsite į Vakarus, filmuke “Mano svajonių gorila” išsikraustysite iš proto – čia kiekvienas ras ką nors smagaus.

2003 | 2017-06-09 | 3945

Aprašymas: Atostogaudami Australijoje, Skūbis Dū ir paslaptinga draugija dalyvauja muzikos festivalyje, kuris vyksta ant Vampyro uolos. Tačiau muzika pasidaro nuobodi, kai jie išsiaiškina, kad legendinė Australijos būtybė, vardu Jovis Jahu, grobia muzikos atlikėjus ir verčia juos vampyrais! Apsimetę sunkiojo metalo muzikos grupe, Skūbis Dū ir jo draugija turi atsilaikyti prieš vampyrų rokenrolo trio, jei tik nori išsiaiškinti keistą nuošalios vietovės paslaptį, kuri gaubia legendą apie vampyrą.

1998 | 2017-06-09 | 3606

Aprašymas: Jei pažvelgtume i filmą pro vienos iš veikėjų jaunos moksleivės gražias, tamsias ir dideles akis, tai filmas atrodo tiesiog nepakartojamai. Masinis maištas užaugęs Tokijuje – viena iš nerealiausiu scenų, kurios tik buvo pasirodžiusios anime kadruose. Žiaurioje siužeto linijoje susiformuoja romantinė pasaka, kuri tiesiogine ta žodžio prasme yra apipilama krauju… Specialiųjų policijos pajėgų būrio narys Kazukis Fuse patiria stiprų sukrėtimą, kada jo akivaizdoje beprasmiškai žūsta teroristų grupuotei priklausiusi savižudė sprogdintoja. Stengdamasis suprasti tokio elgesio priežastį Fuse atlieka savarankišką tyrimą, sutinka žuvusios merginos seserį ir įsimyli ją. Meilės drama rutuliojasi sudėtingoje politinių intrigų, šnipinėjimo ir nepasitikėjimo kupinoje aplinkoje. Džin Ro pažvelgia į tamsiausias žmogaus sielos kertes, kur slepiasi žiauriausi instinktai.

2030 | 2018-07-24 | 4464

Aprašymas: Narutas (angl. Naruto) – Japonijos animacinis serialas. Narutas, jaunas vaikinas iš slapto Konoha kaimo, kur treniruojami elitiniai nindzės. Jo gyvenimas kupinas skausmo, nes jame įkalinta demoniška lapė ir už tai visi gyvenantys kaime jį ignoruoja, netgi vengia jo. Todėl savo pyktį jis lieja pokštų pavidalu. Tačiau neilgai truko jo vaikiškas gyvenimas. Jam teko dalyvauti pirmojoje kovoje prieš stipresnį priešininką ir ginti savo mokytoją. Pirmoji kova su nindze jam suteikė drąsos, ryžto siekti pripažinimo kaime. O vienintelis būdas tai padaryti yra tapimas kaimo vyriausiuoju.

2011 | 2017-06-09 | 3721

Aprašymas: „Haris Poteris ir mirties relikvijos 2 dalis” – tai paskutinis nuotykis „Hario Poterio” filmų serijoje. Didingame finale mūšis tarp gėrio ir blogio jėgų burtininkų pasaulyje perauga į visuotinį karą. Dar niekuomet ant kortos nebuvo pastatyta tiek daug. Niekas nėra saugus. Tačiau būtent Hariui Poteriui teks paaukoti didžiausią auką nenumaldomai artėjant kulminacinei kovai su valdovu Voldemoru. Šioje kovoje išsispręs viskas.

2009 | 2017-06-09 | 3665

Aprašymas: Senas niurzgalius ir šykštuolis Ebenyzeris Skrudžas gyvena be meilės. Jam niekas neįdomu, jo niekas nedžiugina, nestebina, nesuteikia džiaugsmo. Vienintelį malonumą patiria nuolat varinėdamas savo ištikimą tarną. Tačiau vieną stebuklingą naktį Skrudžo gyvenimas pasikeičia. Į nepakartojamą kelionę senąjį bambeklį pasiima trys šventų Kalėdų dvasios: Praeities, Dabarties ir Ateities Kalėdų. Dvasios jam aiškiai ir nedviprasmiškai parodo jo didžiuotis pagrindo nesuteikiančią praeitį, skaudžią dabarties pasaulio tiesą ir ateityje slypinčius pavojus, jei Skrudžas nepasistengs tapti geresniu žmogumi.

1980 | 2017-06-09 | 5105

Aprašymas: (rus. За спичками). Suomių valstietis, susirengęs pas kaimynus, niekaip nesitikėjo tokių nuotykių. Atsitiktinis susitikimas su draugu, o po to – virtinė neįtikimų įvykių. Veikėjai iš vienos bėdos patenka į kitą ir patys nebežino, juoktis ar verkti.

2002 | 2017-06-09 | 3849

Aprašymas: Veiksmas vyksta Londone, Antrojo Pasaulinio karo metu. Mama Vendi bando apsaugoti savo vaikus nuo karo žiaurumų, pasakodama apie magišką Niekados šalį, kurioje kadaise lankėsi su Piteriu Penu. Tačiau stebuklingi pasakojimai patinka tik jaunėliui Deniui, o dvylikametė Džeinė nenori tikėti tokiomis nesąmonėmis… tol, kol pati patenka į paslaptingą Niekados šalį, esančią toli žvaigždėse! Čia ją nusigabena piktojo kapitono Kablio žmonės, pagrobę slapta naktį. Mergaitę Džeinę išgelbėti gali tik Piteris Penas. Ir jis, žavus skraidantis jaunuolis, pasirodo ir pagelbsti mergaitei, kai jo labiausiai prireikia. Po šių nuotykių Džeinė pradeda tikėti pasakomis, stebuklais ir kitais dalykais, kurie galimi tik tiems, kurie gali ir nori tikėti… Juk jei labai nori, gali net ir skraidyti!

1998 | 2017-06-09 | 4041

Donald Duck The hockey champ išleistas 1939 m.

2005 | 2017-06-09 | 3895

Aprašymas: Liūtas Aleksas yra tikras didmiesčio zoologijos sodo, įsikūrusio Niujorko Centriniame parke, karalius. Kartu su geriausiais draugais – zebru Marčiu, žirafa Melmanu ir begemote Glorija – jis visą laiką mėgavosi palaimingu gyvenimu, kur kiekvieną dieną jiems buvo garantuoti sotūs pietūs, o jų pasirodymų sužavėta publika keldavo griausmingas ovacijas. Tačiau vieną dieną zebrą Martį apėmė negyvuliškas smalsumas – kas gi vyksta už aukštos zoologijos sodo tvoros? Netrukus, padedant išradingiems pingvinams, jam pavyksta pasprukti. Iš tiesų Martis nenori visam laikui skirtis su draugais. Jis tik akies krašteliu žvilgtels, kaip atrodo ta laisvė, ir tučtuojau sugrįš! Tačiau viskas susiklosto ne taip, kaip buvo planuota… Išvydę, kad dingo jų draugas, Aleksas, Melmanas ir Glorija nutaria sekti zebro pėdomis, bet, vos pasirodžiusius gatvėje, bičiulius sugauna ir patupdo į narvus. Kas dabar bus? Ar jie kada nors išvys nenuoramą Martį? Anksčiau nei tikėjosi! Pasirodo, visi keturi draugai dabar laivu plaukia į karštos Afrikos džiungles. Štai kur pati geriausia proga patirti tikrą laukinės laisvės skonį! Tačiau netikėtumai dar tik prasideda. Laivui patyrus katastrofą, Aleksas, Martis, Melmanas ir Glorija atsiduria egzotiškoje Madagaskaro saloje. Dabar šiems išlepintiems niujorkiečiams teks išmokti gyventi ne pagal didmiesčio, o tikrų tikriausių džiunglių įstatymus ir išlikti tarp daugybės keistų, ne visada tik draugiškai nusiteikusių padarų…

2017 | 2017-06-09 | 3817

Aprašymas: Magijos apsaugotame savo kaimelyje gyvenantys Smurfai niekad pernelyg nesiveržė ieškoti nuotykių. Žinoma, kai kurie iš jų yra girdėję legendą apie Pamirštąjį Kaimelį, tačiau didelės reikšmės šiam pasakojimui niekada neteikė. Tačiau vieną dieną Smurfytei į rankas pakliūva paslaptingas žemėlapis, kuriame pažymėtas ir Pamirštasis Kaimelis. Tėtė Smurfas kažkodėl labai nenoriai kalba šia tema, tad Smurfytė nutaria pati išsiaiškinti, ar žemėlapis teisingas. Kartu su ištikimiausiais bičiuliais – Protinguoliu, Neranguoliu ir Stipruoliu – Smurfytė išsiruošia į žygį. Bėda tik, kad apie tai sužino ir piktasis burtininkas Gargamelis. Smurfytei ir jos draugams teks paskubėti, jei nori atskleisti Pamirštojo Kaimelio paslaptį anksčiau už Gargamelį. Vis tik net ir jie nesitikėjo tokios paslapties…

2000 | 2017-06-07 | 3992

Senosios animacijos filmukas „Gerasis meistras“ apie auksarankį, geraširdį meistrą, kuris niekam neatsisako padėti – nei mergaitei su prakiurusiu kamuoliu, nei paslaptingam magui su stebuklinga dėžute, nei žirgams su nukritusiom pasagom, nei berniukui su suplyšusiu batu. Visiems kažko reikia iš mago, tad jis net neturi laiko nueiti į išsvajotą cirką. Animacinis filmas „Gerasis magas“ vaikams ir jų tėveliam primena, kad už gerą visada atlyginama geru.

1954 | 2017-06-09 | 4430

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinė antilopė. Filmukas apie auksinę antilopę indų pasakos motyvais. Filmukas apie narsą ir drasą. Našlaitis berniukas sutiko auksinę antilopę su kuria susidraugavo. Šalį valdė karalius Radža, kuris sužinojo, kad antilopė duoda auksinius ir norėjo ją pagauti. Jis liepė berniukui atnešti 10 auksinių arba nukirs jam galvą. Berniukas sutiko antilopę. Vėliau antilopė karaliui davė daug daug aukso, bet karaliui buvo vis negana... O tada visas jo auksas virto moliu ir taip karalius buvo sudorotas dėl savo gobšumo. Pamokantis filmukas apie turtus ir pinigus.

Auksinė antilopė / Золотая антилопа -  (1954)

2000 | 2017-06-07 | 3538

„Vilkas ir Raudonkepuraitė“ – įdomus filmukas vaikams. Tai gerai žinoma pasaka mažiesiems, kuri pritraukia dėmesį ir video formatu. Kaip įprasta pasakoms, čia yra ir gerų, ir blogų veikėjų. Būtent pastariesiems priskiriamas vilkas. Jį galima pavadinti tikru niekadėju. Raudonkepuraitės kelionė pas senelę nors ir pavojinga, tačiau galiausiai baigiasi laimingai. Tai gražus filmukas vaikams, pritraukiantis įdomiu siužetu ir pamokantis atsargumo.