Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2011 | 2017-06-09 | 3961

Lioleko ir Boleko pasakojimai 1971 m. - 13 serijų.

2000 | 2017-06-07 | 3871

Pasaka apie tai, kaip atsirado žadintuvas ir kaip jam sekėsi žadinti pirmuosius žmones turinčius jį. Šis filmukas moko vaikus, kad reikia siekti savo tikslų ir nepasiduoti, net jei nesiseka kelis kartus iš eilės. Ši istorija yra žavinti, kadangi niekas kitas taip neperteikia istorijų, kaip senoji animacija - šmaikščiai ir išradingai.

2015 | 2017-06-09 | 4037

Aprašymas: Drakula ir kiti „Monstrų viešbučio“ gyventojai kviečia į antrąją savo nuotykių dalį. Kaip žinia, ne visi vampyrai blogi. Pasitaiko ir mielų, širdingų ir atjaučiančių kraują geriančių monstrų. Vienas iš jų – Drakula, žmogaus kojai neįžengiamuose miškuose pastatęs ypatingą viešbutį – prieglobstį visoms pabaisoms, kurios iš tikrųjų pačios bijo žmonių. Prieš trejus metus du užuojauta stebėjome, kaip Drakula supanikuoja, į slaptąjį viešbutį netikėtai užklydus klajojančiam jaunuoliui – žmonių vaikui bei susierzina, kai neprašytas atvykėlis ima akivaizdžiai simpatizuoti jo dukrai. Žinoma, viskas susitvarko ir Drakula gali ramiau atsikvėpti. Tačiau dabar jo gyvenime iškyla kita didžiulė problema. Berniukas, kurio susilaukė jo mylima dukra su jau minėtu atvykėliu, nelabai panašus į vampyrą. Vydamas šalin mintis, kad anūkas paveldėjo žento genus, Drakula imasi veikti. Kartu su kitais viešbučio gyventojais kraugeriškasis senelis padarys viską, kad anūkėlis taptų tikru savo giminės pasididžiavimu. Deja, tačiau bandymai mažylyje pažadinti vampyrą laukto rezultato neduoda. Į pagalbą atskuba netgi Drakulos tėtis, vampyrų legenda Vladas. Tačiau ar visų gerbiamo senolio pagalba padės nelaimingam Drakulai pagaliau atversti savo anūkėlį į „doros kelią“? O galbūt to visiškai nereikia, nes laimė juk nepriklauso nuo anūko vampyriškumo.

2000 | 2017-06-07 | 3760

Filmukas vaikams Senelio Marabu sparnai. Gyveno kartą, pavyduolis krokodilas, kuris labai pavydėjo seneliui Marabu jo nuostabaus grožio sparnų. Kartą, jis sugalvojo apgauti, marabu ir pasiskolinti jo sparnus, bet negražinti. Kaip tarė, taip ir padarė, nuskrido į miestą, o ten žmonės jį palaikė drakonu. Tai supratęs krokodilas, nusprendžia pasinaudoti padėtimi ir pareikalauti princesės. Bet miestelėnai buvo gudrūs ir sugalvojo kaip apgauti krokodilą...

2030 | 2018-07-24 | 3593

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 4114

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2007 | 2017-06-09 | 3978

Aprašymas: Milijardierius meno tyrinėtojas Tonis Starkas, kurio specializacija – Rytų šalys, jau kelerius metus intensyviai vykdo svarbiausią savo gyvenimo projektą – siekia atkurti senovės kinų miestą, kurio imperatorius buvo didysis Mandarinas, istorijoje išlikęs kaip pats žiauriausias Kinijos valdovas.

2002 | 2017-06-09 | 3427

Aprašymas: Tai linksma animacinė pasaka apie Havajuose gyvenančią penkiametę mergaitę Lilo, kuri rūpinasi vandenyne gyvenančiais gyvūnais, juos maitina ir globoja. Ji gyvena su vyresniąja seserimi Nani, labai mėgsta Elvį Preslį, mokosi šokti, bet yra vieniša – jos tėveliai žuvo avarijoje, kitos mergaitė jos nemėgsta. Tuo metu toli nuo žemės esančioje planetoje randamas keistas mėlynas didžiaakis sutvėrimas, nepavykęs mokslininko genetinis eksperimentas – jis labai stiprus, bet ir labai agresyvus, nemokantis suvokti gėrio. Todėl jį nutariama sunaikinti, tačiau mėlynasis gyvūnėlis sugeba pabėgti ir nuskristi į Žemę, nuostabaus grožio Havajų salas ir pasislėpti šuniukų prieglaudoje (nors turi net šešias kojas!). Jį persekioja į Žemę nusiusti sekliaim kurie privalo jį pagauti ir grąžinti atgal į namus…

2000 | 2017-06-07 | 3805

Filmukas Aliošos pasakos. Gyveno kartą Alioša. Jis vienas sėdi namuose ir turi kambaryje pasikabinęs senelės nuotrauką. Jis ilgisi senelės ir nori pas ją nuvažiuoti, tačiau tėveliai yra labai užimti ir nenuveža Aliošos. Alioša nusprendė, kad vistiek važiuos pas senelę. Ištaręs stebuklingą burtažodį ir žaisliniu traukinuku išvyko. Važiavo važiavo ir sutiko karvytę. Karvytė perdavė gėlių puokštę ir liepė ją nuvežti senelei. Vėliau garvežys rado grybų ir surinkęs taip pat veš senelei. Dar Alioša nusprendė nupiešti senelei paveikslą, bet nerado pieštuko. Tačiau pelytė surado pieštuką. O Alioša paslėpė pelėkautus ir taip atsidėkojo pelytei. Alioša nupiešė paveikslą ir svajoja kaip padovanos jį senelei. Kitas burtažodis siunčia kareivėlius ir kranus sugauti auksinę žuvelę senelei prie mėlynosios jūros. Kranai traukė dideles žuvis ir visa jūra sumažėjo. Tuomet nutarė dideles žuvis paleisti ir mažas kraniukas ištraukė mažą žuvelę. Kai ištrauki mažą žuvelę jūra lieka kaip buvusi. Taigi Alioša su traukinuku pavažinėjo ir nusprendė, kad ištars burtažodį ir senelė pati atvažiuos, būtinai atvažiuos...

2000 | 2017-06-07 | 3641

Filmukas Pirmasis smuikas. Pasakojimas apie jaunąjį smuikininką, kuris sunkiai mokėsi ir tingėjo groti ir mokytis natas. Vis kaltindavo savo šešėlį. Ir nusprendė mažylis geriau eiti į mišką linksmintis. Bet miške dirba ir drugeliai ir bitutės, tai tinginys niekur nerado sau kompanijos. Filmukas vaikams apie tai, kad tingėti nėra kada reikia darbuotis :)

1981 | 2017-11-07 | 10747

Aprašymas: (rus. Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна). Paties geriausio Amerikiečių rašytojo Marko Tveno romano ekranizacija. Patys netikėčiausi nutrūktgalvių Tomo ir Heko nuotykiai – avantiūriškos kelionės ir bėgimai nuo nusikaltėlių. Tačiau svarbiausia šioje istorijoje tai, kad jie mokosi būti ištikimais draugais ir gerais žmonėmis.

Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykiai (1-3 serijos) - Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна (1981)

2022 | 2017-06-09 | 4059

Vieną dieną pas lokį atvyko svečias,- kas jis, vaikai sužinos serijoje Ūsuotas dryžuotas. Lokys su draugu puikiai leidžia laiką, kol netikėtai pasirodo Maša. Nors prireiks laiko, kol mergaitė susidraugaus su atvykėliu, tačiau vėliau prasidės nuostabūs nuotykiai. Juk lokio draugas yra tikrų tikriausias cirko artistas. Kaip reikia gražiai draugauti vaikai išvys filmuke Ūsuotas dryžuotas.

2000 | 2017-06-07 | 3503

Gunanas Batoras – nuotykių kupina pasaka vaikams apie piemenį Gunaną Batorą. Gunanas Batoras įrodo esąs pranašesnis, greitesnis ir taiklesnis už visus kunigaikščius. Kad ir kiek kunigaikščiai bando pakenkti piemeniui ir jį apgauti, Gunanas Batoras įvykdo visas Didžiojo Chano užduotis ir užsitarnauja chano dukters ranką. Nepraleiskite progos pažiūrėti šią įdomią istorija, kuri parodo, kad teisybė visada nugali melą.

2000 | 2017-06-07 | 3604

Senosios animacijos filmukas vaikams Balerina laive. Animacinis filmukas apie baleriną kuri paslapčia įšoko į laivą ir vis susukdavo galvas jūreiviams vos padariusi kelis judesius. Neatsilaikė ir kapitonas kurį komanda išnešė su neštuvais. Balerina grakščiais judesiais šoko burėmis, sklandė oru ir šokdino visą laivo įgulą, jureiviams tai nepatiko. Ir štai jūroje pakilo audra... Kas buvo toliau pamatysite pažiūrėję šį animacinį filmuką.

2010 | 2017-06-09 | 4176

Aprašymas: Megamaindas yra genialus, nuostabus ir tobulas niekšas, turintis vieną mažytį trūkumą: jam labai, labai nesiseka. Metai iš metų Megamaindas bando užkariauti Metrosičio miestą visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Ir visuomet – VISUOMET – jam sutrukdo jo pagrindinis priešas, superherojus Metromenas. Megamaindas niršta, siunta, kuria naujus planus – vien tam, kad juos ir vėl sugriautų jo varžovas, gelbstintis miestiečius nuo blogio.

2000 | 2017-06-07 | 3607

Namų cirkas – berniukas, vardu Timoša per televizorių pamato cirko pasirodymą ir sumano turėti nuosavą namų cirką. Senelė prašo jai padėti šį bei tą, o Timoša sakosi užsiėmęs. Filmukas lietuviškai vaikams turi ir moralą. Berniuko augintiniai: katė, šuo ir papūgėlė nesutinka dalyvauti namų cirke, taipogi apsimeta užsiėmę. Į gerą atsakoma geru. Šito mus pamoko senoji animacija Namų cirkas.

2008 | 2017-06-09 | 3705

Aprašymas: Animacinė komedija apie tingią, nerangią pandą Po, kuri per trumpą laiką turi tapti kung fu meistru ir išgelbėti slėnį nuo niekšiško ir plėšraus leopardo Tai Lung. Veiksmas vyksta legendinėje Senovės Kinijoje, kur mūsų mažai vilčių teikiantis herojus Po įžengs į griežtą kung fu pasaulį ir apvers jį aukštyn kojomis. Restorane padavėju dirbantis entuziastingasis Po yra didelis kung fu gerbėjas. Netikėtai išsipildžius senovinei pranašystei, Po svajonės pradeda virsti tikrove – jis įsijungia į kung fu pasaulį ir mokosi kovos meno paslapčių iš savo dievaičių – legendinių kovotojų – Tigrės, Beždžionės, Gervės, Gyvatės, Maldininko. Šių meistrų laukia nelengva užduotis – paversti švelnų ir lėtą Po tikru kung fu kovotoju… kol dar ne per vėlu.

2002 | 2017-06-09 | 4111

Aprašymas: Du legendiniai animacijos pasaulio herojai sugrįžta, kad dar kartą išsisaiškintų savo santykius. Katinas Tomas gauna specialią ir labai svarbią užduotį – saugoti kaip savo akį stebuklingą žiedą. Tačiau labai nelauktai ir netikėtai neįkainojama brangenybė prilimpa prie peliuko Džerio galvos, o šis dar sugalvoja pabėgti į miestą. Amžinos katino ir peliuko gaudynės vėl įgauna pagreitį.