Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-06-09 | 4210

Aprašymas: Servanteso kūryba, ypač jo romanas „Don Kichotas“, užima vieną svarbiausių vietų Renesanso grožinėje literatūroje. Gausus patyrimo ir nelengvas gyvenimas suteikė Servantesui daug medžiagos meninei kūrybai. Jo literatūrinė veikla labai įvairi. Bet labiausiai jis pagarsėjo savo romanu „Don Kichotas“ — riterinių romanų parodija. Ypač juokingi Don Kichoto nuotykiai. Jam visur vaidenasi užburtos pilys, riteriai, damos, o iš tikrųjų tai — smuklės, jų šeimininkai, patarnaujančios merginos. Don Kichotas stoja į kovą su vėjo malūnais, juos palaikydamas milžinais, užpuola laidotuvių procesiją, manydamas, kad čia gabenamas sužeistas ar negyvas riteris, šoka į avių bandą, įsitikinęs, kad tai riterių kariuomenė…

2030 | 2018-07-24 | 4234

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2000 | 2017-06-07 | 3732

Senosios animacijos filmukas vaikams Bobikas svečiuose pas Barbosą. Gyveno šunelis barbosas. Vieną dieną šeimininkas išėjo, o šunelis nelaukdamas pasikvietė į svečius draugą Bobiką. Barbosas nieko nelaukės prisigyrė jog jis čia šeimininkas, o virtuvė, vonia, šaldytuvas, na ir jie smagiai puotavo. O šeimininkui paliko vietą ant kilimėlio. Kaip baigėsi šunelių balius pamatysime šiame linksmame filmuke su pamokančia pabaiga.

2022 | 2017-06-09 | 3436

Šioje Mašos ir lokio serijoje Vienas namuose pasakojama apie tai, kaip smagu švęsti naujuosius metus kartu su draugais. Tačiau lokys nenori draugų, jis nori vienas papuošti eglutę ir namus. Bet netikėtai jis supranta, kad visai nelinksma vienam, o Mašos nėra. Koks įvyks stebuklas ir kokią dovaną gaus lokys, vaikai sužinos filmuke Vienas namuose.

2000 | 2017-06-07 | 3924

Senosios animacijos filmukas Skruzdeliuko kelionė. Kartą, skruzdėliukas nusprendžia įliptį aukštai į medį, kur gyvena vikšrai. Viskas būtų buvę gerai, bet staiga papučia stiprus vėjas ir nuskina nuo medžio lapą ant kurio stovėjo skruzdėliukas. Taip ir prasideda jo kelionė. Atsidūręs nežinomoje vietoje, jis pirmiausia ima šauktis pagalbos, tačiau jos nesulaukęs, patraukia pėsčias rasti savo namų. Pakeliui jis sutinka gausybę vabalų, kurie padeda jam grįžti.

2030 | 2018-07-24 | 3969

Aprašymas: Kuronuma ir jos draugai pasitinka antruosius mokslo metus, kuriuos pradeda toje pačioje klasėje. Ir taip trapiems ir sudėtingiems Kuronumos ir Kazehajos santykiams paaštrinti šalia jos pasodinamas žavus dabita Kentas. Neilgai trukus tarp jo ir Savako užsimezga tam tikra mokytojo-mokinės draugystė ir prasideda paini ir sudėtinga įvykių virtinė. Herojai ir toliau eina savo tikslo – pasiekti vienas kitą – link. Ar jiems pagaliau pasiseks?

2030 | 2018-07-24 | 3754

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3722

Paskutinė medžioklė Medžioklė, šūviai, medžiotojo padėjėjas - šuo turi atnešti pašautą paukščiuką, tačiau...jis pasielgia kitaip. Jautrus pasakojimas apie šunelio paskutinę medžioklę. Išgelbėtas paukštelis tampa šuns draugu. Draugystė vis tvirtėja, be įtarimo, kad kažkada teks išsiskirti. Melodingas animacinis filmukas atskleis tikros draugystės istoriją: kur prasideda draugystė? Kada ji baigiasi? Ar tikra draugystė baigiasi? Filmukas padės mažiesiems atrasti šiltos draugystės paslaptis ir kitaip pažvelgti į mūsų mažuosius draugus - gyvūnus. Juk jie visai kaip ir mes, ar ne, vaikai?

2013 | 2017-06-09 | 3566

Aprašymas: Veiksmas vyksta praėjus keleriems metams po kovos su siaubūnu Bū. Bilsas – naikinimo Dievas, kuriam buvo pavesta išlaikyti tvarką visatoje, prabunda iš ilgo miego. Sužinojęs, kad vienas Sajanas įveikė Fryzą, Bilsas meta iššūkį tam Sajanui (Gokui). Gokas nekreipia dėmesio į Kajaus kalbas, kad jis be galo galingas ir pavojingas, tad sutinka kautis su stipriuoju Dievu. Tačiau Kajaus kalbos pasiteisino – Bilsas lengvai sutriuškiną Sajaną ir siaučia po planetą. Ar Gokui su draugais pavyks sustabdyti naikinimo Dievą?

1993 | 2017-06-09 | 4543

Aprašymas: Trys bičiuliai, Peliukas Mikis, Antulis Donaldas ir Šuo Gufis svajoja tapti muškietininkais, tačiau piktasis Pitas nori draugais pasinaudoti: jų pagalba pašalinti nuo sosto princesę Minę. Ir nors trijulė nepanaši į didvyrius, jie žino kas yra draugystė ir garbė.

2000 | 2017-06-07 | 3611

„Čia ne apie mane“ – įdomus filmukas vaikams, kuriame pasakojama apie verkiantį mažylį. Vis dėlto pavyksta jį nuraminti. O laikui bėgant mažylis tampa berniuku išdykėliu. Jis krečia išdaigas ir netgi pradeda lupikauti. Taip jis ir vyru tampa. Laiko nemažai praeina, tačiau galiausiai tenka pasimokyti, kad blogi darbai blogai ir baigiasi.

2008 | 2017-06-09 | 3708

Aprašymas: Milžiniškas plyšys kosmose ir laike pagimdo nerealių dydžių kosminį siaubą, kuris paskatina Žemės gyventojus susidomėti nauja, tačiau keista religija. Pasibjaurėjimą keliantis planetos dydžio ateivis paverčia robotą Frajų šios naujos religijos, skatinančios žmones palikti Žemę, popiežiumi. Nebelikus nė vieno žmogaus jų kelyje, robotai pasiruošę perimti mūsų planetos valdymą.

1972 | 2017-06-09 | 4728

Filmukas vaikams Zuikis simuliantas. Filmukas prasideda linksma dainele, kurią dainuoja žvereliai važiuodami autobusu. Ir staiga vairuotojas praneša jog jau zuikio stotelė. Zuikis bėga link išlipimo, o meškinas jam užmina ant kojos. Na ir pasisekė zuikiui, apsimetė jis jog koją labai skauda ir meškinas jį parnešė į trobelę, valgidina, girdo, o zuikis džiaugiasi apgavęs. Ar ilgai simuliantas džiaugėsi, pamatysite šiame vilme vaikams.

1988 | 2016-02-14 | 4009

Jonvabalių kapas (jap. Hotaru no Haka, angl. Grave of the Fireflies) – tai japonų karo tematikos anime filmas, režisuotas Isao Takahatos. Tai to paties pavadinimo pusiau autobiografinio romano, parašyto Akiyuki Nosaka, adaptacija. Filmo veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu Japonijoje, pasakojama apie jauną berniuką vardu Seita, kuriam po mamos mirties tenka prižiūrėti savo jaunesniąją seserį Setsuko. Jonvabalių kapas / Hotaru no Haka / Grave of the Fireflies -  (1988)

2005 | 2017-06-09 | 3762

Aprašymas: Šegis, Skūbis Dū ir likusieji Paslapties korporacijos nariai išsirengia į neaprėpiamus Havajų paplūdimius žiūrėti Hanahunos didžiojo Kahunos banglenčių varžybų. O atkakę pamato, kad čia karaliauja siaubinga pabaisa, griaunanti viską, kas pasimaišo po ranka. Vietiniai gyventojai nė neabejoja, kad tai salos dvasios niršta, juk šventojoje žemėje ketinama statyti didžiulį, naują kurortą. Tačiau kai banglentininkus užpuola ištisa armija mažų pabaisiukų, senovinėmis pranašystėmis patiki visi. Negi tai ir bus ta mįslė, kurios Dafnei nepavyks įminti? Juk bėda jau ant nosies – netrukus išsiverš milžiniškas ugnikalnis.

2030 | 2018-07-24 | 5004

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1968 | 2017-06-07 | 3710

Filmuko Didžiausias draugas veiksmas nukelia į tolimą šiltų kraštų salą, kur gyvena viena labai miela mergaitė kuri sutaria su visais gyvūnėliais, kol jos kelyje nepasitaiko draugauti nemėgstantis krokodilas, kuris net grąsino ją suėsti. Tačiau, mergaitė nepėsčia, ji turi patį didžiausią draugą - Begemotą. Aišku, krokodilas išsigąsta tokios jos kompanijos ir galų gale atsisako savo planų. O, finale ir begemotas nebeatrodo toks didelis. Moralas: Draugus reikia vertinti pagal jų elgiasį, o ne išvaizdą.

2009 | 2017-06-09 | 4017

Aprašymas: Animacinis filmas Boltas jau parodytas, tad atėjo eilė pasispardyti ir nuostabiajam žiurkėnui Rino! Trumpametražis filmukas Super Rino.