Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3765

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2022 | 2017-06-09 | 3700

Epizode „Fotografija 9x12” Maša randa seną lokio fotoaparatą ir nusprendžia su juo pasilinksminti. Mažoji išdykėlė laksto po mišką ir daryo juokingas jo gyventojų nuotraukas. Tik, pasirodo, kad žvėrys ne itin mėgsta fotografuotis. Serijoje „Fotografija 9x12” vaikučiai, pamatys, kaip Maša gaus pamoką – nesielgti su kitais taip, kaip nenorėtum jog elgtųsi su tavimi.

2030 | 2018-07-24 | 3236

Aprašymas: Pasakojimas apie 25 metų prekeivį Craft Lawrence, keliaujantį per miestus bei perpardavinėjanti įvairias prekes. Veiksmas vyksta panašioje viduramžių Europai aplinkoje. Po apsilankymo eiliniame miestelyje jis randa savo vežime to miestelio deivę – vilkę Horo penkiolikmetės merginos pavidalu. Per amžius žmonės pradėjo mažiau tikėti įvairiomis pagoniškomis dievybėmis, prie ko prisidėjo ir bažnyčios įtaka. Miestelio žmonės tapo savarankiškesni ir mažiau priklausomi nuo šios gero derliaus deivės nuotaikos. Tai supratusi Horo ir išsiruošia į savo gimtinę – šiaurines vilkų dievybių žemes. Čia ir pasitaiko Lawrence‘as. Mainais į išmintingos deivės pagalba prekybos reikalais, Lawrence nutaria padėti jai pasiekti savo kelionės tikslą.

1998 | 2017-06-09 | 3981

Donald Duck Donald's dilemma išleistas 1947 m.

1980 | 2017-06-09 | 5105

Aprašymas: (rus. За спичками). Suomių valstietis, susirengęs pas kaimynus, niekaip nesitikėjo tokių nuotykių. Atsitiktinis susitikimas su draugu, o po to – virtinė neįtikimų įvykių. Veikėjai iš vienos bėdos patenka į kitą ir patys nebežino, juoktis ar verkti.

1991 | 2017-06-09 | 3896

Aprašymas: Gražuolė yra mergaitė, kuri yra nepatenkinta gyvenimu mažame provincialiame Prancūzijos mieste, pastoviai bandydama atremti perdėta išpuikelio „meilumą“. Gyvulys – Pabaisa yra princas, kuris buvo užkerėtas. Netiketai pasiklydes Maurices Gražuolės tėvas paklius pas jį, taip bus nulemta Gražuolei ir Pabaisai susitikti…

2030 | 2018-07-24 | 4016

Aprašymas: Bėgikas ir kojotas Vilis (angl. Road Runner and Wile E. Coyote) – JAV animacinis serialas. Vienas populiariausių Warnes Bros animacinių serialų apie kojotą, kuris bandė pagauti labai greitą strutį.

2000 | 2017-06-07 | 4134

„Šarman šarman“ – tai neįprasta pasaka apie krokodiliuką vegetarą. Jis paprašo savo dėdės nuplukdyti vėžlę į kitą krantą. O didžiajam krokodilui rūpi tik jo pikti kėslai – pasotinti skrandį. Bet mažasis krokodiliukas ne iš kelmo spirtas. Jis sugalvoja, kaip plėšrūno pilve atsidūrusią vėžlę išgelbėti. O kartu ir tampa drąsesnis.

2003 | 2017-06-09 | 3652

Aprašymas: Istorija apie keistą draugystę, prasidėjusią didinguose senovės Amerikos miškuose tais laikais, kai kartu su žmonėmis pasaulyje dar gyveno dvasios. Viena jų ir pavertė jauną indėną Kenajų lokiu – gyvūnu, kurio vaikinas nekentė labiau už viską pasaulyje, nes nuo didžiulio grizlio letenų medžioklės metu žuvo jo brolis. Vienintelis padaras, galintis padėti herojui vėl virsti žmogumi – mažas lokiukas Koda, kurį užburtas Kenajus sutinka miške. Nepaprastos jų kelionės metu patyręs daugybę nuotykių ir pavojų, Kenajus pagaliau suvokia, ką reiškia tikra draugystė ir tai, kad lokiai – visai ne tokie blogi, kaip jis anksčiau manė.

2022 | 2017-06-09 | 3649

Nepaprastai smagi diena išaušo Mašai filmuke online Didysis skalbimas. Nusprendusi pamaitinti savo žaidimų vaiką, ji patraukė pas lokį. Tačiau tik prie ko nors prisilietusi, išsitepdavo iki ausų. Lokys, kaip rūpestinga mamytė, ją išmaudydavo ir net gi pasiūdavo naujus drabužius. Ir taip visą dieną lokys skalbė ir siuvo, o Mašos žaidimų vaikas laukė alkanas... Kuo baigsis ši istorija sužinosite filme Didysis skalbimas.

2000 | 2017-06-09 | 3762

Aprašymas: Rokio ir Bunvinklio šou niekas nebežiūri, todėl jiedu pasitraukia iš televizijos. Du draugai gyvena mažoje trobelėje, peržiūrinėja savo šou įrašus ir liūdi. Tačiau netikėtai į Holivudą atvyksta žiaurus tipas, nuverstas vienos šalies despotas – herojus iš Rokio ir Bunvinklio šou. Jis perka vieną TV kanalą po kito ir ketina visus žiūrovus paversti zombiais. FTB agentė privalo surasti du gerus draugus Rokį ir Bunvinklį, kad šie tą niekšą sutramdytų.

2000 | 2017-06-07 | 3750

Senosios animacijos filmukas vaikams Baltoji pelytė. Filmukas apie baltają pelytę. Pelytes sugalvojo žaisti slėpynių. Tačiau buvo viena baltoji pelytė, kurią visada surasdavo pirmą, dėl to ji labai liūdėdavo, nes buvo kitokia nei visos kitos pelytės. Vėliau išmoko kepti pyragus taip kaip kepė jos mama, nors pati ir nemokėjo. Pelytė buvo geraširdė, padėdavo tai vienam tai kitam ir labai stengdavosi nors ir nemokėdavo. Vėliau dėl savo geros širdies susirado draugų, kurie pripažino ją tokia kokia ji yra. Filmukas moko būti savimi ir padėti kitiems.

2030 | 2018-07-24 | 3566

Aprašymas: Veiksmas vyksta fantastinėje Ginklų ir Meistrų akademijoje, Šibusene, kur Ginklo (ginklu virsti gebančios, žmogaus pavidalą turinčios būtybės) ir Meistro (Ginklo valdytojo) komandos stengiasi išvalyti pasaulį nuo blogio jėgų, rinkdamos apleistas demoniškas sielas, o kai surenka 99-ias ir sumedžioja vieną raganą, gali paversti Ginklą į Mirties Dalgį. Tačiau akivaizdu, kad tai tik šoninis scenarijus, nes sielų čia vartojama gana nedaug, užtat veiksmo ir švelniosios erotikos (ecchi) čia kiek nori!

2030 | 2018-07-24 | 3755

Aprašymas: Laimingasis Fredas (angl. Lucky Fred) yra ispanų sukurtas animacinis serialas. Niekuo neišsiskiriantis trylikametis Fredas netyčia gauna ypatingų galių turintį robotą. Šis formas keičiantis robotas pagal Fredo balso komandą gali tapti bet kokiu objektu.

1991 | 2017-06-09 | 4183

Aprašymas: Niujorko požemių gyventojai vėžliukai nindzės turi stebuklingos medžiagos, nuo kurios galima virsti mutantu. Kai piktasis Šrederis sužino apie tokią medžiagą, vėžliukams nindzėms ir vėl tenka stoti į mūšį ir išgelbėti pasaulį.

2022 | 2017-06-09 | 3885

Smagiojo lietuviškai įgarsinto animacinio filmuko „Maša ir lokys“ epizode „Atsargiai remontas“ lokio name, ne be Mašos pagalbos, ateina laikas daryti remontą. Žinoma, mažoji išdykėlė labai nori padėti savo draugui tokiame įdomiame darbe. Tik ar jos pagalba dar labiau nesutrukdys lokiui. Serijoje „Atsargiai, remontas“ vaikai ir jų tėveliai sužinos, vis tik kas yra geresnis remontininkas – Maša ir lokys.

2010 | 2017-06-09 | 3889

Aprašymas: Į kosmosą ištremto Halko erdvėlaivis sudužo Sakaro planetoje, kurią valdo nuožmusis Raudonasis karalius. Parduotas į vergiją, jis tapo galingiausiu gladiatoriumi, tačiau naujieji šeimininkai neilgai tuo pasidžiaugė. Milžinas sudarė sąjungą su naujaisiais savo likimo draugais: apsukriu vabzdžiu Myku, negailestingu uolažmogiu Korgu, buvusiu dvasininku Hiruamu ir kilminga maištininke Eloja. Viskuo nusivylę Sakaro gyventojai tiki, kad Halkas yra jiems siųstasis išgelbėtojas. Tačiau ar jis išgelbės jų planetą, ar sunaikins?

2000 | 2017-06-07 | 3945

Naujametinė pasaka – filmukas apie rūstų girinį, kuris negalėjo pakęsti triukšmo ir netvarkos lauke. Jis išvaikė sniego pusnyse kvatojančius zuikučius, išbaidė zylutes ir išvijo į mišką atkeliavusius įžūlius berniukus, kurie norėjo parsinešti naujametinę eglutę. Tačiau kuomet miškas suskambo nuo mažos, kultūringos mergaitės dainelės, girinis jai su malonumu pagelbėjo. Tai be galo graži, šventiška istorija, kurią verta pamatyti kiekvienam. Ji pamoko, kad gerumas ir gražus elgesys gali suminkštinti ir kiečiausią širdį.