Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2001 | 2017-06-09 | 3727

Aprašymas: Didžiulis mielas raguotas pabaisa Džeimsas Salivanas, apaugęs melsvu kailiu su violetinėmis dėmėmis, vadovauja pabaisų fabrikui. Jis su savo padėjėju ir geriausiu draugu Maiku Vazovskiu (vienaakiu žaliu pabaisiuku) ir kitais keistais pabaisomis milžiniškame fabrike gamina energiją iš vaikų klyksmų. O tam reikia vaikučius kasnakt gąsdinti. Tačiau vieną gražią dieną į labai gerai nuo žmonių saugomą fabriką netyčia patenka mergytė Bū. Keisčiausia, kad mažoji Bū visai neišsigąsta, o pabaisos pašiurpsta iš siaubo…

1972 | 2017-06-08 | 4121

Šis filmukas vaikams – vienas iš senosios animacijos šedevrų. Tai labai turtingas pasakojimas, supažindinantis su geografija ir kitų mokslų žiniomis. Be to, „Senojo jūrininko pasakojimuose“ gausu įtraukiančių situacijų. Tai puikus filmukas norintiems atrasti kažką naujo ir su veikėjais patirti ne vieną nuotykį.

2008 | 2017-06-09 | 3566

Aprašymas: Po ilgos kovos su piktadariais ir asmeninio gyvenimo nesėkmėmis, Piteris Parkeris atrado pusiausvyrą tarp pareigos žmonijai ir atsidavimo savo mylimajai Merei Džein. Atrodo, galiausiai išaušo ilgai lauktos ramybės dienos – kai šaukia pareiga, Žmogus-voras skuba į pagalbą, bet likusį laiką Piteris leidžia su Mere Džein. Bet tai tik tyla prieš audrą. Vieną dieną, kai jam vėl teko gelbėti žmoniją, Žmogaus-voro kostiumas staiga ėmė keistis. Iš raudonai mėlyno jis virto juodu kaip smala. O kartu su kostiumu ėmė keistis ir pats Piteris. Su nuostaba Piteris pajunta, kad jo galios sustiprėjo, o pojūčiai paaštrėjo. Tačiau tai tik viena medalio pusė. Paslaptingas kostiumo pasikeitimas atvėrė ir tamsiąja Piterio asmenybės pusę. Buvęs žmonijos gelbėtojas tiesiog akyse ėmė keistis. Padvigubėjusios galios apsuka Piteriui galvą. Jis atstumia žmones, kurie jį nuoširdžiai myli. Jam dabar neegzistuoja niekas, tik jis pats ir naujos galimybės, atsivėrusios po keistos ir netikėtos transformacijos. Tačiau kažkur giliai po kostiumu dar tūno senasis Piteris – jautrus ir pasiruošęs padėti vaikinas. Jo dar iki galo neužvaldė vidiniai demonai, jis dar turi galimybę susigrąžinti tai, ką turėjo. Bet kova su savimi – pati sunkiausia. Piterio laukia nelengvas apsisprendimas: ar gundančios naujosios galios, galinčios nuvesti dar nežinomais takais, ar senasis Žmogus-voras, gelbstintis žmoniją. Lyg Piteriui būtų maža vidinių kovų, jam ir vėl tenka gelbėti pasaulį nuo dviejų piktadarių – Sendmeno ir Venomo. Susivieniję piktadariai mutantai – rimtas iššūkis net ir naujų galių įgijusiam Žmogui-vorui. Nauji priešai, seni draugai ir mylima mergina – viskas susipina beprotiškam sūkuryje…

2030 | 2018-07-24 | 3694

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3503

Gunanas Batoras – nuotykių kupina pasaka vaikams apie piemenį Gunaną Batorą. Gunanas Batoras įrodo esąs pranašesnis, greitesnis ir taiklesnis už visus kunigaikščius. Kad ir kiek kunigaikščiai bando pakenkti piemeniui ir jį apgauti, Gunanas Batoras įvykdo visas Didžiojo Chano užduotis ir užsitarnauja chano dukters ranką. Nepraleiskite progos pažiūrėti šią įdomią istorija, kuri parodo, kad teisybė visada nugali melą.

1998 | 2017-06-09 | 3640

Donald Duck Honey harvester išleistas 1949 m.

2030 | 2018-07-24 | 3831

Aprašymas: Aviukas Šonas (angl. Shaun the Sheep) – britų sustabdyto kadro animacijos televizijos serialas vaikams. 2010 m. serialas buvo nominuotas „Emmy“ ir BAFTA apdovanojimams. Aviukas Šonas ir jo draugai aviukai dažnai sukinėjasi aplink aviganį vardu Bitceris, kovoja su “blogiečių” paršiukų trijule bei kitais fermos gyventojais.

2030 | 2018-07-24 | 5068

Aprašymas: Pradinės mokyklos moksleivis Voltas kraustosi iš proto dėl beibleidų. Jo geriausias draugas Šu yra vienas sėkmingiausių žaidėjų. Šu patenka į nacionalinį beibleidų turnyro finalą. Įkvėptas bičiulio sėkmės Voltas irgi svajoja patekti tarp geriausių. Ilgame kelyje į aukščiausią lygą reikia pradėti nuo mažų dalykų – pirmiausiai laimėti savo rajono turnyrą, kuriame netrūksta gabių priešininkų. Keliaujant link svajonės Voltas sutiks naujų draugų, ištobulins savo techniką ir net ims svajoji apie geriausio beibleidų žaidėjo pasaulyje titulą!

2000 | 2017-06-07 | 3873

Senosios animacijos filmukas Kolia Olia ir Archimedas. Kolia, Olia ir Archimedas - labai daug žinių suteikiantis filmukas. Istorija prasideda nuo to, kaip mokinys Kolia aiškina savo draugei Oliai kas yra Archimedas. Jiedu nukeliauja į tuos laikus, kuomet ištikrųjų gyveno Archimedas. Svečiuodamiesi senovėje, Kolia ir Olia savo akimis išvysta tų laikų gyvenimą ir net romėnus, kuriuos išvaro lauk iš Romos. Kuomet vaikai grįžta atgal ir vėl atsiduria kambaryje, Olia bando sužinoti, kuom ištikrųjų baigėsi toji istorija. Kolia atsakymą žino, o kad Olia sužinotų, jis jai duoda paskaityti knygą apie Didįjį Archimedą. Šis filmukas sudomins ir mažą ir didelį. Beje, ir pažiūrėti jį verta kiekvienam, nes filmukas suteikia daug žinių apie istoriją.

1986 | 2017-06-09 | 4055

Aprašymas: Labirintas (angl. Labyrinth) – įžymus Amerikos lėlių teatro kūrėjas Jimas Hensonas sukūrė fantastinį nuotykių filmą, kuriame netrūksta humoro bei keistų personažų. Istorija prasideda tada, kai palikta viena namuose 15-metė Sara (akt. Jennifer Connelly) turi prižiūrėti savo mažąjį broliuką Tobį (akt. Toby Froud). Deja, kūdikis tiek verkia, jog paauglė nusprendžia paskaityti jam pasaką prieš miegą. Staiga iš fantazijų pasaulio išnyra Goblinų karalius (prieš kelias dienas iškeliavęs į aną pasaulį legendinis dainininkas bei aktorius – David Bowie), kuris pagrobia Saros mažąjį broliuką ir nusigabena jį į pilį, stovinčią labirinto viduryje. Sara privalo įveikti labirintą per 13 valandų ir išgelbėti brolį iki vidurnakčio, nes kitu atveju – Tobis pavirs goblinu. Norint išgelbėti brolį, Sarai tenka įveikti daugybę šiurpių iššūkių ir susidraugauti su keisčiausiais personažais. Taip pat įspūdingais specialiais efektais „Labirintas“ prilygsta naujausiems fantastikos filmams. Filmas išsiskiria ne tik keistų, intriguojančių personažų gausybe, įdomiais fantastikos elementais, bet ir šmaikščiu humoru, kuris privers nusijuokti kiekvieną.

1994 | 2017-06-09 | 3966

Aprašymas: Dvylikamečiui Prestonui likimo valia į rankas pakliūva… tuščias čekis! Vaikis nežiopso – įrašo milijoną, susišluoja žalius ir pradeda gyvenimėlį… Tačiau mažuoju milijonieriumi kaip mat susidomi ir FTB, ir sukčiai, kuriems priklausė čekis. Dar gerai, kad Prestonas ne iš kelmo spirtas…

1989 | 2017-06-09 | 3813

Aprašymas: Kaip žinia, tikram galui viskas nė motais. Jis nei ugnyje dega, nei vandenyje skęsta. Bet šį kartą net Asteriksui buvo nelengva: juk jo kaimą užgriūva neregėtos jėgos viesulas. Mūsų herojui pagelbėti tegali druidas Počiniksas, ant kurio, kaip tyčia, užgriuvo didelis riedulys. Vargšelis dabar nieko nepažįsta. Apie visa tai sužino Julijus Cezaris – o jis miegodamas galvoja, ką gi čia dabar užkariavus. Priešakyje laukia didelis mūšis – ir mūsų linksmi herojai eina į jį plačiai paraitotomis rankovėmis…