Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 4098

Dvi Krylovo pasakėčios Varna ir Lapė, Gegutė ir gaidys. Varna ir lapė tai pasakojimas apie meilikaujančia lapę kuri užkalbėjo dantis varnai laikiusiai gabaliuką sūrio, kurį jai atsiuntė Dievas. Bėgo pro šalį laputė ir pamatė sūrį. Jis ją pavergė. Ir štai laputė prie medžio priėjusi visaip ima varną girti, jog ji gražuolė lyg iš pasakos. O varnai nuo pagyrų apsisuko galva. Sukarksėjo varna ir sūris iškrito. Kita pasakėčia apie gegutę ir gaidį, kurie vienas kito giesmes gyrė.

1990 | 2017-06-09 | 3934

Aprašymas: Kai visa šeimynėlė išskrido į Paryžių švęsti Kalėdų, aštuonmetis pabudo ir suvokė paliktas visiškai vienas. O ką daryti, jei kaip tik per Kalėdas namą nusižiūrėjo pikti vagys? Gintis ir ginti namus!

1994 | 2017-06-09 | 3938

Aprašymas: Romos imperatorius Cezaris užkariauja visą Galiją, lieka tik nedidelis kaimelis, kuriame gyvena Asteriksas ir Obeliksas. Tačiau kaimelio žynys Počiniksas moka gaminti stebuklingą, jėgas suteikiantį eliksyrą, todėl romėnas Liucijus pagrobia žynį ir išsiunčia jį į pasaulio kraštą. Asteriksas ir Obeliksas leidžiasi gelbėti Počinikso, bet iš kurgi jie galėjo žinoti, kad pasaulio krašto nėra, o už jūrų marių yra šalis – Amerika…

2015 | 2017-06-09 | 4234

Aprašymas: Lario brolis Garis atvyksta į miestą parduoti save vairuojančias mašinas. Tačiau kai dėl šių automobilių iškyla problemų, „karštų ratų“ komandai tenka parodyti savo įgūdžius.

2004 | 2017-06-09 | 3638

Aprašymas: Devynmetė Merė jaučiasi vieniša. Jos tėvai nuolat užsiėmę savais reikalais ir neturi laiko, o išdykęs brolis Maksas įkyriai erzina. Mergaitė beprotiškai ilgisi draugijos ir nuotykių. Kalėdų išvakarėse ant slenksčio pasirodo mylimas Merės dėdė Albertas. Jis dukterėčiai atveža dovaną – medinį lėlę, spragtuką. Stebuklingą Kalėdų naktį įsisiūbavusi Merės vaizduotė įpučia gyvybę medinei lėlei. Atgijęs Spragtukas papasakoja Merei savo nepaprastą istoriją ir koks likimas jį ištiko. Merė drauge su juo leidžiasi į nuotykius po nepaprastą fantazijos pasaulį, kur lėlės tampa žmonėmis, o daiktai yra dešimt kartų didesni. Tačiau šiame paslaptingame, fantastiniame pasaulyje jų tyko pavojus. Mergaitė netrukus supranta, jog piktasis Žiurkių karalius ir jo sukta motina sugalvojo pavergti žmoniją. Kai Žiurkių karalius sučiumpa ir užkeri Spragtuką, atsakomybė už visos žmonijos likimą gula ant Merės ir Makso pečių. Sesuo ir brolis, pasitelkę atgijusių žaislų komandą, išsiruošia gelbėti Spragtuko ir viso pasaulio iš piktojo Žiurkių karaliaus nagų…

1998 | 2017-06-09 | 3695

Donald Duck Donald's Diary išleistas 1954 m.

2000 | 2017-06-07 | 3849

Naktinė gėlelė – senoji animacija vaikams pamokanti mus gerumo, supratingumo bei nesavanaudiškumo. Šis filmukas apie tris draugus – du viščiukus ir katiną, kurie norėjo padėti savo draugui senam šuniui vėl prisiminti jaunystę. O tam reikia stebuklingos naktinės gėlelės, kuri auga tik naktį miške, pilname pavojų. Pasaką Naktinė gėlelė žiūrėkite online lietuviškai ir pamatykite kaip drąsūs draugai gero noro vedami leidžiasi į kelionę.

1991 | 2017-06-09 | 3910

Aprašymas: Šou verslo šuo, dėl to, kad gynė savo šeimininkę nuo nedoro draugo, iš Las Vegaso patenka į fermą.

2013 | 2017-06-09 | 3927

Aprašymas: Karalaitė Vasilisa atsisakė tekėti, todėl įpykęs jos tėvas karalius pareiškė sutuoksiąs ją su pirmu pasitaikiusiu. Vos jam ištarus šiuos žodžius, tarsi iš dangaus nukrinta Ivanas. Karalius laikosi savo žodžio ir jaunieji sutuokiami. Prabėga keleri metai, caraitis Ivanas pluša stiprindamas karalystės sienas, planuodamas gynybą, o jo žmona Vasilisa, likusi namie viena, nuobodžiauja. Karalius labai trokšta anūkų, tad sumano įnešti šiek tiek įvairumo į nuobodžią dukters santuoką ir suorganizuoja Vasilisos pagrobimą. Karalaitė gauna išsvajotus nuotykius, o Ivanas turi nusigręžti nuo darbų. Jis drauge su geriausiu bičiuliu pilku vilku leidžiasi ieškoti savo žmonos.

1985 | 2017-06-11 | 4924

Antrojoje filmuko „Mauglis“ serijoje „Pagrobimas“ pasakojama, kaip Maugliui, padedant mokytojams Balu ir Bagirai, sekasi perprasti džiunglių taisykles, mokytis medžioti ir būti atsargiam. Neeiliniais žmonių vaiko sugebėjimais susižavėjusios beždžionės, nutarią Mauglį pagrobti. Balu ir Bagira privalo išgelbėti mažąjį mokinį, dėl to net kreipiasi į pavojingąjį smauglį Ka. Serijoje „Pagrobimas“ žiūrovams primenama, jog kad ir į kokią bėdą papultum, tikri draugai bet kokia kaina sieks išgelbėti.

Mauglis 2 ser. Pagrobimas - Маугли (1985)

2030 | 2018-07-24 | 5239

Aprašymas: Narutas: Viesulo kronikos (angl. Naruto: Shippuden) – Japonijos animacinis serialas. Po pustrečius metus trukusių treniruočių Narutas pagaliau sugrįžta į Konoha. Savaime aišku, kad treniruotės nenuėjo veltui. Naruto stipresnis nei bet kada. Vienintelis jo tikslas – ištesėti pažadą, duotą Sakura po Sasuke pabėgimo. Kartu jie jau paaugliai, mėginantys susigrąžinti Sasuke. Aktyviau ima reikštis organizacija, vadinama Akatsuki. Orochimaru nori kuo greičiau apsėsti Sasuke ir gauti jo kūną. Sasuke neketina tam prieštarauti, nes tiki, kad susijungęs su Orochimaru sugebės nugalėti Itachi. Septintoji komanda papildoma naujais nariais: keistuoliu Sai ir kapitonu Yamato.

2011 | 2017-06-09 | 3991

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

2004 | 2017-06-09 | 3823

Aprašymas: 1870-ieji metai. Apsimetusi berniuku, į jūroje klaidžiojantį laivą patenka mergaitė. Deja, laivas greitai patiria katastrofą ir sudūžta. Mergaitę ir tris jos draugus netikėtai išgelbsti legendinis kapitonas Nemo, kuris pasiūlo rinktis: amžiams pasilikti jo povandeniniame laive „Nautilijus“ arba vėl atsidurti atviroje jūroje.

2000 | 2017-06-07 | 3874

Senosios animacijos filmukas vaikams Dovana drambliui. Filmukas apie draugus tigriuką, beždžioniuką ir varliuką kurie smagiai mišku skubėjo pas dramblį į gimtadienį. Tačiau kaip visada atsirado viena pikčiūrna, kuri visokiais būdais norėjo jiems pakenkti ir sugadinti šventę. Tačiau draugai visada kartu rado sprendimą iš betkokios situacijos. Kas gerai pasirinko draugus - niekad nenusivylė! Šis linksmas filmukas moko vaikus draugystės ir optimizmo.

2003 | 2017-06-09 | 4313

Aprašymas: Kupinos stebuklų ir neitikėtinų nuotykių, truputį šiurpokos ir paslaptingos vokiečių pasakų rašytojo Wilhelm’o Hauff’o istorijos atgijo nuostabiame rusų animatorių kūrinyje. „Nykštukas nosis” – tai stebuklinga istorija apie tai, jog meilė ir draugystė gali nugalėti visus sunkumus. Norėdama įgyvendinti savo klastingus planus, piktoji burtininkė nusižiūri Jakobą – neturtingo batsiuvio sūnų. Tačiau geraširdis berniukas atsisako padėti piktadarei. Tada burtininkė paverčia jį kuprotu neūžauga su didžiule nosimi ir nukelia į ateitį po septynerių metų. Ji įsitikinusi, kad Jakobas neištvers išbandymų ir palūš. Berniukas grįžta namo, tačiau po septynerių metų čia viskas neatpažįstamai pasikeitę: tėvas pasimirė iš širdgėlos, o mama nebeatpažįsta savo sūnaus. Miestelėnai iš jo juokiasi ir veja šalin. Tačiau kartą, gelbėdamasis nuo persekiotojų, Jakobas išgelbsti gyvybę žąsiai. Netrukus paaiškėja, jog tai ne paprasta žąsis, o pagrobta ir užkerėta princesė. Dabar jiems kartu teks susiremti su piktąja burtininke. Galbūt herojams pavyks atsikratyti kerų ir grįžti namo pas artimuosius…

2000 | 2017-06-07 | 3793

Istorija apie tai, kaip vilkas parsinešęs veršiuką vietoj to, kad jį suėstu, pradeda juo rūpintis kaip savo vaiku. Toliau šios netikėtos poros laukia daug iššūkių su kuriais jie susidoroja puikia, nes rūpinasi vienas kitu. Filmukas įrodo, kad nepaisant skirtumų ir visuomenėje nusistovėjusių stereotipų, draugystė gali gimti tarp bet ko ir bet kur.