Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 4089

Aprašymas: Futurama – JAV animacinis serialas. Sveiki atvykę į Naująjį Niujorką! Praėjo tūkstantis metų. Jūsų laukia tokia ateitis, kokios net neįsivaizdavote. 25-erių metų picos išvežiotojas, kurio gyvenimas buvo nieko vertas, netyčia užsišaldo 1999 m. gruodžio 1 d. Jis nubunda ateityje, po tūkstančio metų ir gali vėl viską pradėti iš naujo.

1995 | 2017-06-09 | 4005

Aprašymas: Nuostabus pasakojimas apie indėnų vado dukters Pokahontos ir jauno britų kapitono Džono Smito jausmus. Užaugusi Šiaurės Amerikos platybėse, ši nuoširdi mergina tampa tikra meilės, gėrio ir taikos tarp indėnų ir naujakurių baltųjų skleidėja. Indėnų vadas tikisi išleisti dukrą už narsiausio genties kario, tačiau jaunoji gražuolė svajoja apie naują gyvenimą. Gyvenimas pasikeičia, kai prie indėnų kaimelio priplaukia anglų laivas. Likimas merginos nenuvilia ir ji susipažįsta su gyvenimo meile Džonu.

2000 | 2017-06-07 | 3729

Filmukas vaikams Senelis Ivanovičius. Senas rusų animacijos filmukas vaikams. Senelis šaltis, Jo vardas, gan neįprastas šiame filmuke - Ivanovičius. Nusprendžia aplankyti dvi sesutes ir jų močiutę, jis galvojo, kad jos labai mielos, tačiau pamatęs, kaip jos elgiasi prie stalo, ima ir sukuria bausmę – paspendžia spąstus ir merginos įkrenta į šulinį, kuriame gyvena senelis. Tam, kad jos ištrūktų, senelis šaltis sukuria užduotis, kurias jos privalo įvykdyti.

2004 | 2017-06-09 | 3740

Aprašymas: Šįkart neišskiriamų bičiulių kompanija – Skūbis Dū, Šegis, Fredas, Dapfė, Velma – susidurs su nepažįstamu kaukėtu blogiečiu, kuris svajoja užvaldyti Coolsvillio miestelį. Galingas tipas ketina pasinaudoti mašina, kuri kuria nenugalimus monstrus. Garsusis penketukas imasi tyrimo, kuris nuveda juos į miestelio muziejų: jie apsilanko knygos pristatymo šventėje, kur susiduria su paslaptingu muziejaus direktoriumi Patriku ir dar paslaptingesne reportere, kurią netikėtai “įsižiūri”…Fredas. Kaip susijęs monstrų mašiną valdantis blogietis, Patrikas ir reporterė, turės išsiaiškinti Skūbis Dū ir draugai. Ar jiems pavyks išgelbėti linksmąjį COOL miestelį? Kokie nepaprasti nuotykiai lydės šauniąją kompaniją, pamatysite pažiūrėję filmą.

1994 | 2017-06-09 | 4134

Aprašymas: Įspūdingas ir užburiantis animacinis filmas yra sukurtas Volfgango Amadėjaus Mocarto operos motyvais. Nakties karalienė paprašo drakonų nugalėtojo princo Tamino ir ištikimo jo draugo Papageno sugrąžinti į jos rūmus gražiąją princesę Paminą, pagrobtą piktojo karaliaus Zarastro. Tačiau Taminas sužino, kad Pamina iš tikrųjų yra Zarastro dukra, kurią prieš daugelį metų iš namų išvežė klastingoji Nakties karalienė, norėdama nugvelbti stebuklingąjį medalioną, kuris įgis stebuklingų galių kai princesei sukaks 18 metų. Ir tik užburtoji princo fleita nurodys teisingą sprendimą susiklosčiusioje situacijoje.

2015 | 2018-07-24 | 5034

Aprašymas: Broliai meškinai (angl. We Bare Bears) Grizlis, Panda ir Baltasis stengiasi tapti populiariais atstovais žmonių visuomenėje, populiariais internete, vaikščioti į pasimatymus ir supermarketus. Jiems tai nelabai išeina, bet jie palaiko vienas kitą. Šie meškinai turi savo unikalų vaikščiojimo būdą „piramidė“, kai vienas stovi ant kito (kaip cirke). Tai jų giminystės metafora.

Saugokis meškinų (1 sezonas) - We Bare Bears (2015)

2006 | 2017-06-09 | 3723

Aprašymas: Animacinio filmo įvykiai vyksta ateityje. Žmonės išnaudojo visus resursus, bet išmoko išgauti energiją iš savo ekskrementų. Kad organizuoti apskaitą kiekvienam gimusiam, implantuojamas apskaitos mikročipas, kuris seka tuštinimosi kiekį. Norėdama stimuliuoti žmones daugiau tuštintis, miesto valdžia juos apdovanoja užšaldytais ledinukais, narkotikais, sukeliančiais priklausomybę. Padauginę šio narkotiko žmonės pavirto mutantais negalinčiais tuštintis ir legaliai gauti ledinukų, jų vienintelio maisto. Tad mutantai organizavo ledinukų grobimo gaują „Vystyklų gauja“.

1992 | 2017-06-09 | 3800

Aprašymas: Garsusis Zoro visada imasi ginti silpnus ir paprastus žmones, griežtai nubausdamas piktuosius ir godžiuosius. Jo firminis ženklas įvaro baimės tiems, kurie neteisingai nuskriaudė silpnuosius ir bejėgius. Niekas nėra matęs šio žmogaus veido, bet visi žino apie jo narsią širdį. Įsitaisykite patogiau, garsaus keršytojo Zoro nuotykiai prasideda.

2000 | 2017-06-07 | 4191

Puikus fantastinis filmukas vaikams, apie nežiniuką, kuris su draugais skrido į mėnulį. Nežiniukas mėnulyje - papasakos vaikams apie fiziką, astronomiją, kosmonautiką. Tai graži istorija, kuri patiks vaikams ir tėveliams apie tai kaip gėris visada laimi.

2000 | 2017-06-07 | 3899

Pasaka Ugnis vaizduoja berniuką Sergėjų, kuris leisdamas vasaros dienas neatsakingai žadžia namuose su degtukais. Jis net uždega knygą apie ugnį, kurią turi perskaityti per atostogas. Toks elgesys papiktina sieninį namų laikrodį ir jis nusprendžia pamokyti Sergėjų. Atsukdamas laiką atgal, laikrodis nukelia mažylį į gilią senovę, kur žmonės bando išgauti ugnį ir ją garbina lyg šventą reiškinį. Įvyksta nelaimė-pasirodo piktas liūtas,kuris nori susidoroti su visais. Žmonės bando bėgti,apsisaugoti nuo jo ugnimi, tačiau prapliupus lietui ji užgęsta ir net paskutinis Sergėjaus turimas degtukas jų neišgelbėja. Filmukas parodo, jog mūsų kasdieniai daiktai ir reiškiniai,kurie buvo naudojami ir gilioje senovėje, turi itin didelę prasmę gyvenime ir mes privalome juos tausoti ir deramai naudoti.

2010 | 2017-06-09 | 3543

Aprašymas: Džiaugsmingas ir nuoširdus nuotykis burbuliuoja rimtą tikslą – vaikus supažindinti su opiomis gamtosaugos problemomis. Scenaristai nori tik visiems suprantamais, neįkyriais ir žaismingais metodais atkreipti dėmesį į klimato pasikeitimus, vandenynų užterštumą, sparčiai besikeičiantį motulės gamtos veidą. Filmo veiksmas panardins ištisus 50 metų, kai jūrų vėžlys Semis išplauks į gimtąjį krantą po ilgų, nenuspėjamų, spalvingų ir įdomių povandeninių klajonių su penkiais draugais vėžliukais. Nuotaikingus Semio susitikimus su rykliu, anakonda, pingvinais ir aštuonkoju trejus metus piešė patikima Belgijos dailininkų komanda, o už šturvalo stovėjo režisierius Benas Stassenas.

2000 | 2017-06-07 | 3794

„Seni pažįstami“ – tai animacinis filmukas apie sukčiu medinukų komanda, kuri visais įmanomais būdais apgaudinėja savo varžovus ir nepelnytai laimi visas varžybas. Šį kartą medinukai yra pasiruošę apgaule nugalėti vandensvydžio varžybose ir laimėti pagrindinį priza. Ši istorija kupina nuoširdumo ir gerumo, pamokanti, jog melo ir apgaulės kojos visada trumpos. Filmukas taip pat stengiais pabrėžti, jog teisybė ir sunkus darbas visada triumfuoja.

2012 | 2018-07-24 | 3239

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

Mano mažasis ponis (3 sezonas) - My Little Pony: Friendship Is Magic (2012)

2007 | 2017-06-09 | 4028

Aprašymas: Animacinis filmukas apie italų mokslininką Galilėjų.

1998 | 2017-06-09 | 4427

Aprašymas: (rus. Особенности национальной рыбалки). Kai bežvejojant pasiklystama, nuplaukiama į kaimyninę Suomiją ir ten paliekama 16 dėžių degtinės, tuomet susigrąžinti ši brangų krovinį prireikia į pagalbą kviestis nacionalines pajėgas. Suomis, ruošiantis mokslinį darbą apie Rusijos medžioklės papročius ir tradicijas, atvyksta į didžiąją šalį rinkti medžiagos ir yra pakviečiamas dalyvauti medžioklėje. Kompanijoje yra armijos generolas, teisėtvarkininkas, atsidavęs dzenbudizmui miškininkas ir keletas Sankt Peterburgo gyventojų.

1964 | 2017-06-09 | 3775

Aprašymas: Sutuoktinių Benksų pora turi didelę problemą. Jei dar tiksliau, – netgi dvi. Jų vardai – Maiklas ir Džeinė – ir tai yra jų pačių vaikai. Tėvai amžinai užsiėmę savais „neatidėliojamais“ darbais, todėl jų vaikai paliekami vieni du ir iš nuobodulio ar neturėjimo ką veikti, kasdien prikrečia įvairiausių aibių ir šunybių. Bėda dar ir tame, jog nei viena iš reguliariai besikeičiančių samdomų auklių, visiškai nesuvaldo nei situacijos, nei vaikų ir niekaip neranda tinkamo priėjimo prie jaunųjų Benksų palikuonių. Bet kartą prie jų namų slenksčio netikėtai išdygsta nepaprasta, žavi, jauna, apgaulingai griežtomis akimis ledi su dideliu skėčiu rankoje. Jos vardas – Merė Popins ir būtent jai yra lemta radikaliai pakeisti Benksų gyvenimą. Juk jinai ne tik auklė, bet ir tikrų tikriausia burtininkė, galinti kad ir pačią niūriausią dieną paversti švente, kiekvieną nemėgstamą namų ruošos darbą – žaidimu, kiekvieną dieną – nepaprastu nuotykiu ir taip beviltiškas neklaužadas perorientuoti į dorus bei išauklėtus vaikučius. Legendinis Disnėjaus 1964 metų miuziklas-pasaka „Merė Popins“ buvo ypatingai sėkmingas projektas ir iki šiol vadinamas vienu sėkmingiausių filmų kino istorijoje. Pagal Pamelos Travers knygą pastatyta juosta buvo nominuota trylikai „Oskarų“, laimėjo penkis.

2014 | 2017-06-09 | 3609

Aprašymas: Šeimų būna įvairių, tačiau mažojo Egio artimieji mažų mažiausiai nepanašūs į tradicinę šeimą… Našlaičiu likusį berniuką supa aibė įvairiaspalvių monstrų, keliančių siaubą Sūrbridžo gyventojams. Dėžinukais vadinamų pabaisų namai – požemių labirintai, jų drabužiai – dėžės, maistas – šiukšlės, o linksmiausia pramoga – gąsdinimas! Tačiau visoms istorijoms vieną dieną ateina galas – neapsikentusi nesibaigiančių monstrų išdaigų, miesto dezinfekcijos tarnyba nusprendžia nusikratyti pabaisomis, kurios, anot legendų, naktimis vagia Sūrbridžo gyventojų vaikus ir sūrį. Tačiau ar dėžinukai iš tiesų yra tokie kraugeriški monstrai, kokiais juos piešia nieko apie pabaisas neišmanantys miestelėnai? Mažasis jų globotinis Egis ryžtasi kartą ir visiems laikams Sūrbridžo gyventojams įrodyti, jog mažieji dėžinukai – žavūs ir geraširdžiai sutvėrimai, labiau už viską bijantys… žmonių! Tačiau ne viskas pasirodo esą taip paprasta – Egio kelyje tyko aibė nuotykių, piktai nusiteikusių miestelėnų ir viena už kitą smagesnės dėžinukų išdaigos. Berniukui tenka misija ne tik apsaugoti savo draugus ir šeimą, tačiau ir užkariauti jam vis labiau patinkančios mergaitės širdį.

2030 | 2018-07-24 | 3356

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.