Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3472

Berniukas ir varliukas tai istorija apie tikrą draugystę. Kartais, norėdami gero, padarome negerų dalykų, nes elgiamės savanaudiškai. Tikra draugystė mus moko norėti gero ne sau, o savo draugui: gerbti jo laisvę, gyvenimo būdą, pasirinkimus. Net ir mažiausi mūsų žemės padarėliai, nori būti suprasti ir gyventi kaip jiems skyrė gamta. Berniuko nuoširdus gailestis, išgelbsti varliuką. Jis supranta klydęs, kai norėjo varliuką turėti lyg žaisliuką, jis elgėsi savanaudiškai, galvodamas tik apie save ir savo norus.

2030 | 2018-07-24 | 3394

Aprašymas: Padūkėliai marsupilamiai (pranc. Nos voisins les Marsupilamis) – Prancūzijos animacinis serialas. Prieš 60 metų dailininko Andrė Frankeno sukurti žvėriukai marsupilamiai atgyja nuotaikingame seriale. Tai nepaliaujamai savo kalba čiauškantys padarėliai geltonu, juodom dėmelėm taškuotu kailiu, didelėm smalsiom akim ir ilga kibia uodega, tampančia ir transporto priemone, ir ginklu, o kartais ir meškere. Gyventi šių padūkusių, beždžionėles primenančių padarėlių kaimynystėje – tikrai nenuobodu. Kiekviena keturių vaikų ir kiek pamišusio tėčio diena su marsupilamiais – vis naujas ir smagus nuotykis.

2030 | 2018-07-24 | 3627

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2004 | 2017-06-09 | 3959

Aprašymas: Unikalus filmas, kuriame visus vaidmenis atliko lėlės… Daugiau nei du šimtai meistrų iš visos Europos ištisus mėnesius kūrė lėlių personažus, pasinaudodami savo sugebėjimais, patirtimi ir įdėdami į darbą savo sielą, masinėse scenose dalyvavo/vaidino daugiau nei šimtas lėlininkų. Tragiška didžiojo valdovo Avalono žūtis uždegė rusenančią nesantaiką tarp avaloniečių ir zeritų. Nujausdami artėjantį įsiveržimą, avaloniečiai sandariai uždarė senovinio Avalono vartus. Tuo tarpu, jaunas žuvusio valdovo sūnus Chelas Tara, kuris turėtų užimti sostą, galvoja ne apie busimą valdymą, o apie kerštą zeritams, kurie nužudė jo tėvą. Persirengęs paprastais drabužiais ir pasiėmęs tik tėvo kardą, Chelas palieka gimtąją pilį ir išeina į nežinią…

2000 | 2017-06-07 | 3633

Senosios animacijos filmukas Mėlynas šuniukas. Pasaka apie mėlyną šuniuką, su kuriuo niekas nenorėjo žaisti, nes visi šunys buvo pilki. Tai pat čia dalyvauja ir piktas piratas kuris yra pats blogiausias pasaulyje, bei katinas. Tačiau veliau šuniukas susirado draugą jureivį ir tapo laimingas. Tuomet ir visi šunys jį pamėgo. Dabar šunelis ir vaikus gali pamokyti, kad jei esi kitoks nesielvartauk, o susirask draugą ir būsi laimingas.

1990 | 2017-06-09 | 3746

Aprašymas: Tarptautinė gelbėtojų bendruomenė siunčia šauniąją detektyvų porelę Mis Bjanką ir Bernardą vykdyti naujos užduoties. Australijoje pagrobtas berniukas, padėjęs išgelbėti retą paukštį. Brakonierius Persivalis Maklyčas tikisi iškvosti berniuką, kur yra nykstantis paukštis, kad galėtų jį pagauti ir susižerti didelę sumą pinigų. Kodį išlaisvinti gali tik peliukų organizacija, todėl peliukai nedelsdami skuba į Australiją.

1961 | 2017-06-09 | 5524

Aprašymas: (rus. Человек-амфибия). Fantastinis filmas apie žmogų, kuriam tėvas-gydytojas pakeičia anatomiją ir taip pritaiko jį gyventi po vandeniu.

Žmogus amfibija - Человек амфибия (1961)

2013 | 2017-06-09 | 4108

Aprašymas: Po „Lego“ filmo sėkmės, vienas jo kūrėjų, režisierius Jonas Burtonas nusprendė imtis dar vienos istorijos apie herojus iš legendinių kaladėlių. Autoriai rėmėsi labai populiariu video žaidimu, o kai kurias legendines frazes pasiskolino iš filmų apie Betmeną ir Supermeną. Leksas labai nori tapti prezidentu, todėl jis susivienija su Džokeriu, kuris turi nugalėti visą Teisingumo lygą – ir Betmeną, ir Supermeną. Ar su tokia draugija Leksas laimės prieš Teisingumo lygą?

1971 | 2017-06-09 | 3763

Aprašymas: (rus. Двенадцать стульев). Per revoliuciją ir po jos trumpai trukusiu karinio komunizmo laikotarpiu daugelis savo brangenybes slėpė kuo patikimiau. Ir štai Ipolitas Matvejevičius Vorobjaninovas iš mirštančios uošvės sužino, kad ši kažkada paslėpusi savo 150 tūkst. aukso rublių vertės deimantus ir perlus po vienos iš dvylikos meistro Gambso svetainės komplekto kėdžių apmušalu. Viską metęs, Vorobjaninovas puola ieškoti kėdžių, o jam imasi padėti, žinoma, ne veltui, jaunas avantiūristas, „didysis kombinatorius“ Ostapas Benderis. Aptikti išblaškyto komplekto pėdsakus nelengva. Paiešką sunkina ir tai, kad prieš mirdama Vorobjaninovo uošvė brangenybių paslaptį atskleidusi savo nuodėmklausiui tėvui Fiodorui, visą gyvenimą svajojusiam apie nuosavą žvakių fabrikėlį Samaroje…

2012 | 2017-06-09 | 3654

Aprašymas: Vedami Julijaus Cezario romėnai nesunkiai užgrobia Britaniją. Tačiau vienas mažas kaimelis vis dar priešinasi imperijos invazijai. Su lyg kiekviena diena kaimo vyrų jėgoms senkant, Karalienė pasiunčia savo patikimąjį tarną Antiklimaksą į Galiją, kur kitas kaimelis garsėja romėnų snukių daužymu. Tuo tarpu Asteriksui su Obeliksu patikėta kita svarbi misija: iš niekam tikusio vėjavaikio ir rakšties užpakalyje, kuriam rūpi tik mergos ir muzika, genties vado sūnėno padaryti tikrą galą. O niekas taip negrūdina vyro, kaip kelionės ir mūšiai, tad davę statinę savo magiško gėrimo, kartu su plevėsa Justforkiksu, Asteriksas ir Obeliksas keliauja padėti pusbroliui į Britaniją, kur, deja, prarasta statinė, įniršęs Cezaris, vikingai ir gražuolė Antiklimakso sužadėtinė sumaišo visas kortas Justforkikso metamorfozei.

1967 | 2017-06-08 | 3912

Senosios animacijos filmukas Peliuko dainelė. Istorija apie peliuką, kuris mėgo groti ir dainuoti. Peliukas linksmai grodavo miške ant kelmo, darydavo akrobatinius triukus ir norėjo palinksminti miško draugus. Bet ne visi žvėreliai jį pripažino. Vėliau viskas apsivertė, visi draugai pasistatė sau namą ir smagiai dainavo. Peliuko pasirodymus pamatysite šiame filme.

2009 | 2017-06-09 | 3910

Aprašymas: 78-erių metų Karlas Fredriksenas svajojo apie tai, kad pripūs daugybę balionų ir išskris pasižvalgyti į Pietų Amerikos laukinę gamtą. Vieną gražią dieną senukas pagaliau ryžosi… Pūtė ir pūtė ir pagaliau pripūtė tūkstančius spalvotų balionų, kurie atplėšė jo seną namelį pakėlė į orą. Tačiau jis net baisiausiame košmare neįsivaizdavo, kad netrukus į jo duris (beje, kabančias kelių kilometrų aukštyje) pasibels ne kas kitas, o labiausiai nekenčiamas vaikas iš visų, kiek tik jis pažįsta – Raselas…

2030 | 2018-07-24 | 3501

Aprašymas: Detektyvas Drupis (angl. The Droopy detective and Screwball squirrel show) – JAV animacinis serialas. Istorija apie didmiesčio detektyvą Drupį ir jo sūnų Driplą.

2000 | 2017-06-07 | 3868

„Kvartetas“ – tai istorija apie keturis draugus – lokį, asiuliuką, beždžionėlę ir ožką, kurie nusprendė tapti muzikantais. Supratę, kad jiems dar reikia daug ko išmokti, draugai nusprendžia užsirašyti į miško konservatoriją. Šis smagus animac. filmukas leidžia giliau pažvelgti į tokias vertybes kaip darbas, atkaklumas, ryžtas ir noras. Pasakojimas mus moko, jog niekas nėra lengvai pasiekiama, o rezultatas gaunamas tik įdėjus daug darbo ir pastangų.

2007 | 2017-06-09 | 3620

Aprašymas: Trumpametražis Aidan Gibbons filmukas, kuriame vyras dalinasi savo gyvenimo istorija su savo anūku per įtaigią muziką.

2000 | 2017-06-07 | 3550

Gimimo diena - dagistaniečių pasaka. Tai pasakojimas apie berniuką, kuris turėjo draugą avinėlį kuris katik gimė. Muratas galvojo, kad ir jis jau gimęs, kaip avinėlis, tačiau senelis jį pamokė, kad žmogaus gimimo diena yra ne ta, kai jis gimsta kaip avinėlis, o kaip jis pateisina savo gimimą. Filmukas pasakoja, kaip berniukas gudrumu ir valia įveikė pabaisą Aždachą ir tapo tikru žmogumi.