Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1995 | 2017-06-09 | 3765

Aprašymas: Tai nepaprastai šviesus bei šiltas filmas apie vaikus. Siužetas gan paprastas. Mergaitė šiaip ne taip išprašo iš savo mamos, kad ji duotų jai pinigų auksinei žuvelei pirkti, be kurios negalima švęsti pagal musulmonišką paprotį, Naujųjų Metų. Labai nenoriai, bet mama duoda pinigų. Toliau filmo veiksmas virsta vaikų kelionėmis ir blaškymusį po Teheraną. Pats pagrindinis šios prasmingos kino juostos iš Irano veikėjas yra septynmetė labai išmintinga mergaitė, kuri taip tikroviškai, tiesiog gyvena savo rolėje, kad net pati turbūt nesupranta, kad jinai tiktai aktorė. Ši meninė šeimyninė kino juosta laimėjo Kanų kino festivalio auksinę kamerą ir kitus prestižinius prizus pasaulinio lygio kino festivaliuose.

2000 | 2017-06-07 | 3797

Senosios animacijos filmukas apie mergaitę Julia ir jos draugą, kurie randa neįprastą radinį- profesorių tigrą Trankverį. Tigras nėra paprastas, jis sako esąs iš Gedo planetos,moka kalbėti ir yra išmestas iš laivo .Šis gyvūnas yra begalo vienišas ir liūdnas,todėl jis privalo nukeliauti į Indiją. Julios močiutės pagalba tigras pasirodo cirke, o vėliau sutinka ir savo draugą Kosu. „Du bilietai į Indiją“,tai pasaka vaikams apie draugystę bei norą padėti nesvarbu kas bebūtum.

2007 | 2017-06-09 | 4524

Aprašymas: Įkalbėtas įkyraus asilo, Šrekas pažada Fionai neįtikėtiną Kalėdų staigmeną ir puikią šventę. Bandydamas rasti kuo tinkamesnę dovaną, Šrekas užsuka į knygyną ir įsigyja knygą „Kalėdos bukiems“. Žingsnis po žingsnio Šrekas daro viską, kas joje parašyta. Visus planus ramiai praleisti Kalėdas su šeima sugriauna asilas. Nenuorama sukviečia į pelkę visą minią svečių, taigi ramių Kalėdų tikrai nebus…

2030 | 2018-07-24 | 4500

Aprašymas: Narutas (angl. Naruto) – Japonijos animacinis serialas. Narutas, jaunas vaikinas iš slapto Konoha kaimo, kur treniruojami elitiniai nindzės. Jo gyvenimas kupinas skausmo, nes jame įkalinta demoniška lapė ir už tai visi gyvenantys kaime jį ignoruoja, netgi vengia jo. Todėl savo pyktį jis lieja pokštų pavidalu. Tačiau neilgai truko jo vaikiškas gyvenimas. Jam teko dalyvauti pirmojoje kovoje prieš stipresnį priešininką ir ginti savo mokytoją. Pirmoji kova su nindze jam suteikė drąsos, ryžto siekti pripažinimo kaime. O vienintelis būdas tai padaryti yra tapimas kaimo vyriausiuoju.

2000 | 2017-06-07 | 3903

„Sprindžiukas“ – tai filmukas vaikams apie senuką ir bobutę, kurie turi mažą sūnelį Sprindžiuką. Senukams labai sunku nudirbti visus ūkio darbus, tačiau Sprindžiukas, nors ir būdamas labai mažo ūgio, padeda senoliams atlikti įvairius darbus ir taip palengvina jų gyvenimą. Tai gerumo, gudrumo ir nuoširdumo kupina istorija, padedanti ne tik suprasti, jog gyvenime reikia džiaugtis net ir mažiausiomis smulkmenomis, bet ir leidžianti suprasti, jog pasitelkiant gudrumą, galima apgauti net ir bjaurų priešą.

2009 | 2017-06-09 | 4970

Aprašymas: Atidariusi slaptas duris mergaitė patenka į išgalvotą pavojingų fantazijų pasaulį, kuriame sutinka kitą Mamą ir kitą Tėtį su juodomis sagomis vietoj akių. Didžiausias košmaras prasideda tuomet, kai mažoji herojė išsiaiškina siaubingai didelę viešnagės alternatyvioje realybėje kainą.

2000 | 2017-06-07 | 3722

Kartą ryte saulės atokaitoje po kiemą lakstė ančiukas, žaisdamas su savo šešėliu. Šešėlis jam buvo geriausias žaidimų draugas. Ančiukas Kriakria netikėtai patenka į bėdą – įkrenta į tamsią duobę, o ten šešėlio ir nebėra. Kartą ryte – pamokantis filmukas vaikams apie draugystę ir jos naudą. Lietuviškai ir online galima žiūrėti senosios animacijos pasaką apie ančiuką ir draugystę.

2000 | 2017-06-07 | 3807

Ožerškė – linksma, pamokanti istorija apie ožkelę, kuri norėjo būti gudresnė už kitus. Tinginė ir gudruolė, prisigerina seneliui, kuris ją gina ir gaili. Ožkelė meluoja jam, kad ją skriaudžia ir taip jo akyse lieka nekalta dėl savo poelgių. Tačiau jos melagystėms ateina galas ir net senelis nuo jos nusisuka. Tuomet Ožerškė pasitaiso, supratusi, kad vienišai gyventi bus liūdna ir graudu, todėl susitaiko su seneliais.

2000 | 2017-06-07 | 3926

Senosios animacijos filmuke pasakojama apie drambliuką Timką. Jis, kaip ir visi labai domėjosi cirku bei pats norėjo tapti artistu. Netikėtai patekęs į cirko artistų treniruotę drambliukas patraukia vadovo dėmesį ir gauna pasiūlymą prisidėti. Pirmieji bandymai nesėkmingi, kiti artistai šaiposi iš Timkos. Drambliukas labai stengėsi, daug treniravosi ir pasiekė savo tikslą - tapo geriausiu cirko artistu.Ši senosios animacijos pasaka vaikams moko, kad visada reikia labai stengtis, daug dirbti ir pasieksi savo svajonę.

2022 | 2017-06-09 | 3883

Maša ir lokis epizode „Viskas atvirkščiai“ lokys, norėdamas prisiminti cirko triukus, susitrenkia galvą ir pradeda labai keistai elgtis. Atrodo, jis pavirsto mažąja Maša! Ką reikia sugalvoti tikrąjai Mašai, kad susigrąžintų savo didįjį draugą? Serijoje „Viskas atvirkščiai“ vaikai pamatys, išdaigų prikrės Maša pavirtęs lokys ir koks vaistas jį išgelbės.

2000 | 2017-06-07 | 3818

„Seni pažįstami“ – tai animacinis filmukas apie sukčiu medinukų komanda, kuri visais įmanomais būdais apgaudinėja savo varžovus ir nepelnytai laimi visas varžybas. Šį kartą medinukai yra pasiruošę apgaule nugalėti vandensvydžio varžybose ir laimėti pagrindinį priza. Ši istorija kupina nuoširdumo ir gerumo, pamokanti, jog melo ir apgaulės kojos visada trumpos. Filmukas taip pat stengiais pabrėžti, jog teisybė ir sunkus darbas visada triumfuoja.

1970 | 2017-06-09 | 3919

Mickey's Service Station. Pirmas multfilmas, kur Peliukas Mikis, Gufis ir Donaldas vaidina kartu.

2016 | 2017-06-09 | 3769

Aprašymas: Panda Po ir toliau uoliai treniruojasi ir sunkiai dirba, kad būtų dar vikresnis, drąsesnis ir stipresnis, tačiau iššūkis, kuris jo laukia šįkart – pranoks viską! Viena dieną, įprastą ir ramų pandos Po gyvenimą aukštyn kojomis apverčia netikėtai jo kieme pasirodęs niekad nematytas tikrasis – biologinis – Po tėtis. Pagaliau susitikę jiedu leidžiasi aplankyti kadaise prarastų namų. Gimtinėje išties smagu, tačiau Po nesijaučia esąs savo vietoje – jam trūksta draugų ir įprastos kasdienybės, bet grįžti atgal ir palikti po šitiek metų atsiradusį tėtį – prasta mintis… Gal Po taip ir būtų likęs pandų rojuje, jei ne blogiukas Kajus. Šis niekšelis pasiryžęs sunaikinti visus Kinijos kung-fu meistrus, taip pat ir Po draugus. Tai sužinojęs jis labai sunerimsta ir imasi veiksmų. Po planas – išmokyti rojaus pandas kung-fu meistrystės ir kartu sutriuškinti piktą priešą. Ar jam pavys įtikinti tingiąsias pandas pakelti savo letenėles dėl Po draugų?

2030 | 2018-07-24 | 5623

Aprašymas: Kung Fu panda: Šaunumo legendos (angl. Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness) – JAV animacinis serialas. Čia pasakojama apie tolesnius nerangios, tačiau geros nuotaikos nestokojančios pandos Po nuotykius. Dabar Po – Drakono karys, apsigyvenęs Nefrito rūmuose, iš meistro Šifu mokosi kung fu kovos meno gudrybių. Kartu su Tigre, Maldininku, Gerve, Beždžione ir Angimi panda gina Taikos slėnį nuo blogio. Kiekvieną dieną legendinio didvyrio laukia šauniausi nuotykiai, vis nauji priešininkai ir, žinoma, gausybė maisto, dėl kurio jis padarytų bet ką.

2012 | 2017-06-09 | 4083

Aprašymas: Liūtas Aleksas, zebras Martis, žirafa Melmanas ir hipopotamė Glorija vis dar puoselėja viltį grįžti į Niujorko zoologijos sodą ir visais įmanomais būdais ketina įgyvendinti savo svajonę. Šįkart pašėlusiems žvėreliams tenka kirsti Europą, kur ketveriukė prisijungia prie keliaujančio cirko ant ratų. Būtent čia Martis, Aleksas, Glorija ir Melmanas randa naujų draugų ir, jeigu planas pasiseks, kelią namo. Tačiau ne viskas taip lengva kaip gali pasirodyti iš pradžių, o už draugų visuomet slypi priešai. Vienas jų – toli gražu negeranoriškai nusiteikęs beglobių gyvūnų gaudytojas, kuris net neketina taip lengvai paleisti egzotiškų gyvūnų ketveriukės. Tad ar Martis, Aleksas, Glorija ir Melomanas sugebės grįžti į išsvajotąjį Niujorką?