Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3828

Filmukas vaikams Septynžiedė gėlelė - apie mažą mergaitę, kuri nešina riestainiais žioplinėja po miestą, kol visus juo iš jos atima šuniukas. Mergaitė apsiverkia, tačiau sutinka senyvą damą, kuri norėdama ją paguosti padovanoja jai septynlapę gėlytę, kuriai nutraukus vieną žiedą ir ištarus stebuklingus žodžius išsipildys mergaitės norai. Istorija kulminacija išmoko, kad stebuklus reikia tausoti svarbiausioms akimirkoms.

2030 | 2018-07-24 | 3820

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2030 | 2018-07-24 | 4848

Aprašymas: Slibinų dresuotojai (angl. Dragons: Riders of Berk) – JAV animacinis serialas. Kai vikingų paauglys Hikupas drauge su slibinu Bedančiu išgelbėjo Berko kaimelio gyventojus, tai įkvėpė žmones ir drakonus pabandyti sugyventi santarvėje. Tačiau tai ne taip lengva – trukdo vikingų neišprusimas ir kartais labai pavojingi slibinų instinktai. Hikupo tėvas sumano įsteigti Berko Drakonų Akademiją, kurioje kiekvienas smalsuolis apie drakonus gali sužinoti viską ir net išmokti slibinų dresūros meno. Vikingų paaugliai, net ir neklaužados, pradeda lankyti originaliąją Akademiją. Serialas sukurtas pagal garsų, dviems Oskarams nominuotą filmą “Kaip prisijaukinti slibiną”.

2030 | 2018-07-24 | 3559

Aprašymas: Betmenas (angl. The Batman) – JAV animacinis serialas. Nors šiame seriale yra aspektų iš ankstesnių Betmeno siužetų, istorija yra gretutinė ir jų netęsia.

2030 | 2018-07-24 | 3335

Aprašymas: Nuotykių metas (angl. Adventure Time) – JAV animacinis serialas. Žmonių vaikas Finas su savo geriausiu draugu ir įvaikintu broliu šuneliu Džeiku, turinčiu magiškų galių, gyvena postapokaliptinėje šalyje Ooo. Dvylikametis berniukas su dvidešimt aštuonerių šuniuku puikiai sutaria – šie du drąsuoliai gina savo šalį nuo netikėtų negandų ir patiria daugybę nuotykių. Savo žygiuose draugai sutinka naujų įdomių draugų. Šis animacinis serialas sulaukė itin didelio susižavėjimo Amerikoje. Kai trumpi klipukai tapo interneto hitu, prodiuserių kompanija „Cartoon Network“ nusprendė jų pagrindu kurti televizijos serialą. Jį įvertino ne tik žiūrovai, o ir kritikai – nominavo 7 Emmy apdovanojimams, 2 iš jų filmukas laimėjo.

2022 | 2017-06-09 | 4075

Vieną dieną pas lokį atvyko svečias,- kas jis, vaikai sužinos serijoje Ūsuotas dryžuotas. Lokys su draugu puikiai leidžia laiką, kol netikėtai pasirodo Maša. Nors prireiks laiko, kol mergaitė susidraugaus su atvykėliu, tačiau vėliau prasidės nuostabūs nuotykiai. Juk lokio draugas yra tikrų tikriausias cirko artistas. Kaip reikia gražiai draugauti vaikai išvys filmuke Ūsuotas dryžuotas.

1963 | 2017-06-09 | 3975

Aprašymas: Kardas akmenyje (angl. The Sword in the Stone) – 1963 m. JAV animacinis filmas, tai buvo paskutinis studijos išleistas filmas V. Disnėjui dar būnant gyvam. Filmo veiksmas vyksta VI a. Anglijoje, tik ką mirus karaliui Uteriui Pendragonui, kuris nepaliko sosto įpėdinio. Greitai pasklinda žinia apie magišką akmenyje įsmeigtą kalaviją; pasak legendos, tas, kas jį ištrauks, taps Anglijos karaliumi. Tačiau niekam to padaryti nepavyksta ir Angliją apninka Tamsieji amžiai. Artūras yra jaunas berniukas, kuris siekia tapti riteriu. Medžioklėje jis susiduria su Merlinu, galingu užuomarša burtininku. Šis pradeda Artūrą mokyti, tikėdamasis, kad išsilavinęs berniukas pagal pranašystę bus karūnuotas karaliumi. Deja, ne viskas einasi taip lengvai…

1998 | 2017-06-09 | 3528

Donald Duck Trailer horn išleistas 1950 m.

1998 | 2017-06-09 | 3493

Donald Duck Chips Ahoy išleistas 1956 m.

2030 | 2018-07-24 | 3297

Aprašymas: Patrakėlės katės (angl. Catscratch) – JAV animacinis serialas. Ponia Edna mirdama palieka visą turtą trims katinams. Blikas, Gordonas ir Vaflas linksmai gyvena paveldėtame name, leidžia sau pramogauti, išlaidauti, kasdien susigalvodami su kuo žaisti ir kam parodyti nagus.

2030 | 2018-07-24 | 3363

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 3976

Aprašymas: Prieglaudos šunyčiai (angl. Pound Puppies) yra amerikiečių/kanadiečių animacinis serialas. Prieglaudoje gyvenančių šunų užduotis – rasti idelų žmogų kiekvienam šuniukui. Paieškos atneša daugybę nuotykių.

2000 | 2017-06-07 | 4067

Dvi Krylovo pasakėčios Varna ir Lapė, Gegutė ir gaidys. Varna ir lapė tai pasakojimas apie meilikaujančia lapę kuri užkalbėjo dantis varnai laikiusiai gabaliuką sūrio, kurį jai atsiuntė Dievas. Bėgo pro šalį laputė ir pamatė sūrį. Jis ją pavergė. Ir štai laputė prie medžio priėjusi visaip ima varną girti, jog ji gražuolė lyg iš pasakos. O varnai nuo pagyrų apsisuko galva. Sukarksėjo varna ir sūris iškrito. Kita pasakėčia apie gegutę ir gaidį, kurie vienas kito giesmes gyrė.

2000 | 2017-06-09 | 4411

Seriale vaikams ir visai šeimai - „Smurfai“ išvysime istoriją apie stebuklingus akinius. Smurfytė labai pagerbiama ir sulaukia daug dovanų. Vienas smurfas sugalvoja padovanoti jai stebuklingus vaivorykštės akinius ir nori, kad ji pamiltų dovanotoją. Šventinė nuotaika miestelyje, tačiau žinys Gargamelis nesnaudžia, jis sukelė vėtrą ir smurfai skuba slėptis, tačiau Smurfytė neišsilaiko ir Smurfytė su Meistreliu nunešami vėtros. Smurfai lekia prie upės jų ieškoti. Čia jų jau laukia Gargamelis, kuris pačiumpa Smurfytę. Ji su stebuklingais akiniais ir Gargamelį mato kaip stebuklingą princą ir jo neatpažįsta. Ar išsisklaidys stebuklingų akinių kerai ir Smurfytė praregės – vaikučiai galės pamatyti nuostabiame filmuke „Smurfai“.

1989 | 2017-06-09 | 3833

Aprašymas: Kaip žinia, tikram galui viskas nė motais. Jis nei ugnyje dega, nei vandenyje skęsta. Bet šį kartą net Asteriksui buvo nelengva: juk jo kaimą užgriūva neregėtos jėgos viesulas. Mūsų herojui pagelbėti tegali druidas Počiniksas, ant kurio, kaip tyčia, užgriuvo didelis riedulys. Vargšelis dabar nieko nepažįsta. Apie visa tai sužino Julijus Cezaris – o jis miegodamas galvoja, ką gi čia dabar užkariavus. Priešakyje laukia didelis mūšis – ir mūsų linksmi herojai eina į jį plačiai paraitotomis rankovėmis…

1957 | 2017-06-08 | 4207

Gražus ir mielas animacinis filmas, sukurtas pagal to paties pavadinimo H. K. Anderseno pasaką „Sniego karalienė“. Tai jaudinanti istorija apie drąsios mergaitės Gerdos nuotykius: ji leidžiasi ieškoti savo brolio Kajaus, pagrobto piktosios Sniego Karalienės. Daugybė pavojų ir sunkių išbandymų laukia Gerdos kelyje, tačiau narsi širdis, tikėjimas ir gerumas padės mergaitei nugalėti visas kliūtis.

Sniego karalienė / Снежная королева -  (1957)

2013 | 2017-06-09 | 4004

Aprašymas: Jie milžiniški, kaip aukščiausias pastatas mieste. Kai išeina pasivaikščioti, dreba medžiai. Jie sveria tonas, o aštrius dantis galanda į viską, kas pasitaikė jų kelyje… Jie – dinozaurai ir kviečia pasivaikščioti po savo išnykusį pasaulį, pilną pavojų ir netikėtumų… Ką tik iš kiaušinio išsiritęs dinozauro jauniklis Pačis dar nežino, kad jam lemta tapti didžiu dinozauru. Tokiu, kuris nugali visas kliūtis ir iššūkius… Ir veda savo bandą į priekį. Moderniomis 3D technologijos sukurta juosta leis pajusti kone tikrą grėsmingųjų gyvių alsavimą į veidą, o dinozauro pasakojama istorija įtraukia tarsi įtempto siužeto filmas.