Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1991 | 2017-06-09 | 4097

Aprašymas: Baltoji Iltis gimė didinguose neįžengiamuose Jukono miškuose. Jis nori sekti savo tėvo, vilkų vado, pėdomis ir tapti didžiu medžiotoju. Miške daug linksmų žvėrelių, kurie mielam narsiam mažyliui tampa tikrais draugais. Bet nelaimė jau arti. Tėtis žuvo, mama parduota aukso ieškotojams. Našlaitis Baltoji Iltis supranta, kad civilizacija pavojingesnė už mišką. Patyręs daugybę sunkumų ir išbandymų, pusiau vilkiukas pusiau šuniukas niekada neprarado tikėjimo ir nepamiršo išminties, kurios išmoko iš pačios gamtos.

1991 | 2017-06-09 | 4131

Aprašymas: Kiekviename mieste yra namas, apie kurį pasakojami siaubingi dalykai. Suaugusieji kalba apie jį pašnibždomis, o kaimynų vaikai aplenkia kaip įmanoma didesniu lanku. Nuo tokių namų dvelkia vėsa bei mirtimi. Ir vargu ar atsirastų drąsuolis, kuris, net ir susiląžinęs, išdrįstų priartėti prie šios baisios vietos nakties glėbyje. Tačiau atsitiko taip, kad vienąsyk pats paprasčiausias dešimtmetis berniukas peržengė šio namo slenkstį. Košmarą, kurį herojui teks patirti, sunku nupasakoti žodžiais.

2030 | 2018-07-24 | 3468

Aprašymas: Nenugalimasis žmogus voras (angl. Ultimate spider-man). Piteris Parkeris jau metai kaip Žmogus Voras. Jis išgelbėjo daug žmonių ir įveikė daug priešų, bet vis dar turi mokytis, kaip tapti tikru superherojumi. Nes net ir jo neaplenkia daugybė pavojų ir nesėkmių. Norėdamas tai išspręsti agentūros S.K.Y.D.A.S vadovas Nikas pasiūlo Piteriui prisijungti prie naujos komandos. Vienišiui žmogui-vorui toks pasiūlymas yra nemenkas iššūkis, jis mieliau veiktų vienas, tačiau tik šitaip jis galės tapti nenugalimuoju žmogumi-voru. Komandoje – keturi superherojai paaugliai – Nova, Baltoji tigrė, Geležinis kumštis ir Galingasis žmogus. Ar mokės Žmogus-voras bendradarbiauti su kitais superherojais ir kokie nauji iššūkiai bei išbandymai jų laukia?

1970 | 2017-06-09 | 3994

Aprašymas: Animacinis filmas (angl. The Aristocats) apie aristokrates kates. Pagyvenusi operos diva gyvena prabangų gyvenimą Paryžiaus viloje ir laiko ne mažiau prabangią katę bei tris kačiukus: pianistą Berliozą, dailininką Tulūzą ir šventeivišką Mari. Ponios liokajus, nugirdęs, kad ji planuoja visą savo turtą palikti savo katėms, augintinius apsvaigina ir išgabena į kaimą. Deja, liokajui kelią pastoja du seni armijos skalikai, ir kačiukai išvengia pražūties. Užmiestyje jų mama sutinka laukinį katiną Tomą, ir šis geraširdiškai pasisiūlo parlydėti kilminguosius gentainius į Paryžių. Nereikia nė sakyti, kad ši kelionė bus kupina nepaprastų nuotykių ir draugystės išbandymų!

2000 | 2017-06-09 | 3473

Animacinis filmukas mažiesiems žiūrovams „Smurfai“ suteiks galimybę patekti į stebuklingą smurfų pasaulį. Smurfas Meistrelis nori prasiblaškyti, tačiau visi tiek užsiėmę, kad neturi laiko nei atsipūsti. Todėl jis nusprendžia pagelbėti draugams ir sukonstruoja mechaninį smurfą. Pirmasis jį išbando tėtė smurfas, jis užsisako masažą. Ir mechaninis smurfas vos spėja pildyti visų norius ir darbus. Smalsuolis norėdamas pažiūrėti iš ko jis pagamintas sugadina mechaninį smurfą ir šis tampa tikras miestelio kenkėjas, viską gadina, griauna. Meistrelis bando jį pataisyti, tačiau tai nėra lengva.

2030 | 2018-07-24 | 4608

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

1995 | 2017-06-09 | 4524

Aprašymas: Majoras Bensonas priverstas atsistatydinti iš kariuomenės. Karas pasibaigė, todėl visi tie, kurie moka negailestingai žudyti, niekam nebereikalingi. Majoras per daug nenusimena ir pradeda dirbti mokykloje. Jis vadovauja būriui nepataisomų neklaužadų. Vyrukai nepakenčia kariškos drausmės, todėl kaskart krečia majorui vis kitokią šunybę. Majoras neįpratęs pasiduoti ir ima vis užbėgti niekšeliams už akių. Netikėtai vaikinai pamėgsta negailestingąjį vadą, tačiau šis jau gauna įsakymą prisistatyti savo karo vadui.

1979 | 2017-06-09 | 4220

Aprašymas: (rus. Трое в лодке, не считая собаки). Trys nelabai jauni ir nelabai sveiki anglai sumanė leistis į kelionę upe valtimi. Šis sumanymas virto eile smagių, o kartais ir pavojingų nuotykių…

1986 | 2018-07-24 | 5790

Aprašymas: Kad „Aštuonkojų iš antro aukšto“ neįmanoma pamiršti net praėjus dviems dešimtmečiams, įrodo gausybės komentarų interneto forumuose. Trisdešimtmečiai, keturiasdešimtmečiai vadina serialą geriausiu filmu vaikams kada nors rodytu tuometinėje Tarybų Sąjungoje. Septynmetis Gonzikas ir dvejais metais vyresnė jo sesutė Eva, su tėvais besisvečiuodami Portugalijoje, paplūdimyje randa porą „plastilino“ gabalėlių ir iš jų nulipdo du mažus aštuonkojus. Pasirodo, šis „plastilinas“ gyvas – nulipdytieji aštuonkojai kalba, labai mėgsta druską ir nenusakomai reaguoja į elektrą, todėl aplinkui namą, kuriame gyvena šeima, pradeda dėtis labai keisti dalykai. Tačiau čia dar niekai, palyginti su keistenybėmis, prasidėsiančiomis tada, kai mokslininkas Georgas su savo žmonėmis leisis ieškoti paslaptingosios materijos – jos pėdsakai atves į Prahą…

2000 | 2017-06-07 | 3679

Filmukas vaikams „Katinas Kotofejevičius“ – pasakojimas apie seną katiną. Jis gyvena pas senelį ir senelę, tik, deja, ši nusprendžia, kad gyvūnas tik vietą beužima... Kaip sekėsi iš namų išvytam katinui, sužinosite pažiūrėję šį filmuką. Intriguoja tai, kad lapė snapė jam pasiūlo kartu gyventi, o miško žvėrims sako, kad tai tigras. Šie tariamo tigro bijo, tačiau ne labiau nei jis jų. Pasakoje „Katinas Kotofejevičius“ atsiskleidžia beribis lapės gudrumas.

2030 | 2018-07-24 | 3946

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 4305

„Pasaka po pasakos“ pradedama tradiciškai: „Gyveno kartą...“, tačiau veiksmas gana neįprastas – avinas ir ožys išeina iš namų. Atskleidžiamas sumanumas, kurio dėka gyvuliams pavyksta išgąsdinti vilkus ir mėgautis skania vakariene... Tuomet sukeliama intriga. Įdomu tai, kad vilkai antrą kartą lieka nieko nepešę. Ir tai tik pradžia – „Pasaka po pasakos“ – įdomus rinkinukas vaikams, sutalpinantis porą puikių istorijų.

2030 | 2018-07-24 | 4147

Aprašymas: Jūreivio Popajaus nuotykiai (angl. Popeye Cartoons) – JAV animacinis serialas. Popajus – tvirtai sudėtas jūreivis, mėgstantis špinatus. Drąsuolis atvyksta į Svitheiveno miestelį ir susipažįsta su gražuole Alyvute Oil. Ją, kaip ir kitus miestelio gyventojus, skriaudžia piratas Blutas. Popajus nieko nelaukdamas skuba susidoroti su lupikautoju ir engėju…

2030 | 2018-07-24 | 3519

Aprašymas: Seniai seniai, dar XV amžiuje, tolimoje planetoje, nuo Žemės nutolusioje 200 milijonų šviesmečių, dėl princesės Tinos, kurios galioje buvo virsti tobulu ginklu, prasidėjo pilietinis karas. Kad išsigelbėtų, ji pasinaudojo reinkarnacijos mašina ir nusiuntė savo sielą į Žemę, kur kas šimtą metų atgimsta žemiška moterimi, nors jos sieloje gyva atmintis apie praeitį. Iš gimtosios Tinos planetos į Žemę atkeliauja ir septynetas mokslininkų, pasivertusių baltaplaukiais paaugliais. Jiems įsakyta žūtbūt surasti Tiną. Dar į Žemę atvyksta žiaurusis Giroko su sūnumi Diuma, kurie nori užvaldyti stebuklingas Tinos galias. 2012 metais Tina tampa dvylikamete mergaite Helga. Ji susitinka su vietiniu berniuku Toma ir jiedu susidraugauja. Berniuką sužavi paslaptinga tyli mergaitė ir jis nuseka paskui ją. Kuo baigsis visų šių būtybių susitikimai?

1973 | 2017-11-07 | 7100

Aprašymas: (rus. Семнадцать мгновений весны). Septyniolika pavasario akimirkų – daugiaserijinis filmas pagal Juliano Semionovo to paties pavadinimo romaną. Filmas pasakoja apie tarybinį žvalgą Vsevolodą Vladimirovą (knygoje jis minimas Maksimu Isajevu), kuris pasivadinęs SS štandartenfiureriu Maks Otto fon Štirlicu 1945 metais dirbo priešo užnugaryje.

Septyniolika pavasario akimirkų (1-12 serijos) - Семнадцать мгновений весны (1973)

2002 | 2017-06-09 | 4125

Aprašymas: Du legendiniai animacijos pasaulio herojai sugrįžta, kad dar kartą išsisaiškintų savo santykius. Katinas Tomas gauna specialią ir labai svarbią užduotį – saugoti kaip savo akį stebuklingą žiedą. Tačiau labai nelauktai ir netikėtai neįkainojama brangenybė prilimpa prie peliuko Džerio galvos, o šis dar sugalvoja pabėgti į miestą. Amžinos katino ir peliuko gaudynės vėl įgauna pagreitį.

2000 | 2017-06-07 | 3822

Filmukas Saldi pasaka. Gyveno kartą drakonas, kuris mėgdavo pamiegoti. Drakoniukas mėgdavo pavalgyti ryte ir pusryčius ir pietus ir vakarienę, na ir žinoma geriausiai jam tikdavo medus, uogienė ir kiti saldėsiai. Pas draugą jis suvalgo tortą, o vėliau papuola į rojų - šokolado cechą, kur gaminamas šokoladas. Vargšelis taip norėjo šokolado, jog įkrito į šokolado kubilą. Ir tada mažylis suprato, kad kai valgai saldumynus reikia dalytis su kitais vaikais visiems po lygiai.

2009 | 2017-06-09 | 4113

Aprašymas: Šalia trijų fermerių ūkių, po medžiais apaugusia kalva, gyvena ponas Lapinas su savo gausia šeimyna bei draugiškais kaimynais – Barsuku, Kiškiu ir Žebenkštim. Gyvenimas ramiai teka sava vaga, nuobodybė šeimos ir draugų apsuptyje negresia, o ir maisto nestinga – vienas ūkininkas augina vištas, kitas – kalakutus, o trečiasis – visko po truputį. Vieną naktį ponas Lapinas padaro klaidą. Jo vagiliavimas iš kaimynystėje klestinčių ūkių tampa atskleistas ir visi trys fermeriai pakyla į kovą.