Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1997 | 2017-06-09 | 3888

Aprašymas: Murėjus – stebuklingas padaras. Jis burtininkas ir Anabelės krikštatėvis. Kaip ir pritinka stebukladariams, jis ketina išpildyti savo krikšto dukrelės norą. Mažylė svajoja, kad jos tėtis – paprastas taksi vairuotojas, pagaliau gautų vaidmenį Brodvėjaus miuzikle. Murėjui beveik pavyksta… Beveik, nes jo burtus netikėtai sugadina dvi piktosios raganos…

2000 | 2017-06-09 | 3603

Aprašymas: (rus. Особенности национальной охоты в зимний период). Kuzmičius, sėdėdamas su milicininku Semionovu nedideliame, bet jaukiame kambaryje kalbėjo apie medžioklę. Krosnyje tyliai traškėjo pliauskos. Už lango švelniai girgždėjo pašalęs sniegas ir piktai lojo šuo. Staiga į duris kažkas pasibeldė. Kuzmičius pagalvojo – svečiai, o pasirodė – valdininkai iš medžioklės priežiūros tikrinti atvažiavo. Neoficialiai. O vėliau dar vienas – iš ministerijos. Kitądien svečiams buvo surengta medžioklė. Tiesa, paaiškėjo, kad nei vieni, nei kiti nėra nei medžioklės, nei žvejybos mėgėjai. Tuo pačiu metu Kuzmičiaus valdose seni draugai medžiojo šerną. Draugai – tai generolas Ivolginas ir Liova Soloveičikas. Jei ne tie draugai, visai jis vargšas nusikamuotų. Visiems išvažiavus, Kuzmičius grįžo prie nebaigto apsakymo apie medžiotoją Chu Čžou, kuris sulaukęs brandaus amžiaus suprato vieną išmintį: medžioklėje svarbu ne pats grobis, bet žmonių vienybė.

1995 | 2017-06-09 | 3704

Aprašymas: Širdį drąskanti, be galo išmintinga bei pamokanti drama apie vienuolikmetį berniuką Deksterį, užkrėstą AIDS per kraujo perpylimą ir šalia esančio namo kaimyną Eriką. Jie susidraugauja, žaidžia kartu, kenčia nuo bendraamžių patyčių, visur ieško to stebuklingojo gydančio augalo, galinčio nugalėti ligą ir išbando ant savęs vos ne kiekvieną iš jų, jau net nebegalvodami apie pasekmes, bei krečia įvairias išdaigas… Visa tai labai praskaidrina paskutiniąsias Deksterio dienas… Erikui Deksterio mama tampa artimesnė, nei jo paties valdinga, nepakanti, despotiška, “neaiškaus plauko” motina, kuri dar ir prieštarauja bet kokiam savo sūnaus Eriko kontaktui su “AIDS berniuku”. Perskaitę bulvariniame laikraštyje žinutę, kad kažkoks gydytojas Niu Orleane, kuriame gyvena taip pat ir Eriko mylimas tėtis su savo jaunąja širdies drauge, pagaliau išrado vaistus nuo AIDS, jie ryžtasi pabėgimui iš namų ir leidžiasi plaustu Misisipės upe ieškoti to paslaptingojo gydytojo Fišburno, o laikas berniukui nenumaldomai bėga…

2000 | 2017-06-07 | 3692

Filmukas vaikams Greitai lis. Taip jau visada būna, kai varlės ima kvarkti - lauk lėtaus. O ar žinote kodėl? Senai senai, kai žemėje dar nebuvo žmonių, Dangaus Valdovas, su senaja sausra žaidė šachmatais. Jie nutarė žaisti iš krioklių ir iš upių, nes sausra nenorėjo, kad žemėje būtų paukščiai, žvėrys ir žmonės, o vanduo juk yra gyvybės šaltinis. Ir čia sausra laimėjo. Tuomet vanduo išdžiuvo ir visi gyvūnai ieškojo vandens. Tada dangaus valdovas pažiūrėjo į žemę ir pamatė kaip visi vargsta, tuomet ir pasiuntė debesis ir lietų.

2000 | 2017-06-07 | 4032

Kas yra paršelis su spygliuotais kailiniais? Tai pasaka vaikams iš senosios animacijos kolekcijos lietuviškai, pamokanti apie rūpestingumą kitais. Pagrindinis istorijos veikėjas ežiukas nudirba savo kasdienius darbus, o vakarui atėjus ilsisi. Snaigės kviečia jį į lauką pažaisti, lauke šalta. Kai ežiukas pro langelį žiūri į snaiges, jis atrodo kaip paršelis su spygliuotais kailiniais. Snaigės šaukia paršelį. Ežiukas nori pasikviesti paršelį ir pavaišinti arbata, kad šis nesušaltų.

1997 | 2017-06-09 | 4388

Aprašymas: Animacinis filmas sukurtas Rusijos „F.A.F“ studijoje, Nikolajaus Nosovo to paties pavadinimo romano pasakos motyvais. Tai didžiulis animacinis projektas kuriame dalyvauja Rusijos Estrados žvaigždės Kristinos Orbakaitės balsas „Žvaigždutės“ vaidmenyje ir Valerijaus Meladzės balsas – lydi žiūrovą žiūrint šį filmą. Nuostabi vaikiška fantastika, patrauklus siužetas, humoras ir gėris, bet pramoginis filmo žanras neužgožia gilios filmo prasmės… Kartu su nuotykiais vaikas gaus rimtų žinių apie fiziką, ekonomiką, astronomiją. Linksma ir pamokanti istorija dar kartą primins apie amžinąsias tiesas – gėris visuomet nugali blogį!

1951 | 2017-06-09 | 3759

Aprašymas: Tai linksmas animacinių filmukų rinkinukas apie Kiškį Kvanką ir jo nepakartojamus nuotykius. Čia jis atsiduria cirko palapinėje, kur krečia įpūdingus triukus kaip tikras cirko akrobatas. Čia jis patenka į piktojo mokslininko pilį ir vos netampa žiauraus eksperimento auka. Nematomo paslaptingojo animatoriaus ranka krečia linksmas išdaigas ir pokštus, tuo smarkiai įsiutindama Kiškį Kvanką, o snieguotuose Himalajuose Ančiukas Pliuškis ir Kvanka susiduria su atstumiančiu keistuoliu bei įkyruoliu sniego seniu… Bet tai dar ne visos linksmos istorijos, kurias pamatysite šiame smagiame animacinių filmukų rinkinyje apie Kiškį Kvanką ir jo nuotykius.

1955 | 2017-06-11 | 4777

Filmukas Užburtas berniukas. Mažame švedų kaimelyje, kartą gyveno berniukas vardu Nilsas. Vieną sykį, kai Nilso tėvų nebuvo namuose, jam nutiko nepaprastas nuotykis. Sutiko jis stebuklingą nykštuką, kuris jam padėjo ruošti pamokas, o vėliau Nilsą pavertė nykštuku. Tada berniukas leidosi į kelionę su žąsimis pas burtininką, kuris jį galėjo išvaduoti. Berniukas kelionėje labai pasikeitė, padarė daug gero kitiems ir užsitarnavo burtininko išlaisvinimą.

Užburtas berniukas - Заколдованный мальчик (1955)

2015 | 2017-06-09 | 4043

Aprašymas: Drakula ir kiti „Monstrų viešbučio“ gyventojai kviečia į antrąją savo nuotykių dalį. Kaip žinia, ne visi vampyrai blogi. Pasitaiko ir mielų, širdingų ir atjaučiančių kraują geriančių monstrų. Vienas iš jų – Drakula, žmogaus kojai neįžengiamuose miškuose pastatęs ypatingą viešbutį – prieglobstį visoms pabaisoms, kurios iš tikrųjų pačios bijo žmonių. Prieš trejus metus du užuojauta stebėjome, kaip Drakula supanikuoja, į slaptąjį viešbutį netikėtai užklydus klajojančiam jaunuoliui – žmonių vaikui bei susierzina, kai neprašytas atvykėlis ima akivaizdžiai simpatizuoti jo dukrai. Žinoma, viskas susitvarko ir Drakula gali ramiau atsikvėpti. Tačiau dabar jo gyvenime iškyla kita didžiulė problema. Berniukas, kurio susilaukė jo mylima dukra su jau minėtu atvykėliu, nelabai panašus į vampyrą. Vydamas šalin mintis, kad anūkas paveldėjo žento genus, Drakula imasi veikti. Kartu su kitais viešbučio gyventojais kraugeriškasis senelis padarys viską, kad anūkėlis taptų tikru savo giminės pasididžiavimu. Deja, tačiau bandymai mažylyje pažadinti vampyrą laukto rezultato neduoda. Į pagalbą atskuba netgi Drakulos tėtis, vampyrų legenda Vladas. Tačiau ar visų gerbiamo senolio pagalba padės nelaimingam Drakulai pagaliau atversti savo anūkėlį į „doros kelią“? O galbūt to visiškai nereikia, nes laimė juk nepriklauso nuo anūko vampyriškumo.

1991 | 2017-06-09 | 4560

Aprašymas: Kai kūdikėlis – tikra “velnio sėkla” – ūgteli, pastarasis jo tėvelis išsiskiria su apsimetėle žmona ir vežasi išdaigininką Džunjorą į kitą miestelį pradėti naujo gyvenimo. Čia reiktų surasti vaikeliui naują mamytę, bet nenumaldomas neklaužada griauna visus pasimatymus. Jis taipgi siekia išėsti iš namų ką tik atsilankiusį pasipūtėlį senelį. Ir pagaliau Džunjoras susilaukia savęs vertos priešininkės…

2030 | 2018-07-24 | 5045

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

2030 | 2018-07-24 | 3724

Aprašymas: Maksas Stilas (angl. Max Steel) – JAV animacinis serialas. 16-metis Maksas Stilas atsikrausto į mažą miestelį, susiranda draugų, tačiau netrukus supranta, kad turi neįprastų galių: jis gali generuoti labai didelę energiją. Jo dėdė papasakoja jam apie tai, kuo dirbo jo tėvas, kuris jau seniai įtarė, kad Maksas turės šias galias, ir todėl nusprendė jį apsaugoti. Dabar Maksas stoja į kovą su korporacija, kuri siekia įsigalėti visame pasaulyje.

2004 | 2017-06-09 | 4043

Aprašymas: XIX amžius, Anglija, pramonės revoliucijos laikai, taškas nuo kurio žmonija padarė didžiausią šuolį į naują pasaulį. Siužete bandoma pabrėžti, kad žmogaus protui ir galimybėms nėra jokiu ribų ir kartais žmonės būna nepasirengę kažkuriems naujiems atradimams. Mokslininkas Loidas Garas ir jo sūnus Edvardas po ilgų ekspedicijų atrado gryną mineralinį vandenį. Jie mano, kad vanduo gali būti panaudotas kaip pagrindinis energijos šaltinis garo varikliams. Rusijoje atliekamo eksperimento metu įvyko nelaimė ir Edvardas buvo apgaubtas šaldymo dujų, dėl to susikūrė keistas sferinis aparatas (galingas energijos šaltinis).

2022 | 2017-06-09 | 3884

Animacinio filmuko Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Pasienis saugus“ vaikai ir jų mamytės sužinos, kad šį kartą lokiui problemas kels ne Maša, o morkas vagiantis kiškis. Lokiui tenka budėti visą naktį saugant savo daržą, na o dieną jį mielai sutinka pakeisti mažoji išdykėlė. Tik ar nebus taip jog Maša, saugodama nuo vienos bėdos, pridarys daugybę kitų? Serijoje „Pasienis saugus“ žiūrovai išvys, kokią galų gale apsauginę sistemą lokys įrengs savo darže.

2030 | 2018-07-24 | 3919

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

2000 | 2017-06-09 | 3700

Filmukas prasideda krintančių snaigių vaizdu. Tuomet rodomas slidinėjantis vilkas, vėliau ir čiuožinėjantis kiškis. Ši „Nu, pogodi!“ serija įgarsinta lietuviškai taip pat sužavės gražiai papuošta egle. Be to, nustebins kiškio gudrumas – šis užsidėjęs kaukę pergudraus piktąjį vilką. Naujųjų metų šventės serijoje žiūrovų laukia ir vilko bei zuikio koncertas. Tai nuotaikinga animacija online!