Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1998 | 2017-06-09 | 12914

Aprašymas: Simba ir Nala susilaukė dukters Kiaros. Timonas ir Pumba paskiriami prižiūrėti mažylę, tačiau ši pabėga nuo jų priežiūros ir iškeliauja į uždraustąsias žemes. Čia ji susitinka liūtuką Kovu, su kuriuo susidraugauja. Tačiau nei liūtukė, nei jos tėvai nežino, kad Kovu yra Ziros, ištremto iš genties žuvusio Scaro pasekėjos, sūnus. Ji planuoja užauginti jauniklį, kad šis išstrumtų Simbą ir taptu Garbingosios žemės karaliumi.

2030 | 2018-07-24 | 3532

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2000 | 2017-06-07 | 3625

Filmuke „Ančiukas muzikantas tapo futbolininku“ vaikams rodoma, kaip du ančiukai nutarė apsikeisti gebėjimais – futbolininkas išmokti groti trimitu, muzikantas – žaisti futbolą. Muzikantas savo užduoties ėmėsi kantriai, atidžiai, na o futbolininkas nutarė pagudrauti, tačiau filmuko gale paaiškėja, kad sukčiai niekada nelaimi. Senosios animacijos filmuke „Ančiukas muzikantas tapo futbolininku“ vaikučius moko, jog turint noro ir kantrybės visko galima pasiekti, o tėveliams primena, kad kartais reikia leisti savo vaikams užsiimti tuo, kas jiems atrodo reikalinga ir svarbu.

1976 | 2017-06-09 | 29716

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

2000 | 2017-06-07 | 3544

Stebuklingas paukštis filmukas pagal rusų liaudies pasaka, apie tai, kaip bajorei sukvietus visu pačius geriausius meistrus tam, kad jie iki pavasario sukurtų po keistenybę. Keistenybė turėjo įtikti nuotakai - Oziorsko mergai. Nuotykiai praisideda, kai vienas meistrų sukuria paukščio formos skraidymo aparatą.Tai istorija ne tik mokanti draugystės, bet ir supažindinani su meile ir kodėl verta dėl jos kovoti.

2014 | 2017-06-09 | 4367

Aprašymas: Monstrų vidurinėje seniai nebuvo Valentino dienos. Princą Deksterį įsimylėjusi gražuolė Kupidonė gauna magišką knygą apie Širdelių dienos istoriją ir ją perskaičiusi keliauja tiesiai pas direktorių su prašymu leisti pagaliau suorganizuoti šventę. Bet mokytojas – nesukalbamas. Daugelį metų linksmybių nebuvo dėl rimtos priežasties – tai pavojinga šventė, raginanti įsiklausyti į tikruosius moksleivių troškimus ir pakeičianti jų gyvenimus neplanuota linkme. Negavusi leidimo, Kupidonė nusprendžia nepasiduoti ir surengti slaptus pogrindinius šokius. Kokios žavios, savo jausmus slepiančios porelės susirinks į šventę ir ar pavyks viską nuslėpti nuo direktoriaus?

1987 | 2017-06-09 | 3898

Aprašymas: Rumunų kino studijos animacinis filmukas, kuriame pasakojama apie kates, peles ir šunis, kurie prisiskaitė A.Diuma romano nusprendė pažaisti muškietininkus ir gvardiečius.

2000 | 2017-06-07 | 3843

Filmukas vaikams Septynžiedė gėlelė - apie mažą mergaitę, kuri nešina riestainiais žioplinėja po miestą, kol visus juo iš jos atima šuniukas. Mergaitė apsiverkia, tačiau sutinka senyvą damą, kuri norėdama ją paguosti padovanoja jai septynlapę gėlytę, kuriai nutraukus vieną žiedą ir ištarus stebuklingus žodžius išsipildys mergaitės norai. Istorija kulminacija išmoko, kad stebuklus reikia tausoti svarbiausioms akimirkoms.

2030 | 2018-07-24 | 3923

Aprašymas: Madagaskaro Pingvinai (angl. Penguins of Madagascar) – JAV animacinis serialas. Daugumai žmonių Skipper, Kowalski, Rico ir Private yra keturi žavūs pingvinai gyvenantys Centriniame Zoo parke. Ir būtent taip pingivnai nori, kad žmonės galvotų. Kodėl? O gi todėl, kad šie ramūs pingvinai ištiesų yra puolamasis elitinis burys su neprilygstamais komandos įgudžiais ir slaptu štabu. Jų misija? Išlaikyti tvarką zologijos sode. Jie gavo naują kaimyną Karalių Julieną. Šis vakarėlių žvėris ir lemūras, kuris pasiskelbė “Lemūrų karaliumi” yra naujas zologijos sode…

1991 | 2017-06-09 | 3884

Aprašymas: Kažkada amerikiečių animatorius Charlesas Addamsas „paskolino“ pavardę paties sugalvotai netipiškai šeimynėlei. Septintajame dešimtmetyje animuoti Adamsai įkvėpė sukurti televizijos serialą, o šis „įpūtė dvasios“ smagiai siaubo komedijai. Taigi gyveno kartą miela, bet labai keista Adamsų šeimynėlė: tėtis, mama, močiutė, duktė, sūnus, dviejų metrų ūgio liokajus ir… Daiktas. Baisaus jų namo saugykloje buvo pilna pinigų. Prieš ketvirtį amžiaus mylimas tėvo brolis Pūlinys išvyko, o šeima jo labai ilgisi. Apie Adamsų norą susitikti su giminaičiu ir saugomus pinigus sužinojo aferistė, o jos sūnus labai panašus į dėdę Pūlinį. Netrukus buvo suvaidintais giminaičio grįžimas. Tačiau apsimetėliui Pūliniui labai patiko būti Adamsų šeimos nariu.

1991 | 2017-06-09 | 3967

Aprašymas: Gražuolė yra mergaitė, kuri yra nepatenkinta gyvenimu mažame provincialiame Prancūzijos mieste, pastoviai bandydama atremti perdėta išpuikelio „meilumą“. Gyvulys – Pabaisa yra princas, kuris buvo užkerėtas. Netiketai pasiklydes Maurices Gražuolės tėvas paklius pas jį, taip bus nulemta Gražuolei ir Pabaisai susitikti…

2030 | 2018-07-24 | 3915

Aprašymas: Bobo užkandinė (angl. Bob’s burgers) – JAV animacinis serialas. Puiki naujiena Simpsonų ir Šeimos bičo gerbėjams! Tai naujas iš koto verčiantis, juokingas, ironiškas animacinis serialas, pasakojantis apie nepaprastą šeimą. Mėsaininė “Bobo užkandinė” priklauso ponams Belčeriams – Bobui, Lindai, Tinai, Džinai ir Luizai. Nors Bobo mėsainiai tokie skanūs, kad galima liežuvį praryti, džiaugsmas dingsta, kai juos reikia parduoti lankytojams: šeimos vaikučiai atrodo nekokie pagalbininkai! Dar vienas galvos skausmas – Džimio Pesto restoranas, su kuriuo reikia be paliovos kautis konkurencijos mūšyje. Kurioziškų situacijų ir sarkastiškų dialogų čia tikrai gausu!

1999 | 2017-06-09 | 3631

Aprašymas: Mažieji burundukai dirba atrakcionų parke. Jie nė neutuokia, kad jų bendradarbis – tikrasis daktaras Frankenšteinas. Vieną vakarą burundukai užsibūna darbe. Mažylius užrakina atrakcionų parke. Daktaras Frankenšteinas trokšta, kad jo atrakcionas būtų dar baisesnis ir įspūdingesnis, todėl nusprendžia sukurti pabaisą. Burundukai ją sutinka. O čia ir prasideda keisčiausi nuotykiai…

1976 | 2017-06-10 | 4079

Aprašymas: Į nedidelį miestelį su slaptu tikslu atvyksta dvi tamsios asmenybės („Blyškusis“ ir „Šlykštusis“). Greičiausiai čia slapstosi buvęs bendrininkas Einaras, pradingęs su visų jų drauge pagrobtomis brangenybėmis. Miestelyje vasara, vaikų atostogos, kai laikas atitenka ne mokyklai, o – Walterio Scotto prisiskaičius – visokioms paslaptingoms grupuotėms, „Baltosios“ ir „Raudonosios“ rožės karams. Gal todėl miestelyje viskas – skrybėlės, bandelės, obuoliai – su trenksmu sprogsta, o atvykėliai gangsteriai piktinasi: „Vaiduoklių miestas“, „Sukčių miestas“. „Baltajai rožei“, be muzikaliosios Ievos-Lotos, kutenimo bijančio Anderso, priklauso ir mažiukas Kalis, kuris aiškiai skaitė ne vien Scotto istorines avantiūras, o ir šiuolaikinius detektyvus. Būti sekliu – jo siekiamybė, tad, profesinės nuojautos vedamas, Kalis neveltui paima pirštų atspaudus net nuo Ievos-Lotos giminaičio, miegančio dėdės Einaro. Su trimis „Raudonosios rožės“ berniukais, ne tokiais mikliais, kaip pagrindiniai herojai, kovojama dėl mįslingo „Didžiojo Mumriko“ suvenyro. Bet kai, Kalio iškviestas, pasirodo policijos komisaras, kai reikalas darosi rimtas, vaikai pamiršta nesantaiką ir susidraugauja. Nusikaltėliai suimti, brangenybės rastos. Tiesa, jas suėdė vaikų gatvės cirko asiliukas ir teks laukti, kol jis natūraliu būdu grąžins turtą…

2012 | 2017-06-09 | 4021

Aprašymas: Argentinos kino kūrėjų animacinis filmas visai šeimai. Magiška istorija prasideda, kai fantastiškoje burtininkų ir kerėtojų karalystėje pavadinimu Rodencija, princesė pameta dantuką. Jį išgelbėti gali tik mažas peliukas Edamas ir jo ištikima bičiulė, pelytė Brie. Draugai leidžiasi į kupiną pavojų kelionę, kurioje turės susikauti su niekšingų žiurkių gauja, valdoma piktadario Rotekso. Paaiškėja, kad jis ne tik pagrobė mažosios princesės dantį, bet ir siekia užgrobti taikią ir jaukią Rodencijos karalystę. Ar mažieji peliukai išgelbės Rodencijos žemę?

2000 | 2017-06-07 | 3722

Senoji animacija sužavi kiekvienu savo filmuku. Filmukas vaikams „Kaip mes kvietėme pavasarį“ – ne išimtis. Tai pasakojimas apie lokius, apie besiridinėjančią saulutę, apie pabudimą iš žiemos miego ir atėjusį pavasarį. Tirpsta sniegas, skleidžiasi gėlės, balsingai čiulba paukščiukai. Tai žaisminga pasaka apie pavasario kvietimą, leidžianti pasinerti į svajones. Tai vaikams prieš miegą labai tinkamas filmukas.

2012 | 2017-06-09 | 3840

Aprašymas: Ar žinojote, kad naktį, ištuštėjusiame prekybos centre, bakalėjos skyrius virsta į tikrą miestą? Dėžės čia tampa pastatais, praėjimai – gatvėmis, o miesto gyventojais – žinomi prekių ženklai, kurie linksminasi naktiniame klube „Kopa-Banana“. Kartą į miestą atvyksta piktasis Brendas X, ketinantis viską kontroliuoti. Yra tik vienas būdas sustabdyti piktadarį – stoti į produktų karą…