Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2011 | 2017-06-09 | 4683

Aprašymas: Nuotykių ištroškęs Batuotas katinas Pūkis vienijasi su išmintinguoju Kliunkiu Aleksandru Pliunkiu ir žavingąja Kite Minkšta Letenėle. Trijulės tikslas – pagrobti stebuklingąsias pupeles, kurios turėtų atnešti pasakiškus turtus! Juk net ir katinai nori būti turtingi. Tačiau pasaka nebūtų pasaka, jeigu visų įvykių sūkuryje Batuotas Katinas nepagalvotų, kokia, visgi, simpatinga yra jo kolegė Kitė Minkšta Letenėlė. Galąskite špagas ir pasiruoškite iššūkiams!

1973 | 2017-06-09 | 3818

Filmukas Katino Leopoldo vasara papasakos vaikams apie tai, kaip Leopoldas atostogavo kaime. Tačiau kur buvę, kur nebuvę, peliukai jau ir čia. Ir jie nenuobodžiaus, o kurs išradingus ir piktdžiugiškus planus, kaip katiną nuskriausti. Tik netikėtai, šie visi peliūkščių kėslai atsisuks prieš juos pačius, o Leopoldui pasitarnaus geriems tikslams. Štai kokia nuotaikinga istorija apie Katino Leopoldo vasarą.

2030 | 2018-07-24 | 3725

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1984 | 2017-06-10 | 6107

Aprašymas: Tai Astridos Lindgren romano “Ronja plėšiko duktė” ekranizacija. Filme pasakojama apie mergaitę, augančią girioje esančioje pilyje, plėšikų apsuptyje. Ronja yra vienintelis plėšikų lyderio Matiso vaikas, tad tėtis tikisi, kad dukra užaugusi taip pat vadovaus jo suburtai gaujai. Bet vieną dieną kitoje kalno pusėje įsikuria nauja galvažudžių grupuotė ir prasideda tarpusavio kova. Ronja auga tik suaugusiųjų apsuptyje, tad kai vieną dieną sutinka Birką – priešų gaujos vado sūnų – Ronja tiesiog negali nesusipažinti su savo bendraamžiu. Jie tampa draugais. Kur nuves ši slapta draugystė? Ir kaip ji paveiks dviejų kariaujančių gaujų bei jų vadų tarpusavio santykius?

Ronja – plėšiko duktė / Ronja Rövardotter -  (1984)

1980 | 2017-06-09 | 3857

Aprašymas: Bumas (pranc. La Boum) – 1980 m. sukurta visai šeimai skirta prancūzų komedija, kurioje pirmą kartą vaidino Sofi Marso, vėliau tapusi viena žinomiausių šalies aktorių. Filme pasakojama apie paauglę Viką, jos šeimą ir pirmąją meilę. Prasidėjus mokslo metams, Vika pradeda eiti į naują mokyklą, kur greitai susidraugauja su klasės drauge Penelope. Merginoms norisi linksmintis, megzti pažintis su vaikinais, tačiau tėvai į tokius šėliojimus žiūri nepalankiai. Vikai atrodo, kad jos niekas nesupranta, nes palaikymo sulaukia tik iš savo senelės Popetės, kuri padeda jai vakare išsprukti iš namų, kad galėtų dalyvauti rengiamame vakarėlyje. Čia ji susipažįsta su Etjenu, kurį įsimyli.

2016 | 2017-06-09 | 4251

Aprašymas: Koalos Basterio valdomam muzikiniam klubui – sunkios dienos. Klientų vis mažiau, nes miesto žvėrys susirado kitų pramogų. Tikėdamasi vėl sugrąžinti klubui buvusią šlovę, koala sugalvoja surengti atvirą dainavimo konkursą, o jo nugalėtoją apdovanoti didžiuliu piniginiu prizu. Basterio idėja pasiteisina: už klubo durų ima būriuotis žvėrys, trokštantys išmėginti jėgas konkurse. Po pirminių perklausų, sutraukusių minias dalyvių, komisija balsavimu išrenka penkis finalininkus: smulkiu sukčiavimu besiverčiantį pelėną, nuo žiaurios scenos baimės kenčiančią dramblę, 25 paršelių mamą, jauną gorilą iš nusikaltėlių giminės ir pankuojančią dygliakiaulę. Kiekvienas iš jų tikisi pergalės, kuri pakeistų jų gyvenimą. Pagaliau ateina didžiojo finalo vakaras. O visi netikėtumai tik prasideda…

1976 | 2017-06-10 | 4079

Aprašymas: Į nedidelį miestelį su slaptu tikslu atvyksta dvi tamsios asmenybės („Blyškusis“ ir „Šlykštusis“). Greičiausiai čia slapstosi buvęs bendrininkas Einaras, pradingęs su visų jų drauge pagrobtomis brangenybėmis. Miestelyje vasara, vaikų atostogos, kai laikas atitenka ne mokyklai, o – Walterio Scotto prisiskaičius – visokioms paslaptingoms grupuotėms, „Baltosios“ ir „Raudonosios“ rožės karams. Gal todėl miestelyje viskas – skrybėlės, bandelės, obuoliai – su trenksmu sprogsta, o atvykėliai gangsteriai piktinasi: „Vaiduoklių miestas“, „Sukčių miestas“. „Baltajai rožei“, be muzikaliosios Ievos-Lotos, kutenimo bijančio Anderso, priklauso ir mažiukas Kalis, kuris aiškiai skaitė ne vien Scotto istorines avantiūras, o ir šiuolaikinius detektyvus. Būti sekliu – jo siekiamybė, tad, profesinės nuojautos vedamas, Kalis neveltui paima pirštų atspaudus net nuo Ievos-Lotos giminaičio, miegančio dėdės Einaro. Su trimis „Raudonosios rožės“ berniukais, ne tokiais mikliais, kaip pagrindiniai herojai, kovojama dėl mįslingo „Didžiojo Mumriko“ suvenyro. Bet kai, Kalio iškviestas, pasirodo policijos komisaras, kai reikalas darosi rimtas, vaikai pamiršta nesantaiką ir susidraugauja. Nusikaltėliai suimti, brangenybės rastos. Tiesa, jas suėdė vaikų gatvės cirko asiliukas ir teks laukti, kol jis natūraliu būdu grąžins turtą…

1970 | 2017-06-09 | 4084

Brave Little Tailor.

2030 | 2018-07-24 | 3382

Aprašymas: Linksmieji traukinukai (angl. Chuggington) pasakoja istoriją apie pradedančiųjų traukinukų Vilsono, Briusterio ir Koko, dar vadinamų „Garvežiukais“, nuotykius Bildėnuose. Kiekvienas herojus – unikali, mokymosi savitumais pasižyminti asmenybė. Animacinio serialo siužetas nukelia į šiuolaikinį – veik tokį patį kaip mūsiškis – pasaulį, pilną miestų, kaimų, kraštovaizdžių bei skirtingų kultūrų. „Linksmųjų traukinukų“ šerdis – linksmos, lavinančios, gyvenimiškos bei mažyliams aktualios istorijos.

2008 | 2017-06-09 | 3756

Aprašymas: Liūtas Aleksas, zebras Martis, žirafa Melmanas, begemotė Glorija ir pingvinai apsisprendė – metas grįžti namo. Juos parskraidins surastas lėktuvas. Tiesa, jis kažkada sudužo, todėl yra gerokai aplūžęs. Tik pradėję mėgautis svaiginančia kelione beveik aukščiausia klase, net nespėję susigaudyti draugai buvo priversti išbandyti ne mažiau įspūdingesnį… priverstinį nusileidimą, vos nesibaigusį katastrofa!

2001 | 2017-06-09 | 4312

Aprašymas: Tai istorija apie berniuką Harį Poterį, kuris 10 metų pragyveno po laiptais ir tikėjo apgaulingais dėdės ir tetos pasakojimais, kad jo tėvai žuvo autoavarijoje, nors iš tikrųjų jie buvo nužudyti per Helovyno šventę. Per vieną savo gimtadienį Haris Poteris vis dėlto išsiaiškina visą teisybę apie tėvus ir apie randą savo galvoje. Be to, jis gauna netikėtą pasiūlymą-laišką, kurį atnešė pašto pelėda, mokytis Hogvartso jaunųjų raganiukų ir burtininkų mokykloje, kur Hario laukia daug draugų ir daug priešų. Vienas tokių yra tamsos lordas Voldemortas, kuris suorganizavo Hario Poterio tėvų nužudymą, o dabar ketina Anapilin išsiųsti ir talentingąjį berniuką. Prasideda nepamirštami nuotykiai: jis išmoksta keisčiausių burtų, tampa kvidičo (lyg ir krepšinio ant šluotų) čempionu, padeda išperinti slibiniūkštį ir, slepiamas neregimojo apsiausto, leidžiasi į pavojingą žygį. Su keletu tikrų draugų Haris Poteris eina pasitikti stebuklingos savo lemties…

2030 | 2018-07-24 | 3621

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2022 | 2017-06-09 | 3818

Maša ir lokys online serijoje „Nauja šluota“ mažoji Maša miške ras šluotą. Ir ne bet kokią, o skraidančią. Išdykėlė bus sužavėta savo radiniu, deja, lokys taip pat nesijaus. Ar sugalvos jis kaip įtikinti mažylę atsikratyti šluotos, o gal tai ne taip paprasta? Serijoje „Nauja šluota“ mažieji žiūrovai išvys, ar Maša supras, kad miške rastų ir neaiškių daiktų liesti bei naudoti jokiu būdu negalima.