Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-05-31 | 5031

Po to, kai animacijos studijos „Pixar” kūrėjai atvėrė žiūrovams nuostabius mašinėlių, superherojų, žuvų ir žaislų pasaulius, dabar jie nusitaikė į kanalizaciją. Tačiau ne bet kokią, o visų pasaulio kulinarų ir gurmanų sostinės Paryžiaus kanalizaciją! Kurioje, pasirodo, taip pat verda gyvenimas ir visiškai kitoks nei Paryžiaus gatvėse. Kas keisčiausia, svajonės ant žemės ir po ja gali skirtis labai labai nedaug. Naujasis „Pixar” išdaigininkų pasakojimo herojus – mielas žiurkių padermės atstovas, vardu Remis, kuris svajoja tapti žymiu kulinaru. Nepaisant savo šeimos pasipriešinimo ir akivaizdžios buvimo žiurke problemos, Remis atkakliai ieško galimybių patekti į Prancūzijos sostinės restoranus ir ten pademonstruoti savo neeilinį kulinarinį talentą.

LA Troškinys / Ratatouille -  (2007)

2030 | 2018-07-24 | 4979

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1995 | 2017-06-09 | 4079

Aprašymas: Eli yra miela, maža mergaitė, kuri laimingai gyveno iki tol… kol pagrobė jos brolį Tomą piktoji sniego karalienė. Mažoji Eli susiruošė į neįtikėtiną kelionę gelbėti savo brolio… Jos laukia neįtikėtini nuotykiai.

2013 | 2017-06-09 | 3842

Aprašymas: Po pirmosios dalies niekšas Gru išsižadėjo savo piktų, pasaulio užvaldymo kėslų ir sėsliai gyvena savo tvirtovėje su trimis žavingomis įdukromis, tačiau, nors Gru ir išsižadėjo savo piktadarysčių, šis verslas klesti toliau. Ramią Gru šeimos idilę sudrumsčia su niekšais pasauliniu mastu kovojanti organizacija, mat pasauliui grėsmę kelia naujas piktadarys Eduardo, o kas geriau išmano piktadarių psichologiją jei ne jie patys. Gru sutinka padėti ir dar kartą išgelbėti pasaulį.

2006 | 2017-06-09 | 3768

Aprašymas: Pasaulyje vis labiau įsiviešpataujant blogio jėgoms, Dangiškuose rūmuose subręsta sprendimas: reikia suburti dvyliką stipriausių Žemės gyvūnų, kurie sudarytų Zodiako komandą. Šie išrinktieji turės atremti tamsiųjų dvasių siunčiamas negandas ir gelbėti žmones nuo pikto. Nė vienas gyvūnas nenori pražiopsoti tokios puikios progos, todėl netrukus daugelis jų išsiruošia į lenktynes, kuriose išaiškės, kurie iš jų verti tapti Zodiako komandos nariais ir kas taps viso Zodiako karaliumi… Išbandymai ir sunkumai prasideda…

1998 | 2017-06-09 | 3499

Donald Duck Donalds off day išleistas 1944 m.

1977 | 2017-06-09 | 3660

Aprašymas: Kultinis herojus geraširdis meškis Mikė Pūkuotukas patirs daugybę naujų nuotykių, nes, pasirodo, gyvenimas Šimtamylėje girioje gali būti labai įdomus! Visus išbandymus filmo herojai įveiks su dainomis. Šiame filme yra ekranizuotos trys originalios knygos apie Mikę Pūkuotuką, jo draugus Triušį, Paršelį, Tigrą, Pelėdą ir kitus. Gyvūnėlių kompanija žais piratus ir ras tikrą lobį, ieškos taip meškiuko mėgstamo medaus ir bandys pralinksminti paniurusį asiliuką.

1962 | 2017-06-08 | 4101

Gražiame senosios animacijos filmuke „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ vaikai išvys net tris pamokančias istorijas. Pirmoji – apie užsispyrusi asiliuką. Du geraširdžiai berniukai nusprendžia pamokyti piktą ir šiurkštų asiliukų savininką. Ar jis išmoks pamoką? Antroji istorija – apie vinių dėžutę. Meistrui, bekalančiam tiltą, į vandenį įkris vinių dėžutė. Laimei jam pagelbėti suskubs žvejojantis berniukas. Mažajam padėjėjui tikrai bus atlyginta. Trečioje istorijoje žiūrovai pamatys, kas nutiks vežėjui pametus vieną lagaminą. Filmukas „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ primena, jog vienas geras darbas gali iššaukti jų visą eilę.

2003 | 2017-06-09 | 4091

Aprašymas: Cidas, viduramžių karų draskomos Ispanijos herojus, yra labiausiai legendomis apipintas ispanų didvyris. Jo žygdarbiai aprašyti šimtuose knygų ir jau ne kartą ekranizuoti filmuose. Legenda pasakoja, kad Kastilijos riteris Rodrigo Diaz de Vivar, kurį arabai dėl jo narsumo praminė Cidu, galėjo nugalėti mūšį ir po savo mirties. Jo bendradžygiai jį tvirtai pririšo prie mylimo arklio Babieca ir paleido armijos priešakyje. Narsusis Cidas savo priešams arabams kėlė tokią baimę, kad vos jį pamatę, nors ir pririštą prie arklio, jie visi išsilakstė ir pralaimėjo mūšį. Tai tiesa ar tik graži legenda? Mes niekada to nesužinosime, bet pamatyti nuostabų animacinį filmą apie narsųjį ispanų riterį yra tiesiog būtina.

2015 | 2017-06-09 | 3793

Aprašymas: Nuolat keliaujantys, pūkuoti ir spalvingi sausumos žvėreliai kailianosiai (beveik kaip pimpačkiukai, tik tauresnės prigimties), lyginant su kitais gyvūnais, atrodo keistai. Jie negali pasigirti nei ypatingais sugebėjimais, nei naudingumu. Nebent tuo, kad yra nepaprastai mieli, geraširdžiai ir draugiški kailiniuočiai. Kailianosiai Deivas ir jo sūnelis Finis nuo artėjančio potvynio ruošiasi išsigelbėti Arkoje. Tačiau ne visiems gyvūnams joje užtenka vietos. Dėl savo išskirtinumo (o gal todėl, kad išgąsdinti paleidžia spalvotą, tirštą ir toli gražu nekvepiantį dūmų debesėlį) kailianosiai į pakviestųjų sąrašą nepatenka. Siekdami išgelbėti savo įvairiaspalvius kailiukus Deivas ir Finis apsimeta grimpais, karingais ir aršiais, į lapes panašiais, keturkojais. Nors jiems ir pavyksta patekti į Arką, tarp tikrųjų grimpų ir kailianosių dėl vietos laive iškart kyla aštri nesantaika. Maža to, šios kovos įkarštyje Finis ir jaunoji grimpė Lėja atsitiktinai iškrenta iš Arkos. Dabar jų tėvai susirūpinę tik tuo, kaip rasti savo vaikus. Tuo metu Finis ir Lėja leidžiasi į nuotykių ir pavojų kupiną kelionę, kurioje sutinka daugiau į laivą nepatekusių gyvūnų: apmaurojusį pelkinį banginį ir jo bičiulį, pūkuotą, ryškiaspalvį aštunkojį. Šį marga komanda patraukia ieškoti išsigelbėjimo nuo vis labiau kylančio vandens. Keliaudami keistieji gyvūnai patiria galybę nuotykių, tampa neišskiriamais draugais ir atranda tikrąją savo prigimtį, kuriai nebaisus joks tvanas.

2016 | 2017-06-09 | 4249

Aprašymas: Žymus mokslininkas ir jo komanda vyksta į pačią džiunglių širdį, kur jų laukia pavojingi nuotykiai, aršūs čiabuviai ir iki dantų apsiginklavę kapų plėšikai.

2012 | 2017-06-09 | 4118

Aprašymas: Didelė draugystė prasideda nuo mažų dalykų. Ji – maža pelytė, jis didelis meškinas. Ji – vaikas, jis suaugęs. Ji svajoja tapti menininke, nors pagal jos pasaulio taisykles, turi tapti stomatologe. Jis – muzikantas ir poetas, gyvenantis nerūpestingą gyvenimą. Jie gyvena skirtinguose pasauliuose, tačiau draugystė daro stebuklus ir jų negali išskirti nei ūgiai, nei prietarai, nei kultūriniai barjerai.

2030 | 2018-07-24 | 3659

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2004 | 2017-06-09 | 4270

Aprašymas: Skūbis Dū ir draugai keliauja atostogoms į Škotiją, kur netikėtai susiduria su Lochneso pabaisa.

1977 | 2017-06-09 | 3873

Pirmojoje lietuviškai įgarsinto filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje vaikai pamatys, kaip apelsinų dėžėje atkeliavo mokslininkam nežinomas padaras – Kulverstukas, sužinos – kaip Gena ieškojo draugų ir susipažino su Galia ir Kulverstuku. Naujieji draugai nusprendžia padėti vienišiams surasti vieni kitus, pastatydami draugystės namą, tačiau bjaurioji Šapokliak su savo žiurke Larisa krečia jiems piktas aibes. Filmuke „Krokodilas Gena“ vaikučiams primenama, kad draugystė ir geri tikslai visuomet nugali bet kokias kliūtis.

2000 | 2017-06-07 | 4231

Breik tai ganėtinai keista istorija. Vaizdelis išsiskiriantis iš kitų savo herojais. Čia jie nulipdyti iš plastilino. Veikėjai kovoja ringe. Įdomu tai kad jie netokie kaip tikri žmonės jaigu kas ir nutinka juos galima lengvai nulipdyti iš naujo. Filmukas Breik pritrauks savo išskirtinumu ir pralinksmins ironiškomis scenomis įdomia muzika. Patiks tėveliams o vaikai galės patys nulipdyti tokius pačius žmogeliukus.

1973 | 2017-06-09 | 4303

Vieną dieną katinas Leopoldas nusprendė ramiai pažiūrėti televizorių - štai apie ką serija Leopoldo televizorius. Bet šį katino ketinimą du maži neklaužados peliukai sugalvojo sutrukdyti. Oi kiek vargo Leopoldas vis nerasdamas priežasties kodėl gi televizorius, vos įjungtas, staiga sugenda. Tačiau blogis juk negali nugalėti, tad ar neteks šiame pasakojime apie Leopoldo televizorių abimes išdykėliams peštukams gailiai atsiprašyti?

2030 | 2018-07-24 | 3486

Aprašymas: Betmenas (angl. Batman) yra JAV animacinis serialas, kuris pristato DC Comics superherojų Betmeną. Serialą sukurti paskatino Tim Burton filmai Batman ir Batman Returns, Frank Miller komiksų knyga Batman: The Dark Knight Returns, bei visuotinai pripažinta Supermeno animacija, pateikta Fleischer Studios 1940 m.