Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1976 | 2017-06-11 | 4302

Senosios animacijos filmukas 38 papūgos. Kai pasaulyje dažnai, tiek daug tu nežinai, bet paslapčių daug būna... Labai dažnai patinka, vien tai kas paslaptinga, nes paslaptis vilioja. Filmukas apie beždžionėlę, smauglį ir papūgą. Staiga smaugliui kilo klausimas - koks jo ilgis? Ir draugai nusprendė išmatuoti jo ilgį. Kaip gi išmatuoti tą ilgą smauglį? Sumani papūga išmokė visus, kad ilgį geriausia matuoti papūgomis. Smauglio ilgis 38 papūgos ir pusė papūgos sparnelio. Tada jie matavo ilgį ir beždžionėmis ir drambliukais ir taip atskleidė matavimo paslaptį vaikams.

38 попугаев — серия советских кукольных мультфильмов для детей. Цикл представляет собой десять коротких мультфильмов о забавных взаимоотношениях четырёх животных — болтливой Мартышки, застенчивого Слонёнка, эксцентричного Попугая и задумчивого Удава. Сериал создан режиссёром Иваном Уфимцевым и художником Леонидом Шварцманом по сценарию известного детского писателя Григория Остера. Название происходит от первой серии, где длину Удава измеряли в слонах, мартышках и попугаях. В большинстве серий животные решают какой-либо забавный парадокс, связанный с разными значениями понятий или игрой слов: они физически «передают привет», «совершают закрытие» и т. п.

38 papūgos (1 ser.) - 38 попугаев (1976)

1998 | 2017-06-09 | 4081

Donald Duck The hockey champ išleistas 1939 m.

2010 | 2017-06-09 | 4020

Aprašymas: Gauja eina į kelionę patikrinti Velmos jaunesniosios sesers, Madelyn. Ji studijuoja magiją Merlino magijos akademijoje, kur buvo pastebėtas milžinas Grifinas. Gauja nusprendžia ištirti…

1994 | 2017-06-09 | 3935

Aprašymas: Linksmučiui, mažiausiam Kornvalio grafystės triušiukui, pabodo nuolatinės vyresnių brolių pašaipos. Kartu su išdykusiu draugužiu burunduku Čikiu Linksmutis sugalvoja, kaip jiems atkeršyti. Kai jo pokštai pavyksta, Linksmutis nusprendžia, kad jis pelnys pagarbą tik tapdamas kiečiausiu, pikčiausiu ir bjauriausiu triušiu mieste. Jis net pasivadina Peštuku. Bet dar vienam bjauriam Peštuko pokštui pakrypus ne taip, kaip jis tikėjosi, jo paties šeima pakliūva į pavojų ir Peštukas supranta, kad buvo neteisus.

2008 | 2017-06-09 | 3889

Aprašymas: Tarp tėvo daiktų rasta sena disko plokštelė aukštyn kojom apverčia iki tol nuobodų buvusį jaunojo kirmino Bario gyvenimą. Vos išgrdęs pirmuosius akordus, Baris supranta – jis privalo tapti pasaulinio garso žvaigžde! Subūręs muzikantų grupę pavadina ją „Linksmuolis Baris ir disko kirminai“, ir prasideda nuotykiai, kuriuos lydi patys ryškiausi disko eros himnai: „Boogie Wonderland“ (Earth Wind and Fire), „I Will Survive“ (Gloria Gaynor), „Upside Down“ (Diana Ross) ir daugybė kitų, neleisiančių nusėdėti nei jūsų vaikams, nei jums patiems.

2017 | 2017-06-09 | 3856

Aprašymas: Magijos apsaugotame savo kaimelyje gyvenantys Smurfai niekad pernelyg nesiveržė ieškoti nuotykių. Žinoma, kai kurie iš jų yra girdėję legendą apie Pamirštąjį Kaimelį, tačiau didelės reikšmės šiam pasakojimui niekada neteikė. Tačiau vieną dieną Smurfytei į rankas pakliūva paslaptingas žemėlapis, kuriame pažymėtas ir Pamirštasis Kaimelis. Tėtė Smurfas kažkodėl labai nenoriai kalba šia tema, tad Smurfytė nutaria pati išsiaiškinti, ar žemėlapis teisingas. Kartu su ištikimiausiais bičiuliais – Protinguoliu, Neranguoliu ir Stipruoliu – Smurfytė išsiruošia į žygį. Bėda tik, kad apie tai sužino ir piktasis burtininkas Gargamelis. Smurfytei ir jos draugams teks paskubėti, jei nori atskleisti Pamirštojo Kaimelio paslaptį anksčiau už Gargamelį. Vis tik net ir jie nesitikėjo tokios paslapties…

2012 | 2017-06-09 | 4018

Aprašymas: Plastelininės animacijos čempionai iš anglų studijos „Aardman“ iškėlė plastelinines bures barzdotų ir ūsuotų piratų laive, kuris plaukia ieškoti aukso ir bando išvengti bermudų trikampio akistatos su jūrų baisa pabaisa. Kapitonas kausis su demoniškai pikta ir piratų nekenčiančia Karaliene, diskutuos apie išradimus su jaunuoju mokslininku Charlesu Darvinu ir konkuruos šauniausio pasaulyje pirato rinkimuose su viliokle Kardine Lize, bei gudriuoju Juoduoju Belami.

2005 | 2017-06-09 | 3998

Aprašymas: Vienoje Didžiosios Britanijos aikštėje kas rytą naują dieną pasitinka šimtai balandžių. Jie baltu debesiu kasryt pakyla virš Londono stogų, sveikindami saulę. O likusią dienos dalį… tiesiog lesioja skurdžius trupinius, pažeriamus turistų ir mielaširdingų senučių. Tačiau ne visi balandžiai patenkinti tokiu gyvenimo scenarijumi. Mažutėlis smulkutis balandėlis Narsutis turi didelę svajonę. Maža balandėlio širdelė trokšta didžių nuotykių ir žygdarbių. Jam nuobodu nuo aušros iki saulėlydžio lesioti trupinius. Tad Narsutis dienas leidžia svajodamas apie jaudinančius nuotykius, o pasitaikius progai, nedvejodamas strimgalviais lekia ten, kur pakvimpa pavojais. Pramuštgalvis balandėlis atsitiktinai išgelbėja Bagsį – Karališkųjų Oro Pajėgų Karvelių Pašto pasiuntinį. Atsidėkodamas naujasis draugas Bagsis padeda Narsučiui patekti į Karališkojo Karvelių Pašto pajėgas. Tai ilgai laukta didžioji Narsučio proga! Prasideda naujas jaudinantis gyvenimas. O padangėje kaupiasi tamsūs debesys ir saulę užgožia juoda neganda – Antrasis Pasaulinis karas. Pasitempti ir susiveržti diržus teks ne tik žmonėms. Didžiulė atsakomybės našta užgriūna ir mažuosius Karališkojo Karvelių Pašto pasiuntinukus. Jiems tenka gabenti slaptus pranešimus į priešo užnugarį. Pramuštgalvis Narsutis pasijunta lyg žuvis vandenyje… o gal paukštis padangėje? Jam patikėta svarbi užduotis. Jis privalo nunešti užkoduotą pranešimą tiems, kurie taip sunkiai kaunasi už savo ir draugų laisvę ten, kitame krante. Balandėlis strimgalviais puola gelbėti gimtąją padangę. Energijos ir užsidegimo Narsučiui, žinoma, netrūksta. Tačiau mažasis drąsuolis nė neįsivaizdavo, kiek kliūčių jam teks įveikti, vykdant jam patikėtą misiją… Ar jo mažutėje širdelėje atsiras užtektinai ryžto ir jėgų nugalėti jūrą, nuovargį ir piktuosius Liuftvachės sakalus?

2000 | 2017-06-07 | 3848

Filmukas Chomos nuotykiai apie žiurkėną vardu Choma , kuris buvo labai tingus ir nuolat liepdavo savo draugui visus darbus už jį padaryti . Kartą jis užsimanė žirnių , tik berodydamas draugui kaip per ežerą peršokti pats netyčia atsirėmė i šaką , kuri jį ten nubloškė. Chomai teko pačiam žirnius parnešti , o suvalgė juos draugas , kuris juk viską už jį darydavo. Filmukas pamoko , kad negražu tingėti , kas tingi tas nieko ir neturi.

1998 | 2017-06-09 | 4015

Donald Duck Donald's dilemma išleistas 1947 m.

2010 | 2017-06-09 | 4467

Aprašymas: Nauja serija, nauji nuotykiai! Bugas nusprendęs eiti į iškylą nesulaukė nei vieno draugo palaikymo. Kam rūpi statybos, kam merginos, o kam vaikus tenka prižiūrėti… Nusivylęs visais Bugas patraukia ieškoti laimės kitur. Taip beklaidžiodamas pakeliui sutinka cirką. Tuomet ir prasideda visos linksmybės.

2030 | 2018-07-24 | 6623

Aprašymas: Narutas (angl. Naruto) – Japonijos animacinis serialas. Narutas, jaunas vaikinas iš slapto Konoha kaimo, kur treniruojami elitiniai nindzės. Jo gyvenimas kupinas skausmo, nes jame įkalinta demoniška lapė ir už tai visi gyvenantys kaime jį ignoruoja, netgi vengia jo. Todėl savo pyktį jis lieja pokštų pavidalu. Tačiau neilgai truko jo vaikiškas gyvenimas. Jam teko dalyvauti pirmojoje kovoje prieš stipresnį priešininką ir ginti savo mokytoją. Pirmoji kova su nindze jam suteikė drąsos, ryžto siekti pripažinimo kaime. O vienintelis būdas tai padaryti yra tapimas kaimo vyriausiuoju.

2022 | 2017-06-09 | 3736

Filme Orkestro repeticija iš serialo Maša ir lokys lietuviškai vakai pamatys, kaip kartą lokys grybaudamas miške rado pianiną ir parsinešė jį namo. Suderinės stygas, jis šauniai grojo, kol išmokti groti panoro ir atėjusi mergaitė Maša. Jos svajonė - tapti žymia ir garsia pianiste. Lokys geras ir kantrus mokytojas, tačiau ar Maša išmoks groti sužinosite filmuke Orkestro repeticija?

2013 | 2017-06-09 | 3706

Aprašymas: Įsivaizduokite, kad jūs nepamenate kas nutiko prieš dvi valandas ir susivokiate lifte, kuris atvežė jus į barą. Barmenas įpila stiklinę ir sako, kad jūsų laukia žaidimas, kurio statymas – jūsų gyvybė. Pabėgti neišeis ir apmąstymams turite tik valandą, ką jūs darytumėte? Herojai priima akivaizdžiausią sprendimą ir nutaria surizikuoti. Paslaptingi anime „Mirtinas biliardas“ įvykiai supažindins žiūrovą su jaunuoliu ir pagyvenusiu vyru. Abu jie turi ką prarasti ir abu tiki, jog verti paskutinio šanso. Jiems tenka sulošti biliardą. Rodos paprastas pasiūlymas, bet tik ne filmo veikėjams. Viskas čia ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Šis puikus trumpametražis filmas pasakoja apie paprastus žmones ekstremalioje situacijoje. Čia atsiskleis veikėjų rūpesčiai, baimės, gerosios ir blogosios savybės.

2000 | 2017-06-09 | 4430

Seriale vaikams ir visai šeimai - „Smurfai“ išvysime istoriją apie stebuklingus akinius. Smurfytė labai pagerbiama ir sulaukia daug dovanų. Vienas smurfas sugalvoja padovanoti jai stebuklingus vaivorykštės akinius ir nori, kad ji pamiltų dovanotoją. Šventinė nuotaika miestelyje, tačiau žinys Gargamelis nesnaudžia, jis sukelė vėtrą ir smurfai skuba slėptis, tačiau Smurfytė neišsilaiko ir Smurfytė su Meistreliu nunešami vėtros. Smurfai lekia prie upės jų ieškoti. Čia jų jau laukia Gargamelis, kuris pačiumpa Smurfytę. Ji su stebuklingais akiniais ir Gargamelį mato kaip stebuklingą princą ir jo neatpažįsta. Ar išsisklaidys stebuklingų akinių kerai ir Smurfytė praregės – vaikučiai galės pamatyti nuostabiame filmuke „Smurfai“.

2009 | 2017-06-09 | 3785

Aprašymas: Žavinga animacija apraizgo daugiau ar mažiau istoriniais įvykiais paremtą siužetą. Ta slaptoji knyga, apie kurią sukasi visas filmas, yra iliustruotas viduramžių rankraštis, kuriame buvo surašyti keturios Naujojo Testamento evangelijos. Apie tai, kaip knygą išliko per tūkstantį metų ir kas ją parašė, yra kelios legendos. „The Secret of Kells“ pasakoja vieną iš jų. Istorija sukasi apie Brendaną, viename Airijos vienuolynų su savo dėde abatu gyvenantį našlaitį. Dėdė apie gyvenvietę konstruoja milžinišką sieną – apsisaugoti nuo barbarų vikingų, kuriems svarbūs tik lobiai, o ne kultūra. Dėdei visas pasaulis atrodo priešiškas ir berniuką apsaugoti jis stengiasi laikydamas už aukštų sienų. Čia susiduria vienas iš didžiųjų konfliktų – ar rizikuoti, ar tūnoti ten, kur saugu? Brendanas tenori pamatyti ir patirti aplinkinį pasaulį, rašyti ir skaityti.

2012 | 2017-06-09 | 4152

Aprašymas: Didelė draugystė prasideda nuo mažų dalykų. Ji – maža pelytė, jis didelis meškinas. Ji – vaikas, jis suaugęs. Ji svajoja tapti menininke, nors pagal jos pasaulio taisykles, turi tapti stomatologe. Jis – muzikantas ir poetas, gyvenantis nerūpestingą gyvenimą. Jie gyvena skirtinguose pasauliuose, tačiau draugystė daro stebuklus ir jų negali išskirti nei ūgiai, nei prietarai, nei kultūriniai barjerai.

1964 | 2017-06-09 | 3819

Aprašymas: Sugalvojo piktoji pamotė išvaryti podukrą Nastenką iš namų. Ir privertė ji Nastenkos tėvą palikti mergaitę žiemą miške. Tačiau mergaitė nesušalo, o pateko net į pačio Senelio Šalčio namus! O šis, kaip žinia, moka visokius stebuklus daryti…. Puikus filmas vaikams, kurio režisierius Aleksandras Roju buvo apdovanotas „Auksiniu liūtu” – pagrindiniu Venecijos kino festivalio prizu.