Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3618

„Trys maišai gudrybių“ – pasaka, pradedama nelaukta lapės viešnage. Kaip įprasta, šio žvėries gudrumui ribų nėra. Ji netgi prikalbina ežiuką jai padėti. Ir staiga pati lapė įkliūva į spąstus. Šioje situacijoje jai vėl pagelbėja nepaprastas gudrumas. Svarbiausia, kad vaikai pamokomi, jog nepatikimi susitarimai prie gero nepriveda, o už gerą darbą atlyginama geru.

2022 | 2017-06-09 | 4003

Linksmojo filmuko Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Paskambink man“ lokys labai norės pažiūrėti futbolo rungtynes, žinoma, Mašos norai, kaip visada, bus kitokie. Laimei, lokiui į galvą šaus idėja – išsiųsti mažąją išdykėlę žaisti į girią su telefonu – nenumatytiems atvejams. Tik lokys nepagalvos, jog jo omenyje turimi nenumatyti atvejai, gali ne visai sutapti su Mašos įsivaizduojamais. Epizode „Paskambink man“ mažoji nenuorama puikiai supras, jog pagalbos prašymais piktnaudžiauti nevalia.

1972 | 2017-06-09 | 4727

Filmukas vaikams Zuikis simuliantas. Filmukas prasideda linksma dainele, kurią dainuoja žvereliai važiuodami autobusu. Ir staiga vairuotojas praneša jog jau zuikio stotelė. Zuikis bėga link išlipimo, o meškinas jam užmina ant kojos. Na ir pasisekė zuikiui, apsimetė jis jog koją labai skauda ir meškinas jį parnešė į trobelę, valgidina, girdo, o zuikis džiaugiasi apgavęs. Ar ilgai simuliantas džiaugėsi, pamatysite šiame vilme vaikams.

2006 | 2017-06-09 | 3635

Aprašymas: Kai piktasis burtininkas Septimus ir jo tarnas Tristanas buvo istremti į negyvenamą salą, Drakonų Šalyje, pasaulis buvo taikus ir ramumas. Gyvenimas eina pokiai, ir kiekvienas yra užsiėmęs savo reikalais. Bet Septimus randa būdą kaip grąžinti atgal su Magijos pagalba Kubą, nueitą daugiau kaip tūkstančio metu keliais prieš ir didžiausios stebuklingos jėgos turėjimo. Ir dabar Drakonų Šalies gyventojai istiko baisi grėsmė, todėl, kad spąstų Pajėgos Žalos mete ant visos Visatos paieška Magijos Kubo, kuri gali atnešti komplektą bėdų visų pasaulių gyventojams. Taciau, mažas drakonas ir jo ištikimi draugai yra vėl apimti žavių fantastiškų nuotykių posūkio. Ir tiktai jie gali surasti Magiskaji Kuba, laimėti kova ir grąžinti drakonų Šalyje ramybe ir tvarka.

2000 | 2017-06-07 | 3846

Filmukas apie du brolius, kurie pasinaudoję stebuklingu dviračio ratu keliauja po kosmosą ieškodami svarbiausio žvaigždininko, tam kad išsiaiškintų visatos paslaptis. Ir vis gi, ar jiems pavyks išsiaiškinti kas tas svarbiausias žvaigždininkas? O gal kiekvienas žmogus prisidėjęs prie bendro darbo yra vienodai svarbus? Žiūrėdami šį filmuką daug ką sužinosite apie brolišką meilę.

2030 | 2018-07-24 | 3704

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1968 | 2017-06-10 | 4137

Aprašymas: (rus. Бриллиантовая рука). Rusų komedijos klasiko Leonido Gaidajaus filmas apie paprastą, dorą tarybinį pilietį, kurį vaidina Jurijus Nikulinas, įsivėlusį į neįtikėtiną kontrabandos istoriją. Gorbunkovas atsitiktinai tampa dviejų žavingų piktadarių. Persekiotojai įsitikinę, kad sugipsuotoje Gorbunkovo rankoje paslėptas lobis. Deimantų ir aukso medžiotojai mėgina įvilioti naivų ir išsiblaškiusį šeimos tėvą į spąstus, norėdami nuimti nelemtąjį gipsą nuo jo rankos. O Gorbunkovas sutinka padėti milicijos pareigūnams sugauti visą kontrabandininkų gaują.

Briliantinė ranka / Бриллиантовая рука -  (1968)

1994 | 2017-06-09 | 3861

Aprašymas: Berniukas, vardu Ričardas Taileris laibai daug žino apie nelaimingus atsitikimus. Jis bijo žemės drebėjimo, jam kelia siaubą atominio ginklo grėsmė. Ir visas gyvenimas jam baisus ir nemielas. Ričardas – saugiausias vaikas pasaulyje. Jis saugo pats save. Jis nevažinėja dviračiu ir nesikarsto po medžius, nes ir ten gali tykoti nelaimė. Kartą bibliotekoje, jis mistiškai perkeliamas į jam nepažįstamą knygų pasaulį. Ten jis susipažįsta su įdomiaus veikėjais – Fantazija, Nuotykis, Siaubas.

2000 | 2017-06-07 | 3634

Filmukas Stebuklingas žiedas - kartą vienoje karalystėje gyveno gerasis Vania su motina. Neturėjo jie ko valgyti. Tada vania nutarė parduoti savo kepurę ir motulės vardinėms nupirkti meduolių. Ir jis iškeliavo į turgų. Pardavė vania ir kepurę ir marškinius ir švarką. O nupirko - šunį, katė ir gyvatę. Na o valgyti kaip nėra taip nėra. Kartą Vania gavo stebuklingą žiedą. Kaip toliau sekėsi Vaniai pamatysite šiame animaciniame filme.

2000 | 2017-06-09 | 3646

Aprašymas: Pilnametražis animacinis filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka mažoji kanarėlė. Senelė tikisi surinkti pakankamai pinigų, kad išgelbėtu netoliese esantį pramogų parką, kad kanarėlė apskris pasaulį per 80 dienų. Silvesteris vis dar tikisi pagauti kanarėlę ir paversti ją savo asmeniniu užkandžiu, net jei teks ją sekti ir keliauti aplink pasaulį.

2002 | 2017-06-09 | 3882

Aprašymas: 2046-ieji metai, Marsą užpuola ateiviai tarsiečiai ir ypatingus jaunuolius Jungtinės Tautos ima į kosminę armiją ginti Saulės sistemos. Nagamine Mikako, mergina, su gerais protiniais bei fiziniais gabumais patenka į Rinktinių Narių apžvalgos būrį ir palieką Žemę, už savęs ir palikdama vienintelį savo draugą Terao Noboru. Istorija apie tolimą meilę ir susirašinėjimą žinutėmis.

2011 | 2017-06-09 | 4106

Aprašymas: Raunkepuraitė kitaip – ta pati senoji animacinė istorija apversta aukštyn kojomis ir iš jos padarytas kriminalinis animacinis trileris. Jūsų dėmesiui – antroji jo dalis.

2007 | 2017-06-09 | 3721

Aprašymas: MAKSimaliai paslaptinga, MAKSimaliai juokinga ir MAKSimaliai patraukli istorija! Nuo ankstyvos vaikystės Maksas buvo įsitikinęs, kad užaugęs būtinai susiras savo garsųjį tėvą – Džonį Bigudą, paslaptingai dingusį vos berniukui gimus. Praėjo daug metų, tačiau Maksas nepamiršo senos svajonės – vieną dieną ėmė ir išsiruošė į kelionę. O kelyje jo laukia neįtikėtini nuotykiai ir nauji atsidavę draugai.

1975 | 2017-06-07 | 3813

Gyveno kartą du berniukai Ai ir Oi. Ai nuolat džiagsmingas ir nuotaikingas, tik Ai ir viskas padaryta pas jį namuosė švaru gražu ir darže viskas auga. Jis draugiškas ir pozityvus. Oi nuolat paniuręs ir nelaimingas. Jam gyvenimas atrodo nemielas viskas taip sunku ir nepakeliama. Ką bedarydavo nuolat jam viskas nepavykdavo. Taip vargšelis ilgai netrukus susirgo. Guli lovoje ir verkia. Tuomet Ai surinko visus kaimo vaikus atėjo pas Oi ir ėmė jo visus namus šveisti plauti ir tvarkyti. Nurengė Oi drabužius ir išskalbė. Draugiškumu atnešė džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Šis filmukas moko draugystės, tarpusavio pagalbos ir supratimo. Dabar Oi šypsosi ir yra laimingas :)

1994 | 2017-06-09 | 4324

Aprašymas: Galvodamas, kad nužudė savo tėvą, mažas liūtukas Simba iškeliauja tremtin ir atsisako teisės užaugęs tapti karaliumi. Čia jis sutinka griaužiką Timoną ir Afrikos tapyrą Pumbą, kurie tampa geriausiais liūtuko draugais. Bėga laikas, Simba užaugo. Kartą atsitiktinai sutinka vaikystės draugę Nalą ir ją įsimyli. Jos ikalbėtas, Simba grįžta į savo gimtinę ir kaunasi su dėde Scaru dėl teisės į sostą. Filmukas už geriausią dainą ir geriausią garso takelį pelnė 2 „Oskarus“.

Liūtas karalius - Lion King (1994)

1966 | 2017-06-09 | 4006

Aprašymas: (rus. Волшебная лампа Аладдина). Arabų pasakos motyvais sukurtame filme piktas burtininkas prašo žvaigždžių nurodyti jam žmogų, kuris suras stebuklingą lempą. Žvaigždės atsakė: “Tai Aladinas”. Bagdade gyvena gražuolė sultono dukra Budur. Kas tik išdrįs į ją pažiūrėti, bus nužudytas. Bet kaprizinga princesė priverčia Aladiną sulaužyti draudimą. Vos pamatęs merginos grožį, jaunuolis įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. O stebuklinga lempa su joje esančiu galingu džinu, padeda narsiam vaikinui susidoroti su visais savo priešais.

2000 | 2017-06-07 | 3904

„Berniukas iš Neapolio“ – dar viena graži pasakaitė iš senosios animacijos lobyno. Tai labai nuotaikinga pasaka su grakščiu muzikos skambesiu. Tai jaudinanti istorija apie skurdą ir svajones, jų išsipildymą. Pasaką „Berniukas iš Neapolio“ galima pavadinti nepaprasta, mat joje iš tiesų vyksta stebuklai. Kokie? Norint sužinoti, reikia pažiūrėti šį senosios animacijos filmuką, kuris patiks ne tik vaikams.