Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3697

Mažame name su didelėmis durimis gyveno bitutė Zuzuzu. Skrajodavo ji po pievas su kibirėliu ir rinkdavo medų. Tačiau vieną dieną užsitrenkė bitutei namelio durys. Nei žiogas nei skruždės jai atsisakė padėti. Sutiko tik tranas kuris sugriovė jai namelį. O viskas prasidėjo nuo menkniekio. Tačiau ir geri dalykai prasideda nuo menkniekio. Kaip bitutė gyvena toliau pamatysime šiame pamokančiame filmuke.

2000 | 2017-06-07 | 3997

Gražus ir pamokantis filmukas Pyragėlis - papasakos vaikams apie vištų šeimyną, kurie buvo labai darbštūs. Kartą prisireikė pagalbos išrauti kelmą, bet kaimynai šuo ir katinas tik apsimesdami sirgo. Filmukas puikiai atspindi žinomą patarlę "Kas nedirba - tas nevalgo" ir pamoko vaikus jog darbštumas ir pasidalinimas su kitais visada duoda naudos.

1970 | 2017-06-06 | 4454

Filmukas apie narsųjį agurkėlį, nebijantį nieko išskyrus baisias pilkas peles...

2012 | 2018-10-08 | 4250

Aprašymas: Ketvirtojoje „Ledynmečio“ dalyje pašėlusi voverė Skretas ir vėl vaikosi savo išsvajotą ąžuolo gilę. Deja, lenktynės baigiasi ne taip jau laimingai ir voveriukas tampa pasaulinio kataklizmo kaltininku. Skreto dėka susiformuoja žemynai, o gyvūnai privalo prisitaikyti prie pakitusių gyvenimo sąlygų. Mamutas Menis, tigras Diego, tinginys Sidas, atsiduria vandenyno vidury, atskirti nuo savo draugų. Plūduriuodami ant atskilusios ledo lyties draugai privalo rasti kelią namo, todėl leidžiasi į pavojingą ir nuotykių kupiną kelionę. Čia jų laukia nematytas povandeninis pasaulis ir jo gyventojai, dar neregėtos žemės, egzotiški gyvūnai ir netgi negailestingieji piratai. Nenuilstanti visos istorijos kaltininkė voverė šįkart atsidurs ten, kur jokia pasaulio voverė dar nebuvo įkėlusi savo letenėlės. Galbūt ketvirtas kartas bus sėkmingas ir Skretas galų gale pagaus po pasaulį klaidžiojančią gilę…

Ledynmetis 4: Žemynų atsiradimas - Ice Age: Continental Drift (2012)

2011 | 2017-06-09 | 3770

Aprašymas: Tai žavingo bebaimio šunelio vardu Džokas nuotykių istorija. Jis buvo mažiausias ir silpniausias savo brolių ir seserų tarpe. Tačiau dabar jo laukia nuostabūs įvykiai ir neįtikėtini išbandymai. Jis taps stipriu ir ryžtingu, drąsiu ir ištikimu – geriausiu savo jaunojo šeimininko draugu.

1937 | 2017-06-08 | 4323

Graži ir geraširdė princesė Snieguolė žavi visus, išskyrus vieną – savo pavydžiąją pamotę – karalienę. Kai stebuklingasis veidrodis paskelbia, jog Snieguolė – gražiausia iš visų, ji privalo sprukti į mišką, kur gali pasislėpti nuostabiuose septynių nykštukų: Čiaudaliaus, Gudruolio, Linksmuolio, Miegaliaus, Drovuolio, Kvailelio ir Niurzglio, namuose. Tačiau ir ten karalienė apgaule priverčia Snieguolę paragauti užkerėto obuolio. Tik stebuklingas tikros meilės bučinys gali išgelbėti visų mylimą gražuolę!

Snieguolė ir septyni nykštukai / Snow White and the Seven Dwarfs -  (1937)

2000 | 2017-06-09 | 4102

Šis „Na, palauk!“ filmukas vaikams labai nuotaikingas ir parodantis atskirtį tarp nuoširdaus gėrio bei kvailoko ir piktdžiugiško blogio. Vilkas bandys prekybos centre pagauti kiškį, tačiau planas neišdegs – vietoje zuikio pagavimo vilkui teks šokti su begemotu. Ši „Nu, pogodi!“ serija taip pat sužavės ritminga muzika. Ir, žinoma, neapsieisime be legendinės pilkio tariamos frazės...

1957 | 2017-06-07 | 4044

Filmukas Drąsusis elniukas. Tai legendinis filmukas apie elniuką, kuris visais laikais griebia už širdies kiekvieną žiūrovą. Šiam elniukui tenka išgyventi daug įvairiausių nutikimų ir sunkumų, keliauti per pūgą, bėgti nuo vilko, gelbėti savo mamą. Visa tai padėjo elniukui Aicho išsiugdyti narsą ir drasą. Šis filmukas, kaip ir dauguma senosios animacijos filmukų, moko vaikučius gerų nesenstančių vertybių, todėl rekomenduojame jį pažiūrėti kiekvienam.

1974 | 2017-06-09 | 3924

Aprašymas: (rus. Невероятные приключения итальянцев в России). Romoje, skurdžių ligoninėje, miršta senutė, buvusi Peterburgo Imperatoriškojo teatro balerina. Gulėdama mirties patale, ji papasakoja anūkei Olgai, kad po revoliucijos, bėgdama iš Rusijos, ji visas savo brangenybes paslėpė slėptuvėje po liūtu. Dabar Olga yra vienintelė paveldėtoja. Ilgai nedvejojusi, ji išsiruošia į miestą prie Nevos. Bėda ta, kad lėktuve mergina sutinka dar penkis pretendentus į senelės palikimą. Du sanitarai, gydytojas, pacientas sulaužyta koja ir mafiozas, kurio žmona gimdė toje pačioje ligoninėje, nugirdo pasakojimą apie brangenybes ir neatsispyrė pagundai išbandyti savo laimę. Peterburge italus pasitinka gidas Andrėjus… Jis įsimyli Olgą, tačiau ji netikėtai sužino, kad šaunusis rusas yra visai ne gidas, o milicijos darbuotojas, vykdantis operaciją…

Nepaprasti italų nuotykiai Rusijoje - Невероятные приключения итальянцев в России (1974)

2014 | 2017-06-09 | 3940

Aprašymas: Klasikinių pasakų rinkinys atgimsta itin originalioje animacinėje komedijoje visai šeimai. Piktoji ragana Delamorta kūdikystėje užkerėjo princesę Rožę – iki aštuonioliktojo gimtadienio ji įsidurs pirštą aštria adata ir ji bei visa jos pilis šimtui metų užmigs giliu miegu, o šį burtą galės panaikinti tik tikrai mylinčio vaikino bučinys gražiajai Rožei. Džekas – būtent tas vaikinas. Likus dienai iki aštuonioliktojo Rožės gimtadienio jis išsiunčiamas pas septynis nykštukus, kurie gyvena už septynių kalnų. Šie turėjo saugiai paslėpti Džeką, kad šis po pražūtingo gimtadienio išgelbėtų vargšę Rožę. Deja, keliaudamas pas nykštukus Džekas paklydo ir pateko į raganos spąstus. Delamortos džiaugsmui, išsipildo liūdniausias scenarijus. Princesė įsiduria pirštą, jos gelbėtojas pagrobtas ir visa karalystė užmiega giliu giliu miegu. Išskyrus septynis nykštukus. Maži narsūs vyrukai leidžiasi ieškoti Džeko – vaikiną reikia pargabenti į pilį ir pažadinti snaudžiančią princesę. Pavojingoje kelionėje jų lauks daugybė išbandymų ir netikėtumų, tačiau ūgis – ne kliūtis!

2000 | 2017-06-07 | 4036

Filmukas Stebuklingas medis parodo vaikams du skirtingus gyvenimus, viename karaliauja tinginys, o kita gyvena darbšti šeima, kuri daug dirbdama pasodino medį, kuris veda darbštumo saldžius vaisius.

2008 | 2017-06-09 | 3905

Aprašymas: Kai kurie kritikai šį filmą jau vadina vienu geriausių kino istorijoje pasakojimų apie vaikystę. Pagrindinis filmo veikėjas Bruno yra paprastas aštuonmetis berniukas, nacių pareigūno sūnus. Smalsaus ir guvaus (kaip ir visi aštuonmečiai) Bruno pasaulis apsiverčia aukštyn kojom, kuomet jo tėvas paaukštinamas: vietoje “užstalinio” darbo Berlyne paskiriamas vadovauti vienai iš daugybės mirties stovyklų. Iš pradžių naujoje vietoje Bruno pastebi atšalusius tėvų santykius, stebisi, kodėl jam neleidžiama lankytis teritorijoje, aptvertoje spygliuota viela, susidraugauja su, jo akimis, keistai besielgiančiu žydų berniuku Šmule. Tačiau pamažu, detalė po detalės, prieš žiūrovo akis išauga įtampa, melas, nepasitikėjimas, baimė ir siaubas. Šalia suaugusiems daugiau mažiau puikiai žinomos Holokausto istorijos, šiame filme nenuobodžiaus ir vaikai: pamažu auganti dviejų berniukų draugystė (jiems patiems to nežinant, neturinti ateities) nuspalvinta detalių apie amžinuosius dalykus, iškylančius virš suaugusiųjų ambicijų, iškreipto laimės siekimo, godumo ir tos pačios baimės.

2000 | 2017-06-07 | 3849

Senosios animacijos filmukas vaikams apie nykštuką, kuris gyveno sename name. Namas labai liūdėdavo be savo šeimininko ir vieną dieną, nykštukui išėjus, namui buvo taip liūdna ir baisu, kad jis nusprendė eiti ir surasti jį. Po kiek laiko, grįžus namo, nykštukas neberado namo ir išėjo jo ieškoti. Taip jie ir ieškojo vienas kito ir niekaip negalėjo rasti. „Kaip nykštukas iš namų išėjo“ vaizduoja tikrą meilę tarp nykštuko ir namo bei pamoko, jog pasiklydus, reikia kantriai laukti ir tikrai būsi surastas.

2009 | 2017-06-09 | 3623

Aprašymas: Bendras įžymios japonų animacijos studijos “Studio 4C” (“Mind Game”, “Tekkonkinkreet”) ir rusų autorių projektas. Istorijos veiksmas rutuliojasi pirmaisiais Antrojo Pasaulinio karo metais Rytų fronte, kur Sovietų Sąjungos Raudonoji Armija desperatiškai kovoja su įsiveržusia Vokietijos kariuomene. Antgamtiškų sugebėjimų turinti mergina Nadia mėgina sužlugdyti SS karininko planus prikelti iš mirusiųjų XII-ojo amžiaus vokiečių riterių armiją.