Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3377

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2015 | 2017-06-09 | 4254

Aprašymas: Viename mieste kartu su mama gyvena mergaitė. Gana griežtos mamos ruošiama suaugusiųjų gyvenimui, mergaitė neturi laiko draugams ar pramogoms. Jos aiškiai ir griežtai sustyguotą dienotvarkę sujaukia pagyvenęs ir šiek tiek ekscentriškas barzdotas kaimynas. Jis mergaitei ima pasakoti istoriją apie tai, kaip kažkada, sudužus lėktuvui, dykumoje sutiko mažą berniuką – princą. Deja, vieną dieną kaimynas patenka į ligoninę. Mergaitė, liūdėdama be savo naujojo draugo, ima svajoti apie tai, kaip senu lėktuvu pakyla į dangų ir suranda mažąjį princą. Netrukus jos svajonė išsipildo. Prasideda magiška kelionė, kurios metu mergaitė susitiks su Mažuoju Princu, patirs daugybę nuotykių ir širdimi pajus, kas iš tiesų svarbu šiame gyvenime.

Mažasis princas - Little Prince (2015)

2000 | 2017-06-09 | 3902

„Nu, pogodi!“ žavi kaip ir visada. Serija „Kelias“ online – puikus šeimos laisvalaikio praleidimas. Pikti vilko kėslai intriguoja, o laiminga pabaiga primena, kad gėris visada laimi. Tai pamokanti animacija. Užburia ir žaismingos spalvos bei nuotaikingai skambanti muzika. Šypsosis visi – ir vaikai, ir tėvai, mat „Na, palauk!“ nepalieka abejingų. Įsijunkite ir mėgaukitės!

2010 | 2017-06-09 | 4215

Aprašymas: Megamaindas yra genialus, nuostabus ir tobulas niekšas, turintis vieną mažytį trūkumą: jam labai, labai nesiseka. Metai iš metų Megamaindas bando užkariauti Metrosičio miestą visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Ir visuomet – VISUOMET – jam sutrukdo jo pagrindinis priešas, superherojus Metromenas. Megamaindas niršta, siunta, kuria naujus planus – vien tam, kad juos ir vėl sugriautų jo varžovas, gelbstintis miestiečius nuo blogio.

1995 | 2017-06-11 | 4807

Aprašymas: Istorija apie 14-metę mokinę Sidzuku, kuri vietoj to, kad ruoštųsi artėjantiems egzaminams, mieliau skaito sau įdomias knygas. Eilinį kartą besiklausydama vyresniosios sesers priekaištų, Sidzuku pastebi, jog visas tris iš bibliotekos parsineštas knygas jau buvo pasiėmęs vienas ir tas pats žmogus – Sedzis Amasava. Mergaitė pasiryžta išsiaiškinti, kas gi jis toks.

Širdies šnabždesys - Whisper of the Heart (1995)

2000 | 2017-06-07 | 3633

Kalifas gandras - pamokantis, kupinas spėliojimų filmukas apie Bagdado kalifą, kuris gavęs stebuklingų miltelių įgauna galių tapti bet kuriuo gyvūnu. Vienintelė sąlyga, kurios jis turi laikytis norėdamas vėl tapti žmogumi - nesijuokti, esą nusijuokus jis pamiršiąs burtažodį ir visam laikui liksiąs gyvūnu. Taigi kalifas linksmai sau leidžia dienas pasiversdamas vis kitu gyvūnu - tai žuvele, tai voru, tačiau galiausiai pasivertęs savo mylimiausiu gyvūnu gandru, jis nusijuokia ir pamiršta burtažodį. Negi kalifas visam laikui lieka gandru ?! O gal vis dėlto, patyręs daugybę nuotykių ir išgyvenimų jis suranda būdą kaip vėl pavirsti žmogumi ? Tai sužinosite pažiūrėję filmuką, kuris ne tik prikaustys jūsų dėmesį, bet dar leis suprasti, kad juokas kartais gali būti pražūtingas, kaip ir noras turėti viską, ko tik užsigeidžia širdis.

2000 | 2017-06-07 | 3657

„Gimtadienis“ – tai animac. filmukas apie gudrų ir labai godų senioką, kuris per savo gobšumą susilaukia netikėtos gimtadienio dovanos. Į jo namus beldžiasi miško gyventojai, kurie ši sveikina gimimo dienos progą ir prašo įvairiausių produktų, bet šykštuolis nė nesiruošia padėti...Tai pamokanti istorija, kuri atskleidžia kas atsitinka, kai godulys ir perdėtas taupumas neretai atsisuka prieš tave patį.

1951 | 2017-06-09 | 3795

Aprašymas: Tai linksmas animacinių filmukų rinkinukas apie Kiškį Kvanką ir jo nepakartojamus nuotykius. Čia jis atsiduria cirko palapinėje, kur krečia įpūdingus triukus kaip tikras cirko akrobatas. Čia jis patenka į piktojo mokslininko pilį ir vos netampa žiauraus eksperimento auka. Nematomo paslaptingojo animatoriaus ranka krečia linksmas išdaigas ir pokštus, tuo smarkiai įsiutindama Kiškį Kvanką, o snieguotuose Himalajuose Ančiukas Pliuškis ir Kvanka susiduria su atstumiančiu keistuoliu bei įkyruoliu sniego seniu… Bet tai dar ne visos linksmos istorijos, kurias pamatysite šiame smagiame animacinių filmukų rinkinyje apie Kiškį Kvanką ir jo nuotykius.

2015 | 2017-06-09 | 3911

Aprašymas: Visų amžiaus grupių gerbėjai tikrai nenori praleisti šio kvapą gniaužiančio nuotykio, kai Tomas ir Džeris prisijungia prie Džonio Kvesto bei jo bičiulio Hadžio, kad kartu išgelbėtų pasaulį. Tomui ir Džeriui tai tik dar viena peštynių diena paplūdimyje, kol jie susitinka su šnipais Džoniu Kvestu ir Hadžiu bei jų keturkoju draugu Banditu. Kai ilgalaikis Kvestų šeimos priešas daktaras Zinas sužino, kad Džonio tėvas, Bentonas Kvestas, turi įrenginį, galintį išspręsti pasaulines energijos problemas, Zinas išsiunčia blogio kačių armiją, kad pavogtų prietaisą ir sugautų Bentoną bei jo asmens sargybinį Reisą Banoną. Tada Džoniui ir jo naujiems draugams prasideda nuotykiai!

2000 | 2017-06-07 | 3549

Filmukas vaikams „Apie Fomą ir Jeriomą“ – geros nuotaikos garantas. Labai taikliai parinkti karikatūriški personažai, įdomi aplinka ir nuotaikingai atliekami darbai. Jei norite pamatyti, kaip broliai atbulai arklį kinko, kaip sumąsto pamedžioti, tačiau tenka bėgti nuo lokio ir šerno, jei norite pasijuokti, kaip buvo sužvejota vyža ir „bala žino, kas“, pažiūrėkite šį vaikišką filmuką. Tai tikrai labai juokingas, gerą nuotaiką skleidžiantis pasakojimas vaikams apie dviejų brolių gyvenimą.

1985 | 2017-06-09 | 4021

Trečioje senosios animacijos filmuko „Mauglis“ serijoje „Paskutinė Akelos medžioklė“ - Mauglis jau didelis, tačiau dar per silpnas susigrumti su visais pavojais. Padedamas smauglio Ka žmonių vaikas gauna peilį, bet greitai sužino, kad tai nėra galingiausias ginklas džiunglėse. Na o Šarchanas stengiasi išstumti senąjį Akelą iš vado posto. Vienintelis Mauglis radęs raudonąją gėlelę gali pagrasinti Šarchanui ir atkurti griūvančią džiunglių tvarką. Epizode „Paskutinė Akelos medžioklė“ vaikai ir jų tėveliai dar kartą įsitikins Mauglio narsa ir pasiaukojimu savo broliams – džiunglių žvėrims.

2016 | 2017-06-09 | 3530

Aprašymas: Maksas yra paprastas Niujorko šunelis, be proto mylintis savo šeimininkę Keitę. Kuomet Keitė išeina į darbą, Maksas leidžia dienas su savo bičiuliais – gyvūnėliais iš kaimyninių butų. Vieną dieną Makso gyvenimas apvirsta aukštyn kojom: Keitė į namus parveda įbrolį – didžiulį mišrūną, vardu Djukas. Po kelių dienų lauke smagiai siaučiantys Maksas ir Djukas patenka į bėdą. Juos sugauna ir nežinoma kryptimi išveža šungaudžiai. Makso bičiuliai nusprendžia leistis į draugo paieškas. Kelionės didžiuliame mieste metu gyvūnėliai patiria daugybę nuotykių, susiranda naujų draugų ir stoja į kovą su klastingu priešu – šeimininkų kažkada paliktu triušeliu Snaigium, tiesiog degančiu neapykanta visiems šeimininkus tebeturintiems, laimingiems ir mylimiems naminiams augintiniams.

2016 | 2017-06-09 | 4282

Aprašymas: Žymus mokslininkas ir jo komanda vyksta į pačią džiunglių širdį, kur jų laukia pavojingi nuotykiai, aršūs čiabuviai ir iki dantų apsiginklavę kapų plėšikai.

2012 | 2017-06-09 | 3850

Aprašymas: Ar žinojote, kad naktį, ištuštėjusiame prekybos centre, bakalėjos skyrius virsta į tikrą miestą? Dėžės čia tampa pastatais, praėjimai – gatvėmis, o miesto gyventojais – žinomi prekių ženklai, kurie linksminasi naktiniame klube „Kopa-Banana“. Kartą į miestą atvyksta piktasis Brendas X, ketinantis viską kontroliuoti. Yra tik vienas būdas sustabdyti piktadarį – stoti į produktų karą…

2000 | 2017-06-09 | 3761

Serijoje Mažas ūkis bėda piktasis burtininkas Gargamelis vis dar kuria planus kaip sučiupti smurfus. Na o jie ir vėl patiria nuotykius. Vienas iš smurfų randa keistą mielą padarėlį-pūkį. Aišku jis neklauso dėdės ir slapčia parsineša pūkį namo. Mėlynieji personažai nė nenutuokia kokie netikėtumai jų laukia. Pūkis ne šiaip minkštas padarėlis. Jis keistai pasidaugina ir dabar tokių kamuolėlių begalės. Šioje stebuklingoje girioje viskas įmanoma. Stebuklai vyksta akimirksniu bet gudrieji smurfai suras išeitį.

2011 | 2017-06-09 | 3937

Aprašymas: Metalinis Alchemikas – Šventoji Miloso žvaigždė, Liūdesio pakalnė yra naujas, pilnametražinis, nuotykių kupinas pasaulis. Persekiodami bėglį alchemiką, turintį paslaptingą sugebėjimą, broliai Erlikai atvyksta į tolimą Miloso lūšnynų slėnį, kur žmonės didžiuojasi kovodami prieš biurokratinį išnaudojimą. Edas ir Alas greitai atsiduria kylančio maišto viduryje, ir mėgina išsiaiškinti miesto paslaptis. Jauna alchemikė Julija siekia atstatyti Miloso buvusią šlovę ir, jei prireiks, pasiryžusi panaudodi siaubingą, legendinio Išminties akmens galią.

1998 | 2017-06-09 | 3552

Donald Duck Put-put troubles išleistas 1940 m.

2000 | 2017-06-07 | 3928

Animaciniame filme „Narsuolio širdis“ vaikai pamatys, kaip du broliai Indigas ir Salomdigas medžiodami susiduria su tigru. Narsuolis Salomdigas nepabūgsta su juo kovoti, na o kiškiaširdis Indigas pabėga. Grįžusiam namo Indigui motina prisako surasti savo brolį, bailusis vaikinas keliauja paskui erelio plunksna, susiduria su daug pavojų ir po truputėlį jo baili širdis įgauna narsos. Filmuke „Narsuolio širdis“ primenama, jog visa sutinkamas kliūtis galima įveikti narsia, drąsia ir tyra širdimi.