Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3811

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1997 | 2017-06-11 | 4157

Absoliutus liūdesys (angl. Perfect Blue) – japonų animacinis psichologinis trileris, režisuotas Satoši Kon. Filme pasakojama apie Mimą Kirigoę, japonų pop muzikos dievaitę ir grupės „CHAM!“ narę, kuri nusprendžia siekti aktorės karjeros. Kai kurie jos gerbėjai yra nepatenkinti tokiu staigiu jos karjeros pokrypiu, ypač persekiotojas, vardu Me-Mania. Jos karjerai besitęsiant, Mimos pasaulis vis labiau primena Alfredo Hičkoko kūrinius: realybė ir iliuzijos laipsniškai persipina; Mima suvokia, kad Me-Mania yra mažiausias jos rūpestis. Tai nėra šeimyninis filmas, seksualinės situacijos, smurtas, nepadorios kalbos ir t.t.

Absoliutus liūdesys - Perfect Blue / Pafekuto buru (1997)

1998 | 2017-06-09 | 3926

Donald Duck Sea scouts išleistas 1939 m.

2030 | 2018-07-24 | 4111

Aprašymas: Reindžeris Robas (angl. Ranger Rob) ir jo draugai Trepsius ir Dakota vyksta ieškoti nuotykių “Bekraščio dangaus parke”.

2030 | 2018-07-24 | 3955

Aprašymas: Karvė ir viščiukas (angl. Cow and Chicken) – tai geriausias visų laikų Cartoon Network kanalo multikas! Spalvingesnių ir juokingesnių personažų iki šiol nebuvau matęs.

1970 | 2017-06-09 | 3876

The Standard Parade.

2013 | 2017-06-09 | 6442

Aprašymas: Monstrų vidurinėje mokykloje prasidėjo nauji mokslo metai. Prasikaltusi Helouvina su draugėmis gauna bausmę valyti senienas. Tarp sienų jos randa seną lempą, kuri slepia didžiulę staigmeną. Senas Helouvinos noras išpopuliarėti pagaliau gali išsipildyti, nes iš lempos išlindusi džinė pažada įvykdyti ne tris, o net trylika norų! Tačiau vampyriukė dar nežino, kad kiekvienas įvykdytas noras turi ir šalutinį poveikį. Kaip greitai Helouvina pasijus visagalė ir kuo baigsis jos siekiai išpopuliarėti?

2000 | 2017-06-07 | 3834

Animacinis filmukas Triam labas tai įdomus ir smagus filmukas kaip ežiukas ėjo sveikinti zuikio su gimtadieniu. Kodėl jis niekaip nesugalvojo ką padovanoti zuikiui ? Nusprendė, kad nei morka nei kopūstas netinka. Taigi ką galiausiai padovanojo? Kokie smagūs nuotykiai laukia veikėjų ? Triam labas pradžiugins vaikus smagiais išgalvotais žodžiais ir netikėtais nuotykiais. Nustebins meškiuko šmaikštumas ir gudrumas. Istorija pamokys, kad reikia gyventi draugiškai ir nesipykti.

2000 | 2017-06-07 | 3803

Senosios animacijos filmukas vaikams apie nykštuką, kuris gyveno sename name. Namas labai liūdėdavo be savo šeimininko ir vieną dieną, nykštukui išėjus, namui buvo taip liūdna ir baisu, kad jis nusprendė eiti ir surasti jį. Po kiek laiko, grįžus namo, nykštukas neberado namo ir išėjo jo ieškoti. Taip jie ir ieškojo vienas kito ir niekaip negalėjo rasti. „Kaip nykštukas iš namų išėjo“ vaizduoja tikrą meilę tarp nykštuko ir namo bei pamoko, jog pasiklydus, reikia kantriai laukti ir tikrai būsi surastas.

1972 | 2017-06-09 | 4722

Filmukas vaikams Zuikis simuliantas. Filmukas prasideda linksma dainele, kurią dainuoja žvereliai važiuodami autobusu. Ir staiga vairuotojas praneša jog jau zuikio stotelė. Zuikis bėga link išlipimo, o meškinas jam užmina ant kojos. Na ir pasisekė zuikiui, apsimetė jis jog koją labai skauda ir meškinas jį parnešė į trobelę, valgidina, girdo, o zuikis džiaugiasi apgavęs. Ar ilgai simuliantas džiaugėsi, pamatysite šiame vilme vaikams.

2030 | 2018-07-24 | 3446

Aprašymas: Harvis Biksas (angl. Harvey Beaks) – animacinis serialas, pasakojantis apie draugiško paukščiuko Harvio ir jo geriausių draugų nuotykius magiškame miške.

1976 | 2017-06-11 | 4263

Senosios animacijos filmukas 38 papūgos. Kai pasaulyje dažnai, tiek daug tu nežinai, bet paslapčių daug būna... Labai dažnai patinka, vien tai kas paslaptinga, nes paslaptis vilioja. Filmukas apie beždžionėlę, smauglį ir papūgą. Staiga smaugliui kilo klausimas - koks jo ilgis? Ir draugai nusprendė išmatuoti jo ilgį. Kaip gi išmatuoti tą ilgą smauglį? Sumani papūga išmokė visus, kad ilgį geriausia matuoti papūgomis. Smauglio ilgis 38 papūgos ir pusė papūgos sparnelio. Tada jie matavo ilgį ir beždžionėmis ir drambliukais ir taip atskleidė matavimo paslaptį vaikams.

38 попугаев — серия советских кукольных мультфильмов для детей. Цикл представляет собой десять коротких мультфильмов о забавных взаимоотношениях четырёх животных — болтливой Мартышки, застенчивого Слонёнка, эксцентричного Попугая и задумчивого Удава. Сериал создан режиссёром Иваном Уфимцевым и художником Леонидом Шварцманом по сценарию известного детского писателя Григория Остера. Название происходит от первой серии, где длину Удава измеряли в слонах, мартышках и попугаях. В большинстве серий животные решают какой-либо забавный парадокс, связанный с разными значениями понятий или игрой слов: они физически «передают привет», «совершают закрытие» и т. п.

38 papūgos (1 ser.) - 38 попугаев (1976)

2012 | 2017-06-09 | 3861

Aprašymas: Filmo siužetas žiūrovą nukels į spalvingą pasaulį, kuriame iš plastiko sukurta aplinka keičiasi vos vienu mygtuko paspaudimu. Tedas, iki ausų rusvaplaukę Odrę įsimylėjęs paauglys, tarsi riteris dėl mylimosios apsiryžęs žygdarbiams. Vos vienas merginos noras – pamatyti paskutinį gyvą medį žemėje, ir Tedas leidžiasi į nuotykių kupiną kelionę, kurios metu patenka į neįtikėtiną apelsino spalvos padaro, medžių užkalbėtojo, vardu Loraksas, pasaulį. Mielas ūsuotas bambeklis, apdovanotas magiškomis galiomis, bando išsaugoti natūralią gamtą ir savo aplinką, kuriai grėsmę kelia nesusipratėlis medkirtys Aloyzius O’Haris.

2005 | 2017-06-09 | 4383

Aprašymas: Tai žaisminga pramoga visai šeimai: Piktas burtininkas Zibadas prišaukia Stebuklingajai šaliai ledynmetį. Drąsių draugų kompanija turi surasti tris stebuklingus deimantus, kad galėtų atšaukti žiemą ir įkalinti Zibadą požemyje. Ne tokia jau sunki užduotis, bet išspręsti ją turės Sraigė, Karvė, Triušis ir Šuo.

2002 | 2017-06-09 | 3922

Aprašymas: Paauglys Zakas Gibsas niekuo nesiskiria nuo kitų bendraamžių. Tačiau kartą jis randa paslaptingą, į rankinį laikrodį panašų daiktą, kuris gali sustabdyti laiką. Taip vaikinas netikėtai įgauną neįprastų galių. Zakui tai tik idealus būdas padaryti įspūdį gražuolei mokyklos naujokei, iš užsienio atvykusiai Frančeskai…

1937 | 2017-06-08 | 4280

Graži ir geraširdė princesė Snieguolė žavi visus, išskyrus vieną – savo pavydžiąją pamotę – karalienę. Kai stebuklingasis veidrodis paskelbia, jog Snieguolė – gražiausia iš visų, ji privalo sprukti į mišką, kur gali pasislėpti nuostabiuose septynių nykštukų: Čiaudaliaus, Gudruolio, Linksmuolio, Miegaliaus, Drovuolio, Kvailelio ir Niurzglio, namuose. Tačiau ir ten karalienė apgaule priverčia Snieguolę paragauti užkerėto obuolio. Tik stebuklingas tikros meilės bučinys gali išgelbėti visų mylimą gražuolę!

Snieguolė ir septyni nykštukai / Snow White and the Seven Dwarfs -  (1937)

2000 | 2017-06-09 | 3523

Aprašymas: Nedideliam kaimelyje prie jūros kranto gyvena šunų šeimyna: Oskaras, Klausas, Tomas, Pūkuotas ir kt. Oskaras turi mažai dukrą vardu Lotė. Dauguma netikėtų situacijų ir kyla iš Lotės neramaus būdo ir didelio smalsumo…

2008 | 2016-02-14 | 4053

Maža žuvytė Ponjo – stebukladario ir gražiosios jūrų karalienės dukra. Kartą ji pasprunka iš tėvo namų ir išplaukia ant kranto, kur ją suranda kaimelyje ant uolos gyvenantis berniukas vardu Sosukė. Ponjo ir Sosukės draugystė palaipsniui perauga į meilę, kuri kelia milžinišką pavojų ramaus kaimelio gyventojams. Kai magijos griebiasi dukrelę norinti susigrąžinti jos piktoji mama, Sosukė pademonstruoja neįtikėtiną drąsą – tam, kad tik išgelbėtų Ponjo… Ponjo ant uolos prie jūros / Gake no ue no Ponyo -  (2008)