Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1994 | 2017-06-09 | 4129

Aprašymas: Įspūdingas ir užburiantis animacinis filmas yra sukurtas Volfgango Amadėjaus Mocarto operos motyvais. Nakties karalienė paprašo drakonų nugalėtojo princo Tamino ir ištikimo jo draugo Papageno sugrąžinti į jos rūmus gražiąją princesę Paminą, pagrobtą piktojo karaliaus Zarastro. Tačiau Taminas sužino, kad Pamina iš tikrųjų yra Zarastro dukra, kurią prieš daugelį metų iš namų išvežė klastingoji Nakties karalienė, norėdama nugvelbti stebuklingąjį medalioną, kuris įgis stebuklingų galių kai princesei sukaks 18 metų. Ir tik užburtoji princo fleita nurodys teisingą sprendimą susiklosčiusioje situacijoje.

2000 | 2017-06-07 | 3597

Mama. Kiek daug telpa į šitą žodį. Kas kiekvienam vaikui vaikystėje svarbiausia, kas gelbsti ir užstoja, kas paguodžia,sušildo ir apsaugo? Žinoma, kad - mama. Šiltas ir nuotaikingas animacinis filmukas ,,Mama", pasakoja apie saugų ir šiltą vaiko pasaulį, kai šalia yra mama. Tiek vaikams, tiek jų tėveliams skirtas pasakojimas apie mamos rūpestį ir stebuklingą vaikystės pasaulį. Svajonių ir vilčių metas, šiltame pasakojime ,,Mama".

2007 | 2017-06-09 | 3856

Aprašymas: Rudasis meškinas Potapas pasikvietė į svečius savo seną draugą baltąjį lokį, vardu Tundra… Na, tada ir prasidėjo! Pirmiausia Tundra užsidirbo pravardę „Laužytojas“, paskui susirgo siaubinga liga… Mūsų miške gyvena ne tik du linksmi meškinai, bet ir jų draugai: viščiukas vardu Cipa, tylusis meistras pingvinas Kuka ir drakonas Primusas, kuris kartą atsitiktinai užsukęs, taip ir pasiliko. Linksmieji meškiukai lengvai ir su jumoru atsakinėja į daugybę klausimų. Ir jie nepaliks abejingų jūsų vaikų.

1998 | 2017-06-09 | 4503

Aprašymas: Animacinio filmo „Egipto princas” siužeto centre – biblijinė istorija apie pranašą Mozę. Tai romantiškas nuotykių ir stebuklų kupinas epas apie vergo sūnų Mozę, išaugusį galingojo faraono Seti rūmuose kartu su išdidžiuoju princu Ramziu, pamilusį nuostabiąją Tziporą, išlaisvinusį iš vergijos hebrajų tautą ir išvedusį ją į Pažadėtąją žemę.

2030 | 2018-07-24 | 3323

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

2000 | 2017-06-07 | 3668

„Miauksinti baidyklė“ – tai senosios animacijos filmukas apie juodą kačiuką, kurio visi vengia dėl šio išvaizdos ir pastovaus nusidainavimo. Kačiukas dėl to pergyvena, kol viena kartą sutinką jauną mergaitę, kuriai kačiuko dainavimas labai patinka ir jiedu nusprendžia dainuoti kartu. Šiame pasakojime akcentuojama draugystė, o filmukas mus moko, jog ne visi žmonės yra blogi ir nesupratingi.

1970 | 2017-06-09 | 3770

Mickey's Circus.

1970 | 2017-06-09 | 3603

Pluto's Dream House.

2006 | 2017-06-09 | 3896

Aprašymas: Tai naujas garsios animacijos studijos „Pixar“, sukūrusios jau legenda tapusius filmus „Žaislų istorija“, „Žuviukas Nemo“, „Nerealieji“, darbas. Nuotykių, fantazijos, emocijų ir juoko kupinas filmas pasakoja apie žavias, savo charakterį turinčias mašinytes, kurios susigrumia kelyje Route 66. Lenktyninis automobilis Makvinas netikėtai pasuka į mieguistą aplinkkelį ir patenka į mažą miestelį… Trokšdamas laimėti čempionatą, Makvinas susipažįsta su neįprastais miestelio veikėjais: ryškiu 2002-ųjų „Porsche“, mistine praeitimi dvelkiančiu 1951-ųjų „Hudson Horner“ ir surūdijusi, bet patikimu vilkiku Materiu. Jie padeda Makvinui suprasti, kad gyvenime yra geresnių dalykų nei trofėjai, šlovė ir rėmimas, o svarbiausia – tai ne finišo linija, o pati kelionė!

2006 | 2017-06-09 | 3832

Aprašymas: Linksmas veršiukas Otis mėgsta dainuoti, šokti ir visaip išsidirbinėti iš žmonių. Skirtingai nuo savo tėvo Beno, gerbiamo karvių kiemo patriarcho, o taip pat seno ir išmintingo Mailso, Otis rūpinasi tuom, kad niekas nesužinoti apie „žmogiškus“ gyvulių sugebėjimus. Bet kai Otis pajuto ant avo pečių ne lengvus atsakomybės laikus, jis sugebėjo sukaupti visą savo vyriškumą, kad priimtu lyderio vaidmenį.

2030 | 2018-07-24 | 5462

Aprašymas: Futurama – JAV animacinis serialas. Sveiki atvykę į Naująjį Niujorką! Praėjo tūkstantis metų. Jūsų laukia tokia ateitis, kokios net neįsivaizdavote. 25-erių metų picos išvežiotojas, kurio gyvenimas buvo nieko vertas, netyčia užsišaldo 1999 m. gruodžio 1 d. Jis nubunda ateityje, po tūkstančio metų ir gali vėl viską pradėti iš naujo.

2008 | 2017-06-09 | 3916

Aprašymas: Animacinis filmas apie tris daržoves, išplaukiančias į jūrą ieškoti nuotykių. Trijulė sužino, kad norėdamas tapti didvyriu, neprivalai būti aukštas, stiprus ar gražus. Netgi neprivalai būti žmogus!..

2012 | 2017-06-09 | 4081

Aprašymas: Ralfas – vieno arkadinio žaidimo piktasis veikėjas, kurio pagrindinė užduotis – laužyti ir griauti. O štai Ralfo kaimynas Feliksas – tikras auksarankis ir geradaris. Po trijų dešimtmečių sunkaus darbo Ralfas staiga suvokia daugiau nenorintis būti blogu. Vaikinas nusprendžia leistis į kelionę arkadinių žaidimų pasauliais ir įrodyti, jog ir jis gali būti geras pagrindinis veikėjas. Žinoma, kelionė įdomi ir kupina nuotykių. Čia Ralfas sutinka daugybę kibernetinio pasaulio veikėjų, apsigyvena keistuose žaidimuose, mėgina ten pritapti (bene, sunkiausia užduotis) ir susiranda tikrų draugų. Ir tik tada, kai arkadinių žaidimų pasauliui iškyla grėsmė, Ralfas tampa tikru didvyriu ir daro tai, ką moka geriausia – auklėja blogiukus ir išgelbėja žaidimų pasaulį.

2000 | 2017-06-07 | 3991

Senosios animacijos filmukas vaikams Čempionas. Filmukas apie žverelius sportininkus ir jų trenerį meškiną. Slidininkai treniravosi ir rengėsi dalyvauti slidinėjimo varžybose. Viso kaimo favoritas buvo vilkas, kuris buvo išvaizdus ir savimi patenkintas. Į komandą atėjo ir naujas sportininkas šuniukas, kuris nieko nemokėjo, bet buvo labai atkaklus ir treniravosi kasdien. Kaip sportininkams sekėsi dalyvauti varžybose pamatysite šiame animaciniame filme.

2030 | 2018-07-24 | 3428

Aprašymas: Mėlynasis drakonas (angl. Blue dragon) – Japonijos animacinis serialas. Prieš daug daug laiko, susirėmė tamsos ir šviesos kariaunos. Abi pusės buvo labai galingos, bet savo galia išsiskyrė padaras iš šešėlių pasaulio. Beprotiškai drąsių ir galingų, septynių šviesos karžygių komanda sugebėjo nugalėti ir užrakinti visas blogio jėgas, bei patį galingiausią padarą. Paslėpta nuo žmonių ši jėga gyvavo visą laiką ir tik išrinktieji iš kartos į kartą perduodavo svarbiausią misiją, neleisti joms atgimti. Bet kas neišvengiama, tas neišvengiama. Ar pavyks jiems jas išlaikyti? O jei ne ar pasaulis bus sunaikintas?

1995 | 2017-06-11 | 4031

Aprašymas: Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose - Kôkaku Kidôtai / Ghost in the Shell (1995)