Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1994 | 2017-06-09 | 4347

Aprašymas: Tai vienuoliktasis Drakonų kova Z filmas. Ponas Šėtonas kviečiamas apsilankyti laboratorijoje, ir išmėginti savo jėgas prieš naujai kuriamus genetinius mutantus… Norėdamas nustebinti Šėtoną, kūrėjas jam parodo geriausią savo genetinį kovotoją. Tačiau Tranksas su Gotenu greitai pastebi, kad jis turi uodegą…

1998 | 2017-06-09 | 3509

Donald Duck Beezy Bear išleistas 1955 m.

2030 | 2018-07-24 | 3030

Aprašymas: Klyvlendo šou (angl. The Cleveland show) – JAV animacinis serialas. Ar pamenate tą mielą juodaodį Pyterio Grifino kaimyną, kuriam dažnai tekdavo pasijusti nemaloniai, kai draugai nuversdavo jo namo kampą ir jis tiesiai iš antro aukšto kartu su vonia krisdavo ant žemės? Neaišku kiek kartų kultinėje „Šeimos bičo“ istorijoje Klyvlendui teko remontuoti namą, tačiau nuo šiol jis ramus – turės savo šou, kuriame bus jo šeima, jo draugai ir jo taisyklės. Nuotaikingo animacinio filmo istorija pasakos apie naują Klyvlendo istoriją, kai iš Rod Ailendo Quahago miestelio jis persikelia gyventi į Virdžinijos miestą Stulbendą. Išsiskyręs su žmona jis prisimena savo duotą pažadą mokyklos laikų simpatijai. Nieko nelaukęs, kartu su Klyvlendu jaunesniuoju persikelia pas mylimąją Doną ir du jos vaikus. Čia ir prasideda naujas juodaodžio gyvenimas. Paskutiniame „Šeimos bičo“ sezone Klyvlendas pasirodė tik keliuose epizoduose, jo naujas šou taip pat kartais kirsis su senų draugų istorijomis. Šis šou daugiau orientuojasi į šeimos santykius“, – apie „Klyvlendo šou“ pasakoja vienas iš scenarijaus autorių ir pagrindinio personažo įgarsintojas Mike‘as Henry.

2000 | 2017-06-07 | 3471

Animaciniame filme „Linksmo istorijos“ vaikai ir jų tėveliai išvys du pasakojimus. Pirmasis apie ančiuko ir viščiuko draugystę, kuri primins, jog reikia galvoti savo galvą, o ne kartoti visas draugo idėjas, kad ir kokios smagios ir įdomios jos būtų. Antroji istorija apie tris kačiukus, pamokys jog kartais išdykaujant smagu pasijausti kitokiu, bet visuomet smagiausia grįžti į savo kailį. Filmuke „Linksmos istorijos“ žiūrovams rodomi pasakojimai yra ne tik linksmi bei smagūs, bet ir pamokantys.

1940 | 2016-02-14 | 4283

Volto Disnėjaus animacijos klasika, kuri jau virš 70 metų žavi visą pasaulį. Dailidė Džepetas svajoja, kad jo išdrožtas medinis berniukas Pinokis atgytų, ir fėja senuko norą patenkina, bet įspėja medinuką, kad jei jis nori tapti tikru berniuku, jis turi būti doras. Kartą pakeliui į mokyklą Pinokis sutinka sukčius – lapę ir katiną. Šie prikalbina medinuką pasirodyti lėlių teatre. Čia jis pelno didelį susižavėjimą, bet praranda laisvę. Ar pavyks grįžti pas Džepetą, atskirti blogį nuo gėrio ir tapti tikru berniuku? Ši piešta muzikinė pasaka apie garsųjį Pinokį iš Italijos pelnė dvi Oskaro statulėles, ir tai buvo pirmasis Volto Disnėjaus filmas, įvertintas Oskarų komisijos. 2008-aisiais Amerikos filmų instituto rinkimuose “Pinokis“ buvo pripažintas antru geriausiu animacijos filmu istorijoje (po „Snieguolės ir septynių nykštukų“). Pinokis / Pinocchio -  (1940)

2030 | 2018-07-24 | 4143

Aprašymas: Amerikietiškas tėtis (angl. American Dad!) – amerikiečių kuriama animacinė situacijų komedija. Pagrindinis veikėjas yra Stenas Smitas (Stan Smith), kuris dirba CŽV agentu, gyvena su žmona, dukra ir sūnumi, taip pat augina kalbančią žuvį, kurios smegenys sukeistos su vokiečių šnipo smegenimis, bei ateivį, kuris kažkada išgelbėjo jam gyvybę.

2005 | 2017-06-09 | 3490

Aprašymas: Vieno žmogaus orkestras tai trumpas animacinis filmas. Šios muzikinės komedijos pasaulinė premjera įvyko 29-ajame Annecy Tarptautiniame animacinių filmų festivalyje Prancūzijoje.

2000 | 2017-06-07 | 3618

„Nuskendusių laivų lobiai“ – tai senosios rusų animacijos filmukas vaikams apie grupę moksleivių (jų tarpe yra ir iš Afrikos atvykęs negriukas), kurie išgirdę profesoriaus pasakojimą apie lobius jūros dugne išsiruošia jų ieškoti. Tačiau būdami toli nuo kranto vaikai pradeda skęsti ir netikėtai patenka į povandeninį mokslinį laivą. O čia ir prasideda tikri nuotykiai. Šioje istorijoje galime atrasti drąsos pasiaukojimo ir smalsumo elementų. Be to, filmukas moko, jog kartais dėl nesavanaudiškų tikslų ir noro padėti kitiems, galima nuveikti daug darbų.

1985 | 2017-06-11 | 4846

Antrojoje filmuko „Mauglis“ serijoje „Pagrobimas“ pasakojama, kaip Maugliui, padedant mokytojams Balu ir Bagirai, sekasi perprasti džiunglių taisykles, mokytis medžioti ir būti atsargiam. Neeiliniais žmonių vaiko sugebėjimais susižavėjusios beždžionės, nutarią Mauglį pagrobti. Balu ir Bagira privalo išgelbėti mažąjį mokinį, dėl to net kreipiasi į pavojingąjį smauglį Ka. Serijoje „Pagrobimas“ žiūrovams primenama, jog kad ir į kokią bėdą papultum, tikri draugai bet kokia kaina sieks išgelbėti.

Mauglis 2 ser. Pagrobimas - Маугли (1985)

2000 | 2017-06-07 | 3598

Kelio pasaka – klasikinės senosios animacijos filmukas vaikams. Mėlynasis automobiliukas – drausmingas eismo dalyvis, praleidžia ir vyresnius, ir jaunesnius. Kol patenka į bėdą, niekas jam nepadeda, tik viena mašinytė sustoja pagelbėti. Šią pasaką galite žiūrėti online lietuviškai. Mėlynasis automobiliukas ją įsimyli. Kelio pasaka mus pamoko apie meilę, kokia ji gali būti stipri, nepaisant visų gyvenimo negandų.

2013 | 2017-06-09 | 3841

Aprašymas: Filmukas skirtas Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui. Prisiminkime Lietuvių didvyrių, lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žygdarbį kai jie prieš 80 metų išskrido iš Niujorko ir perskrido Atlanto vandenyną.

2000 | 2017-06-07 | 3930

„Palkanas ir Šavka“ – tai filmukas vaikams apie du šunelius, kurie besivaikydami zuikį pasiklysta miške ir akis į akį susiduria su dviem alkanais vilkais. Nąrsuolis šuo Palkaša nepabūgsta plėšrūnų ir aršiais kovoja, tuo tarpu Šavka sprunka į šoną, o vėliau stengdamasis apsaugoti savo kailį, išduoda kur ganosi jų saugoma avelių banda. Tai pasakojimas apie narsą ir ištikimybę, kuris mus moko, jog nevalia išduoti draugą bei tai, kad užklupus nelaimei, visada reikia padėti.

2013 | 2017-06-09 | 3698

Aprašymas: Istorija nukelia į XIX a. Edinburgą. Šiame mieste mažasis Džekas gimė šaltą dieną. Jo širdis nuo pat gimimo liko užšalusi. Ligoninėje jam pakeitė širdį į laikrodį su gegute. Tai laikrodis, kuris veikia tol, kol Džekas laikysis taisyklių. Pagrindinė taisyklė – jam nevalia įsimylėti. Tačiau jo susidūrimas su mergaite degančiomis akimis pakeitė Džeko gyvenimą visiems laikams. Jo sprendimas sekti paskui dainuojančią mergaitę tapo jo mechaninės širdies išbandymu ir esminiu gyvenimo lūžiu.

2014 | 2017-06-11 | 3949

Aprašymas: Japonijoje filmukai apie Kūlverstuką, sulaukė didelio populiarumo, ko pasekoje japonų režisierius Makoto Nakamura sukūrė dar vieną filmą apie jį. Skirtumas visai nesijaučia, tik šiuolaikiniai filmavimo ypatumai. Taip, kad originalas ir pratęsimas neturi pusės amžiaus skirtumo. Į filmuką įeina: „Kūlverstukas ir cirkas“, „Kūlverstukas eina į zoologijos sodą“ ir „Skrybėliuotės patarimai“. Tad sėskim ir žiūrėkim japonišką Kūlverstuką!

Kūlverstukas - Cheburashka (2014)

2000 | 2017-06-07 | 3782

Filmukas Chomos nuotykiai apie žiurkėną vardu Choma , kuris buvo labai tingus ir nuolat liepdavo savo draugui visus darbus už jį padaryti . Kartą jis užsimanė žirnių , tik berodydamas draugui kaip per ežerą peršokti pats netyčia atsirėmė i šaką , kuri jį ten nubloškė. Chomai teko pačiam žirnius parnešti , o suvalgė juos draugas , kuris juk viską už jį darydavo. Filmukas pamoko , kad negražu tingėti , kas tingi tas nieko ir neturi.

1986 | 2017-06-11 | 12669

Aprašymas: tarybinio ir bulgarų kino kūrėjai sukūrė mini serialą pagal Žiulio Verno romaną „Kapitono Granto vaikai“. Kvapą gniaužianti nuotykių istorija, kurioje pasakojama kaip ekspedicija įšvyko ieškoti kapitono Granto, kurio laivas „Britanija“ sudužo tolimose jūrose. Ekspedicijos dalyviai, drąsūs žmonės, nugalėję daugelį kliūčių, pasiekia savo tikslą. Duodamas daug įdomių gamtos mokslo ir geografijos žinių, seriale gyvai ir įdomiai pasakoja apie tas vietas, kurias ekspedicija aplankė Pietų Amerikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Atlanto ir Ramiojo vandenyno salose.

Šiame filme lygiagrečiai vystomos dvi siužetinės linijos. Pirmojoje pasakojama apie rašytojo Žiulio Verno gyvenimą ir jo garsiojo romano „Kapitono Granto vaikai“ gimimą bei pateikiama šios knygos istorija, kaip ją įsivaizdavo pats rašytojas. Antrojoje pasakojama apie lordo Glenarvano paieškas ieškant sudužusio anglų laivo. Lordas Glenarvanas su žmona Elena savo medaus mėnesį leidžia jachtoje „Dunkan“. Laivo įgula sugauna ryklį, jo viduriuose randa šampano butelį. Jame jūreiviai aptinka laišką su pagalbos prašymu trimis kalbomis. Sudužęs anglų laivas, išsigelbėję tik kapitonas Grantas su dviem jūreiviais. Nesulaukęs Britanijos vyriausybės pagalbos lordas Glenarvanas paieškų imasi pats. Į kelionę jis pasiima ir kapitono vaikus Meri ir Robertą. Filmo pabaigoje abi siužeto linijos susijungia ir rašytojas sutinka savo knygos herojus.

Kapitono Granto beieškant (1-7 serijos) - В поисках капитана Гранта (1986)

2000 | 2017-06-07 | 3784

„Paskutinė Slibino Goriničiau nuotaka“ – tai senosios rusų animacijos pasaka vaikams apie slibiną Goriničių, kuris pagrobia caro dukrą ir įkalina savo rūmuose už deveynių jūrų. Jos išvaduoti caras pasiunčia narsų karžygį Ivaną, kuris is slibino nelaisvės privalo išvaduoti gražiąją Iriną. Šis pasakojimas mus moko, jog tik drąsos, ryžto ir išminties vedamas žmogus gali nugalėti bet kokį priešą ir taip pasiekti savo tikslą.

2030 | 2018-07-24 | 3522

Aprašymas: Mažųjų gyvūnėlių krautuvė (angl. Little Pet Shop) – JAV animacinis serialas. Linksma mergaitė Blait Bakster kartu su tėčiu atsikrausto į didelį miestą ir įsikuria virš gyvūnėlių parduotuvės, kurioje gyvena įvairiausi padarėliai, net pandos ir driežiukai. Besirūpindama jais, Blait suvokia, kad ji vienintelė gali suprasti gyvūnėlių kalbą ir pasišnekučiuoti su jais. Kartu su augintiniais mažoji jų prižiūrėtoja patirs ne vieną nuotykį ir daug smagių akimirkų. Mergaitė bus didžiausia žmonių pasaulyje gyvūnėlių pagalbininkė ir vertėja.

2014 | 2017-06-10 | 3902

Aprašymas: Jūros giesmė (angl. Song of the Sea) – 2014 metų įvairių apdovanojimų ir teigiamo kritikų įvertinimo sulaukusi Tomo Mooro animacinė juosta, pasakojanti istoriją, paremtą senuoju keltų mitu apie selkę, mergaitę, galinčią pavirsti ruone. Istorijos centre – šešiametė Sirša, kartu su vyresniuoju broliu Benu besileidžianti į netikėtą nuotykį gelbėti magijos pasaulio ir į ją panašių būtybių.

Jūros giesmė / Song of the Sea -  (2014)