Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1999 | 2017-06-09 | 3768

Aprašymas: Šį kartą Faivelas Mauzikevičius ir jo bebaimiai draugai bando kovoti su piktu priešu – Faivelą naktimis sapnuose aplankančiu trigalviu Nakties Siaubūnu, trukdančiu mažajam peliukui ramiai miegoti.

1996 | 2017-06-09 | 3952

Aprašymas: Byvio ir Tešlagalvio nuotykiai keliaujant po Ameriką. Jiems nuolat pasiseka atsidurti ten, kur visai nenorėjo ir būti tuo, kuo visai nė neketino. O viskas prasidėjo nuo to, kad vieną rytą atsibudus, neliko teliko. Šakės, telikas tiems bičams – tai visas jų gyvenimas. Na ieškoti teko ilgai ir toli…

2000 | 2017-06-07 | 3821

Filmukas Saldi pasaka. Gyveno kartą drakonas, kuris mėgdavo pamiegoti. Drakoniukas mėgdavo pavalgyti ryte ir pusryčius ir pietus ir vakarienę, na ir žinoma geriausiai jam tikdavo medus, uogienė ir kiti saldėsiai. Pas draugą jis suvalgo tortą, o vėliau papuola į rojų - šokolado cechą, kur gaminamas šokoladas. Vargšelis taip norėjo šokolado, jog įkrito į šokolado kubilą. Ir tada mažylis suprato, kad kai valgai saldumynus reikia dalytis su kitais vaikais visiems po lygiai.

1976 | 2017-06-07 | 3917

Filmukas vaikams Paukščiukas Taris – žaismingas filmukas apie linksmus Afrikos gyvūnėlius ir piktą krokodilą, kurio visi bijojo. Krokodilas buvo labai baisus ir niekada niekam nebuvo pasakęs nė vieno gero žodžio. Kaip ir visi krokodilai, jis turėjo didelius ir aštrius dantis, tačiau niekada jų nevalė. Dėl to vieną dieną jam baisiai suskaudo dantį. Krokodilas kamavosi ir dejavo kol atskrido paukščiukas Taris ir išvalė jam dantis. Pažiūrėkite šį filmuką, kuris ne tik moko kaip svarbu yra valytis dantis, bet dar parodo, kad gerumas ir užuojauta, net patį blogiausią gali paversti geraširdžiu.

2030 | 2018-07-24 | 3317

Aprašymas: Mažųjų gyvūnėlių krautuvė (angl. Little Pet Shop) – JAV animacinis serialas. Linksma mergaitė Blait Bakster kartu su tėčiu atsikrausto į didelį miestą ir įsikuria virš gyvūnėlių parduotuvės, kurioje gyvena įvairiausi padarėliai, net pandos ir driežiukai. Besirūpindama jais, Blait suvokia, kad ji vienintelė gali suprasti gyvūnėlių kalbą ir pasišnekučiuoti su jais. Kartu su augintiniais mažoji jų prižiūrėtoja patirs ne vieną nuotykį ir daug smagių akimirkų. Mergaitė bus didžiausia žmonių pasaulyje gyvūnėlių pagalbininkė ir vertėja.

1958 | 2017-06-08 | 3622

Senosios animacijos filmukas Grybukas stogiukas. Filmukas apie skruzdę, kuri neskubėjo namo nors ir artėjo dideli debesys. Ir prasidėjo didelis lietus ir perkūnija. Skruzdė pasislepė po grybuku, čia atėjo ir drugelis ir pelytė pasislėpti po grybuku. Čia atėjo ir kiti žvėreliai. Kai pasibaigė audra žvereliai grybukui dėkojo, o grybukas atsakė, kad nuo audros juos gera širdis užstojo, nuo priešo - nuoširdi draugystė saugojo.

2009 | 2017-06-09 | 3681

Aprašymas: Senas niurzgalius ir šykštuolis Ebenyzeris Skrudžas gyvena be meilės. Jam niekas neįdomu, jo niekas nedžiugina, nestebina, nesuteikia džiaugsmo. Vienintelį malonumą patiria nuolat varinėdamas savo ištikimą tarną. Tačiau vieną stebuklingą naktį Skrudžo gyvenimas pasikeičia. Į nepakartojamą kelionę senąjį bambeklį pasiima trys šventų Kalėdų dvasios: Praeities, Dabarties ir Ateities Kalėdų. Dvasios jam aiškiai ir nedviprasmiškai parodo jo didžiuotis pagrindo nesuteikiančią praeitį, skaudžią dabarties pasaulio tiesą ir ateityje slypinčius pavojus, jei Skrudžas nepasistengs tapti geresniu žmogumi.

2000 | 2017-06-09 | 3920

Smurfai online lietuviškai Jaunystės versmė tai dar viena nuotaikinga Smurfų serija apie mažųjų nykštukų ir baisaus blogiuko Gargamelio nuotykius . Žynys bando smurfus sugauti jiems beskinant smurfauoges, tačiau kaip visada blogiukui nesiseka. Smurfai suras jaunystės versmę ir norės šio vandens parnešti tėtei , bet juos užpuls piktas trolis. Kaip linksmieji personažai pabėgs nuo trolio? Kas atsitiks tėtei smurfui išgerus stebuklingo vandens ? Pamatysite animaciniame filmuke vaikams Jaunystės versmė .

2006 | 2017-06-09 | 3886

Aprašymas: Tedas dirba gamtos istorijos muziejuje. Deja, jo darbovietei atėjo sunkūs laikai, vieninteliai ekspozicijų lankytojai – mokytojos Dunlop mokiniai. Direktoriaus sūnus nepelningą muziejų nori paversti automobilių stovėjimo aikštele, todėl Tedas pasisiūlo vykti į Afriką ir parvežti įspūdingą eksponatą, kuris vėl pritrauks lankytojus. Kelionėje jis susipažįsta su išdykusia beždžionėle, kuri slapta kartu su Tedu grįžta į Niujorką. Čia ir prasideda linksmiausi vyro ir nenustygstančio beždžioniuko nuotykiai didžiuliame mieste.

2022 | 2017-06-09 | 3698

Animacinio filmuko Maša ir lokys lietuviškai serijoje „Pasienis saugus“ vaikai ir jų mamytės sužinos, kad šį kartą lokiui problemas kels ne Maša, o morkas vagiantis kiškis. Lokiui tenka budėti visą naktį saugant savo daržą, na o dieną jį mielai sutinka pakeisti mažoji išdykėlė. Tik ar nebus taip jog Maša, saugodama nuo vienos bėdos, pridarys daugybę kitų? Serijoje „Pasienis saugus“ žiūrovai išvys, kokią galų gale apsauginę sistemą lokys įrengs savo darže.

2000 | 2017-06-07 | 3772

Senosios animacijos filmukas Žmogus stipriausias. Filmukas apie berniukus kurie norėjo išbandyti kas yra žemėje stipriausias. Jie kvietė veją parodyti ar jis gali pajudinti uolą. Tačiau jam nepavyko. Tada vaikai klausė uolos, medžio. Medis atsakė jog jis stipriausias, bet vaikai jį nukirto. Tada vaikai suprato jog žmogus visų stipriausias. Ir visa aplinka jiems paliudijo.

1997 | 2017-06-09 | 3893

Aprašymas: Murėjus – stebuklingas padaras. Jis burtininkas ir Anabelės krikštatėvis. Kaip ir pritinka stebukladariams, jis ketina išpildyti savo krikšto dukrelės norą. Mažylė svajoja, kad jos tėtis – paprastas taksi vairuotojas, pagaliau gautų vaidmenį Brodvėjaus miuzikle. Murėjui beveik pavyksta… Beveik, nes jo burtus netikėtai sugadina dvi piktosios raganos…

2030 | 2018-07-24 | 3624

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-07 | 3819

Filmas apie berniuką kuris norėjo būti jūreiviu, tačiau netryško noru mokytis. Jam atvertus knygą apie Jūreivius, jis magiškai tampa laivo kapitonu. Kai laivą pradeda krėsti pirmosios negandos, o berniukas nesugeba teisingai jų išspręsti, ponaitis supranta kokie, visgi, yra svarbūs mokslai gyvenime. Filmukas puikiai ekranizuoja posakį “ką išmoksi - ant pečių nenešiosi”.

2011 | 2017-06-09 | 6818

Aprašymas: Monstrų vidurinėje – Drakulauros 1600-asis gimtadienis ir Valentino diena. Toralei, keršydama už tai, kad nebuvo pakviesta į gimtadienį, į mokyklą atsiunčia Drakulauros buvusį vaikiną Valentiną. Nors sukaktuvininkė prisipažįsta įsimylėjusi Klodą, Valentinas užkeikia ją, kad galėtų sudraskyti jai širdį ir sugadinti gimtadienį. Pamatęs naują Drakulauros susižavėjimo objektą, Klodas ima pavydėti, todėl jam į pagalbą atskuba Kupidonė, tačiau jos strėlės įsminga ne ten, kur planuota. Viskas susimaišo! Drakulauros 1600-asis gimtadienis ir Valentino diena tampa visai kuo kitu nei planuota!

1995 | 2017-06-11 | 4040

Aprašymas: Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose - Kôkaku Kidôtai / Ghost in the Shell (1995)