Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3748

Ežiukas rūke - tai puikus animacinis filmukas 2003 m. pripažintas visų šalių geriausiu animaciniu filmuku istorijoje. Tai pasakojimas apie Ežiuką ir meškiuką, bei jų draugystę. Ežiukas kasdien eidavo pas meškiuką į svečius gerti arbatos su uogiene. Tačiau kartą ežiukas eidamas mišku pasiklydo rūke. Rekomenduojame pažiūrėti šį gražų, nepamirštamą filmuką.

2013 | 2017-06-09 | 3673

Aprašymas: Įsigalėjęs požiūris, kad kalakutai yra kvaili paukščiai, tinkami tik šventiniam stalui papuošti. Atėjo laikas pakeisti nuostatas! Animacinė komedija „Kalakutai: atgal į ateitį“ apvers jūsų pasaulėžiūrą. Nuo šiol, pamatę kalakutą, jūs žinosite, kad viduje jis yra erelis. Na gerai, gal ir ne visai erelis, bet turi su ereliais daugiau bendro nei su vištomis, žąsinais, kurapkomis ir kitu paukštienos prekystalio asortimentu. Žavus nevykėlis Regis, kuriam aplinkybės nuolat svilina uodegą, tačiau likimas leidžia išnešti sveikas plunksnas, sutinka kietasprandį kalakutų pasaulio Rembo – Džeiką. Turėdami atlikti savo gyvenimo misiją, du užkietėję individualistai privalo peržengti asmeninius nusistatymus. Padedami visos šutvės mielai kvanktelėjusių personažų, jie siekia išgelbėti kalakutų giminę nuo tapimo šventinio stalo simboliu. Tam jiems prireiks nei daug, nei mažai: įsiveržti į slaptą karinę bazę, nusikelti laiku į 1621 metus, kuomet Jungtinėse Valstijose pradėta švęsti Padėkos diena, suburti kalakutų išsilaisvinimo kariuomenę ir pasukti istorijos tėkmę taip, tarsi kalakutų valgymo tradicija nė nebūtų atsiradusi.

2000 | 2017-06-07 | 3654

„Mis Naujieji metai“ – filmukas vaikams apie Naujametinį grožio konkursą, kuriame nusprendžia dalyvauti gausybė miško gyvūnelių. Visi jie kaip įmanydami stengiasi sužavėti „kompiuterį“, kad šis išrinktų nugalėtoją. Tačiau visų nuostabai, konkursą laimi varna. Kaip gi tai? Tai linksma pasaka, kurioje susipina tokios vertybės kaip dorumas, sąžiningumas ir gerumas. Šis filmukas moko, jog svarbiausia ne tik dalyvauti ir laimėti, bet ir įvertinti kito nuopelnus.

2008 | 2017-06-09 | 3872

Aprašymas: Vieną gražią dieną moksleivis prie upės aptinka keistą akmenį, už kurio sugebėjo užkliūti net du kartus, kurį galiausiai panoro atkasti ir kuriame netikėtai atranda užspaustą Kappa (mitologinis japonų vandenis). Moksleivis vardu Koiči yra net labai gerai išauklėtas vaikas ir priima vandenį į draugišką šeimą. Nuo to visa istorija ir prasideda kai vandenis, jau pavadintas kaip Kū, užmezga kontaktą su žmonėmis ir prasideda abipusis tyrinėjimas.

2009 | 2017-06-09 | 3820

Aprašymas: Filmas paremtas Hiroshi Mori novelės motyvais. Veiksmas vyksta alternatyviame istoriniame laikotarpyje. Tarp Rostock ir Lautern kompanijų vyksta brutalus karas, neturintis nei pradžios nei pabaigos, karas, kuris yra kaip šou, skirtas žmonių linksminimui taikos metu. Kannami Yuichi yra „Kildrenas“ – vienas iš genetiškai modifikuotų, nesenstančių pilotų, sukurtų specialiai tam, kad žūtų kovoje. Apie save jis žino tik tiek, kad yra vienas iš „Kildrenų“ bei, kad yra puikus lakūnas. Jis atvyksta į Urisu bazę, pakeisti prieš tai žuvusio lakūno. Čia jis susipažįsta su kita „Kildrene“ Kusanagi Suito. Vystantis jų santykiams Yuichi patiria karčius, bet kartu ir malonius gyvenimo momentus, ir po truputį sužino apie neišvengiamą savo likimą.

2030 | 2018-07-24 | 3619

Aprašymas: „Tomas ir Džeris“ – bene populiariausias pasaulyje animacinis serialas, pradėtas kurti 1940 metais. Per daugiau nei 70 metų katinas Tomas taip ir nepagavo peliuko Džerio. Mažųjų Tomo ir Džerio (angl. Tom and Jerry kids) gaudynės ir peštynės yra nesibaigianti atrakcija su netikėtais siužeto posūkiais bei juokingomis situacijomis.

2000 | 2017-06-09 | 3665

Smurfai miške susikuria laužą ir pasakoja riteriškas istorijas. Ir staiga pamato baisų gaisrą, gerieji smurfai stengiasi jį užgesinti. Jiems pavyksta ir visi svarsto kodėl kyla gaisrai. Staiga smurfas atranda didžiules pėdas. Smurfas tėtė nusprendžia, kad reikia riterio, kuris apsaugotų miestelį ir smurfus nuo drakono. Smurfui riteriui nesiseka ir jis sutinka tikrą riterį, kuris labai pavargęs nuo kovų. Apvaliojo stalo riteris nori apsilankyti smurfų miestelyje ir kiek atsipūsti. Seras Lanceliotas saugos miestelį nuo drakono, tačiau riteris sutrinka. Ar pavyks išgelbėti smurfus, vaikučiai pamatys dar vienoje nuostabioje „Smurfų“ filmuko serijoje.

2012 | 2017-06-09 | 4094

Aprašymas: Filmas pasakoja 13-kos metų trukmės istoriją, kuri prasideda, kai devyniolikmetė studentė Hana sutinka ir įsimyli vilkolakį. Jiedu susilaukė dviejų vaikų, Ame ir Yuki, kurie taip pat yra pusiau žmonės, pusiau vilkolakiai. Visi keturi gyveno miesto pakraštyje, bet vieną dieną vaikų tėtis mirė, ir viena su vilko vaikais likusi Hana nė nenutuokia kaip tinkamai užauginti tokius neįprastus vaikus. Nebesugebėdama nuo kaimynų nuslėpti savo vaikų prigimties, Hana persikelia į apleistą namą kalnų papėdėje. Naujoje aplinkoje jaunėlis Ame suranda savo, kaip vilko, gyvenimo kelią, o vyresnėlė Yuki tvirtai nusprendžia niekada nebepasiversti vilku. Tačiau pati Hana, nepriklausomai nuo vaikų pasirinkto kelio, džiaugiasi užauginusi tokius nepaprastus vaikus. Apskritai, tai filmas, kurio žodžiais nenupasakosi.

2010 | 2017-06-09 | 3557

Aprašymas: Džiaugsmingas ir nuoširdus nuotykis burbuliuoja rimtą tikslą – vaikus supažindinti su opiomis gamtosaugos problemomis. Scenaristai nori tik visiems suprantamais, neįkyriais ir žaismingais metodais atkreipti dėmesį į klimato pasikeitimus, vandenynų užterštumą, sparčiai besikeičiantį motulės gamtos veidą. Filmo veiksmas panardins ištisus 50 metų, kai jūrų vėžlys Semis išplauks į gimtąjį krantą po ilgų, nenuspėjamų, spalvingų ir įdomių povandeninių klajonių su penkiais draugais vėžliukais. Nuotaikingus Semio susitikimus su rykliu, anakonda, pingvinais ir aštuonkoju trejus metus piešė patikima Belgijos dailininkų komanda, o už šturvalo stovėjo režisierius Benas Stassenas.

2016 | 2017-06-09 | 3849

Aprašymas: Nedideliame šiaurės vakarų Prancūzijos miestelyje gyvenanti vienuolikmetė Felisė svajoja tapti baleto šokėja. Nors gyvenimas mergaitės nelepina – Felisė yra našlaitė – ji nepraranda optimizmo ir karštai tiki, kad svajonė vieną dieną išsipildys. Atsiradus progai išvykti į Paryžių, ji nedvejoja nė sekundės. Susiradusi Paryžiaus operos rūmus, Felisė susipažįsta su pastato tvarkytoja Odeta. Vieniša moteris, išgirdusi Felisės istoriją, pasiūlo mergaitei apsigyventi pas ją. Sutvarkiusi šį reikalą, Felisė imasi vykdyti planą patekti į prestižinės mokyklos šokių klasę. Naivios ir geraširdės provincijos mergaitės laukia didžiuliai išbandymai ir nusivylimas: išpaikinti didmiesčio vaikai, susireikšminę suaugusieji ir elementarių baleto pradmenų neturėjimas Felisę varo į neviltį. Nuotaiką praskaidrina netikėtai atrastas naujas draugas: jaunas išradėjas Viktoras, kuris tiki, kad Felisei tikrai pasiseks. Vėl atgavusi pasitikėjimą savo jėgomis, Felisė nusprendžia nepasiduoti, kad ir kaip sunku bebūtų. Pagaliau patekusi į baleto trupę, mergaitė atiduoda visas jėgas, kad pasiektų savo svajonę.

2014 | 2017-06-09 | 3552

Aprašymas: Princas Derekas ir Princesė Odeta įsivaikino mažą mergaitę vardu Alisa. Tačiau Alisą pagrobia grupelė skraidančių voverių, nes jos tiki, kad princesė Gulbė, kaip teigia pranašystė, yra blogio įsikūnijimas. Dabar Derekas ir Odeta turi išgelbėti Alisą, įtikinti skraidančias voveres, kad Odeta nėra bloga, ir nugalėti piktuosius Uždraustuosius Menus.

2000 | 2017-06-07 | 3844

Kateriukas - jeigu norite filmuko, kuris džiugintų Jus skambiomis dainomis, šis filmukas kaip tik Jums. Visų mylimas ir laukiamas mažas kateriukas skrodžia bangas nešdamas džiaugsmą ir gerą nuotaiką. Staiga kateriukas išvysta prieš akis didžiulį laivą ir nuseka paskui jį į plačiuosius vandenis. Čia jį užklumpa juoda naktis ir baisi audra. Audros blaškomas kateriukas atsiduria stebuklų saloje ant seklumos. Jos gyventojai kateriuką išstumia atgal į vandenį ir jis laimingai grįžta namo, kur jį pasitinka pasiilgę vaikai.

2009 | 2017-06-09 | 4111

Aprašymas: Gelbėkit! Kalėdų Senelis nieko neatsimena – jis prarado atmintį! Madagaskaro gyventojai – Aleksas, Martis, Glorija, Melmanas ir pakvaišėliai pingvinai pasiryžta išgelbėti Kalėdas ir skuba jam padėti.

2011 | 2017-06-09 | 4988

Aprašymas: Megamaindas – tai mėlinas ateivis atvykęs iš tolimos planetos į žemę. Ilgus metus daręs negerus dalykus, sukūręs galybę išradimų ir įrankių blogio darymui. Tokia buvo jo praeitis. Nuo dabar, jis yra Metrosyčio gynėjas. Naujas stilius su nauju kostiumu, senas draugas ir nauji rūpesčiai. Mygtukas, kuris ilgus metus gulėjo štalčiuje tapo niekam nepatrauklus. Megamindas ir Pastumdėlis negalėjo prisiminti nuo ko jis yra, tad nutarė išbandyti. Bandė ir prisibandė. Smagi istorija visai šeimai.

2030 | 2017-06-09 | 4098

Aprašymas: Religinis animacinis filmukas vaikams apie Dovydą, antrąjį žydų karalių.

2030 | 2018-07-24 | 3852

Aprašymas: Aviukas Šonas (angl. Shaun the Sheep) – britų sustabdyto kadro animacijos televizijos serialas vaikams. 2010 m. serialas buvo nominuotas „Emmy“ ir BAFTA apdovanojimams. Aviukas Šonas ir jo draugai aviukai dažnai sukinėjasi aplink aviganį vardu Bitceris, kovoja su “blogiečių” paršiukų trijule bei kitais fermos gyventojais.

2030 | 2018-07-24 | 4100

Aprašymas: Futurama – JAV animacinis serialas. Sveiki atvykę į Naująjį Niujorką! Praėjo tūkstantis metų. Jūsų laukia tokia ateitis, kokios net neįsivaizdavote. 25-erių metų picos išvežiotojas, kurio gyvenimas buvo nieko vertas, netyčia užsišaldo 1999 m. gruodžio 1 d. Jis nubunda ateityje, po tūkstančio metų ir gali vėl viską pradėti iš naujo.