Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2011 | 2017-06-09 | 4618

Aprašymas: Specialus Kalėdinis animacinis filmas „Smurfai: Kalėdų giesmė“. Visi smurfai pasiruošė Kalėdoms, išskyrus Niurgzlį, kuris nenori švęsti. Kalėdų praeities, dabarties ir ateities dvasios bando jį pamokyti.

2030 | 2018-07-24 | 3947

Aprašymas: Gražiame miestelyje gyvena kačiukas, vardu Sausainiukas, jo vyresnysis brolis Pyragėlis ir mažoji sesutė Cukriukė. Miestelyje gyvena ir daugiau mažų bei didelių katinų, tačiau ši trijulė, atrodo, patiria daugiausiai nuotykių. Kačiukų fantazija tokia laki, kad jie atsidurti gali bet kur ir nuveikti nežinia ką. Drauge žaisdami jie atranda pasaulį, mokosi ir išdykauja. Animacinio filmo kūrėjai sako, kad žiūrėdamas juokiasi kiekvienas, tačiau linksma pramoga turi prasmę: serialas padeda tėvams duoti daugiau laisvės savo vaikams, o šiuos išmoko dažniau susimąstyti prieš ką nors darant, suprasti galimas pasekmes. Vos pasirodęs animacinis serialas sulaukė didelės sėkmės Rusijoje ir kitose šalyse, kur tik buvo rodomas.

2008 | 2017-06-09 | 4120

Aprašymas: Kai kosminių laivų kuro kainos pasiekė neregėtas aukštumas, tarpgalaktinių siuntų pristatymo kompanija „Planet Express“ nusprendžia imtis rizikingos misijos. Narsuolių komanda keliauja į tamsiosios materijos šachtą, kur tikisi gauti išsvajotojo kuro. Tačiau po šachta slepiasi keista viduramžių šalis, kurioje gyvena magai, drakonai ir girti kunigaikščiai, netikėtai primenantys dykaduonį Benderį.

2030 | 2018-07-24 | 3518

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2010 | 2017-06-09 | 3763

Aprašymas: „Diena ir naktis“ yra JAV animacinis trumpametražis filmas pagamintas Pixar.

2030 | 2018-07-24 | 3132

Aprašymas: Nepakartojami troliai Mumiai – tai garsiausios suomių vaikų rašytojas ir iliustratorės Tove Jansson sugalvotas mažos būtybės, kurios, iš jos bestseleriais tapusių knygų, atgyja animaciniuose filmuose.

2010 | 2017-06-09 | 3920

Aprašymas: Į kosmosą ištremto Halko erdvėlaivis sudužo Sakaro planetoje, kurią valdo nuožmusis Raudonasis karalius. Parduotas į vergiją, jis tapo galingiausiu gladiatoriumi, tačiau naujieji šeimininkai neilgai tuo pasidžiaugė. Milžinas sudarė sąjungą su naujaisiais savo likimo draugais: apsukriu vabzdžiu Myku, negailestingu uolažmogiu Korgu, buvusiu dvasininku Hiruamu ir kilminga maištininke Eloja. Viskuo nusivylę Sakaro gyventojai tiki, kad Halkas yra jiems siųstasis išgelbėtojas. Tačiau ar jis išgelbės jų planetą, ar sunaikins?

2001 | 2018-07-24 | 4225

Aprašymas: Geologijos profesorius Teodoras Litonas ruošiasi į eilinę mokslinę ekspediciją, kuri turi patvirtinti Darvino evoliucijos teoriją. Jis išvyksta į Naująją Zelandiją, kur drąsiems keliautojams, išgyvenusiems daugybę pavojų, tenka klaidžiomis požeminėmis galerijomis prasibrauti iki pat Žemės centro, kur jie susidurs su nuostabiu priešistoriniu pasauliu…

Žiulis Vernas: Kelionė į žemės centrą - Jules Verne's Amazing Journeys - Journey to the Center of the Earth (2001)

1998 | 2017-06-11 | 3957

Aprašymas: Ištikimas Q.Tarantino ginklanešys Robertas Rodriguezas šįkart nusprendė pasityčioti iš kelių populiarių masinio kino žanrų – filmų apie mokyklas a la “Beverli Hillz” ir filmų apie ateivius… Heringtono koledžas jau seniai prarado savo pirmykštę išvaizdą. Tarp jo nutriušusių sienų kasdien mokosi Amerikos ateitis: vienišiai ir lyderiai, dabitos ir narkomanai. Kaip ir visi paaugliai, jie nuolat kariauja tarpusavyje. Tačiau vieną dieną mokiniai išsiaiškina siaubingą dalyką: jų mokytojai – ateiviai! Atsidūrę iki šiol neįsivaizduojamoje situacijoje, buvę priešai susivienija prieš juos…

Fakultetas - The Faculty (1998)

2013 | 2017-06-09 | 3907

Aprašymas: Karalaitė Vasilisa atsisakė tekėti, todėl įpykęs jos tėvas karalius pareiškė sutuoksiąs ją su pirmu pasitaikiusiu. Vos jam ištarus šiuos žodžius, tarsi iš dangaus nukrinta Ivanas. Karalius laikosi savo žodžio ir jaunieji sutuokiami. Prabėga keleri metai, caraitis Ivanas pluša stiprindamas karalystės sienas, planuodamas gynybą, o jo žmona Vasilisa, likusi namie viena, nuobodžiauja. Karalius labai trokšta anūkų, tad sumano įnešti šiek tiek įvairumo į nuobodžią dukters santuoką ir suorganizuoja Vasilisos pagrobimą. Karalaitė gauna išsvajotus nuotykius, o Ivanas turi nusigręžti nuo darbų. Jis drauge su geriausiu bičiuliu pilku vilku leidžiasi ieškoti savo žmonos.

1970 | 2017-06-09 | 3627

Pluto's Dream House.

2014 | 2017-06-09 | 3971

Aprašymas: Pagaliau sužinosime, kokius nuotykius kasmet patiria milijonai paukščių išsiruošusių žiemoti į šiltuosius kraštus! Geltonasis kikilis – mažas ir mielas našlaitis paukščiukas niekad iki šiol nėra palikęs savo gimtojo lizdo. Jis turi surasti drąsos ir šimtus savo gentainių saugiai palydėti į Afriką. Geltonasis sparnuotis turės išmokti visų lyderio bruožų bei pateisinti visų viltis. Jaudinantys nuotykiai prasideda! Šiltas ir šviesus animacinis filmukas…

1941 | 2017-06-11 | 4040

Aprašymas: Paties Volto Disnėjaus sukurta istorija apie maža drambliuką Dumbo, kuris gyvena cirke ir kenčia patyčias dėl labai didelių ausų. Tačiau šis drambliukas svajoja skraidyti. Ar jam pavyks? Pažiūrėkite šią šiltą ir gražią pasaką, kurią pamėgo viso pasaulio vaikai. Joje skamba nuostabios dainos ir muzika. Už muziką filmukas 1942-aisiais pelnė „Oskarą“.

Dambo - Dumbo (1941)

2011 | 2017-06-09 | 3624

Aprašymas: Režisieriaus Oskaro Jonassono spalvingas animacinis filmas orientuotas į mažuosius žiūrovus, seka šimtametę legendą. Mažame kaimelyje augantis paauglys kalvis, o iš tikro – Valhalos dievų karaliaus Odino sūnus, trokšta užaugęs tapti stipriu vyru ir įstoti į kovotojų prieš piktąją raganą gretas. Vieną dieną Toro rankose atsiduria kalbantis kūjis, kuris ne tik dalija naudingus patarimus, bet ir suteikia galiūno jėgų. Stebuklingą ginklą pasisavinti nori daugybė blogiečių ir net prakeiksmus svaidanti piktoji ragana su galingų milžinų rinktine. Šiaurietiškos mitologijos sakmė, keistai intriguojantis ir kerintis animacijos stilius, įdomūs personažai ir efektyviai išnaudoti 3D privalumai turėtų iškelti islandišką šedevriuką iki pasaulinio lygio fenomeno.

1992 | 2017-06-09 | 6918

Aprašymas: Pašėlęs mokslininkas, kurio sukurtas daiktų mažinimo lazeris kadaise pavertė vabalėlio dydžio nykštukais ketvertą vaikų, dabar sukūrė tokį lazerį, kuris padidina. Ir vėl per mokslininko išsiblaškymą lazerio spindulys pataikė ne ten, kur reikia. Dvejų metų amžiaus sūnelis virto 15 metrų ūgio išdykėliu, o prisilietęs prie aukštos įtampos laidų užaugo dar dvigubai!

2005 | 2017-06-09 | 3766

Aprašymas: Prieš tapdamas džiunglių karaliumi, Tarzanas tebuvo nerangus vaikėzas, nuolat besistengiantis visur pritapti. Dėl jo klaidos jo šeimai patekus į pavojų, berniukas nusprendžia, kad artimiesiems bus geriau be jo. Keliaudamas džiunglėmis Tarzanas susipažįsta su galingiausiu žemės padaru – Zugoru. Kartu jie sužino, kad būti kitokiam nėra silpnybė ir, kad draugai ir šeima – pati didžiausia vertybė iš visų.

2000 | 2017-06-09 | 3969

Smurfytė – tai dar viena , lietuviškai įgarsinto filmuko vaikams Smurfai serija. Burtininkas Gargamelis sukuria mėlyną smurfytę. Ji atrodo visai taip pat kaip ir tikri smurfai, bet ji nėra geraširdė . Ši apsimetėlė smurfė bandys išvilioti geruosius smurfus iš kaimelio , kad Gargamelis galėtų juos sugauti . Smurfytė tai labai įdomi serija vaikams , pamatysite kaip gi kaimelio gyventojai išsiaiškins smurfytės apgavystę. Kas laukia šios nenaudėlės ?

2010 | 2017-06-09 | 4254

Aprašymas: Nugalėjęs piktą drakoną, išlaisvinęs nuostabią princesę, sukūręs šeimą ir išgelbėjęs uošvio karalystę, Šrekas ima nuobodžiauti. Jis jau nebe tas piktas žalias žmogėdra, nuo kurio neatsisukdami bėgdavo drąsiausi vyrai, o pareigingas šeimos vyras. Anksčiau sapnuodavęsis tamsiausiuose košmaruose, dabar Šrekas dalija autografus ant žemdirbių šakių ir dalgių. Nebeapsikentęs tokio gyvenimo, Šrekas paprašo vieno paslaptingo nykštuko grąžinti jam jausmą tų dienų, kuomet jis buvo jaunas, laisvas ir nepriklausomas pelkėje gyvenęs žmogėdra. Deja, norai nebūtinai pildosi būtent taip, kaip mes įsivaizduojame. Šrekas susivokia patekęs į kažkokią keistą realybę, kurioje karalystės valdovas – tas pats piktasis nykštukas, žmogėdras medžioja visi kas netingi, jiedu su Fiona apskritai niekuomet nebuvo susitikę, Asiliukas jo taip pat nepažįsta, o Batuotas Katinas apskritai pavirtęs savo paties karikatūra. Dabar tik nuo Šreko priklauso, ar bus atstatyta teisybė ir ar pasaulis bei tiek paties Šreko, tiek jo draugų gyvenimai sugrįš į normalias vėžes.