Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1957 | 2017-06-08 | 4120

Filmukas Vėl dvejetas. Pasakojimas apie berniuką ir jo pažymių knygelę kurioje vėl stukso dvejetas. Murzilka gavo užduotį sužinoti kodėl berniukas gavo dvejetą. Tačiau dvejetukininkas nepripažino savo kaltės, todėl Murzilka nutarė jį išbandyti savo išbandymų šalyje. Galiausiai mokinys supranta jog yra pats kaltas už savo pažymį ir nusprendžia imtis atsakomybės ir mokytis gerai.

1997 | 2017-06-09 | 4146

Aprašymas: Mažylis Miltonas iš tikrųjų labai mažas. Jis gyvena laikrodyje ant židinio atbrailos svetainėje. Apie Miltono egzistavimą nežino niekas, išskyrus jo geriausią draugą Duglą – didžiulį kudlotą šunį, kuris visą dieną snaudžia prie židinio arba saugo Miltoną nuo visokių pavojų. O dabar, aišku, ir nuo jūsų! Miltonas toks paprastas ir valiūkiškas, kad jam nelieka abejingi visokio amžiaus vaikai.

2011 | 2017-06-09 | 3605

Aprašymas: Režisieriaus Oskaro Jonassono spalvingas animacinis filmas orientuotas į mažuosius žiūrovus, seka šimtametę legendą. Mažame kaimelyje augantis paauglys kalvis, o iš tikro – Valhalos dievų karaliaus Odino sūnus, trokšta užaugęs tapti stipriu vyru ir įstoti į kovotojų prieš piktąją raganą gretas. Vieną dieną Toro rankose atsiduria kalbantis kūjis, kuris ne tik dalija naudingus patarimus, bet ir suteikia galiūno jėgų. Stebuklingą ginklą pasisavinti nori daugybė blogiečių ir net prakeiksmus svaidanti piktoji ragana su galingų milžinų rinktine. Šiaurietiškos mitologijos sakmė, keistai intriguojantis ir kerintis animacijos stilius, įdomūs personažai ir efektyviai išnaudoti 3D privalumai turėtų iškelti islandišką šedevriuką iki pasaulinio lygio fenomeno.

1998 | 2017-06-09 | 3762

Donald Duck Dude duck išleistas 1951 m.

1970 | 2017-06-09 | 3672

Mickey's Birthday Party.

2030 | 2018-07-24 | 4547

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

2030 | 2018-07-24 | 3634

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1977 | 2017-06-09 | 4823

Aprašymas: (rus. Служебный роман). Statistikos departamentui vadovauja senmergė direktorė Kalugina, kurią visi vadina “mūsų mymra”. Ir kas galėjo pagalvoti, kad meilė bendradarbiui šią blankią, tik skaičiais besidominčią moteriškę ne tik pavers gražuole gulbe, bet ir atskleis slaptuosius jos talentus. Kaluginos išrinktasis kuklus tarnautojas Novoselcevas – taip pat “pilkas peliukas”. Jis vienas augina du berniukus, kuriuos jam paliko kažkur pradingusi žmona. Visi jį laiko tiesiog nevykėliu. Kol kartą, bičiulio paragintas, jis ryžtasi pastūmėti savo beviltiškai užstrigusią karjerą. Tereikia paflirtuoti su vadove. Tačiau netikėtai Novoselcevas iš tiesų pamilsta savo viršininkę.

2022 | 2017-06-09 | 3700

Smagioje serijoje „Saldus gyvenimas“ alkanai Mašai netinka joks patiekalas, kurį siūlo lokys. Galiausiai šiam įgrista įnoringoji mažylė ir jis išeina žvejoti, palikęs mergaitę manytis pačiai. Na o ji šios progos nepraleidžia – prisigamina daug saldainių. Prisivalgius saldumynų atsitinka tai, kas ir turėtų – Mašai suskausta dantuką. Ar sugalvos lokys, kaip padėti išdykėlei? Serijoje „Saldus gyvenimas“ vaikai ir jų tėveliai pamatys, ar supras mažoji Maša, kad dantukus privaloma saugoti.

2030 | 2018-07-24 | 3329

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2002 | 2017-06-09 | 3451

Aprašymas: Princas Rolas keliauja po tolimiausius kraštus ieškodamas savo svajonių princesės. Praradęs viltį Rolas sutinka piemenaitę. Ir tapo ta mergaitė mielesnė jam už viską pasaulyje dėl savo švelnaus būdo ir geros širdies. O tuo metu senas ir išmintingas varnas Sebastianas, Rolo draugas, stengėsi įminti žirnio paslaptį…

2007 | 2017-06-09 | 4504

Aprašymas: Įkalbėtas įkyraus asilo, Šrekas pažada Fionai neįtikėtiną Kalėdų staigmeną ir puikią šventę. Bandydamas rasti kuo tinkamesnę dovaną, Šrekas užsuka į knygyną ir įsigyja knygą „Kalėdos bukiems“. Žingsnis po žingsnio Šrekas daro viską, kas joje parašyta. Visus planus ramiai praleisti Kalėdas su šeima sugriauna asilas. Nenuorama sukviečia į pelkę visą minią svečių, taigi ramių Kalėdų tikrai nebus…

2006 | 2017-06-09 | 3948

Aprašymas: Vyriausias Burtininkas, visų pasakų gerų pabaigų valdovas, nusprendžia pasiimti atostogas. Lyg niekur nieko išdūmė pailsėti ir… pažaisti golfą Škotijoje. Kad pasakos eitų savo vaga ir gerai baigtųsi, prižiūrėti paliko du savo pagalbininkus – Manka ir Mambo. Pelenė – tipinė pasakų herojė. Ji draugauja su dvaro indų plovėju Riku, kuris puoselėja pačius šilčiausius jausmus jai, bet kad ir kaip bebūtų, Pelenė svajoja puotoje šokti tik su Princu…

2030 | 2018-07-24 | 3331

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

2000 | 2017-06-07 | 3562

Šalta žiema, visi lokiai saldžiai miega, tik vienas lokiukas bastosi negalėdamas užmigti. Senoji animacija garsi tuo, kad visada vaikus pamoko ko nors. Ne išimtis ir filmukas Patikima priemonė. Senoji kurapka lokiukui pataria skaičiuoti iki šimto. Tai nėra problemos sprendimas – užmigti vistiek neišeina. Kiškis su draugais pasisiūlo padėti, jis žino patikimą priemonę. Kokia ta patikima priemonė sužinosite pažiūrėję šią pasaką lietuviškai.

2016 | 2017-06-09 | 4038

Aprašymas: Vilko nuotykiai avelės kailyje nuotaikingame, animaciniame filme visai šeimai. Magiškoje, tolimoje šalyje, nedideliame miestelyje su nuostabiais vaizdais, esančiame žaliose pievose, gyvena nerūpestingų avelių banda. Tačiau, netoli esančioje dauboje įsikūrus vilkų gaujai jų idealus gyvenimas baigiasi. Gaujos vadas Magra paskelbia, kad jo įpėdinis privalės išlaikyti išbandymą. Kraujo ištroškęs Beausis pasisiūlo tai padaryti, tačiau rujos numylėtinis Pilkis išdrįsta stoti su juo į kovą, nors yra beviltiškai išsiblaškęs. Kad taptų gaujos vadu ir vėl užsitarnautų Biankos meilę, Pilkis iškeliauja į miškus, o ten aptinka kiškių stovyklavietę. Burtininkė Mami duoda jam magiško gėrimo, kuris jį paverčia avinėliu.

1976 | 2017-06-11 | 4271

Senosios animacijos filmukas 38 papūgos. Kai pasaulyje dažnai, tiek daug tu nežinai, bet paslapčių daug būna... Labai dažnai patinka, vien tai kas paslaptinga, nes paslaptis vilioja. Filmukas apie beždžionėlę, smauglį ir papūgą. Staiga smaugliui kilo klausimas - koks jo ilgis? Ir draugai nusprendė išmatuoti jo ilgį. Kaip gi išmatuoti tą ilgą smauglį? Sumani papūga išmokė visus, kad ilgį geriausia matuoti papūgomis. Smauglio ilgis 38 papūgos ir pusė papūgos sparnelio. Tada jie matavo ilgį ir beždžionėmis ir drambliukais ir taip atskleidė matavimo paslaptį vaikams.

38 попугаев — серия советских кукольных мультфильмов для детей. Цикл представляет собой десять коротких мультфильмов о забавных взаимоотношениях четырёх животных — болтливой Мартышки, застенчивого Слонёнка, эксцентричного Попугая и задумчивого Удава. Сериал создан режиссёром Иваном Уфимцевым и художником Леонидом Шварцманом по сценарию известного детского писателя Григория Остера. Название происходит от первой серии, где длину Удава измеряли в слонах, мартышках и попугаях. В большинстве серий животные решают какой-либо забавный парадокс, связанный с разными значениями понятий или игрой слов: они физически «передают привет», «совершают закрытие» и т. п.

38 papūgos (1 ser.) - 38 попугаев (1976)

2030 | 2018-07-24 | 2988

Aprašymas: Istorija sukasi apie vaikį, vardu Jumedži Fudživara, kuris prieš dešimt metų suprato turintis neeilinį sugebėjimą. Jis aplink žmones mato įvairiaspalves auras, bei gali pažvelgti į jų sapnus. Vieną dieną jis sutinka keistą merginą, vardu Merė; kaip paaiškėja, ji atvyko iš “Sapnų pasaulio”. Šis susitikimas Fudživarai užmena dar daugiau klausimų. Kas tas Sapnų pasaulis? Iš kur atsirado jo galios? Ir kas nutiks, kai sapnų ir realus pasauliai susidurs?

2008 | 2017-06-09 | 3854

Aprašymas: Vieną gražią dieną moksleivis prie upės aptinka keistą akmenį, už kurio sugebėjo užkliūti net du kartus, kurį galiausiai panoro atkasti ir kuriame netikėtai atranda užspaustą Kappa (mitologinis japonų vandenis). Moksleivis vardu Koiči yra net labai gerai išauklėtas vaikas ir priima vandenį į draugišką šeimą. Nuo to visa istorija ir prasideda kai vandenis, jau pavadintas kaip Kū, užmezga kontaktą su žmonėmis ir prasideda abipusis tyrinėjimas.