Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3698

Kartuno gatvė - senosios animacijos pasakojimas apie mergaitę. Kartą ji gavo pakvietimą į pionierių rūmus. Tačiau mergaitė neprižiūrėjo savo rūbų ir visos panelės suknelės buvo suglamžytos ir suplėšytos. O nuėjus į parduotuvę visos suknės ir palaidinės išbėgiojo iš parduotuvės. Filmukas Kartuno gatvė - bus maža pamokėlė mergaitėms.

2014 | 2017-05-31 | 4254

Jūros giesmė (angl. Song of the Sea) – 2014 metų įvairių apdovanojimų ir teigiamo kritikų įvertinimo sulaukusi Tomo Mooro animacinė juosta, pasakojanti istoriją, paremtą senuoju keltų mitu apie selkę, mergaitę, galinčią pavirsti ruone. Istorijos centre – šešiametė Sirša, kartu su vyresniuoju broliu Benu besileidžianti į netikėtą nuotykį gelbėti magijos pasaulio ir į ją panašių būtybių.

Jūros giesmė / Song of the Sea -  (2014)

1970 | 2017-06-09 | 3781

Aprašymas: (rus. Белое солнце пустыни). Raudonarmietis Suchovas keliauja per dykumą svajodamas po kelerių neramių metų pagaliau pasiekti Samarą ir apkabinti mylimą moterį Kateriną. Tačiau paslaptingieji rytai apraizgo Suchovą savo kerais. Apleistoje tvirtovėje smėlynuose banditas Abdula paliko savo haremą – dešimt žmonų. Herojui tenka pasirūpinti likimo valiai pamestomis moterimis.

2012 | 2017-06-09 | 3541

Aprašymas: 2024-taisiais beveik kiekvienas paauglys žaidžia internetinį RPG žaidimą „World“. Specialūs žaidimo akiniai dabar gali prisijungti prie išmaniojo telefono ir tai leidžia mėgautis žaidimu betkur ir betkada. Deja, keturiolikmetei Sorai nelabai rūpi visokios technologijos. Ji net nėra žaidusi jokio kompiuterinio žiadimo. Bet vieną kartą išbandžius World, jai žaidimas palieka įspūdį. Būdama visiška naujokė, ji pamato gana paslaptingą žaidimo situaciją, kai kita žaidėja yra užpuolama neaiškių sutrėrimų. Paaiškėja, jog nuo pat žaidimo sukūrimo įsivėlė klaida, dėl kurios žaidėjai visame pasaulyje netenka sąmonės. Norint viską sutvakyti, skaitmeninio pasaulio tarnyboms prireikia Soros pagalbos, kad ji padėtų surasti tą paslaptingąją žaidėją.

2030 | 2018-07-24 | 3350

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

2008 | 2017-06-09 | 4687

Aprašymas: Maža žuvytė Ponyo – stebukladario ir gražiosios jūrų karalienės dukra. Kartą ji pasprunka iš tėvo namų ir išplaukia ant kranto, kur ją suranda kaimelyje ant uolos gyvenantis berniukas vardu Sosuke. Ponyo ir Sosuke draugystė palaipsniui perauga į meilę, kuri kelia milžinišką pavojų ramaus kaimelio gyventojams. Kai magijos griebiasi dukrelę norinti susigrąžinti jos piktoji mama, Sosuke pademonstruoja neįtikėtiną drąsą – tam, kad tik išgelbėtų Ponyo…

Žuvytė Ponyo / Ponyo ant uolos prie jūros - Ponyo on the Cliff by the Sea (2008)

2008 | 2017-06-09 | 3885

Aprašymas: Tarp tėvo daiktų rasta sena disko plokštelė aukštyn kojom apverčia iki tol nuobodų buvusį jaunojo kirmino Bario gyvenimą. Vos išgrdęs pirmuosius akordus, Baris supranta – jis privalo tapti pasaulinio garso žvaigžde! Subūręs muzikantų grupę pavadina ją „Linksmuolis Baris ir disko kirminai“, ir prasideda nuotykiai, kuriuos lydi patys ryškiausi disko eros himnai: „Boogie Wonderland“ (Earth Wind and Fire), „I Will Survive“ (Gloria Gaynor), „Upside Down“ (Diana Ross) ir daugybė kitų, neleisiančių nusėdėti nei jūsų vaikams, nei jums patiems.

2008 | 2017-06-09 | 3893

Aprašymas: Niko – šiaurės elnio vaikas, svajojantis išmokti skraidyti ir būti toks, kaip tėtis. Juk jo tėtis – paties Kalėdų senelio elnias! Bėda ta, kad Niko tvirtai jaučiasi tik ant žemės. O vos bent kiek nuo jos pakilus, elniukui ima svaigti galva. Labiausiai elniuko svajones palaiko ir kanopų nenuleisti ragina jo geriausias draugas – voveriukas Julius. Vieną šaltą dieną abu draugai nugirsta vilkų gaujos planus aplankyti Kalėdų senelį. Pasibaisėję Niko ir Julius išskuba į kelionę, kad perspėtų Kalėdų senelio kinkinį apie gresiantį pavojų. Bičiulius gelbsti pakeliui sutikta simpatiška ir drąsi žebenkštis Vilma. Bendromis pastangomis trijulė pasiekia tikslą, įtikina elnius ir Kalėdų Senelį, kad jų pasakojimas – neišgalvotas. Vilkams pasirodžius, jungtinės pajėgos jau mobilizuotos ir nusiteikusios laimėti.

2013 | 2018-07-24 | 4935

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

Mano mažasis ponis (4 sezonas) - My Little Pony: Friendship Is Magic (2013)

2000 | 2017-06-07 | 3484

Medžioklinis šautuvas – pasaka pokštas vaikams apie kiškio narsą. Ši senoji animacija pasakoja kaip lapė perima kiškių namus, o tuo tarpu į mišką užklysta jaunas medžiotojas. Gudrusis kiškis perima medžioklinį šautuvą ir atgauna namus. Galite žiūrėti lietuviškai, kas nutinka, kai visi miško gyventojai sužino, jog šautuvas neužtaisytas. Medžioklinis šautuvas ir kiškio drąsa išgelbsti visą kiškių giminę.

1981 | 2017-06-09 | 4119

Aprašymas: Tai klasiskinis animacinis filmukas, su daug nuotaikingų vietų ir žaismingų juokelių. Ir čia tik lengvabūdiškų linksmybių pradžia šioje nesenstančioje paties šauniausio, nepakartojamoje kiškio Kvankos kolekcijoje!

2009 | 2017-06-09 | 3909

Aprašymas: Kova dėl Teros – puiki fantastinė kelionė į pasaulį apie kurį mes tik svajojome. Tai istorija apie draugystę, šeimą, pasiaukojimą ir svarbiausia įsisavinimas to, kad visas mūsų išlikimas priklauso nuo Žemės ir jos gamtos turtų.

2011 | 2017-06-09 | 4023

Aprašymas: Mažasis Bazas yra antrasis trumpametražis Žaislų Istorijos filmukas, besiremiantis Žaislų Istorijos filmų personažais. Bazas įstringa greitojo maisto restorane, kur mini Bazo variantas susikeičia su tikruoju Bazu vietomis.

1960 | 2017-06-08 | 4543

Sena pasaka apie pagranduką. Trobelėje gyveno senelis ir senelė. Kartą senelė iškepė pagranduką anūkėlei vardynų proga. Pagrandukas keliavo miško takeliu ir kiekvienas taikėsi jį suėsti, nes atrodė labai skaniai. Tačiau pagrandukas pasprukdavo. Galiausiai visi žvėreliai pagrandukas ir anūkėlė kartu linksminosi.

1990 | 2017-06-11 | 4880

Kelionės laike tęsiasi. Martis sėkmingai grįžta į savo laiką, tačiau netikėtai gauna laišką nuo daktaro Brauno. Pasirodo, kad jis – įstrigęs 1885-uosiuose. Taigi Martis keliauja į Laukinius Vakarus ir turi išgelbėti daktarą Brauną nuo mirties…

Atgal į ateitį 3 - Back to the Future Part III (1990)

1996 | 2017-06-09 | 3890

Aprašymas: Jis dar visai vaikas, mažutis, valiūkiškas ir kvailutis. Tačiau likimas parengė jam daug staigmenų ir išbandymų. Ar sugebės mokytojas padaryti iš jo tikrą karį ar išminčių? Animacinis filmukas sukurtas pagal kinų legendą, neabejotinai nurodys kelią į gėrį, drąsą ir laimę.

2006 | 2017-06-09 | 3869

Aprašymas: Veiksmas vyksta ateities Amerikoje, kurią užvaldo karai ir narkotikai. Visas pasaulis pasikeitė. Kai policininkui įsako šnipinėti savo draugus, jis supranta paranojos reikšmę.

2014 | 2017-06-09 | 3888

Aprašymas: Mieli, linksmi ir niekada nenuobodžiaujantys Troliai Mumiai kviečia prisijungti prie didžiausios savo kelionės. Mumiai ne tik plaukia atostogauti į Rivjerą, jų nuotykiai pirmą kartą ir kino ekranuose. Atšlepsėjus atostogų metui Mumiai nusprendžia apsilankyti prabanga tviskančioje ir įvairiausiais malonumais viliojančioje žydrojoje pakrantėje. Kelionėje išgyvenę pavojingą audrą ir net patekę į negyvenamą salą, nuotykių ieškotojai pagaliau pasiekia savo tikslą. Atrodytų, laikas pailsėti, bet saugiame savo namelyje įpratę gyventi Troliai Mumiai susiduria su keisčiausiomis kurorto taisyklėmis ir patiria aibę linksmų nesusipratimų. Juk Mumiai nė nenutuokia, kad vonia tai ne baseinas, o už viešbutį bei drabužius reikia mokėti. Ir žinoma, jie tikrai nemoka tinkamai valgyti visų tų keistų prancūziškų patiekalų. Trolių Mumių nuotykiuose jie turės progos atpažinti ne vieną linksmą situaciją iš mūsų kasdienybės.