Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3981

Į miškelį upės pakrantėje užklysta pora niekadėjų lapių ir viską aplink suniokoja. Drąsusis kiškis stoja į kovą su niekdariais. Nuotykiai miške prasideda. Šis filmukas vaikams iš senosios animacijos moko mus nepraleisti pro akis netinkamo elgesio. Negalima leisti teršti ir žaloti savos aplinkos. Na o kaip kiškis kovojo su niekadėjais sužinosite pažiūrėję online ir lietuviškai filmuką – Nuotykiai miške.

2006 | 2017-06-09 | 3853

Aprašymas: Happy Tree Friends (English Funny Tree Friends, and usually not translated) – Flash TV series in the genre of black comedy about the adventures of cute zverushek living in a kind of bucolic place. Series fragmented and its series of thematically unrelated. At the end of each cartoonall or most of the actors dies in agony, but in the new series they reappear alive. Characters embody certain roles, but their specific roles and relationships with each other from series to series are changing.

1983 | 2017-06-11 | 4823

Aprašymas: (rus. Мэри Поппинс, до свидания). 1983-jų metų muzikinis vaidybinis filmas, skirtas visai šeimai, pavadinimu “Iki pasimatymo, Mere Popins”. Malonaus žiūrėjimo.

2000 | 2017-06-07 | 3794

Senosios animacijos filmukas Besotis. Filmukas apie besotį Kuzia. Tai katinas kuris gyveno ir mėgo smaguriauti namuose begėdis. Net nuo knygos viršelio kiškučio tortą vagia. Taigi visi žvereliai sugalvojo pamokyti neklaužadą katiną, kuris tuo metu vartėsi prie radiatoriaus. Ar jiems pavyko sužinosite šiame linksmame filme ir suprasite kas atsitinka besočiams :)

2030 | 2018-07-24 | 4170

Aprašymas: Kempiniukas Plačiakelnis (angl. SpongeBob SquarePants) – JAV animacinis serialas. Tai pasakojimas apie labai optimistiškai gyvenimą vertinančių jūros kempiniukų atstovą. Kempiniukas Plačiakelnis nuo pat gimimo yra stačiakampio formos, todėl primena paprasčiausią virtuvės kempinę. Kempiniukas gyvena jūros dugne su kitais miestelio gyventojais, dirba virėju vietiniame restorane, o jo geriausi draugai yra kalmaras ir jūros žvaigždė.

1995 | 2017-06-11 | 4767

Aprašymas: Istorija apie 14-metę mokinę Sidzuku, kuri vietoj to, kad ruoštųsi artėjantiems egzaminams, mieliau skaito sau įdomias knygas. Eilinį kartą besiklausydama vyresniosios sesers priekaištų, Sidzuku pastebi, jog visas tris iš bibliotekos parsineštas knygas jau buvo pasiėmęs vienas ir tas pats žmogus – Sedzis Amasava. Mergaitė pasiryžta išsiaiškinti, kas gi jis toks.

Širdies šnabždesys - Whisper of the Heart (1995)

1964 | 2017-06-08 | 4241

Filmukas Coliukė. Kartą gyveno moteriškė, ji neturėjo vaikų, todėl ji nuėjo pas žynę. Ta žynė davė moteriškei miežio grūdą ir liepė jį pasodinti. Moteriškė nieko nelaukusi pasodino grūdą ir staiga išdygo didžiulė gėlė, o jos žiede - maža nuostabiai graži mergaitė vardu Coliukė. Labai šiltas ir gražus filmukas vaikams apie Coliukę ir apie meilę.

2011 | 2017-06-09 | 3790

Aprašymas: Fantastiškos Moriso Lesmoro skraidančios knygos yra 2011 metais režisierių William Joyce ir Brandon Oldenburg sukurtas trumpas animacinis filmas. Filmukas apibūdinamas kaip „alegorija apie gydomųjų galių istoriją“. Filmas apdovanotas akademijos apdovanojimu kaip geriausias animacinis trumpametražis filmas.

1988 | 2017-06-10 | 3753

Aprašymas: Jonvabalių kapas (jap. Hotaru no Haka, angl. Grave of the Fireflies) – tai japonų karo tematikos anime filmas, režisuotas Isao Takahatos. Tai to paties pavadinimo pusiau autobiografinio romano, parašyto Akiyuki Nosaka, adaptacija. Filmo veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu Japonijoje, pasakojama apie jauną berniuką vardu Seita, kuriam po mamos mirties tenka prižiūrėti savo jaunesniąją seserį Setsuko.

Jonvabalių kapas / Hotaru no Haka / Grave of the Fireflies -  (1988)

2011 | 2017-06-09 | 3933

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

2000 | 2017-06-07 | 3535

Karališkieji kiškiai - filmukas apie išpuikusią princesę, kuri užsigeidė šimto gyvų kiškių. Karalius, vykdydamas princesės valią, nusamdė piemenį, kuris ganytų karališkuosius kiškius. Piemeniu tapo geraširdis jaunuolis Hansas, kuris pakeliui į karalystę sutiko į bėdą patekusią senelę ir ištiesė jai pagalbos ranką. Už tai senelė Hansui padovanojo stebuklingą lazdelę, kurią piktų kėslų ir apgaulės būdu karalius iš jo išvyliojo. Tačiau nesąžiningam karaliui nepavyko įgyvendinti savo piktų planų. Hansas atgavo stebuklingą lazdelę, o karalystės gyventojai liko it musę kandę. Pažiūrėkite šią nepaprastai įdomią istoriją, kuri labai aiškiai parodys, kad melo kojos trumpos, o už gerą širdį atlyginama su kaupu.

2013 | 2017-06-09 | 3807

Aprašymas: Filmas nukels į Geležinio žmogaus ir Ezekiel’io Stane’o konfrontacijos epicentrą. Po teroristų atakos prieš kurią Geležinis žmogus nieko negalėjo padaryti, Tony Stark’as privalo susigriebti ir susigrąžinti gerą vardą.

2000 | 2017-06-07 | 3627

Filmukas Stebuklingas žiedas - kartą vienoje karalystėje gyveno gerasis Vania su motina. Neturėjo jie ko valgyti. Tada vania nutarė parduoti savo kepurę ir motulės vardinėms nupirkti meduolių. Ir jis iškeliavo į turgų. Pardavė vania ir kepurę ir marškinius ir švarką. O nupirko - šunį, katė ir gyvatę. Na o valgyti kaip nėra taip nėra. Kartą Vania gavo stebuklingą žiedą. Kaip toliau sekėsi Vaniai pamatysite šiame animaciniame filme.

2010 | 2017-06-09 | 3782

Aprašymas: Absurdiška, fantastinė parodijų anime apie samurajus ir “Gintokio Joruzujos” laisvai samdomų padėjėjų nuotykius pseudo viduramžiškame Edo mieste. Žemę užgrobę ateiviai Amanto uždraudė nešioti kardus, tačiau vieno šimtadarbio – Gintoki Sakata – širdyje tikroji japoniška dvasia vis tik išgyveno. Jo padėjėjas, nerangus akiniuotis Šinpačis – pastoviai ignoruojamas “proto balsas”, o trečioji Jorozujos trijulės narė – nuostabioji Kagura, Jato klano narė. Jos augintinis Sadacharu, gigantiškas šuniukas, turintis žavų įprotį kramtyti galvas visiems, kurie jam pasipainioja. Jie save vadina Jorozuja, “visų galų meistrais” ir vykdo bet kokius užsakymus, svarbu, kad sumokėtų.

2000 | 2017-06-07 | 4163

Filmukas pasakoja apie kačiuką, kurio gyvenimas panašus į patarlę - "visur gerai, bet namie geriausia". Katinėlis svajojo ir ieškojo laimės Afrikoje, bet galiausiai ten pabuvęs, suprato - kad geriausia yra namuose :)

2030 | 2018-07-24 | 3811

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!