Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3663

Kam atiteks prizas – tai pasaka vaikams iš senosios animacijos kolekcijos. Šis filmukas pasakoja apie gerumą, rūpestingumą bei sąžiningumą. Kam atiteks prizas puikiai iliustruoja liaudies patarlę – Neskubėk ir būsi pirmas. Miške rengiamos olimpinės bėgimo varžybos, lokiukas Miša dalyvauja taip pat. Prasidėjus lenktynėms, kiti dalyviai patiria traumų ir nelaimių, jiems padeda gerasis Miša. Kam atiteks prizas sužinosite pažiūrėję šį filmuką online lietuviškai.

2014 | 2017-06-09 | 3909

Aprašymas: Tai nuostabiai gražus pasakojimas apie tetos išaugintą undinėlę, turinčią ypatingų galių. Linksma, kūrybinga ir puikų stiliaus jausmą turinti Liumila su švytinčiais perlais išdarinėja tikrus stebuklus! Kartą merginos teta gauna pakvietimą į rūmus, kur karališkoji šeima ruošiasi ypatingai karūnos perdavimo ceremonijai. Tačiau teta pakvietimą pamiršta namuose ir Liumila skuba kuo greičiau perduoti jį giminaitei. Atsitiktinai rūmuose atridūris gražuolė nė nenutuokia, kad šis vizitas dovanos jai naujus draugus ir priartins prie daug metų slėptų paslapčių apie ją pačią. Koks skandalas įvyko kai ji dar tebuvo kūdikis? Nauji nutikimai įrodys, kad Liumila turi kur kas galingesnių jėgų, nei priversti perlus švytėti. Jos rankose gali atsidurti visos karalystės likimas.

2017 | 2017-06-09 | 4087

Aprašymas: Tėvams į namus parsinešus naujagimį, Timo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis – visas dėmesys sutelktas tik mažajam broliukui. O šis ne iš kelmo spirtas – kostiumu pasipuošęs mažylis kalba suaugusiojo žmogaus balsu (žinoma, tėvai apie tai net nenutuokia), ir vykdo slaptą misiją – atsikratyti visų šunyčių. Pasirodo, šie yra ne tokie jau nekalti, kokiais dedasi. Mieli padarėliai yra pasiryžę užkariauti pasaulį. Ir Ponas kūdikis paskelbia jiems karą, tačiau be vyresniojo brolio pagalbos jų įveikti jis negalės. Sukandęs dantis Timas ryžtąsi padėti broliui, bet tik su sąlyga, kad įvykdęs misiją – kūdikis paliks jų namus. Nuotykiai prasideda!

2000 | 2017-06-07 | 3922

Gaidelis ir katinėlis – remiantis lietuvių liaudies pasaka sukurtas filmukas vaikams, kuriame mokoma nebūti patikliam ir nepasiduoti, blogų kėslų turinčiųjų, įkalbinėjimams. Katinėlis ir gaidelis gyveno miško trobelėje ir kiekvienas turėjo savo darbus ir pareigas. Katinėlis eidavo į mišką malkų kirsti, o gaidelis namuose šeimininkavo. Katinėlis prieš išeinant visada perspėdavo gaidelį, kad šis saugotųsi lapės ir jos neįsileistų. Lapė gaidelį viliodavo grūdeliais ir keletą kartų pagavusi nešė ji į savo namus. Laimė katinėlis gaidelį vis išgelbėdavo. Tačiau kartą katinėlis giliai miške nuklydęs, neišgirdo pagalbos šauksmo ir lapė gaidelį parsinešusi prie girnelių prirakino ir liepė grūdus malti. Grįžęs namo katinėlis suprato, kad gaidelis nesusilaikė ir jo nepaklausė, todėl išėjo jo vaduoti. Prie lapės namų grojo smuiku ir taip ją išviliojo laukan. Ją nugalėjo ir parvedė gaidelį į namus.

2014 | 2017-06-09 | 3674

Aprašymas: Ar pamenate, kaip prieš pora metų Gerda, jos augintinis šeškas ir trolis Ormas vyko į Šiaurės ašigalį, kad nugalėtų piktąją Sniego karalienę ir išlaisvintų savo brolį Kajų? Po daugybės pavojingų nuotykių, kovų ir sunkumų jiems pavyko. Sesuo ir brolis, lydimi ištikimųjų draugų, laimingi sugrįžo į namus. Tiesa, trolis Ormas su vaikais negrįžo. Jis pasuko į savo namus – į trolių karalystę. Grįžęs namo, Ormas pateko ne į linksmą ir džiugiai nusiteikusią trolių bendruomenę, iš kokios išvyko, bet į šalčio sukaustytą karalystę. Vargšai troliai nenutuokia, kaip kovoti su stichija, tačiau Ormas pamažu ima įtarti, kad žvarbus šaltis – toli gražu ne gamtos išdaigos. Trolių valdovas pažada princesės ranką ir karalystės sostą tam, kas išvaduos trolių žemę nuo stingdančio speigo. Ormas supranta, kad išmušė jo valanda. Užsivilkęs geriausius šarvus, surinkęs pačių drąsiausių (nors rinktis tenka iš pačių bailiausių) trolių pulką, Ormas iškeliauja ieškoti nelaimės priežasties – pirmoje dalyje nugalėtos, tačiau vis dar kažkur savo piktas išdaigas krečiančios Sniego Karalienės. Ormas pasiryžęs šią užduotį atlikti vienas, tačiau kam reikalingi tikri draugai, jei ne tam, kad ištiestų pagalbos ranką? Gerda ir Kajus prisijungia prie Ormo, kad dar kartą visi drauge stotų prieš paslaptingąjį šalčio valdovą.

1954 | 2017-06-09 | 4469

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinė antilopė. Filmukas apie auksinę antilopę indų pasakos motyvais. Filmukas apie narsą ir drasą. Našlaitis berniukas sutiko auksinę antilopę su kuria susidraugavo. Šalį valdė karalius Radža, kuris sužinojo, kad antilopė duoda auksinius ir norėjo ją pagauti. Jis liepė berniukui atnešti 10 auksinių arba nukirs jam galvą. Berniukas sutiko antilopę. Vėliau antilopė karaliui davė daug daug aukso, bet karaliui buvo vis negana... O tada visas jo auksas virto moliu ir taip karalius buvo sudorotas dėl savo gobšumo. Pamokantis filmukas apie turtus ir pinigus.

Auksinė antilopė / Золотая антилопа -  (1954)

2000 | 2017-06-07 | 4244

Ilja muromietis- drąsus ir ryžtingas karžygys, kuris trokšta apginti Rusiją. Keliaudamas į Kijevą jis sutinka Čiurilą Plenkovičių, kuris parodo kelią Kijevo link. Raiteliui tenka rinktis: keliauti tolimą,tačiau gražų ir saugų kelią ar joti trumpu, tačiau labai pavojingu keliu, kuriame galima sutikti lakštingalą galvažudį ir žūti. Ką rinksis drąsusis riteris? Senosios animacijos filmukas vaikam ir tėveliams apie pasirinkimą, meilę tėvynei bei didelę narsą.

2030 | 2018-07-24 | 3413

Aprašymas: Loganas sužino, kad jo meilę Mariko Yashida, kuri dingo prieš vienerius metus, į Tokiją išvežė jos tėvas Shingen Yashida, Japonijos nusikalstamo sindikato “Kuzuryu” vadovas ir “AIM” tiekėjas. Shingen nori ištekinti dukrą už Hideki Kurohagi. Ernis siekia išgelbėti Mariko, susidoroti su Shingen ir Hideki bei kitais kelyje pasitaikančiais oponentais.

2010 | 2017-06-09 | 4257

Aprašymas: Nugalėjęs piktą drakoną, išlaisvinęs nuostabią princesę, sukūręs šeimą ir išgelbėjęs uošvio karalystę, Šrekas ima nuobodžiauti. Jis jau nebe tas piktas žalias žmogėdra, nuo kurio neatsisukdami bėgdavo drąsiausi vyrai, o pareigingas šeimos vyras. Anksčiau sapnuodavęsis tamsiausiuose košmaruose, dabar Šrekas dalija autografus ant žemdirbių šakių ir dalgių. Nebeapsikentęs tokio gyvenimo, Šrekas paprašo vieno paslaptingo nykštuko grąžinti jam jausmą tų dienų, kuomet jis buvo jaunas, laisvas ir nepriklausomas pelkėje gyvenęs žmogėdra. Deja, norai nebūtinai pildosi būtent taip, kaip mes įsivaizduojame. Šrekas susivokia patekęs į kažkokią keistą realybę, kurioje karalystės valdovas – tas pats piktasis nykštukas, žmogėdras medžioja visi kas netingi, jiedu su Fiona apskritai niekuomet nebuvo susitikę, Asiliukas jo taip pat nepažįsta, o Batuotas Katinas apskritai pavirtęs savo paties karikatūra. Dabar tik nuo Šreko priklauso, ar bus atstatyta teisybė ir ar pasaulis bei tiek paties Šreko, tiek jo draugų gyvenimai sugrįš į normalias vėžes.

2000 | 2017-06-07 | 3756

Senoji animacija Plastelininis ežiukas. Filmukas prasideda, kai dviem berniukams nepavyksta susitikti ir pažaisti lauke, kadangi vienas jų serga. Ligonis iš to liūdesio ima ir pradeda lipdyti įvairiausias figūras iš plastilino, kol galų gale padaro ežiuką. O ežiukas ima ir atgyja, o būdamas geros valios pradeda ieškoti žolelių angina sergančiam berniukui, tam, kad jis pasveiktų.

2010 | 2017-06-09 | 3564

Aprašymas: Džiaugsmingas ir nuoširdus nuotykis burbuliuoja rimtą tikslą – vaikus supažindinti su opiomis gamtosaugos problemomis. Scenaristai nori tik visiems suprantamais, neįkyriais ir žaismingais metodais atkreipti dėmesį į klimato pasikeitimus, vandenynų užterštumą, sparčiai besikeičiantį motulės gamtos veidą. Filmo veiksmas panardins ištisus 50 metų, kai jūrų vėžlys Semis išplauks į gimtąjį krantą po ilgų, nenuspėjamų, spalvingų ir įdomių povandeninių klajonių su penkiais draugais vėžliukais. Nuotaikingus Semio susitikimus su rykliu, anakonda, pingvinais ir aštuonkoju trejus metus piešė patikima Belgijos dailininkų komanda, o už šturvalo stovėjo režisierius Benas Stassenas.

2004 | 2017-06-09 | 4187

Aprašymas: Alciono planetai gręsia baisi katastrofa. Dviejų civilizacijų likučiai pasislėpė po apsauginiu kupolu vieninteliame mieste – sostinėje, išdėstytame ant giganto kupolo nugaros vardu Arkas. Arkas – jų vienintelis išsigelbėjimo kelias, paskutinė galimybė ištrūkti iš mirštančios planetos…

2030 | 2018-07-24 | 3520

Aprašymas: Istorija rutuliojasi apie Guiną, galingą karžygį su leopardo galva, jis išgelbėja ir pasiima saugoti Palonijos karališkuosius palikuonius dvynius – Lindą ir Lumisą. Dar vienas bendražygis tai jaunas ir ambicingas samdinys Istvanas.

1961 | 2017-06-09 | 5556

Aprašymas: (rus. Человек-амфибия). Fantastinis filmas apie žmogų, kuriam tėvas-gydytojas pakeičia anatomiją ir taip pritaiko jį gyventi po vandeniu.

Žmogus amfibija - Человек амфибия (1961)

1998 | 2017-06-09 | 3672

Donald Duck Up a Tree išleistas 1955 m.

1998 | 2017-06-09 | 3781

Donald Duck Out of scale išleistas 1951 m.

2000 | 2017-06-07 | 3775

„Mergaitė cirke“ – filmukams vaikams apie knapsinčią mergaitę ir paukštelius. Šie nustebę, kad mergaitei geografija neįdomi. Jie netgi sako, jog tas, kuris užmiega besimokydamas geografiją, yra tinginys. Tai prasminga istorija apie mokytis tinginčią mergaitę, parodanti, kaip svarbu yra mokytis ir atlikti savo pareigas. Akcentuojama ir padėjimo vienas kitam svarba.