Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2012 | 2017-06-09 | 3697

Aprašymas: Auksė ir jos draugės visada bijojo kirsti sieną žieminiu mišku, juk tikima, kad ten labai pavojinga. Vieną gražią dieną, Auksė iš smalsumo prieina prie miško, jos sparnai pradeda spindėti. Norėdama sužinoti stebuklingų sparnų paslaptį, susisuka į šiltą paltą ir keliauja į paslaptingo miško glūdumą, kur jos laukia atradimai…

2000 | 2017-06-07 | 3569

„Vilkas ir Raudonkepuraitė“ – įdomus filmukas vaikams. Tai gerai žinoma pasaka mažiesiems, kuri pritraukia dėmesį ir video formatu. Kaip įprasta pasakoms, čia yra ir gerų, ir blogų veikėjų. Būtent pastariesiems priskiriamas vilkas. Jį galima pavadinti tikru niekadėju. Raudonkepuraitės kelionė pas senelę nors ir pavojinga, tačiau galiausiai baigiasi laimingai. Tai gražus filmukas vaikams, pritraukiantis įdomiu siužetu ir pamokantis atsargumo.

2001 | 2017-06-09 | 5379

Aprašymas: Meilė suartina nepaisant socialinės priklausomybės, meilė suartina nepaisant to ar esi žmogus, ar gyvūnas. Meilė visus suartina. Taip ji suartino ir du žavius šuniukus, nepaisant to, kad jie priklauso skirtingiems sluoksniams…

2030 | 2018-07-24 | 3547

Aprašymas: Antinas Gudruolis (angl. Duck Dodgers) – JAV animacinis serialas. Antino Gudruolio ir jo draugų nuotykiai.

2000 | 2017-06-07 | 3509

Senosios animacijos filmukas Jarangoje dega ugnis. Toli toli, šaltojoje tundroje, po šiaurės dangumi, gyveno motina su savo vaikučiais. Mama degindama laužą dainavo vaikams, o vaikai miegojo. Mama nuėjo ieškoti malkų ir kvietė vaikus, tačiau vaikai numojo ranka. Atėjo pūga ir užklupo mamą berenkančia malkas. Pūga nemėgo ugnies todėl pavertė mamą paukšte. Vaikai išėjo ieškoti mamos šaltoje tundroje. Saulė jiems padėjo ir davė strėles. Kaip sekėsi vaikams pamatysite šioje animacinėje juostoje.

2030 | 2018-07-24 | 3212

Aprašymas: Pikti paukščiai (angl. Angry birds) yra Suomijos TV serialas pagal to paties pavadinimo vaizdo žaidimų frančizę. Šios animacinės serijos pateikia paukščių ir kiaulių konkurencijos priežastis, kurios susiję su paukščių ir kiaulių juokingais nuotykiais.

2006 | 2017-06-09 | 3553

Aprašymas: Grįžęs į realų pasaulį, Ichigo su savo komanda kaip įprastai tvarkosi su Tuščiaisiais, bet jų laukia nauji pavojai. Kovotojus užpuola dar nematytos baltos dvasios, vadinamos Paklodėmis, ir tuo metu jiems į pagalba atskuba nepažįstama Sielų Skerdėja vadu Senna. Tačiau ji nėra paprasta Sielų Skerdėja – ji neprisimena kokiam būriui priklauso, bet kitaip nei kiti Sielų Skerdėjai ji turi savo ankstesnio gyvenimo atsiminimų nuotrupų. Senną persekioja blogiukų gauja, pasivadinusi Tamsiaisiais ir vadovaujama vado Ganryuu. Tamsieji buvo ištremti iš Sielų Visuomenės ir, norėdami įvykdyti savo keršto planą, realiame pasaulyje ieško daikto, vadinamo Shinenju, kuris pasirodo beęsąs pati Senna. Ichigo, trokšdamas bet kokia kaina išgelbėti Senną nuo Ganryuu planų, tuo pačiu išgelbėja pasaulį nuo sunaikinimo.

1995 | 2017-06-11 | 4796

Aprašymas: Istorija apie 14-metę mokinę Sidzuku, kuri vietoj to, kad ruoštųsi artėjantiems egzaminams, mieliau skaito sau įdomias knygas. Eilinį kartą besiklausydama vyresniosios sesers priekaištų, Sidzuku pastebi, jog visas tris iš bibliotekos parsineštas knygas jau buvo pasiėmęs vienas ir tas pats žmogus – Sedzis Amasava. Mergaitė pasiryžta išsiaiškinti, kas gi jis toks.

Širdies šnabždesys - Whisper of the Heart (1995)

2000 | 2017-06-07 | 3915

Garnys ir gervė, juk labai panašūs paukščiai, na, bent savo išvaizda, tačiau savo gebėjimais ir charakteriu abu labai skiriasi. Filmukas vaikams pasakoja apie tai, kad meilei ribų nėra ir tai, jog priešingybės traukia, tačiau, kartais, kvaili principai neleidžia įsimylėjėliams, kartu, būti laimingiems. O kartais, būna per vėlu taisyti savo klaidas.

2030 | 2018-07-24 | 4107

Aprašymas: Benas Tenas: Supervisata (angl. Ben 10: Omniverse) – JAV animacinis serialas. Kai Gven ir Kevinas išvyksta, Benas atranda naują partnerį. Šešiolikmetis vienos misijos metu (tyrinėdamas slaptą požeminį ateivių miestą) sužino, kad praeities priešai trokšta revanšo.

2030 | 2018-07-24 | 4624

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

2030 | 2018-07-24 | 3778

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1998 | 2017-06-09 | 3653

Donald Duck Working for peanuts išleistas 1953 m.

2000 | 2017-06-07 | 3722

Kartą ryte saulės atokaitoje po kiemą lakstė ančiukas, žaisdamas su savo šešėliu. Šešėlis jam buvo geriausias žaidimų draugas. Ančiukas Kriakria netikėtai patenka į bėdą – įkrenta į tamsią duobę, o ten šešėlio ir nebėra. Kartą ryte – pamokantis filmukas vaikams apie draugystę ir jos naudą. Lietuviškai ir online galima žiūrėti senosios animacijos pasaką apie ančiuką ir draugystę.

2008 | 2017-06-09 | 3779

Aprašymas: Šeštas dešimtmetis, nauja superdidvyrių karta privalo suvienyti jėgas su aktyviais visuomenės veteranais ir nelinkusia bendradarbiauti JAV vyriausybe tam, kad kovotų su grėsme Žemės planetai.

2014 | 2017-05-31 | 4249

Jūros giesmė (angl. Song of the Sea) – 2014 metų įvairių apdovanojimų ir teigiamo kritikų įvertinimo sulaukusi Tomo Mooro animacinė juosta, pasakojanti istoriją, paremtą senuoju keltų mitu apie selkę, mergaitę, galinčią pavirsti ruone. Istorijos centre – šešiametė Sirša, kartu su vyresniuoju broliu Benu besileidžianti į netikėtą nuotykį gelbėti magijos pasaulio ir į ją panašių būtybių.

Jūros giesmė / Song of the Sea -  (2014)

1978 | 2017-06-11 | 11405

Aprašymas: (rus. Д’Артаньян и три мушкетёра). Filmas pastatytas pagal A.Diuma romaną “Trys muškietininkai”. Drąsus, tačiau naivus jaunuolis iš Gaskonės provincijos svajoja apie muškietininko karjerą, tačiau kelias link jos nėra lengvas – jis įtraukiamas į Prancūzijos karališkojo dvaro intrigas.

2000 | 2017-06-07 | 3493

Nargis. Kašmiro daina motyvais. Nerūstus valdovas, sumanęs nubausti priešus, pulkus kovon išjudino. O Saulės Dievas Surya linksmai paskleidęs šviesą - pavasarį pabudino. Tai pasakojimas apie karalaitę Nargis ir jaunikaitį, kuris manė praradęs savo mylimąją, tačiau Saulės dievas jam pasakė, kad meilės ir gyvybės žiedas - neturi pabaigos. Filmukas vaikams apie nenugalimą meilę.

2000 | 2017-06-07 | 3838

„Kablelio ir taško nuotykiai“ – naudingas filmukas vaikams. Veikėjas galvoja, kaip iš dvejeto trejetą padaryti. Dėl šio mokinio aplaidumo kenčia kableliai ir taškai. Ką skyrybos ženklai veikia ir koks nuotykingas jų gyvenimas, tikriausiai niekas nė neįtartų... Aišku viena – nuo tingių vaikų jie sprunka toli toli.