Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1995 | 2017-05-31 | 3987

Dvasia šarvuose (angl. Ghost in the Shell) – 1995 m. japonų anime filmas, pastatytas pagal Masamunės Širo mangą tokiu pačiu pavadinimu. Veiksmas vyksta 2030 metų Japonijoje, NewPorto mieste. Pasaulis ateityje, pažvelgus iš išorės, gal labai ir nepasikeitęs, tačiau technologijų vystymasis sąlygoja kibernetizacijos ir virtualiosios erdvės plėtimasi – riba tarp fizinio ir virtualaus pasaulio nyksta. Iš vienos pusės, žmogus įgyja vis daugiau kibernetinių implantų ar tampa visišku kiborgu, netgi daro elektronines savo sąmonės kopijas, kita vertus, kuriamas dirbtinis intelektas bei sudėtingos programos pamažu pradeda suvokti save kaip individus. Ateityje pareigūnai, atliekantys svarbias pareigas, ir, šiaip, vis daugiau asmenų naudoja specifinius smegenų inplantus ar visiškai kibernetizuojasi, pasilikdami vienintelį biologinį audinį – smegenis. Bevielės technologijos sujungia tokias kibersmegenis su tinklu ir leidžia naudotis jo resursais bei palaikyti ryšį, kur bebūtum, ką beveiktum, realiame pasaulyje. Tačiau kartu su naujomis technologijomis iškyla ir nauji pavojai – atsiranda naujos ligos kaip kibersmegenų autizmas ar sklerozė bei kur kas padidėja hakerių keliamas pavojus. Tampa įmanoma užvaldyti ne tik priešininko kompiuterius, bet ir jo kompiuterinius implantus bei mechanines dalis, ko pasekoje, valdyti kūno judėjimą, į smegenis siunčiamą nervų informaciją, keisti atmintį.

Dvasia šarvuose / Ghost in the Shell / Kôkaku Kidôtai -  (1995)

2022 | 2017-06-09 | 3783

Filmuke „Šventė ant ledo“ lokys ir vėl sutiks gražiąją lokę. Šį kartą mažoji Maša įkalbės abu lokius išmokyti ją šokti ant ledo. Greitai pamokos virs nuostabiu pasirodymu, įtraukiančių ir kitu miško gyventojus. Na ir lokys šįkart bus labai patenkintas Mašos įgeidžiu. Serijoje „Šventė ant ledo“ vaikai išvys, kaip mažąja išdykėliai pavyks įveikti nemažą ledo iššūkį.

2030 | 2018-07-24 | 4427

Aprašymas: Džekio Čano nuotykiai (angl. Jackie Chan adventures) – JAV ir Honkongo animacinis serialas. Šiame seriale pasakojama apie kovos menų meistro Džekio Čano, jo pusbrolio dukters ir Džekio senelio nuotykius. Kartu jiems teks įveikti neregėtą galią turinčias blogio jėgas ir atskleisti begales paslapčių…

2030 | 2018-07-24 | 3837

Aprašymas: Ragai ir kanopos sugrįžta (angl. Back at the Barnyard) – JAV animacinis serialas. Linksmas veršiukas Otis mėgsta dainuoti, šokti ir visaip juokauti. Skirtingai nuo savo tėvo Beno, gerbiamo karvių kiemo patriarcho, o taip pat seno ir išmintingo Mailso, Otis rūpinasi tuo, kad niekas nesužinotų apie “žmogiškus” gyvulių sugebėjimus. Bet kai Otis pajunta ant savo pečių nelengvą atsakomybės naštą, jis sugeba sukaupti visą savo vyriškumą ir imasi lyderio vaidmens…

2005 | 2017-06-09 | 3614

Aprašymas: Stebuklų kupina žiemos naktis… Kur jos burtai nuneš Bilį ir jo naujuosius draugus Sniego senį ir Sniego šunelį? Tai labai lyriška, švelni, tiesiog graži istorija.

2030 | 2018-07-24 | 8251

Aprašymas: Rikas ir Mortis (angl. Rick and Morty) – JAV animacinis serialas apie super gabų mokslininką ir jo ne itin gerą anūką. N-16

1976 | 2017-06-09 | 29582

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

2009 | 2017-06-09 | 4143

Aprašymas: Skretas netikėtai suranda galbūt savo būsimą antrąją pusę – evoliucijos keliu šiek tiek toliau pažengusią voverytę skraiduolę ilgomis blakstienomis, vardu Skretė. Mamutas Menis su naująja savo drauge Eli laukiasi mažylio. Kardadantis tigras ima pastebimai nervintis, kad jį visi laiko vos ne namine kate. Sidas, prisižiūrėjęs į savo draugą mamutą, ir pats užsinori sukurti šeimą ir iš to begalinio noro pavagia dinozauro kiaušinį. Žinoma, tai buvo klaida. Herojai priversti leistis į pavojingą kelionę, kad išvaduotų savo draugą iš paslaptingo, nepažįstamo ir bauginančio pasaulio.

2004 | 2017-06-09 | 3852

Aprašymas: Haris Poteris kartu su savo draugais ir priešais pradeda trečiuosius mokslo metu Hogvartso burtų ir kerėjimų mokykloje. Šį kartą jam teks išmokti kontroliuoti savo pyktį, pasivažinėti paslaptingu triaukščiu autobusu, susipažinti su naujais mokytojais ir sužinoti apie atsiskyrėlį burtininką Sirijų Bleką, kuris už žmogžudystes yra uždarytas burtininkų kalėjime Azkabano pilyje. Jaunasis vunderkindas net neįsivaizduoja, kad klastingasis Sirijus pabėgo iš kruopščiai saugomo kalėjimo, kad užbaigtų prieš 13 metų pradėtą savo mokytojo darbą – nužudyti Harį Poterį!

2030 | 2018-07-24 | 4344

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2012 | 2017-06-09 | 3591

Aprašymas: Senelis šaltis, Velykų zuikis, Dantukų fėja, Smėlius ir Džekas Frostas – pasakų personažai ir geriausi vaikų draugai. Jie auga kartu su vaikais, su jais žaidžia, valgo ir miega… Suteikia jiems pačias gražiausias svajones, tikėjimą stebuklais ir gerais darbais. Visi jie kadaise prisiekė saugoti vaikų svajų pasaulį nuo blogio jėgų. Nuo tos dienos tokie skirtingi, tačiau bendrą tikslą turintys Sergėtojai nenuilstamai vykdo savo pareigą ir neša mažiesiems viltį, stebuklus ir džiaugsmą. Tačiau net ir pačius gražiausius pasaulius kartais užpuola piktos jėgos. Taip atsitiko ir šįkart… Todėl Sergėtojai suvienija jėgas bandydami nugalėti ties pasakų pasauliu pakibusią grėsmę. Tačiau niekas nežino, ar susivieniję legendos pajėgs atremti blogio smūgį ir užtikrinti mažųjų ramybę…

2030 | 2018-07-24 | 4732

Aprašymas: Teisingumo lyga (angl. Young Justice) – JAV animacinis serialas. Šiame seriale daugiausia dėmesio skiriama jauniesiems herojams, kurie nori įrodyti, jog yra tikri didvyriai. Pagrindiniai komandos nariai yra Artemidė, Robinas, Vaikis Flašas, Spydis, Akvaledas ir Supervaikinas.

1969 | 2018-07-24 | 5313

Серия мультфильмов: - Винни-Пух (1969) - Винни-Пух идёт в гости (1971) - Винни-Пух и день забот (1972)

Pagal Alan Alexander Milne knygas, sukurtas filmukas „Mikė Pūkuotukas“ – tikra animacijos klasika, puikia žinoma tiek vaikams, tiek jų tėveliams. Linksmose istorijose pasakojami smaližiaus meškiuko Pūkuotuko ir jo draugų: Knysliukas, asiliuko, triušio, pelėdos, nuotykiai. Geraširdis meškiukas vis papuola į kokią bėda – sugelia bitės, įstringa oloje, nešdamas dovanų medaus jį suvalgo. Filmuke „Mikė Pūkuotukas“ mažieji žiūrovai išvys, kaip meškutis su draugų pagalba prisigalvoja neįtikėtinų ir labai smagių būdų įveikti visas kliūtis.

Mikė Pūkuotukas - Винни-Пух (1969) (1969)

1977 | 2017-06-09 | 4808

Aprašymas: (rus. Служебный роман). Statistikos departamentui vadovauja senmergė direktorė Kalugina, kurią visi vadina “mūsų mymra”. Ir kas galėjo pagalvoti, kad meilė bendradarbiui šią blankią, tik skaičiais besidominčią moteriškę ne tik pavers gražuole gulbe, bet ir atskleis slaptuosius jos talentus. Kaluginos išrinktasis kuklus tarnautojas Novoselcevas – taip pat “pilkas peliukas”. Jis vienas augina du berniukus, kuriuos jam paliko kažkur pradingusi žmona. Visi jį laiko tiesiog nevykėliu. Kol kartą, bičiulio paragintas, jis ryžtasi pastūmėti savo beviltiškai užstrigusią karjerą. Tereikia paflirtuoti su vadove. Tačiau netikėtai Novoselcevas iš tiesų pamilsta savo viršininkę.

2030 | 2018-07-24 | 3452

Aprašymas: Agentas šunytis (angl. T.U.F.F. Puppy) – JAV animacinis serialas. Tai filmukai apie šunį Dadlį, kuris gina savo miestą su savo komanda. Dadlis prisidirba visokių įdomiausių šunybių.

2008 | 2017-06-09 | 3796

Aprašymas: Boltas – super-šuo. Kiekviena Bolto diena yra kupina nuotykių, pavojų ir intrigos. Bent jau tol, kol jis filmuojamas. Boltas pamažu įtiki, kad jam iš tiesų pavaldūs gamtos dėsniai ir superherojaus galios. Viskas būtų buvę gerai, jei ne apmaudi klaida, dėl kurios Boltas iš Holivudo visai netyčia nugabenamas į Niujorką. Ir ten paliekamas vienui vienas.

2030 | 2018-07-24 | 3171

Aprašymas: Kai Nindžago pasauliui iškyla neregėta grėsmė, yra tik keli garbingi nindzės, kuriais galima pasitikėti. Jie turi surasti slaptus auksinius ginklus, kol šie nepateko į blogio valdovo Garmadano rankas. Nindzės išsiruošia į kelionę, o Garmadano pakalikai – sunkiai suvaldomos kaukolės – jau mina jiems ant kulnų.