Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3899

Gaidelis ir katinėlis – remiantis lietuvių liaudies pasaka sukurtas filmukas vaikams, kuriame mokoma nebūti patikliam ir nepasiduoti, blogų kėslų turinčiųjų, įkalbinėjimams. Katinėlis ir gaidelis gyveno miško trobelėje ir kiekvienas turėjo savo darbus ir pareigas. Katinėlis eidavo į mišką malkų kirsti, o gaidelis namuose šeimininkavo. Katinėlis prieš išeinant visada perspėdavo gaidelį, kad šis saugotųsi lapės ir jos neįsileistų. Lapė gaidelį viliodavo grūdeliais ir keletą kartų pagavusi nešė ji į savo namus. Laimė katinėlis gaidelį vis išgelbėdavo. Tačiau kartą katinėlis giliai miške nuklydęs, neišgirdo pagalbos šauksmo ir lapė gaidelį parsinešusi prie girnelių prirakino ir liepė grūdus malti. Grįžęs namo katinėlis suprato, kad gaidelis nesusilaikė ir jo nepaklausė, todėl išėjo jo vaduoti. Prie lapės namų grojo smuiku ir taip ją išviliojo laukan. Ją nugalėjo ir parvedė gaidelį į namus.

2016 | 2017-06-09 | 5485

Aprašymas: Nuolat į bėdas pakliūnantis voveriukas Skretas ir vėl priverda košės. Bandydamas sučiupti savo svajonių gilę, jis netyčia atsiduria kosmoso platybėse, o ten griausmingai rėžiasi į vieną planetų ir ant Žemės pažeria gausybę liepsnojančių meteoritų. Šie sukelia pavojų visiems gyvūnams, todėl siekdami išlikti Menis, Elė, Sidas, Diegas ir kiti patraukia ieškoti saugesnės vietos ir naujų namų. Jų kelionė per naujas ir egzotiškas vietas bus kupina jaudinančių nuotykių, pavojų, meilės paieškų ir įdomių pakeleivių!

2014 | 2017-06-09 | 3781

Aprašymas: Jei berniukas gali auginti šunį, tai kodėl negali būti ir atvirkščiai? Protingiausias pasaulyje šuo profesorius Ponas Žirnis ir išdykęs jo įsūnis – berniukas Šermanas – nepaprasta šeima ne tik todėl, kad vienas jų šuo, o kitas žmogus. Jų namuose slypi įdomiausias įrenginys pasaulyje – laiko mašina! Su šia mašina tėvas ir sūnus (šuo ir berniukas) leidžiasi keliauti laiku, aplankydami pačias keisčiausias ir įdomiausias pasaulio vietas – senovės Egiptą ir jo piramides, Kleopatrą ir jos tarnaites… Tačiau vieną dieną jų ramus gyvenimas pakrypsta netikėta linkme. Norėdamas padaryti įspūdį, Šermanas apie paslaptingąją mašiną prasitaria savo pašėlusiai simpatijai Penei. Ši pasiutėlė neatsispiria pagundai išmėginti Laiko mašiną ir nukeliauti į kitus laikus. Šitaip prasideda didieji nuotykiai…

2022 | 2017-06-09 | 3909

Kvėpuokite! Nekvėpuokite! - tai filmukas apie Mašą, kuri pradėjo žagsėti ir niekaip negalėjo liautis. Tačiau, keistas dalykas, nuo jos užsikrėtė ir kiti miško žvėreliai. Ko tik jie nesiėmė, kad nustotų žagsėti, net medicinos žinyno prireikė, niekas negelbėjo. Kuo baigsis šis keistas nutikimas ir kaip bus nugalėtas žagsulys, vaikai pamatys filme - Kvėpuokite! Nekvėpuokite!

2000 | 2017-06-07 | 3625

Stebuklingojo gaublio nuotykiai arba raganos pinklės – filmukas, kuris susideda iš kelių istorijų. Stebuklingas mėlynasis gaublys tampa raganos taikiniu, ji nori ji pagrobti ir tada pasakų pasaulis dings. Pasakojama apie broliuką ir sesutę, kuriuos mama išsiunčia į mišką grybauti, tačiau broliukas Grigorašas nepaklauso mamos ir sesutės ir nuklysta paskui jį suviliojusį grybuką ir taip atsiduria raganos namuose. Sesutė žūtbūt nori išgelbėti broliuką ir jai padeda milžinas, pelytė ir stebuklinga lazdyno šakelė, kuri gali sumažinti arba padidinti viską, prie ko ji prisiliečia. Visi jie nukeliauja į raganos namus, išvaduoja broliuką, o stebuklingas gaublys išgelbėjamas nuo raganos pykčio. Istorija apie narsą ir brolišką meilę.

2030 | 2018-07-24 | 4984

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

2000 | 2017-06-07 | 3750

„Norų išsipildymas“ – graži senosios animacijos pasaka vaikams apie neturtingą jauną medkirtį, nemėgstantį tuščiažodžiauti ir kištis į kitų reikalus. Eidamas dirbti savo darbo jis išgelbėja fėją. Ši atsidėkodama padaro stebuklą – ima pildytis visi medkirčio norai. Ir vaikai, ir suaugusieji šiame filmuke atras nepaprastą siužetą, kartu su veikėjais patirs stebuklus ir džiaugsis atšilusiais medkirčio jausmais – meile.

1988 | 2017-06-11 | 3736

Aprašymas: 1988 metais Tokijų nusiaubė sprogimas. 2019 metai, Neo Tokijus atgimė, tik nebe toks taikus ir šviesus, kaip buvo prieš 31-nerius metus. Mieste siautėja motociklininkų gaujos, gąsdinančios gyventojus. Vienai tokiai gaujai priklauso pagrindiniai veikėjai Kaneda ir Tetsuo. Kovoje prieš kitą gaują Tetsuo patenka į avariją ir sužeistas išgabenamas armijos. Laboratorijose mokslininkai atranda, jog Tetsuo turi psichokinetinių galių. Tačiau Tetsuo pabėga iš ligoninės ir, supratęs, kokių turi galių, nusprendžia įrodyti, kad nėra toks silpnas, kokiu jį laikė priešai ir draugai.

Akira - Akira (1988)

2022 | 2017-06-09 | 3607

Šiame pasakojime Būkite sveiki Maša tapo tikra gydytoja. Juk susirgo draugas lokys, tad jos užduotis išgydyti vargšą ligonį. O tam reikia ne tik medicininių žinių, bet ir meilės, rūpesčio bei globos. Ar lokys pasveiks taip puikiai gydomas? O gal jis tik apsimeta, kad nereiktų žaisti su Maša bei dalintis savo nauju sukonstruotu lėktuvėliu? Visa tai filmuke Būkite sveiki.

2000 | 2017-06-07 | 4051

Filmukas vaikams Lazda gelbėtoja. Seniai seniai kaime gyveno mažas berniukas Marašas ir storas ponas. Ponas išnaudodavo berniuką, vertė sunkiai triūsti. Į kaimą užklydo senelis keliautojas, kuris prašė gerti. Berniukas davė jam atsigerti. O senelis palaimino berniuką "gyvenk ilgai, kaip kalnai, Marašai"... Filmukas moko, kad geram žmogui visada viskas bus gerai, o pasipūtusį poną nuolat lydės nesėkmės.

1959 | 2017-06-08 | 4376

Filmukas vaikams Buratino nuotykiai. Kartą tėvas Karlas gamino iš medžio dirbinį ir išdrožė berniuką. Tėvo rankos buvo tokios stebuklingos, jog jo dirbinys atgijo ir tapo linksmu berniuku vardu Buratinas. Jis labai naivus ir patiklus. Lapė ir katinas nuvilioja Buratiną į durnių šalį. Tačiau Buratinas buvo geras ir su draugų pagalba rado auksinį raktelį ir nugalėjo piktąjį Karabasą. Pasinerkime į užburiančius buratino nuotykius...

2012 | 2017-06-09 | 3978

Aprašymas: Sudanas, 19-as amžiaus. Dešimtmetis berniukas Makas pabėga iš vergijos ir sutinka jauna žirafiuką. Judviejų nuotykiai prasideda…

2022 | 2017-06-09 | 3641

Vaikiško filmuko „Ėjimas žirgu“ lokys ir tigras žaidžia šachmatais, be abejonės, Maša irgi užsigeis pabandyti. Nei lokys, nei tikras niekada net pagalvoti negalėjo, kad ši nenuorama galėtų prieš juos laimėti ir dar visada darant ėjimą žirgu. Serijoje „Ėjimas žirgu“ mažieji žiūrovai pamatys, kaip elgėsi tikras ir lokys, supratę jog jiems nepavyks nugalėti mažosios gudruolės.

2013 | 2017-06-09 | 3799

Aprašymas: Džiro, įkvėptas žymaus italų aeronautikos inžinieriaus Caproni, svajoja konstruoti ir skraidyti gražiais lėktuvais. Nuo vaikystės būdamas trumparegiu Džiro negalėjo tapti pilotu ir 1927 prisijungė prie vienos iš pagrindinių Japonų inžinierijos kompanijų Mitsubishi lėktuvų padalinio. Jo talentas greitai būna pastebėtas ir Džiro tampa vienu iš žymiausių lėktuvų projektuotoju pasaulyje. 1923 metų didysis Kanto žemės drebėjimas, Didžioji Depresija, tuberkuliozės epidemija ir Japonijos pasinėrimas į karą paveikė Džiro gyvenimą. Jis užaugo, sutiko ir įsimylėjo Naoko, puoselėjo draugystę su bendramoksliu Hondžio ir neįprastai atnaujindamas lėktuvų konstrukcijas vedė aviacijos pasaulį ateitin.

1999 | 2017-06-09 | 3465

Aprašymas: Tai buvo blykčiojantis debesis ir iš jo pradėjo snigti. Iš jo snigo, snigo ir snigo, kol Teletabių šalyje viskas pasidengė sniegu. Kiek sniego!

2005 | 2017-06-09 | 4393

Aprašymas: Tai žaisminga pramoga visai šeimai: Piktas burtininkas Zibadas prišaukia Stebuklingajai šaliai ledynmetį. Drąsių draugų kompanija turi surasti tris stebuklingus deimantus, kad galėtų atšaukti žiemą ir įkalinti Zibadą požemyje. Ne tokia jau sunki užduotis, bet išspręsti ją turės Sraigė, Karvė, Triušis ir Šuo.

2000 | 2017-06-07 | 4079

Senosios animacijos filmukas Trys muškietininkai arba Batuotas šuo. Tikros šuniškos meilės ir nuotykių istorija apie tai, kaip nekilmingas šunelis įsimyli karalienės kalaitę. Slapta įsibrovęs į jos kambarį, šuo gauna užduotį surasti karalienės vėrinį, kurį pagrobė kardinolas, o už tai karališkoji kalaitė dovanos jam savo širdį. Įsimylėjęs Šunelis leidžiasi į kelionę, kur jo laukia gausybė pavojų ir iššūkių, bei kardinolo katinai, kurie nesiruošia leisti jam lengvai įvykdyti užduoties.