Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1986 | 2017-05-31 | 3801

The discovery of a severed human ear found in a field leads a young man on an investigation related to a beautiful, mysterious nightclub singer and a group of psychopathic criminals who have kidnapped her child.

Mėlynasis aksomas / Blue velvet -  (1986)

2011 | 2018-07-24 | 4092

Aprašymas: Mano mažasis ponis (angl. My little Pony) – JAV ir Kanados animacinis serialas. Tai spalvingos, ryškios, pozityvios, šiltos mažųjų žiūrovų dievinamų herojų – ponių draugystės istorijos. Vaivorykštės spalvomis akį traukiantys poniai pasižymi išskirtinėmis savybėmis, individualiais charakteriais, mėgsta diskutuoti ir mokosi priimti sprendimus. Jie puoselėja gražiausias vertybes, o savo magiškoje pasakų šalyje neria į neįtikėčiausius nuotykius ir išbandymus, todėl jais žavisi ne tik mergaitės, bet ir berniukai. Nors be galo mielas, šis animacinis filmukas nėra pernelyg sentimentalus. Pateiktas su puikiu humoru. Pasakiška spalvų karalystė, rodos, visai čia pat, prie mūsų, kur žavingieji poniai gyvena su savo broliais ir sesėmis, tėčiais ir mamomis, net seneliais – išmintingaisiais poniais, o jų kaimynystėje įsikūręs ir vienas kitas monstras.

Mano mažasis ponis (2 sezonas) - My Little Pony: Friendship Is Magic (2011)

1964 | 2017-06-08 | 4496

Režisieriaus Arūno Žebriūno filmas, sukurtas J.Nagibino novelės "Aidas" motyvais. Tai - filmas apmąstymas apie gėrį ir blogį, apie dvasinį dosnumą ir skurdumą, apie moralinę kiekvieno žmogaus poelgio vertę. Scenarijaus autoriai: Jurijus Nagibinas, A.Čerčenka ir Arūnas Žebriūnas. Operatorius Jonas Gricius.

Paskutinė atostogų diena -  (1964)

2022 | 2017-06-09 | 3775

„Kibkit žuvelės” - lokys susiruošia pažvejoti, bet mažoji Maša turi kitų planų. Nenuorama nuolat trukdo lokiui pasinerti į išsvajotąją žvejybą. Kokių išdaigų prisigalvos Maša? Serijoje „Kibkit žuvelės” mažieji žiūrovai ir jų tėveliai sužinos, ar pavyks pagaliau lokiui sužvejoti savo svajonių žuvelę.

2008 | 2017-06-09 | 3875

Aprašymas: Vieną dieną Hortonas išgirsta balsus. Paprastai balsus iš niekur girdi pamišėliai, tačiau Hortonas – ne pamišėlis. Jis – dramblys, girdintis balsus padarėlių, tokių mažų, kad vienoje dulkelėje jaukiai įsitaisiusi visa jų kolonija. Suprantama, dramblys negali įžiūrėti padarėlių, gyvenančių dulkelėje – kasiukų. Tačiau būdamas geros širdies, vis vien nusprendžia padėti. Nes kasiukai prašo pagalbos. Hortonas sutinka padėti kasiukams išgelbėti jų miestą – Kasvilį – nuo sunaikinimo kartu su visa dulkele. Be abejo, drambliui labai sunku įtikinti savo kaimynus, kad dulkelėje kažkas gyvena. Juk balsus girdi tik jis. Nepaisydamas visų sunkumų, Hortonas atkakliai siekia tikslo padėti savo naujiesiems mikroskopiniams draugams.

1998 | 2017-06-09 | 3534

Donald Duck Beezy Bear išleistas 1955 m.

2030 | 2018-07-24 | 3275

Aprašymas: Aviukas Šonas (angl. Shaun the Sheep) – britų sustabdyto kadro animacijos televizijos serialas vaikams. 2010 m. serialas buvo nominuotas „Emmy“ ir BAFTA apdovanojimams. Aviukas Šonas ir jo draugai aviukai dažnai sukinėjasi aplink aviganį vardu Bitceris, kovoja su “blogiečių” paršiukų trijule bei kitais fermos gyventojais.

2030 | 2018-07-24 | 3891

Aprašymas: Bobo užkandinė (angl. Bob’s burgers) – JAV animacinis serialas. Puiki naujiena Simpsonų ir Šeimos bičo gerbėjams! Tai naujas iš koto verčiantis, juokingas, ironiškas animacinis serialas, pasakojantis apie nepaprastą šeimą. Mėsaininė “Bobo užkandinė” priklauso ponams Belčeriams – Bobui, Lindai, Tinai, Džinai ir Luizai. Nors Bobo mėsainiai tokie skanūs, kad galima liežuvį praryti, džiaugsmas dingsta, kai juos reikia parduoti lankytojams: šeimos vaikučiai atrodo nekokie pagalbininkai! Dar vienas galvos skausmas – Džimio Pesto restoranas, su kuriuo reikia be paliovos kautis konkurencijos mūšyje. Kurioziškų situacijų ir sarkastiškų dialogų čia tikrai gausu!

1976 | 2017-06-09 | 29558

Alavinis kareivėlis – legendinio pasakų kūrėjo H.K. Anderseno istorija apie dvylika alavinių kareivėlių, kurioje pagrindinis veikėjas kareivėlis, kurį liejant neužteko alavo, todėl jis teturėjo vieną koją. Tas jam visai netrukdė ir jis tvirčiau stovėjo ir narsesnis buvo negu jo ginklo broliai, kurie turėjo abi kojas. Kareivėlis, pamatęs popierinėje pilyje nuostabią šokėją, ją įsimyli, tačiau vis nedrįsta jai to pripažinti. Nakties metu iš tabokinės išlenda piktasis velnias, kuris siekia, kad jaunoji šokėja už jo ištekėtų. Jis pamatęs, jog alavo kareivėlis rodo dėmesį mylimajai, atkeršija jam ir kareivėlis atsiduria lietingoje gatvėje, plaukia nuotekų duobėje savo popieriniu laiveliu, kol atsiduria jūroje, o čia jį praryja žuvis. Tačiau čia likimas viską sustato į savo vietas. Žuvį sugauna ir parduoda turguje, o kareivėlis vėl patenka į tuos pat namus. Čia jis vėl gali gerėtis savo nuostabiąja mylimąja. Tačiau istorija nesibaigia geruoju, jie abu apsiduria židinio liepsnoje, sudega, liūdnai dainuodami apie meilę, kurios nespėjo vienas kitam pripažinti.

1970 | 2017-06-09 | 4342

Mickey's Parrot.

2030 | 2018-07-24 | 3885

Aprašymas: Nuotykių metas (angl. Adventure Time) – JAV animacinis serialas. Žmonių vaikas Finas su savo geriausiu draugu ir įvaikintu broliu šuneliu Džeiku, turinčiu magiškų galių, gyvena postapokaliptinėje šalyje Ooo. Dvylikametis berniukas su dvidešimt aštuonerių šuniuku puikiai sutaria – šie du drąsuoliai gina savo šalį nuo netikėtų negandų ir patiria daugybę nuotykių. Savo žygiuose draugai sutinka naujų įdomių draugų. Šis animacinis serialas sulaukė itin didelio susižavėjimo Amerikoje. Kai trumpi klipukai tapo interneto hitu, prodiuserių kompanija „Cartoon Network“ nusprendė jų pagrindu kurti televizijos serialą. Jį įvertino ne tik žiūrovai, o ir kritikai – nominavo 7 Emmy apdovanojimams, 2 iš jų filmukas laimėjo.

2010 | 2017-06-09 | 4128

Aprašymas: Kylančioms roko žvaigždėms perimant iliuzionisto vietą scenoje, šiam tenka dirbti mažuose užmiesčio teatruose, baruose, kavinėse ir vakarėliuose gamtoje. Rodydamas triukus kaimo bare, vakarinėje Škotijos pakrantėje, jis sutinka Alisą – naivią mergaitę, kuri visam laikui pakeis jo gyvenimą. Alisa tiki, kad iliuzionisto triukai iš tiesų magiški. Sužavėtas mergaitės entuziazmo, iliuzionistas jai dovanoja vis brangesnes „burtais išgautas“ dovanas. Nenorėdamas Alisos nuvilti, iliuzionistas negali prisiversti atskleisti jai, jog iš tiesų tos magijos nėra, o nuolatinis dovanų pirkimas veda jį į pražūtį…

2000 | 2017-06-07 | 4211

Senosios animacijos filmukas vaikams Daktaras Aiskauda ir Barmalėjus. Filmukas pasakoja apie daktarą Aiskauda, kuris atidarė ligoninę žvėreliams ir paukščiams. Daktaras buvo toks geras, kad išgydė visus žvėris. Daktaras liepdavo visada daryti mankštą, valgyti vitaminus ir buti sveikiems. Tuomet prie daktaro trobelės pasirodė garsusis plėšikas Barmalėjus su savo gauja. Barmalėjus neapkentė daktarų, tačiau daktaras Aiskauda buvo stebukladarys. Malonaus žiūrėjimo.

1998 | 2017-06-09 | 3542

Aprašymas: Skruzdėliukas Z-4195 buvo tik viena iš milijono skruzdžių. Patys suprantate, kokie buvo vargšelio šansai susipažinti su nuostabiąja princese Bala, kurią drovusis Skruzdėliukas Z jau seniai slapta mylėjo. Tačiau jausmas buvo toks stiprus, jog mažasis herojus ryžosi lengvai nepasiduoti. Pasipiktinęs sustabarėjusia skruzdėlyno luomine santvarka, Skruzdėliukas Z kreipėsi pagalbos į skruzdę – kareivį Vyverį, geriausią savo draugą, kad šis jam padėtų patekti pas princesę. Nelauktai Z gyvenimas visiškai pasikeičia – iš paprasto darbininko jis tampa skruzdžių kolonijos didvyriu. Pats to nenorėdamas, jis sukliudo generolui Mandibliui įgyvendinti savo baisų planą: sunaikinti koloniją ir vėl atkurti ją tokią, kokia patiktų tik pačiam ambicingajam generolui. Niekam iki tol nežinomas Skruzdėliukas Z tampa skruzdėlyno revoliucijos vadu, o jo neįtikėtini nuotykiai tik prasideda…

1998 | 2017-06-09 | 3638

Donald Duck Up a Tree išleistas 1955 m.

2014 | 2017-06-09 | 3671

Aprašymas: Filmas, paremtas tikrais faktais. 1945 Rugpjūčio 15-oji, karas baigėsi, Japonija buvo nugalėta. Atrodė, kad viskas nurimo, tačiau greitai į Šikotano salą, esančia netoli Japonijos Hokaido salos įsiveržia rusai. Jie viską okupuoja, mokyklos vaikai priversti mokytis kartu su rusais, gyventojai netenka namų, o broliai Džiovanis ir Kampanela vis dar gyvena savo sukurtoje svajonių pasakoje apie Galaktikos Geležinkelį. Broliai taip pat susidraugauja su rusų mergina vardu Tania. Kartu jie leidžia daug laiko, vaikai net užsuka į jų namus, kur rusų pulkininkas ir jo žmona šiltai juos priema. Tačiau viskas pasikeičia. Džiovanis pamato savo tėti dalinantį maistą Japonijos gyventojams, tačiau su juo buvo ir Tania. Ne ilgai trukus Džiovanio ir Kampanelos tėtis yra ištremiamas, o po 2 metų salos gyventojai taip pat siunčiami svetur. Vaikai su savo dėde atsiduria internuotų asmenų stovykloje. Taip pat vaikai sužino, kad kitame miestelyje yra laikomas jų tėvas. Jie pabėga ieškodami tėvo, tačiau tenka slapstytis nuo rusų karių. Ir kaip pasiseks broliams surasti tėtį?