Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2015 | 2017-06-09 | 4038

Aprašymas: Seniai seniai Žemėje gyveno geltoni vienaląsčiai organizmai, pakalikai, dar žinomi kaip pimpačkiukai, tarnavę įvairiausiems niekingiems valdovams nuo gigantiškojo aštriadančio T- Rex iki mažiau gigantiško Napoleono. Tačiau vieną dieną, netikėtai jiems patiems, pakalikai suprato likę be šeimininko. Geltonųjų kolonijai atėjo gilios depresijos laikai… Tuomet vienas jų, ryžtingasis Kevinas, sugalvoja planą ir, drauge su maištaujančiu paaugliu Stiuartu bei viso pasaulio mielumo įsikūnijimu mažuoju Bobu, leidžiasi į platųjį pasaulį laimės (ir naujo, labai blogo, šeimininko giminei) ieškoti! Trijulės nuotykių horizonte – ne tik jaudinančios pažintys (tarkim su potencialia klano šeimininke, pirmąja pasaulio moterimi super-niekše Scarlet Overkill), bet ir kelionė nuo Antarktidos ligi 1960-ųjų rokenrolo ritmu alsuojančio Niujorko! Deja, jai lemta baigtis ūkanotam Londone, kur mažieji bičiuliai atsiduria akistatoje su pačiu didžiausiu gyvenime iššūkiu – išgelbėti Pakalikų rasę nuo sunaikinimo.

1998 | 2017-06-09 | 3884

Donald Duck Grin & Bear It išleistas 1954 m.

2004 | 2017-06-09 | 3954

Aprašymas: Unikalus filmas, kuriame visus vaidmenis atliko lėlės… Daugiau nei du šimtai meistrų iš visos Europos ištisus mėnesius kūrė lėlių personažus, pasinaudodami savo sugebėjimais, patirtimi ir įdėdami į darbą savo sielą, masinėse scenose dalyvavo/vaidino daugiau nei šimtas lėlininkų. Tragiška didžiojo valdovo Avalono žūtis uždegė rusenančią nesantaiką tarp avaloniečių ir zeritų. Nujausdami artėjantį įsiveržimą, avaloniečiai sandariai uždarė senovinio Avalono vartus. Tuo tarpu, jaunas žuvusio valdovo sūnus Chelas Tara, kuris turėtų užimti sostą, galvoja ne apie busimą valdymą, o apie kerštą zeritams, kurie nužudė jo tėvą. Persirengęs paprastais drabužiais ir pasiėmęs tik tėvo kardą, Chelas palieka gimtąją pilį ir išeina į nežinią…

2000 | 2017-06-07 | 3784

Ožerškė – linksma, pamokanti istorija apie ožkelę, kuri norėjo būti gudresnė už kitus. Tinginė ir gudruolė, prisigerina seneliui, kuris ją gina ir gaili. Ožkelė meluoja jam, kad ją skriaudžia ir taip jo akyse lieka nekalta dėl savo poelgių. Tačiau jos melagystėms ateina galas ir net senelis nuo jos nusisuka. Tuomet Ožerškė pasitaiso, supratusi, kad vienišai gyventi bus liūdna ir graudu, todėl susitaiko su seneliais.

2030 | 2018-07-24 | 3144

Aprašymas: Mažyliai (angl. Cotoons) – tai prancūzų ir kanadiečių animacinis serialas patiems mažiausiems vaikučiams.

2013 | 2017-06-09 | 3795

Aprašymas: Džiro, įkvėptas žymaus italų aeronautikos inžinieriaus Caproni, svajoja konstruoti ir skraidyti gražiais lėktuvais. Nuo vaikystės būdamas trumparegiu Džiro negalėjo tapti pilotu ir 1927 prisijungė prie vienos iš pagrindinių Japonų inžinierijos kompanijų Mitsubishi lėktuvų padalinio. Jo talentas greitai būna pastebėtas ir Džiro tampa vienu iš žymiausių lėktuvų projektuotoju pasaulyje. 1923 metų didysis Kanto žemės drebėjimas, Didžioji Depresija, tuberkuliozės epidemija ir Japonijos pasinėrimas į karą paveikė Džiro gyvenimą. Jis užaugo, sutiko ir įsimylėjo Naoko, puoselėjo draugystę su bendramoksliu Hondžio ir neįprastai atnaujindamas lėktuvų konstrukcijas vedė aviacijos pasaulį ateitin.

2011 | 2017-06-09 | 3935

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

2000 | 2017-06-07 | 3658

Filmukas vaikams Akmens sūnus ir milžinas. Pasakojimas apie milžiną, kuris iš žmonių pavogė ugnį, šviesą ir šilumą. Didvyriai karžygiai norėjo nukauti milžiną, tačiau jis pasirodė toks galingas, jog susiurbė debesis ir pūsdamas užšaldė visus karžygius. Tačiau atsirado vienas narsus jaunikaitis kuris stojo į kovą su milžinu. Jis stebuklinga strėle šovė į žvaigždes ir atšildė karius. Vėliau nujojęs pas milžiną gudrumu ir narsa jį nugalėjo. Milžinas siūlė jam savo jėgą, tačiau narsus karys atšovė jog jėga priklauso tik žmonėms. Jaunikaitis sugražino ugnį, visi paukščiai žvėrys ir žmonės džiaugėsi ir šlovino Karį Susruką. Filmukas moko narsos, dorybės ir rūpesčio kitais.

2030 | 2018-07-24 | 4572

Aprašymas: Legenda apie Korą (angl. The Legend of Korra) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie maištingą ir bebaimę paauglę, vardu Kora. Ši jaunoji kovotoja jau yra sukaupusi tris iš keturių svarbiausių elementų: žemę, vandenį ir ugnį. Betrūksta tik oro valdymo. Jo ieškodama Kora atklysta į šiuolaikinį avatarų pasaulį. Šiame kunkuliojančiame mieste gyvena įvairiausi padarai, miestą kamuoja nusikaltimai, o artėjanti revoliucija grasina jį ir visiškai sunaikinti… Ar Korai pavyks visus išgelbėti?

1970 | 2017-06-09 | 4066

On Ice. Pirmasis Mickey mouse filmukas, kuriame pasirodo gražuolė ir Peliuko mikio mylimoji Minnie Mouse - žavingoji pelytė Mini.

2000 | 2017-06-07 | 3674

Filmukas vaikams „Katinas Kotofejevičius“ – pasakojimas apie seną katiną. Jis gyvena pas senelį ir senelę, tik, deja, ši nusprendžia, kad gyvūnas tik vietą beužima... Kaip sekėsi iš namų išvytam katinui, sužinosite pažiūrėję šį filmuką. Intriguoja tai, kad lapė snapė jam pasiūlo kartu gyventi, o miško žvėrims sako, kad tai tigras. Šie tariamo tigro bijo, tačiau ne labiau nei jis jų. Pasakoje „Katinas Kotofejevičius“ atsiskleidžia beribis lapės gudrumas.

2007 | 2017-06-09 | 4437

Aprašymas: Penktieji metai Hogvartse tampa pačiais baisiausiais jaunajam burtininkui Hariui. Jis jaučiasi nesuprastas po praėjusio pavasario įvykių mokykloje. Vieni tiki, kad Haris susikovė su galinguoju Tamsos Valdovu Voldemortu Burtų trikovės turnyro metu. Kiti linkę tikėti gandais skleidžiamais įtakingiausio burtų pasaulio laikraščio “Magijos žinios”. Net profesorius Dumbldoras, mokyklos direktorius, yra griežtai prižiūrimas Magijos ministerijos, kuri atsisako sutikti ir pripažinti baisią tiesą, kad Tamsos Valdovas grįžo.

2015 | 2017-06-09 | 4481

Aprašymas: Dabar jau 12-metė Railė leidžia laiką namuose su tėvais, kai į duris pasibeldžia potenciali bėda. Mamos ir tėčio emocijos priverstos susidoroti su mintim, kad Railė eina į pirmąjį pasimatymą.

2006 | 2017-06-09 | 3909

Aprašymas: Ateivis paauglys bando pagrobti miegantį žmogų, bet su tiek daug jungiklių, tai padaryti beveik neįmanoma.

1974 | 2017-06-09 | 3878

Aprašymas: (rus. Невероятные приключения итальянцев в России). Romoje, skurdžių ligoninėje, miršta senutė, buvusi Peterburgo Imperatoriškojo teatro balerina. Gulėdama mirties patale, ji papasakoja anūkei Olgai, kad po revoliucijos, bėgdama iš Rusijos, ji visas savo brangenybes paslėpė slėptuvėje po liūtu. Dabar Olga yra vienintelė paveldėtoja. Ilgai nedvejojusi, ji išsiruošia į miestą prie Nevos. Bėda ta, kad lėktuve mergina sutinka dar penkis pretendentus į senelės palikimą. Du sanitarai, gydytojas, pacientas sulaužyta koja ir mafiozas, kurio žmona gimdė toje pačioje ligoninėje, nugirdo pasakojimą apie brangenybes ir neatsispyrė pagundai išbandyti savo laimę. Peterburge italus pasitinka gidas Andrėjus… Jis įsimyli Olgą, tačiau ji netikėtai sužino, kad šaunusis rusas yra visai ne gidas, o milicijos darbuotojas, vykdantis operaciją…

Nepaprasti italų nuotykiai Rusijoje - Невероятные приключения итальянцев в России (1974)