Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2013 | 2018-07-24 | 3568

Aprašymas: “Žodžių sodas” – istorija apie meilę, tradicine šių japoniškų žodžių prasme. Mat Japonijoje, Manju epochoje, kai japonai mėgino kiniškais hieroglifais užrašyti savo kalbą, žodis “meilė” (šiuolaikine japonų kalba “ai”) buvo rašomas kaip “koi”, ir pažodžiui išvertus reiškė “vienišas liūdesys”. Makoto siekia parodyti meilę šiuolaikiniame pasaulyje kaip ilgesį niūrioje vienatvėje, griaudamas jau nusistovėjusią nuomonę apie meilę, kaip apie kažką nuostabaus ir džiaugsmingo. Anime istorija pasakoja apie penkiolikmečio Akizuki Takao ir žavingos bei paslaptingos, vyresnės už jį, moters, tarpusavio santykius. Tai istorija apie vienatvę, skausmą ir meilę. Jaunuolis mokosi aukštesniojoje mokykloje ir svajoja tapti batų dizaineriu.

Žodžių sodas - Koto no ha no niwa (2013)

2016 | 2017-06-09 | 3527

Aprašymas: Maksas yra paprastas Niujorko šunelis, be proto mylintis savo šeimininkę Keitę. Kuomet Keitė išeina į darbą, Maksas leidžia dienas su savo bičiuliais – gyvūnėliais iš kaimyninių butų. Vieną dieną Makso gyvenimas apvirsta aukštyn kojom: Keitė į namus parveda įbrolį – didžiulį mišrūną, vardu Djukas. Po kelių dienų lauke smagiai siaučiantys Maksas ir Djukas patenka į bėdą. Juos sugauna ir nežinoma kryptimi išveža šungaudžiai. Makso bičiuliai nusprendžia leistis į draugo paieškas. Kelionės didžiuliame mieste metu gyvūnėliai patiria daugybę nuotykių, susiranda naujų draugų ir stoja į kovą su klastingu priešu – šeimininkų kažkada paliktu triušeliu Snaigium, tiesiog degančiu neapykanta visiems šeimininkus tebeturintiems, laimingiems ir mylimiems naminiams augintiniams.

1996 | 2017-06-09 | 3582

Aprašymas: Animacinio filmo herojai – laivo „Linksmasis klajūnas“ įgula: kapitonas Leo, junga Timas, bocmanas Cikas, motoristas Rokis ir kokas Petas. Plaukiodami jūromis ir vandenynais, šaunieji jūrų šunys patiria įvairiausių nuotykių. Vieną akimirką jie kovoja su piratais ir siaubingomis pabaisomis, kitą – jau griauna vilkų planus uzžkariauti visą pasaulį ir gelbsti povandeninius rūmus. Savo išmones ir gyvybingumo dėka linksmoji komanda visada randa išeitį iš bet kokios situacijos.

2000 | 2017-06-07 | 3690

Filmukas apie ponį kuris gyvena cirke ir ratu vežioja vaikučius. Kai jis pamato stiprius ir didelius žirgus, pats užsimano dalyvauti kare, vežti patrankas ir karius. Ponis liūdi, kadangi jis tikrai tam netinkamas, iki kol sutinka karo veteraną, kuriam užtenka ir ponio. Istorija kuri parodo posakio “Kiekvienam savo” tikrąją prasmę.

1990 | 2017-06-09 | 3963

Aprašymas: Tai trečiasis Drakonų kova Z filmas. Sajanas vardu Turlus atvyko į Žemę, kad joje pasodintų galybės medį. Šio medžio vaisiai ne tik suteikia beribę jėgą, bet ir gali sunaikinanti pasaulį, nes iš jo ima visą energiją. Songokas ir kiti Z kariai negali leisti tam įvykti, todėl bandys sustabdyti Turlus visa savo jėga.

1977 | 2017-05-31 | 4308

История большой мечты о больших полетах. Летчик «малой авиации» по прозвищу Мимино мечтает о штурвале настоящего большого лайнера. Только получив этот самый штурвал, он почему-то совсем не счастлив...

---

Pilot Mimino works at small local airlines in Georgia, flying helicopters between small villages. He dreams of piloting large international airlines aircrafts, so he goes to Moscow for refresher courses. There in a hotel he meets truck driver Rubik from Armenia who is given a place in that hotel by mistake, and they have a lot of adventures in Moscow.

Mimino / Мимино -  (1977)

2000 | 2017-06-07 | 3689

„Glaša ir ragana“ – tai filmukas vaikams apie mergaitę, kuri prižiūri savo mažąją sesutę ir kurią pagrobia į namus įsiveržusi pikta ragana. Norėdamas susigrąžinti savo sesutę, Glaša leidžiasi į mišką paskui raganą, pakeliui išgelbėdama skęstantį senelį, kuris šiai pažada padėti. Šis pasakojimas mums nori parodyti, kad nevalia pasitikėti svetimais žmonėmis, ir kad kartais neapdairus poelgis gali blogai pasibaigti.

2009 | 2017-06-09 | 4011

Aprašymas: Kažkurioje magiškoje gurmanų šalyje oras keičiasi 3 kartus per dieną – pusryčiams, pietums ir vakarienei. Gyventojams nereikia kulniuoti į parduotuvę, nes ten lyja sulčių ir sriubos lietūs, krenta bulvių košės, želė ir ledų sniegas, o galingiau pūstelėjęs vėjas atneša gardžių mėsainių. Unikalios privilegijos pavirsta milžiniškomis problemomis, kai iš dangaus nukritęs masyvus blynas užbarikaduoja mokyklą, agurkai sugriauna namų stogus, pomidorinių spagečių suniokoja gatves, o mėsos kukulių kruša nepalieka ramybėje nepasotinamu godumu apsvaigusių žmonių.

2008 | 2017-06-09 | 4121

Aprašymas: Kai kosminių laivų kuro kainos pasiekė neregėtas aukštumas, tarpgalaktinių siuntų pristatymo kompanija „Planet Express“ nusprendžia imtis rizikingos misijos. Narsuolių komanda keliauja į tamsiosios materijos šachtą, kur tikisi gauti išsvajotojo kuro. Tačiau po šachta slepiasi keista viduramžių šalis, kurioje gyvena magai, drakonai ir girti kunigaikščiai, netikėtai primenantys dykaduonį Benderį.

2012 | 2017-06-09 | 4596

Aprašymas: Šįkart Alioša Popovičius, Dobrinia Nikitičius ir Ilja Muromietis, papuolę į raganos paspęstus spąstus, atsiduria už septynių jūrų, saloje, kur tarp čiabuvių gyvena baisusis Gomuma. O kol didvyrių nėra, pirklys Kolyvanas, kartu su ragana, ketina užgrobti karalystę. Kijevo kunigaikščiui į pagalbą atskuba žirgas Julijus, o taip pat didvyrių žmonos ir artimieji. Taigi, žiūrovų laukia daug neįtikėtinų nuotykių.

2030 | 2018-07-24 | 3771

Aprašymas: Dešimtmetė Sandra (angl. The fairytale detective Sandra) pasitelkusi detektyvės įgūdžius keliauja į tolimus kraštus, kuriuose apstu pasakų herojų. Tačiau ten mums gerai žinomos pasakos turi kiek kitokį, savotišką prieskonį. Įsivaizduojat, kaip būtų buvę, jei Pinokis nebūtų niekada melavęs? Arba kas nors būtų pavogęs ir apsiavęs krištolinę Pelenės kurpaitę? Sandrai teks ne juokais paplušėt, kol ištirs visas šias bylas!

2000 | 2017-06-07 | 3613

Filmukas stebuklingas šulinys - Rusų liaudies pasaka apie dvi mergaites – Tinginę ir Darbštuolę. Darbštuolę nuolat varinėdavo jos pamotė, tinginės mama. Vieną dieną tinginė erzindama šunelį įmetė kibirėlį į šulinį ir apkaltino tuo darbštuolę. Pamotė aišku, patikėjo savo dukros versija ir darbštuolė leidosi gilyn į šulinį ieškoti kibirėlio, o ten – stebuklai. Taip ir prasideda magiški darbštuolės nuotykiai.

2012 | 2017-06-09 | 3769

Aprašymas: Tailandiečių kino kūrėjų animacinis darbas mažiesiems. Istorijos centre – linksmas berniukas Semas, kuris netikėtai atsiduria klaidžiose džiunglėse. Kai jį išgelbsti džiunglių gyvūnai, Semas pasiryžęs jiems atsidėkoti. Netrukus vaikis sužino apie vyriausybės programą, kuri suardys ozono sluoksnį ir išnaikins gyvūniją. Ko jis imsis, kad išgelbėtų naujuosius savo draugus?

1995 | 2017-06-09 | 4109

Aprašymas: Eli yra miela, maža mergaitė, kuri laimingai gyveno iki tol… kol pagrobė jos brolį Tomą piktoji sniego karalienė. Mažoji Eli susiruošė į neįtikėtiną kelionę gelbėti savo brolio… Jos laukia neįtikėtini nuotykiai.