Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2013 | 2017-06-09 | 3577

Aprašymas: Tai vienas iš kūrinių, sukurtų projekte „Anime Mirai 2013“, kuriame savo idėjas gali realizuoti net ir pradedantys animatoriai. Ryo yra istorija apie samurajaus sūnų, praradusį tėvus, kai vieną Japonijos miestelį užpuola Anglijos laivynas. Vaikinui duodamas vardas Ryo, ir jis tampa asmens sargybiniu Ryomai Sakamoto, kuris turi savų planų kaip kovoti už savo šalį.

2013 | 2017-06-09 | 3726

Aprašymas: Arendelo šalyje vyrauja amžina žiema, o jos gyventojai jau nebe prisimena, kada veidą glostė šilti saulės spinduliai. Tačiau sniegas šią šalį dengia ne šiaip sau. Tai merginos vardu Elsa burtai – kadaise nuostabią karalystę, pavertė balta dykyne. Tačiau drąsuolė Elsos sesuo Ana ryžtasi stoti seseriai skersai kelio ir kartu su netašytu kalniečiu Kristofu, bei šmaikščiu (be)smegeniu Olafu sugrąžinti karštą vasaros saulę. Bet tam jiems teks susidurti su žvarbios žiemos speigais, mistiniais troliais ir kitokio plauko stebuklingais padarais.

2000 | 2017-06-07 | 3900

Filmukas vaikams Darbštuolė senutė. Pasakojimas apie darbščią senutę kuri savo trobelėje triūsia lyg bitutė. Toje pačioje trobelėje gyvena ir apsnūdusi musė, katė tinginė, o svarbiausia - aptingęs berniukas Pavluša. Ką gi daryti darbštuolei senutei kai jos trobelėje gyvena aptingusi katė, aptingusi pelė, apsnūdusi musė ir tinginiukas Pavluša? Kaip ėjosi herojams gyvenimas trobelėje pamatysite šiame nuotaikingame animaciniame filme.

2030 | 2018-07-24 | 3735

Aprašymas: Ančiukas Donaldas ir draugai (angl. Donald Duck Presents) – JAV animacinis serialas. Antinas Donaldas jau kelis dešimtmečius sugeba nustebinti žiūrovus – pralinksminti ir priversti prapliupti juokais. Jo komiški nuotykiai ir netikėčiausios istorijos vis dar nepalieka abejingų nei vaikų, nei jų tėvelių! Plunksnuotam herojui nuolat trūksta pinigų, tad jis ieško vis naujų būdų kaip jį įgyti. Tiesa, gana dažnai, išsisukęs nuo vilko jis pataiko ant meškos!

1973 | 2017-06-09 | 3966

Šioje serijoje Katino Leopoldo kerštas pamatysite kaip nenuoramos peliukai drąsiai nusprendė nuskriausti katiną Leopoldą. Tačiau nemenkai aptalžytam Leopoldui gydytojas davė sužvėrėjimo vaistų, mat šis per geras. O išgėręs šių vaistų katinas tapo nuožmus ir baisus, taigi peliūkščiams teko sprukti. Filmukas Katino Leopoldo kerštas parodo, kad kartais reikia pamokyti skriaudėjus, tačiau visuomet atleisti ir susitaikyti.

2030 | 2018-07-24 | 3453

Aprašymas: Teletabiai (angl. Teletubbies) – animacinis serialas vaikams. Vieną gražią dieną teletabių šalyje… Tinkis Vinkis, Dipsis, Lelia ir Pou panoro viską suskaičiuoti. O tada atėjo sukirsti po tabių skrebutį. Džozefas su draugais žaidė lietuje, ir teletabiai takšt ir įlipo į balą. Ojojoi! Poromis iškilmingai pražygiavo daugybė įvairiausių gyvūnų. Tinkis Vinkis ėmė ir sugrūdo visus teletabių mėgstamiausius daiktus į savo rankinę. Pu vis nukrisdavo, nuvirsdavo ar pargriūdavo, o trys teletabiai ėmė ir nusekė tabių kremu aplipusiomis pėdomis. Lelia tarp kalvų užtiko laistytuvą ir ėmė laistyti gėles. Iš tabių skrudintuvės ėmė lėkti tabių skrebučiai. Ketvertas vaikų su šunimi paplūdimyje žaidė kamuoliu, o vėjas ėmė ir kažkur nupūtė Dipsio skrybėlę. O tada atėjo metas atsisveikinti. Teletabių programėlės skirtos ikimokyklinio ir jaunesniojo amžiaus vaikams, jomis siekiama ugdyti mažųjų gebėjimus vienu metu ir stebėti, ir klausytis.

2008 | 2017-06-09 | 3610

2030 | 2018-07-24 | 3677

Aprašymas: Nuotykių metas (angl. Adventure Time) – JAV animacinis serialas. Žmonių vaikas Finas su savo geriausiu draugu ir įvaikintu broliu šuneliu Džeiku, turinčiu magiškų galių, gyvena postapokaliptinėje šalyje Ooo. Dvylikametis berniukas su dvidešimt aštuonerių šuniuku puikiai sutaria – šie du drąsuoliai gina savo šalį nuo netikėtų negandų ir patiria daugybę nuotykių. Savo žygiuose draugai sutinka naujų įdomių draugų. Šis animacinis serialas sulaukė itin didelio susižavėjimo Amerikoje. Kai trumpi klipukai tapo interneto hitu, prodiuserių kompanija „Cartoon Network“ nusprendė jų pagrindu kurti televizijos serialą. Jį įvertino ne tik žiūrovai, o ir kritikai – nominavo 7 Emmy apdovanojimams, 2 iš jų filmukas laimėjo.

1988 | 2017-06-10 | 3746

Aprašymas: Jonvabalių kapas (jap. Hotaru no Haka, angl. Grave of the Fireflies) – tai japonų karo tematikos anime filmas, režisuotas Isao Takahatos. Tai to paties pavadinimo pusiau autobiografinio romano, parašyto Akiyuki Nosaka, adaptacija. Filmo veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu Japonijoje, pasakojama apie jauną berniuką vardu Seita, kuriam po mamos mirties tenka prižiūrėti savo jaunesniąją seserį Setsuko.

Jonvabalių kapas / Hotaru no Haka / Grave of the Fireflies -  (1988)

2014 | 2017-06-09 | 3808

Aprašymas: Dvaro arklys, pulko vadas didingu vardu – Gajus Julijus Cezaris savo nelaimei išgirsta bajorų kalbas apie sąmokslą prieš kunigaikštį. Ką daryti? Apsaugoti kunigaikštį nėra kam, nes didvyriai toli, kariauja prieš kitą blogiuką, slibinas atostogauja, o kariuomenė pratybose. Bet jei sąmokslininkai grasina valdovui – arklys Julijus tikrai neliks nuošalyje! Jis pasiryžęs išgelbėti visą pasaulį, na jei neišgelbėti, tai bent pabandyti. Svarbiausia, kad tik šis gelbėjimo planas nevirstų pasauline katastrofa! Arklio Julijaus strategijose netrūks linksmų situacijų ir įspūdingų nuotykių.

2030 | 2018-07-24 | 3581

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2009 | 2017-06-09 | 4007

Aprašymas: Animacinis filmas Boltas jau parodytas, tad atėjo eilė pasispardyti ir nuostabiajam žiurkėnui Rino! Trumpametražis filmukas Super Rino.

2030 | 2018-07-24 | 3884

Aprašymas: Beprotiški (angl. Tiny Toon Adventures) kiškio Straksiaus, kiškutės Pupsės, antino Pliuškio ir jų draugų nuotykiai.

2004 | 2017-06-09 | 3849

Aprašymas: Haris Poteris kartu su savo draugais ir priešais pradeda trečiuosius mokslo metu Hogvartso burtų ir kerėjimų mokykloje. Šį kartą jam teks išmokti kontroliuoti savo pyktį, pasivažinėti paslaptingu triaukščiu autobusu, susipažinti su naujais mokytojais ir sužinoti apie atsiskyrėlį burtininką Sirijų Bleką, kuris už žmogžudystes yra uždarytas burtininkų kalėjime Azkabano pilyje. Jaunasis vunderkindas net neįsivaizduoja, kad klastingasis Sirijus pabėgo iš kruopščiai saugomo kalėjimo, kad užbaigtų prieš 13 metų pradėtą savo mokytojo darbą – nužudyti Harį Poterį!

2030 | 2018-07-24 | 3369

Aprašymas: Jaunos bitutės, vardu Maja (angl. Maya the bee), istorija ir nuotykiai.

1989 | 2017-06-09 | 3812

Aprašymas: Kaip žinia, tikram galui viskas nė motais. Jis nei ugnyje dega, nei vandenyje skęsta. Bet šį kartą net Asteriksui buvo nelengva: juk jo kaimą užgriūva neregėtos jėgos viesulas. Mūsų herojui pagelbėti tegali druidas Počiniksas, ant kurio, kaip tyčia, užgriuvo didelis riedulys. Vargšelis dabar nieko nepažįsta. Apie visa tai sužino Julijus Cezaris – o jis miegodamas galvoja, ką gi čia dabar užkariavus. Priešakyje laukia didelis mūšis – ir mūsų linksmi herojai eina į jį plačiai paraitotomis rankovėmis…

2009 | 2017-06-09 | 3586

Aprašymas: Užburianti fantazija apie paralelinį pasaulį, kurio likimas – skudurinių lėlių rankose. Filmuko istorija pasakoja apie post-apokaliptinį pasaulį, kur žmonija – ant išnykimo ribos, o žemę valdo mašinos. Šios protingos mašinos buvo sukurtos geram tikslui – padėti atstatyti karo nusiaubtas teritorijas. Tačiau netrukus ėmė maištauti ir pačios ėmė gaminti tokius pat aparatus su vienu tikslu: nušluoti žmones nuo žemės paviršiaus. Baisiąsias mašinas sukūręs mokslininkas prieš pat mirtį sukuria dar vieną stebuklą: keletą skudurinių lėlių, pavadintų tiesiog numeriais ir įpučia joms gyvybę. Devintasis atsibunda apokaliptiniame pasaulyje visiškai vienas…

2001 | 2017-06-09 | 3697

Aprašymas: Filmo veiksmas vyksta netolimoje ateityje. Žemę užgrobia fantomai. Rezultate – žudomi žmonės, naikinami miestai. Fantomų objektas – žmonių sielos. Dabar Žemė priklauso JIEMS. Išlieka tik keli, kurie privalo rasti būdą išgyventi ir išsaugoti planetą nuo visiško jos sunaikinimo…

2013 | 2017-06-09 | 3595

Aprašymas: Netolima ateitis. Po žeme gyvenantys žmonės laikosi savų taisyklių ir papročių. Tačiau smalsuolė Patema šmirinėja požemiais, ieškodama naujų vietų ir įspūdžių, pamiršusi taisykles ir draudimus vieną dieną ji randa… Nuotykių ant savo galvos… Dėl kadaise nutikusios katastrofos, gravitacija apsivertė. Ir žmonija skilo į dvi dalis. Vieni, negalėdami vaikščioti žeme ir bijodami nukristi į dangų, įsikūrė požemiuose. Kitus gravitacija veikia įprastai, bet jie vis dar mena katastrofos dieną. Paviršiuje gyvenantys pasakoja istoriją apie kritusius dangun. Todėl visuomenėje nepriimta net žiūrėti į dangų, kur krito nusidėjeliai. Tačiau vienas mokinys vardu Eidžas, puoselėjo savo tėvo svajonę skristi. Kai du maištininkai Patema ir Eidžas susitiks, pasaulis ir vėl apsivers aukštyn kojom.

2022 | 2017-06-09 | 4013

Animacinio filmo „Maša ir lokys“ serijoje „Uogienės diena“ vaikai ir jų tėveliai pamatys,kaip sekėsi lokiui virti uogienę. Išdykėlė Maša ir vėl privers savo didįjį draugą darbą pradėti nuo pradžių. Net pačiai nenuoramai pagails lokio ir ji tuoj pat sugalvos, kaip draugui padėti. Serijoje „Uogienės diena“ žiūrovai sužinos, kuo baigėsi lokio uogienės virimas.