Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3782

„Zuikis žvairys ir šaltinėlis“ – labai nuotaikinga pasakaitė apie smalsų kiškutį. Linksmai sau vaikštinėja jis po mišką, viskuo domisi. Sutinka ir linksmą voveraitę, ir piktą šešką, tačiau didžiausias kiškio bendramintis – šaltinėlis. Šis filmukas vaikams demonstruoja gražų draugiškumą ir skleidžia gerą nuotaiką. Atėjus žiemai kiškio kailis pakeičia spalvą, o žvėrelis vis nepaliauja linksmai žaisti.Tai puiki pramoga ir mažiesiems, ir tėvams.

2030 | 2018-07-24 | 3346

Aprašymas: Tera yra kažkas panašaus į energiją, kuri lemia žmogaus sėkmę ir laimę. Suprantama, kad kuo jos daugiau – tuo geriau. Kiekvienas žmogus turi du dvynius, bet lygybe čia net nekvepia. Vienas iš trijų yra pagrindinis šaltinis su didžiausiu energijos kiekiu, o likę du tik pagalbiniai. Jeigu susitinkama su savo dvyniu – vienas iš jų miršta ir perduoda savo tera stipriausiam. Dvynių sistemą prižiūri mototsumitama, daug stipresni už žmones padarai. Keita Ibuki yra melancholiškas ir savyje užsidaręs berniukas. Jam visada labai nesiseka – miršta artimi žmonės. Net ir motiną, po susitikimo su savo kopija, mirtinai sužalojo automobilis. Dar po kelių tokių atsitikimų berniukas nusprendžiau, kad toks yra jo likimas ir stengiasi daugiau su niekuo nesuartėti. Pasyvus plaukimas pasroviui baigiasi kai Keita susitinka su mototsumitama Kuro. Nevisai savo noru berniukas įtraukiamas į karą ir supranta, kad gal vis tik galima nugalėti lemtį.

2000 | 2017-06-07 | 3591

Šalta žiema, visi lokiai saldžiai miega, tik vienas lokiukas bastosi negalėdamas užmigti. Senoji animacija garsi tuo, kad visada vaikus pamoko ko nors. Ne išimtis ir filmukas Patikima priemonė. Senoji kurapka lokiukui pataria skaičiuoti iki šimto. Tai nėra problemos sprendimas – užmigti vistiek neišeina. Kiškis su draugais pasisiūlo padėti, jis žino patikimą priemonę. Kokia ta patikima priemonė sužinosite pažiūrėję šią pasaką lietuviškai.

1985 | 2017-06-09 | 4123

Filmuko „Mauglis“ ketvirtojoje serijoje „Kova“ visiems džiunglių gyventojams gresia pavojus – artėja priešiški rudieji šunys, žvėrys supranta, kad kova bus nelygi ir galimybė laimėti labai maža. Tačiau Mauglis nepraranda vilties, išmintingasis Ka leidžia jam suprasti, jog kovoje svarbiausia ne jėga ir greitis, o sumanumas ir gudrumas. Serijoje „Kova“ vaikai išvys, kaip drąsuolis Mauglis pasitelkęs gudrybę, išgelbės savo džiunglių brolius nuo pražūties.

1998 | 2017-06-09 | 3703

Donald Duck Frank duck brings they alive išleistas 1946 m.

2005 | 2018-07-24 | 3705

Aprašymas: Išradėjas Saimonas Veiras sukuria portalą, kurio dėka galima keliauti per laiką ir erdvę. Eksperimento metu jis pakliūna į spąstus – smalsuolis įstringa tolimoje izoliuotoje planetoje. Po septynerių metų jo keturiolikmetis sūnus Džekas tėvo pėdomis atseka į Rafiko planetą, kurią nuo Žemės skiria 27 milijonai šviesmečių. Berniukas išsiaiškina, kad jo tėvas kali paslaptingoje karalystėje, kurią valdo milžinai. Čia klesti laikai, labai panašūs į mūsų viduramžius, o gyvenimą reguliuoja burtininkai ir magai.

Žvaigždžių karai: Per erdvę ir laiką - Thru the Moebius Strip (2005)

2030 | 2018-07-24 | 3709

Aprašymas: Įspūdingasis žmogus voras (angl. Spectacular Spider-Man) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie Piterį Parkerį kuriam yra 16 metų, bei jo nuotykius pavirtus “Žmogumi-voru”…

2030 | 2018-07-24 | 3324

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

1986 | 2017-06-11 | 12934

Aprašymas: tarybinio ir bulgarų kino kūrėjai sukūrė mini serialą pagal Žiulio Verno romaną „Kapitono Granto vaikai“. Kvapą gniaužianti nuotykių istorija, kurioje pasakojama kaip ekspedicija įšvyko ieškoti kapitono Granto, kurio laivas „Britanija“ sudužo tolimose jūrose. Ekspedicijos dalyviai, drąsūs žmonės, nugalėję daugelį kliūčių, pasiekia savo tikslą. Duodamas daug įdomių gamtos mokslo ir geografijos žinių, seriale gyvai ir įdomiai pasakoja apie tas vietas, kurias ekspedicija aplankė Pietų Amerikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Atlanto ir Ramiojo vandenyno salose.

Šiame filme lygiagrečiai vystomos dvi siužetinės linijos. Pirmojoje pasakojama apie rašytojo Žiulio Verno gyvenimą ir jo garsiojo romano „Kapitono Granto vaikai“ gimimą bei pateikiama šios knygos istorija, kaip ją įsivaizdavo pats rašytojas. Antrojoje pasakojama apie lordo Glenarvano paieškas ieškant sudužusio anglų laivo. Lordas Glenarvanas su žmona Elena savo medaus mėnesį leidžia jachtoje „Dunkan“. Laivo įgula sugauna ryklį, jo viduriuose randa šampano butelį. Jame jūreiviai aptinka laišką su pagalbos prašymu trimis kalbomis. Sudužęs anglų laivas, išsigelbėję tik kapitonas Grantas su dviem jūreiviais. Nesulaukęs Britanijos vyriausybės pagalbos lordas Glenarvanas paieškų imasi pats. Į kelionę jis pasiima ir kapitono vaikus Meri ir Robertą. Filmo pabaigoje abi siužeto linijos susijungia ir rašytojas sutinka savo knygos herojus.

Kapitono Granto beieškant (1-7 serijos) - В поисках капитана Гранта (1986)

2007 | 2017-06-09 | 3763

Aprašymas: Kiekvieną vakarą prieš užmigdamas mažas našlaitis Timas sėdi ant stogo ir stebi savo mėgstamą žvaigždę. Bet kartą ta ima ir pradingsta. O paskui pasirodo keistas personažas – Katinų Piemuo, kurio prižiūrimos katės savo murkimu turi migdyti mažus vaikučius. Kartu su Piemeniu ir jo katinu Tobermoriu Timas išvyksta ieškoti savo žvaigždelės. Jis stebi nepaprastus magiško Nokturnos miestelio įvykius. Netrukus ima gesti ir žūti šio miesto gyventojai. Bandydamas išgelbėti paskutinę žvaigždę, Timas net neįtaria, kad dėl tų nelaimių kaltas ji pats. Berniukui tereikia nugalėti savo tamsos baimę – ir pasakų miestelis vėl žibės…

1994 | 2017-06-09 | 3885

Aprašymas: Berniukas, vardu Ričardas Taileris laibai daug žino apie nelaimingus atsitikimus. Jis bijo žemės drebėjimo, jam kelia siaubą atominio ginklo grėsmė. Ir visas gyvenimas jam baisus ir nemielas. Ričardas – saugiausias vaikas pasaulyje. Jis saugo pats save. Jis nevažinėja dviračiu ir nesikarsto po medžius, nes ir ten gali tykoti nelaimė. Kartą bibliotekoje, jis mistiškai perkeliamas į jam nepažįstamą knygų pasaulį. Ten jis susipažįsta su įdomiaus veikėjais – Fantazija, Nuotykis, Siaubas.

2008 | 2016-02-14 | 4089

Maža žuvytė Ponjo – stebukladario ir gražiosios jūrų karalienės dukra. Kartą ji pasprunka iš tėvo namų ir išplaukia ant kranto, kur ją suranda kaimelyje ant uolos gyvenantis berniukas vardu Sosukė. Ponjo ir Sosukės draugystė palaipsniui perauga į meilę, kuri kelia milžinišką pavojų ramaus kaimelio gyventojams. Kai magijos griebiasi dukrelę norinti susigrąžinti jos piktoji mama, Sosukė pademonstruoja neįtikėtiną drąsą – tam, kad tik išgelbėtų Ponjo… Ponjo ant uolos prie jūros / Gake no ue no Ponyo -  (2008)

2006 | 2017-06-09 | 3677

Aprašymas: Voveriukas atranda laiko mašiną ir keliasi per įvairius laikus dėl savo mylimos gilės.

1998 | 2017-06-09 | 3830

Donald Duck Test pilot Donald išleistas 1951 m.

2017 | 2017-06-09 | 3925

Aprašymas: Gothame bręsta nelinksmos permainos. Miesto tvarkai ir ramybei ima grasinti piktasis Juokdarys. Šįkart, norėdamas nugalėti blogį, Betmenas bus priverstas atsisakyti savo įpročio dirbti vienam ir išmokti dirbti komandoje su kitais herojais (ir ne tik). Aišku, tai padaryti jam nebus lengva, tad Betmeno laukia daugybė nesusipratimų ir nepatogių situacijų, bendraujant su aplinkiniais. Na, bet gal tai – tik į gera? Juk net ir niūriausi kovotojai už teisybę bent kartais gali nusišypsoti, ar ne?