Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1973 | 2017-06-09 | 4415

Aprašymas: (rus. Земля Санникова). Fantastinis filmas apie ekspediciją į paslaptingą gyvybės oazę, esančią tarp Arkties jūros ledkalnių, amžinojo įšalo žemėję. Šilumą salai teikia veikiantis ugnikalnis. Ekspedicijos dalyviai susiduria su tos žemės gyventojais onkilonais, saloje išlikusi gausi pirmykštė augmenija ir gyvūnija, pirmykščiai žmonės.

1994 | 2017-06-09 | 3726

Aprašymas: Mažoji Merė laimingai ir nerūpestingai gyveno Indijoje kartu su mama ir tėčiu, kol per choleros epidemiją ji liko našlaitė. Likusi viena mergaitė vyksta į Angliją pas savo dėdę Medloką. Dėdės dvaras Merę sužavi, jai čia viskas patinka. Tiesa, yra vienas mažas trūkumas: dėdė Medlokas nemyli vaikų, kurie visada ir visur kiša savo nosį. Jo gyvenimas ir namai apgaubti kažkokia paslaptimi. Smalsi mergaitė atskleidžia paslapties skraistę…

1987 | 2017-06-08 | 3963

Senosios animacijos filmukas Baubas. Užburiantis senas filmukas apie Baubą, kuris naktį ateina pas vaikučius ir gali išgasdinti. Filmukas moko kaip vaikams nepasiduoti Baubui ir kovoti su savo baimėmis. Filmuko herojė mergaitė susidraugauja su baubu ir kartu su juo linksmai miega po kaldra. Šiltas ir jaukus filmukas vaikams prieš miegą. Malonaus žiūrėjimo!

2030 | 2018-07-24 | 3770

Aprašymas: Laimingasis Fredas (angl. Lucky Fred) yra ispanų sukurtas animacinis serialas. Niekuo neišsiskiriantis trylikametis Fredas netyčia gauna ypatingų galių turintį robotą. Šis formas keičiantis robotas pagal Fredo balso komandą gali tapti bet kokiu objektu.

1968 | 2017-06-10 | 4138

Aprašymas: (rus. Бриллиантовая рука). Rusų komedijos klasiko Leonido Gaidajaus filmas apie paprastą, dorą tarybinį pilietį, kurį vaidina Jurijus Nikulinas, įsivėlusį į neįtikėtiną kontrabandos istoriją. Gorbunkovas atsitiktinai tampa dviejų žavingų piktadarių. Persekiotojai įsitikinę, kad sugipsuotoje Gorbunkovo rankoje paslėptas lobis. Deimantų ir aukso medžiotojai mėgina įvilioti naivų ir išsiblaškiusį šeimos tėvą į spąstus, norėdami nuimti nelemtąjį gipsą nuo jo rankos. O Gorbunkovas sutinka padėti milicijos pareigūnams sugauti visą kontrabandininkų gaują.

Briliantinė ranka / Бриллиантовая рука -  (1968)

2005 | 2017-06-09 | 3651

Aprašymas: Ant plačios upės kranto, begalinės girios pakraštyje gražioje pilyje gyveno mažoji princesė Andžela. Ji manė esanti pati laimingiausia, nes nuo ryto iki vakaro šoko ir dainavo savo tėvo karaliaus rūmuose. Tačiau vieną gražią dieną mažąją princesę pagrobė karalius Vaisrojus ir nusinešė į miško glūdumą. Andželos tėvas be galo sielojosi, neatsikvėpdamas ieškojo savo dukters, o jo karalystė tapo liūdna ir apleista. Princesė prisitaikė, nuo ryto iki vakaro tarnavo Vaisrojui, susidraugavo su miško gyvūnėliais, ir ilgainiui išaugo gražia jauna princese. Kai Andžela išgirdo apie karaliaus širdgėlą, ji sumanė šv. Kūčių vakarą nuvykti į pilį ir savo šokiais pralinksminti valdovą. Kelionėn išsiruošti jai suskubo padėti mažieji miško gyventojai.

2030 | 2018-07-24 | 3705

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1998 | 2017-06-09 | 3852

Donald Duck Modern inventions išleistas 1937 m.

2030 | 2018-07-24 | 3159

Aprašymas: Kaip gyvuoji, bičiuli? Žiūriu smagius animacinius filmukus – štai kaip! Kelią jo karališkajai didenybei Kiškybei, tam nenustygstančiam atkaklūnui, tai visada savimi pasitikinčiai būtybei, šviežio oro gurkšniui, tam… Na, patys suprantate. Nieko nelaukit, žiūrėkit ir kvatokitės iš paties linksmiausio kiškio Kvankos – ryškiausios Warner Bros. studijos animacinių filmukų žvaigždės! Džiaukitės aukso amžiaus “Beprotiškų melodijų” animaciniais filmukais, neiškarpytais, klasikiniais ir niekada iki šiol nepatekusiais į vaizdo kasetes. Filmuke “Kiškis Kvanka vėl pokštauja” nusikelsite į Vakarus, filmuke “Mano svajonių gorila” išsikraustysite iš proto – čia kiekvienas ras ką nors smagaus.

2000 | 2017-06-07 | 3665

Mažame name su didelėmis durimis gyveno bitutė Zuzuzu. Skrajodavo ji po pievas su kibirėliu ir rinkdavo medų. Tačiau vieną dieną užsitrenkė bitutei namelio durys. Nei žiogas nei skruždės jai atsisakė padėti. Sutiko tik tranas kuris sugriovė jai namelį. O viskas prasidėjo nuo menkniekio. Tačiau ir geri dalykai prasideda nuo menkniekio. Kaip bitutė gyvena toliau pamatysime šiame pamokančiame filmuke.

2000 | 2017-06-07 | 4111

Vaikystė – stebuklų, svajonių metas. Ar būna, jums, vaikai, taip, kad fantazijos nuveda toli, toli: į kitus kraštus, neatrastas šalis? Taip nutiko ir šiam berniukui – nepaprasto, močiutės skėčio dėka. Šis stebuklingas skėtis per vieną akimirką nudangins tave ten, kur net nesapnavai, apie ką net nesvajojai! Bet kaip gi močiutė? Kaip ji dabar ji be savo skėčio? O jei dabar lyja? Ši nepaprasta istorija, kuri nutiko berniukui, gali nutikti ir tau. O gal jau yra nutikusi? Pažiūrėk multiplikacinį filmuką ‚,Močiutės skėtis“ ir sužinosi!

1967 | 2017-06-07 | 4043

Senosios animacijos filmukas Peliuko dainelė. Istorija apie peliuką, kuris mėgo groti ir dainuoti. Peliukas linksmai grodavo miške ant kelmo, darydavo akrobatinius triukus ir norėjo palinksminti miško draugus. Bet ne visi žvėreliai jį pripažino. Vėliau viskas apsivertė, visi draugai pasistatė sau namą ir smagiai dainavo. Peliuko pasirodymus pamatysite šiame filme.

2013 | 2017-06-09 | 3676

Aprašymas: Keitė ir Hamfris grįžta. Jie ruošiasi švęsti Kalėdas su savo šunyčiais, tačiau jauniausias šuniukas dingsta be pėdsakų. Ar jiems pavyks apsaugoti savo šeimą ir susigrąžinti dingusį šuniuką?

1970 | 2017-06-09 | 3538

Society Dog Show.

2000 | 2017-06-07 | 3744

Senoji animacija visada sužavi. Filmukas „Striksė ir skruzdė“ – ne išimtis. Šioje pasakoje vaikams parodomas darbas ir jo priešprieša – tinginystė. Mažieji taip pat liks sužavėti žaismingo muzikos skambesio bei neįprastų veikėjų, o ypač jų darbštumo. Ši pasaka – puikus įrodymas, kad nieko neveikimas nėra pagirtinas, taip pat perkeltine prasme patvirtinama taisyklė, jog roges reikia ruošti vasarą.

2014 | 2017-06-09 | 3873

Aprašymas: Epinė animacija „Drakono lizdas“ mus nukels į paslapčių ir netikėtumų kupiną pasaulį. Jame keliaujama skraidančiais laivais, burtai tyko už kiekvieno kampo, o elfai bei geriausi kariai stoja į kovą su nuožmiais orkais ir pačiu blogio įsikūnijimu – Juoduoju drakonu. Daugybę metų, kol pabaisa miegojo, stebuklingame Alteros pasaulyje tvyrojo trapi taika. Drakonui pabudus siaubo apimti gyventojai priversti bėgti, tik nuo piktųjų jėgų taip lengvai nepasislėpsi. Niekas nebūtų patikėjęs, kad nuolat į bėdas įsiveliantis, nors karo menui neabejotinai gabus išdaigininkas, vardu Lambertas, išgelbės nuostabią Alteros šalį nuo pabudusio blogio. Vaikinas pasiūlo planą, kuriam pritaria pats karalius ir leidžiasi į stulbinančią kelionę link užkeiktų žemių. Lambertui talkina slaptų galių turintys kovotojai, o pavojus jam padeda įveikti meilė žaviai elfų mergaitei. Sužinoję Juodojo drakono paslaptį kovotojai braunasi link jo irštvos, bet pavojingi kerai ir orkai – ne vienintelis jų priešas. Drakono širdyje esančiame juodajame akmenyje sutelkta milžiniška galia. Jos troškulys skaldo būrį iš vidaus, o tarp karių atsiranda savanaudis išdavikas. Tačiau draugystė ir meilė visada nugali, o sėkmė šypsosi narsiausiems.