Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


1989 | 2017-06-09 | 4277

Aprašymas: Mirties zona – pats pirmas Drakonų kova Z filmas. Čia pasakojama, kaip Garlikas, demonų pasaulio valdovas, žemėje bando surinkti visus drakono rutulius. Jo sėbrai pamatę, kad Gohanas turi rutulį ant kepurės, atneša jį Garlikui. Jis pastebi, kad Gohanas yra stiprus ir nusprendė jį treniruoti ir auginti. Bet staiga Gohanas suvalgo kažkokį vaisių ir pasidaro girtas. Sėbrai puola jį gaudyti, o kaip tik tuo metu pasirodo Gokas su savo draugais. Ar Songokas ir jo draugai sugebės atsilaikyti? Ar žemė netaps mirties zona?

2011 | 2017-06-09 | 3991

Aprašymas: „Caraitis Ivanas ir vilkas pilkas“ – tai jau penktas studijos „Melnica“ animacinis darbas, kuri padovanojo mums puikias ir kokybiškas pasakas apie rusiško folkloro veikėjus. Pasakos veikėjai mums gerai pažįstami nuo vaikystės: caraitis Ivanas, Vasilisa Išmintingoji, vilkas Pilkas, ragana, katinas Mokslinčius ir kiti. Vienoje karalystėje gyveno sau Vasilisa, karaliaus duktė. Viskuo puiki buvo Vasilisa – ir graži, ir protinga, tik štai tekėti nenorėjo, galvojo dar eiti mokytis ir įgyti antrąjį išsilavinimą. Tad nusprendė caras ją ištekinti už pirmo pasitaikiusio… Ir buvo tai Ivanas iš kaimyninės karalystės…Bet pasirodo, ne taip paprasta caro dukterį vesti, pirma reikia pasakiškus išbandymus įveikti. Todėl iškeliavo Ivanas su savo pagalbininku vilku į žygį po karalystę…

1957 | 2017-06-08 | 4239

Gražus ir mielas animacinis filmas, sukurtas pagal to paties pavadinimo H. K. Anderseno pasaką „Sniego karalienė“. Tai jaudinanti istorija apie drąsios mergaitės Gerdos nuotykius: ji leidžiasi ieškoti savo brolio Kajaus, pagrobto piktosios Sniego Karalienės. Daugybė pavojų ir sunkių išbandymų laukia Gerdos kelyje, tačiau narsi širdis, tikėjimas ir gerumas padės mergaitei nugalėti visas kliūtis.

Sniego karalienė / Снежная королева -  (1957)

2030 | 2018-07-24 | 5454

Aprašymas: Samurajai X (angl. Samurai X) pasakoja apie klajoklį Kenshin Himurą besinešiojantį kardą atbulais ašmenimis – simbolį priesaikos, jog daugiau nieko nebežudys. O priežastis tam yra, kadangi šis veikėjas per revoliuciją buvo žinomas Hitokiri Battousai vardu. Per karą Battousai’us buvo negailėstingas žudikas, kurio sugebėjimai jį buvo pavertę beveik masiniu ginklu.

2013 | 2017-06-09 | 3797

Aprašymas: Iš nacionalinio rezervato dingsta didžiausias jo pasididžiavimas – labai retos veislės erelis. Pavyksta išgelbėti tik jo jauniklį. Patruliuojantis automibiliukas Plodis su ištikimų draugų komanda lekia į pagalbą. Jam teks išsiaiškinti, kas tas gudrus vagišius ir tuo pačiu metu prižiūrėti ką tik išsiritųsį jauniklį bei surasti jo mamą. Animacinis nuotykis visai šeimai.

2030 | 2018-07-24 | 3239

Aprašymas: Net ir tikras dievo avinėlis gali pavirsti į furiją. Tokia transformacija įvyko su Kyoko. 16 metų mergaitė metė mokyklą, sunkiai dirbo, skalbė, darė valgyt ir visa tai tik dėl Sho. Jis yra gan turtingos šeimos palikuonis, bet spjovė į šeimos verslą ir išvažiavo į Tokio, nes užsimanė tapti žvaigžde. Aišku pasiėmė kartu ir Kyoko. Mergaitei jis buvo visas gyvenimas, todėl nieko keisto, kad labai įtikinėt nereikėjo. Berniukas buvo gražus ir gal net truputi talentingas, todėl gan greitai tapo žinomu dainininku. Atrodė, kad viskas yra puiku. Deja, patys tyriausi Kyoko jausmai ir pasiaukojimas buvo, nepabijokim to žodžio, išniekinti. Pasirodė, kad Sho ji reikalinga tik kaip namų šeimininkė. Taip kantri, jautri ir gera būtybė pavirto į kerštingą demoną. Taip, kerštas yra saldus, bet ką daryti jei priešas yra nepasiekiamai aukštai? Vienintelis variantas – Kyoko pati turi tapti žvaigžde. Be to, pergalė yra saldesnė jei pasiekiama priešo teritorijoje ir pagal jo taisykles.

2030 | 2018-07-24 | 4390

Aprašymas: Džeronimas Stiltonas (angl. Geronimo Stilton) – Italijos ir Prancūzijos animacinis serialas. Kalbanti pelė Džeronimas Stiltonas gyvena Naujapelyje ir dirba laikraščio „Graužikų aidas“ vyriausiuoju redaktorium. Džeronimas nervingas, švelnus, svajoja apie ramų ir nepavojingą gyvenimą, bet nuotykiai jam nuolat beldžia į duris. Kartu su savo jaunesniąja seserim, pusbroliu ir numylėtu sūnėnu Bendžaminu Džeronimas savo žurnalistiniuose tyrimuose amžiais patenka į įvairias pavojingas aplinkybes, atskleidžia įvairias paslaptis, įmena sudėtingiausių įvykių mįsles, narplioja sudėtingiausias problemas ir visa tai aprašo laikraštyje. Džeronimas – enciklopedinės erudicijos ir nepaprastai smalsus. Jo aistra žinioms – jo gyvenimo ir etikos prasmė. O tai, kad jis mažumėlę vėpla ir išsiblaškėlis, sukelia daug juokingų situacijų.

2030 | 2018-07-24 | 3664

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2030 | 2018-07-24 | 4622

Aprašymas: Legenda apie Korą (angl. The Legend of Korra) – JAV animacinis serialas. Tai istorija apie maištingą ir bebaimę paauglę, vardu Kora. Ši jaunoji kovotoja jau yra sukaupusi tris iš keturių svarbiausių elementų: žemę, vandenį ir ugnį. Betrūksta tik oro valdymo. Jo ieškodama Kora atklysta į šiuolaikinį avatarų pasaulį. Šiame kunkuliojančiame mieste gyvena įvairiausi padarai, miestą kamuoja nusikaltimai, o artėjanti revoliucija grasina jį ir visiškai sunaikinti… Ar Korai pavyks visus išgelbėti?

1970 | 2017-06-09 | 3722

Moose Hunters .

2003 | 2017-06-09 | 3995

Aprašymas: Atostogaudami Australijoje, Skūbis Dū ir paslaptinga draugija dalyvauja muzikos festivalyje, kuris vyksta ant Vampyro uolos. Tačiau muzika pasidaro nuobodi, kai jie išsiaiškina, kad legendinė Australijos būtybė, vardu Jovis Jahu, grobia muzikos atlikėjus ir verčia juos vampyrais! Apsimetę sunkiojo metalo muzikos grupe, Skūbis Dū ir jo draugija turi atsilaikyti prieš vampyrų rokenrolo trio, jei tik nori išsiaiškinti keistą nuošalios vietovės paslaptį, kuri gaubia legendą apie vampyrą.

2000 | 2017-06-09 | 3505

Animacinis filmukas mažiesiems žiūrovams „Smurfai“ suteiks galimybę patekti į stebuklingą smurfų pasaulį. Smurfas Meistrelis nori prasiblaškyti, tačiau visi tiek užsiėmę, kad neturi laiko nei atsipūsti. Todėl jis nusprendžia pagelbėti draugams ir sukonstruoja mechaninį smurfą. Pirmasis jį išbando tėtė smurfas, jis užsisako masažą. Ir mechaninis smurfas vos spėja pildyti visų norius ir darbus. Smalsuolis norėdamas pažiūrėti iš ko jis pagamintas sugadina mechaninį smurfą ir šis tampa tikras miestelio kenkėjas, viską gadina, griauna. Meistrelis bando jį pataisyti, tačiau tai nėra lengva.

2000 | 2017-06-07 | 4175

Nematoma kepurė – pasaka vaikams apie tinginį Timką, kuris nenori niekam nieko padėti. Visi vaikai juokiasi iš tinginio panties Timofėjaus. Berniukas miške randa nematomą kepurę su kuria tampa nematomu ir krečia draugams šunybes. Šis online filmukas puikiai iliustruoja patarlę: „Nekask duobės kitam, nes pats įkrisi.“ Na, o kaip viskas baigėsi Timkai sužinoti galite pažiūrėję Nematoma kepurė lietuviškai.

2002 | 2017-06-09 | 3718

Aprašymas: Tokijaus įlankoje padaugėjo leiborų incidentų. Tyrimo ėmėsi du policijos detektyvai – Kusumis ir Hata. Bylos įkarštyje jie išsiaiskino, kad vyriausybė nuo jų slepė WXIII, žinomu kaip ‘Prarastasis 13-asis projektas’. Netikėtai detektyvas Hata susiduria su asmeninėmis problemos. Tuo pačiu iniciatyvą bando perimti Specialus Leiborų policijos padalinys…

2015 | 2017-06-09 | 4802

Aprašymas: Linksmieji burundukai Alvinas, Saimonas ir Teodoras niekad nenuobodžiauja. Kai, rodos, gyvenime viskas vyksta sklandžiai – jie viską apverčia aukštyn kojom. Šįkart jie leisis į nutrūktgalvišką kelionę po Ameriką.

2030 | 2018-07-24 | 4476

Aprašymas: Drakonų kova Z (angl. Dragon Ball Z) – Japonijos animacinis serialas. Po penkerių metų jau su Či Če susilaukęs sūnaus Son Gohano, Gokas sutinka savo vyresnyjį brolį Raditą, kuris jam atskleidžia, kad jiedu kilę iš beveik išnykusios nežemiškos sajanų rasės. Sajanai dar mažą Goką (tikrasis vardas Kakarotas) pasiuntė į Žemę, kad šis ją užkariautų, tačiau vos joje išsilaipinęs jis smarkiai susitrenkė galvą, taip prarasdamas atmintį ir sajanams įgimtą troškimą žudyti. Gokas atsisako padėti Raditui užkariauti planetą ir padedamas Pikolo jį įveikia, tačiau paaukoja ir savo gyvybę. Po treniruočių pas valdovą Kajų pomirtiniame pasaulyje prabėgus metams, Gokas prikeliamas su drakono rutuliais ir išskuba gelbėti Žemės nuo ją užpuolusių sajanų Vedžito ir Napo. Tačiau atvykęs sužino, kad kovoje žuvo Jamčis, Čiautsas, Tenšinhanas ir Pikolas. O kaip žinia, mirus Pikolui, kuris yra viena būtybė su Dievu, išnyksta ir rutuliai. Laimei paaiškėja, kad Pikolo gimtojoje Nameko planetoje esama panašių rutulių, tad likusieji gyvi patraukia jų ieškoti. Tačiau paaiškėja, kad to paties siekia ir Vedžitas bei galaktikos tironas Fryzas. Prasideda kova dėl laiko; kas pirmas surinks visus rutulius. Fryzui išsikvietus Ginio pajėgas, Vedžitas nusprendžia susidėti su Gohanu ir Krilinu. Galiausiai atvykus Gokui, prasideda ilga, nuožmi kova, kurios atomazgoje jis virsta legendiniu super sajanu ir nukaudamas Fryzą atkeršija už milijardus gyvybių.

2030 | 2018-07-24 | 6709

Aprašymas: Trapučio parkas (angl. Brickleberry) – JAV animacinis serialas. Dviejų komikų sukurta animacija tikrai nėra skirta vaikams – nors joje ir netrūksta mielų žvėrelių, visa tai, ką jie veikia šiame seriale, dažniausiai yra skirta tik suaugusiems. Tai serialas apie margą nevykėlių miškininkų kompaniją, kuri vis įsivelia į problemas. Šios kompanijos prižiūrimą nacionalinį parką grasinama uždaryti. Jį išgelbėti gali tik vienas narsus parko prižiūrėtojas, kuris atvyksta gelbėti Trapučio floros ir faunos. Prasideda pasiutiški tradicinio humoro ribas peržengiantys nuotykiai! N16

2013 | 2017-06-09 | 4068

Aprašymas: „Karalienės liūnas“ – tai trumpas animacinis filmas pagal Anykščių krašto padavimą.

1995 | 2017-06-09 | 4204

Aprašymas: Ar jums kada nors teko pabuvoti tolimojoje pasakų šalyje? Jeigu ne, leiskitės į kelionę drauge su narsiuoju Sandokanu. Dideliame laive atviroje jūroje jūs akis į akį susidursite su priešininkais. Nugalėkite priešus ir jums atiteks nesuskaičiuojami lobiai. Drauge su Sandokanu jūs sužinosite tikrąją draugystės ir meilės kainą. Taigi „Malaizijos“ tigrai laukia jūsų, metas leistis į kelią.

2000 | 2017-06-07 | 3988

Žaislų paslaptis - pasakojimas apie mergaitę, kuri turėjo daug žaislų. Tačiau dauguma žaisliukų jai nepatiko, norėjo ji vis naujų. Taip pat jai buvo įdomu, ką žaidžia žaislai kai lieka vieni? Naktį mergaitei užmigus visi žaislai atgyja ir istorija prasideda. Galiausiai mergaitė supranta jog reikia mylėti ir rūpintis kiekvienu žaisliuku.