Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2010 | 2017-06-09 | 3774

Aprašymas: Jauną pelėdžiuką Soreną įkvėptė jo tėvo pasakojimai apie Pelėdų karalystės sargus, mistinę sparnuotų karių komandą, kurie kovėsi didingame mūšyje tam, kad apsaugotų pelėdų karalystę nuo Blogio. Sorenas svajoja vieną dieną prisijungti prie šių herojų. Tačiau jo vyresnis brolis Kludas tik šaiposi iš šios jaunesniojo brolio minties ir jam pavydi. Kludo pavydas turi baisių pasekmių – abu pelėdžiukai nukrinta nuo medžių viršūnių tiesiai į Blogio nagus. Dabar tik Sorenas, kartu su kitų jaunų drąsių pelėdų pagalba gali suorganizuoti bebaimį pabėgimą. Kartu jie pakyla virš jūros ir pro tirštą miglą ieško didžiojo medžio, legendinių pelėdų karalystės sargų namų. Stebuklingo miško gyventojoms iškyla rimtas pavojus… Sorenas viliasi nugalėti Blogį ir apsaugoti pelėdų karalystę.

2000 | 2017-06-07 | 3771

Filmukas vaikams Viršūnėlės ir šaknelės. Senas filmukas pagal rusų liaudies pasaką Viršūnėlės ir šakelės. Kaimo pakrašty prie miško gyveno sau valstietis. Pavasarį, vasarą, rudenį nesiilsėjo - žemę arė, rugius, kviečius sėjo, šienavo, javus prjovė. Žiemą šaukštus darė ir skaptavo. Ir nieko neturėjo tik savo arkliuką. O miške gyveno tingi meška. Filmukas pasakoja kaip valstietis mešką pergudravo.

2000 | 2017-06-07 | 4163

Tai pasaka vaikams pie Berniuką ir mergaitę, skambiai pavadintus - Tik ir tak. Jie patenka į milžinų šalį, o tai yra ne kas kitą, kaip tiesiog didelis mūsų pasaulis. Jie randa knygų lentyną ir varto knygas kurių istorijų dalyviais tampa patys. Tai šauni istorija pie tai, kodėl verta skaityti ir kaip tai lavina vaizduotę. O laki vaizduotė, tai kelias į svajonių išsipildymą

1977 | 2017-06-09 | 3744

2-oje lietuviškai įgarsinto senosios animacijos filmuko „Krokodilas Gena“ serijoje „Krokodilo Genos gimtadienis“ vaikai ir jų tėveliai pamatys, kaip Gena šventė savo gimtadienį. Kartu su Kūlverstuku,jiedu pamatė žygiuojantį pionierių būrį ir patys užsimanė prisidėti, tačiau nei Gena, nei Kūlverstukas nemoka nei žygiuoti, nei inkilėlių kalti. Ar priims berniukai draugus į savo būrį? Epizode „Krokodilo Genos gimtadienis‘ primenama, jog gerus darbus reikia daryti nesiekiant naudos, tada tikrai bus atlyginta.

2000 | 2017-06-07 | 3595

„Miško estradoje“ – tai linksmas animacinis filmukas apie miško estradoje pasakojamas dvi pasakėčias. Pirmoji pasakėčia – apie vargšą ligonį lokį, kuriam išaugo votis, o antroji – apie pagirių kamuojamą zuikį, kuris netikėtai sutinka liūtą. Šioje pasakoje galime rasti tokias vertybes kaip gudrumas, paprastumas ar išradingumas. Filmukas stengiasi pamokyti, jog kartais nereikia didelių mokslų ar proto, kad išgelbėtum savo kailį nuo bėdų.

2000 | 2017-06-07 | 3601

Senosios animacijos filmukas Gintarinė pilis. Nuo senų senovės žinoma lietuvių liaudies legenda pasakoja - kodėl jūros bangos išmeta į krantą žėrintį gintarą. Tai pasakojimas apie Deivę Jūratę ir Kastytį, jų meilės istoriją, ant kranto laukiančią motulę, bei Dievą Perkūną. Deivė Jūratė ir Kastytis užrūstino Dievą Perkūną, kuris juos nubaudė ir sugriovė gintarinę pilį, kurios liekanas į Lietuvos pakrantę iki šiol išmeta Baltijos jūra.

2030 | 2018-07-24 | 3391

Aprašymas: Sandžėjus ir Kreigas (angl. Sanjay and Craig) yra animacinis serialas apie dvylikametį berniuką Sandžėjų ir jo geriausią draugą – kalbančią gyvatę.

2016 | 2017-06-09 | 3632

Aprašymas: Kinijoje gyvenančios mandarininės antys skraidyti nemoka. Užtat moka kung-fu. Skraidyti moka Rusijos antys, į Kiniją atskrendančios žiemoti. Dėl skirtingų talentų Rusijos ir Kinijos antys nuo seno vienos į kitas žiūri iš aukšto. Tik ne Nikas. Stebėdamas svečius iš šiaurės, ančiukas supranta, kad senoviniai kovos menai jo netraukia – jis nori išmokti skraidyti! Deja, kad ir kaip stengiasi, svajonė nesipildo. Niko pastangas pamato Kinijoje besisvečiuojanti simpatiška antytė Ališa ir pasiūlo savo pagalbą. Užsispyrusiai siekdamas savo tikslo, su Ališos pagalba Nikas pamažu ima perprasti skraidymo paslaptis. Tačiau vieną dieną draugų treniruotes ir atradimų džiaugsmą nutraukia žmogiška būtybė – piktadarė Margo. Jos tarnai piktadariai sugauna Ališą ir Niką. Tupėdami narve, draugai sužino apie Margo planus ir supranta, kad nuo jų priklauso visų gentainių likimas. Tuo tarpu saviškių pasigedę nesutariančios ančių stovyklos bus priverstos suvienyti jėgas, kad kartu pasipriešintų Margo ir jos pakalikų kėslams.

2013 | 2017-06-09 | 3595

Aprašymas: Po daugybės nuotykių Niujorke, sėkmingai pamokę piktąjį burtininką Gargamelį ir parodę kitokį gyvenimą vienai didmiesčio šeimai, smurfai sugrįžo į savąjį kaimelį. Tačiau Gargamelis ir toliau nerimsta bei rezga pačius įvairiausius keršto planus, siekdamas sugauti mėlynuosius nykštukus ir išgauti iš jų stebuklingąją smurfų esenciją. Burtininkas sukuria du beveik kaip smurfai atrodančius nykštukus ir pavadina juos „bjaurukais“. Tačiau suteikti tikrą smurfo išvaizdą jiems gali tik Smurfytės žinomi kerai. Gargamelis nedvejodamas pagrobia Smurfytę ir išsiveža ją į Paryžių, tikėdamasis įkalbėti ją išduoti savo draugus. Tėtė smurfas ir dar keli mėlynieji, pasikvietę į pagalbą savo niujorkiečius draugus, patraukia iš paskos, tikėdamiesi išlaisvinti Smurfetę ir taip apsaugoti tiek ją, tiek pačius save.

2009 | 2017-06-09 | 3608

Aprašymas: Kai milžiniskas nežemiškos kilmės monstras išlenda iš skylės danguje, nieko keisto, kad Nacionalinis Saugumas pradeda siųsti ten tankus, o visuomenė puola į paniką. Niekas nežino iš kur jie, nei kas jie, bet Juki, drąsi ir smalsi mergina, pradeda po truputį atskleisti paslaptį. Jos draugas Tetsas su savimi vedžiojasi keista padarą, vardu Senkas. Be to tas padaras pasirodo turi gana įspūdingą sugebėjimą, kurio net neįmanima apibūdinti. Nespėjus jai gerai susipažinti su Tetsu, atsiranda dar vienas vaikinas stipriai besidomintis Tetso augintiniu. Po šito prasideda kova, kam jis priklausys?

2000 | 2017-06-07 | 3806

Priešistorinių laikų pasaka apie dramblį Fantiką. Fantikas buvo labai geras, mėgdavo visiems miške padėti, ištraukdavo krokodiliukus iš po ledo, laistė dygliuką. Tačiau jį nuolat medžiodavo pabaisa Štuša kutuša. Drambliukui vis pavykdavo prasileinkti su pabaisa, tačiau kartą jie susitiko, ir visi miško žvėrys jau buvo įsigandę, kad Fantiką suės. Tai pasakojimas mokantis vaikus, kad jeigu darai gerą ir padedi visiems - visada laimėsi, svarbu turėti didelę širdį.

2004 | 2017-06-09 | 4309

Aprašymas: Skūbis Dū ir draugai keliauja atostogoms į Škotiją, kur netikėtai susiduria su Lochneso pabaisa.

2000 | 2017-06-07 | 3526

Senosios animacijos filmukas Jarangoje dega ugnis. Toli toli, šaltojoje tundroje, po šiaurės dangumi, gyveno motina su savo vaikučiais. Mama degindama laužą dainavo vaikams, o vaikai miegojo. Mama nuėjo ieškoti malkų ir kvietė vaikus, tačiau vaikai numojo ranka. Atėjo pūga ir užklupo mamą berenkančia malkas. Pūga nemėgo ugnies todėl pavertė mamą paukšte. Vaikai išėjo ieškoti mamos šaltoje tundroje. Saulė jiems padėjo ir davė strėles. Kaip sekėsi vaikams pamatysite šioje animacinėje juostoje.

1941 | 2017-06-11 | 4052

Aprašymas: Paties Volto Disnėjaus sukurta istorija apie maža drambliuką Dumbo, kuris gyvena cirke ir kenčia patyčias dėl labai didelių ausų. Tačiau šis drambliukas svajoja skraidyti. Ar jam pavyks? Pažiūrėkite šią šiltą ir gražią pasaką, kurią pamėgo viso pasaulio vaikai. Joje skamba nuostabios dainos ir muzika. Už muziką filmukas 1942-aisiais pelnė „Oskarą“.

Dambo - Dumbo (1941)

2000 | 2017-06-07 | 3867

Senosios animacijos filmukas vaikams Dovana drambliui. Filmukas apie draugus tigriuką, beždžioniuką ir varliuką kurie smagiai mišku skubėjo pas dramblį į gimtadienį. Tačiau kaip visada atsirado viena pikčiūrna, kuri visokiais būdais norėjo jiems pakenkti ir sugadinti šventę. Tačiau draugai visada kartu rado sprendimą iš betkokios situacijos. Kas gerai pasirinko draugus - niekad nenusivylė! Šis linksmas filmukas moko vaikus draugystės ir optimizmo.

2030 | 2018-07-24 | 4303

Aprašymas: Transformeriai: Maskuotės meistrai (angl. Transformers: Robots in Disguise) yra amerikiečių animacinis serialas, kuris yra Transformeriai: Praimas tęsinys, tačiau visiškai skiriasi nuo pastarųjų serijų. Pasirodžius naujai Deceptikonų armijai, Kamanius turi vesti savo komandą prieš amžinuosius priešus.