Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3849

Pasaka Ugnis vaizduoja berniuką Sergėjų, kuris leisdamas vasaros dienas neatsakingai žadžia namuose su degtukais. Jis net uždega knygą apie ugnį, kurią turi perskaityti per atostogas. Toks elgesys papiktina sieninį namų laikrodį ir jis nusprendžia pamokyti Sergėjų. Atsukdamas laiką atgal, laikrodis nukelia mažylį į gilią senovę, kur žmonės bando išgauti ugnį ir ją garbina lyg šventą reiškinį. Įvyksta nelaimė-pasirodo piktas liūtas,kuris nori susidoroti su visais. Žmonės bando bėgti,apsisaugoti nuo jo ugnimi, tačiau prapliupus lietui ji užgęsta ir net paskutinis Sergėjaus turimas degtukas jų neišgelbėja. Filmukas parodo, jog mūsų kasdieniai daiktai ir reiškiniai,kurie buvo naudojami ir gilioje senovėje, turi itin didelę prasmę gyvenime ir mes privalome juos tausoti ir deramai naudoti.

2030 | 2018-07-24 | 3757

Aprašymas: Nuotykių metas (angl. Adventure Time) – JAV animacinis serialas. Žmonių vaikas Finas su savo geriausiu draugu ir įvaikintu broliu šuneliu Džeiku, turinčiu magiškų galių, gyvena postapokaliptinėje šalyje Ooo. Dvylikametis berniukas su dvidešimt aštuonerių šuniuku puikiai sutaria – šie du drąsuoliai gina savo šalį nuo netikėtų negandų ir patiria daugybę nuotykių. Savo žygiuose draugai sutinka naujų įdomių draugų. Šis animacinis serialas sulaukė itin didelio susižavėjimo Amerikoje. Kai trumpi klipukai tapo interneto hitu, prodiuserių kompanija „Cartoon Network“ nusprendė jų pagrindu kurti televizijos serialą. Jį įvertino ne tik žiūrovai, o ir kritikai – nominavo 7 Emmy apdovanojimams, 2 iš jų filmukas laimėjo.

2002 | 2017-06-09 | 3509

Aprašymas: Į tą šalį galima patekti per ketverias duris – Oro, Vandens, Žemės ir Ugnies, durų raktus saugo išmintingasis drakonas Etelbertas, kuris vienintelis žino jų paslaptis. Bet tos durys visada atviros žmonėms. Ne visiems – tik tiems, kurių širdyje rusena tikėjimas stebuklais, kurių sielos trokšta nuotykių, atradimų ir pažinimo džiaugsmo. Bet netgi čia, pačioje saulėtos šalies širdyje, giliai pasislėpę tūno klasta ir blogis. Raganius Septimus, ištremtas už savo piktus darbus, ieško kelių atgal į žmonių pasaulį. Jis rengiasi grįžti ir jį užkariauti, bet tam jam reikalingas vienas daiktas iš Drakonų šalies. O jį paliesti gali tik tyro ir švaraus žmogaus rankos. Tuo žmogumi tampa Kevinas, padūkęs fantazuotojas ir nuotykių ieškotojas. Drakonų šalis įsuka jį į savo keistos kasdienybės, stebuklų ir pritrenkiančių įvykių verpetą. Blogį nugali draugystė, narsa ir išradingumas. O tiksliau – Kevinas su jaunais drakoniukais Elfiu ir Mod – tokiais pat nutrūktgalviais, kaip ir žmonių vaikas.

2030 | 2018-07-24 | 4523

Aprašymas: Avataras: Paskutinis oro valdytojas (angl. Avatar: The last airbender) – JAV animacinis serialas. Žemę pasidalinusios keturios didžiosios tautos – žemės, vandens, oro ir ugnies. Jų galios pusiausvyrą palaiko vadinamieji “stichijų valdytojai”. Manipuliuodami savo šaliai priklausančiomis stichijomis jie gali daryti stebuklus. Kadangi žmonės jau tokie padarai, kad neduok valgyt, duok pasipliekti, egzistuoja dar vienas saugiklis – vadinamasis Avataras, valdytojas, sugebantis valdyti visas stichijas. Avataras nuo pat amžių pradžios atgimstantis asmuo, savyje nešiojąs neišsenkančią išmintį. Ir štai, artėjant prie žemės kometai turinčiai suteikti papildomos galios ugnies tautai, valdovas nusprendė jog taika skirta tik liurbiams, kurie nesugeba pakovoti patys už save ir nusprendė “pasidalinti” ugnies tautos gerove su kitomis tautomis, paprasčiausiai jas okupuodamas. Taip prasidėjo kruvino karo istorija, trukusio 100+ metų. Kruvinų mūšių metu Avataras kažkur dingo be žinios. Ir štai, po kiek laiko kometa vėl artėja prie žemės, laikas būtų kaip ir baigti pasaulio užkariavimą. Juolab, kad taikiuoju laikotarpiu buvo išnaikinti visi oro valdytojai, vandens valdytojų irgi liko tik saujelė ir tik žemės valdytojai dar kaišiojo pagalius į ratus… Tačiau ugnies valdovas padarė vieną didelę klaidą. Nepasirūpino tinkamai apsisaugoti nuo Avataro. Mergaitė ir berniukas iš vandens valdytojų kaimo pastebi keistą ledkalnį, kuriame sėdi berniukas, su rodyklės formos žymėmis ant rankų ir galvos. Pamėginus išlaisvinti jį iš ledkalnio, pastarasis sprogsta, ir pasirodo, jog jo viduje tūnojo pakutinysis gyvas likęs oro valdytojas, kaip pranašaujama esąs kartu ir Avataras…

1970 | 2017-06-09 | 3618

The Nifty Nineties.

1954 | 2017-06-09 | 4398

Senosios animacijos filmukas vaikams Auksinė antilopė. Filmukas apie auksinę antilopę indų pasakos motyvais. Filmukas apie narsą ir drasą. Našlaitis berniukas sutiko auksinę antilopę su kuria susidraugavo. Šalį valdė karalius Radža, kuris sužinojo, kad antilopė duoda auksinius ir norėjo ją pagauti. Jis liepė berniukui atnešti 10 auksinių arba nukirs jam galvą. Berniukas sutiko antilopę. Vėliau antilopė karaliui davė daug daug aukso, bet karaliui buvo vis negana... O tada visas jo auksas virto moliu ir taip karalius buvo sudorotas dėl savo gobšumo. Pamokantis filmukas apie turtus ir pinigus.

Auksinė antilopė / Золотая антилопа -  (1954)

2030 | 2018-07-24 | 3495

Aprašymas: Mažosios kerėtojos (angl. Little charmers) pakvies į magijos ir stebuklų kupiną pasaulį.

2000 | 2017-06-07 | 3568

Filmukas Gegutė ir varnėnas. Tai pasakojimas apie paukštelius, kurie susuko lizdelį ir laukiasi vaikučių, augina juos ir laimingai gyvena. O štai gegutė mėgsta laisvę, mėgsta pašokti laisvės šokį. Tačiau kartą gegutė pateko į bėdą, bet kas gi ją gelbės jei ji tik viena šoko ir kukavo. Atskrido varnėnas ir ją nusinešė. Vėliau varnėnas bandė pulti ir paukščių šeimyną, bet šeimoje vienas kitą palaikydami paukščiukai buvo stiprūs ir apsigynė. Filmukas moko, kodėl reikia kurti šeimą.

1999 | 2017-06-09 | 3746

Aprašymas: Antroje „Žaislų istorijos“ dalyje, kaubojus-medinukas Vudis ir superherojus-astronautas Bazas – jau neperskiriami draugai, abu vienodai mylimi berniuko Endžio, kurio namus vadina ir savo namais. Pasibaigus mokslo metams, Endis, kaip ir daugelis Amerikos vaikų, išvyksta į vasaros stovyklą. Žaisliukai įgyja neribotą laisvę. Tačiau mėgautis ja ir tinginiauti nėra kada: fanatiškas žaislų kolekcionierius, žinantis tikrąją, kolekcinę Vudžio vertę, pagrobia medinį kaubojų. Geriausiam Vudžio bičiuliui Bazui nelieka kitos išeities, kaip pasitelkus į pagalbą visas įmanomas ir neįmanomas priemones, susigrąžinti Vudį iki sugrįžtant Endžiui. Nors ir superherojus, tačiau Bazas supranta, kad vienas tokios užduoties neatliks. Kadangi Endžio namuose žaislai gyvena draugiškai, astronautas netrunka surinkti „gelbėjimo komandą“ ir išveda ją į pavojingą misiją.

2030 | 2018-07-24 | 3952

Aprašymas: Ant bangos (angl. Stoked) – JAV animacinis serialas. Lo, Fin ir Ema – trys dėl vasaros, vandenyno bangų ir banglenčių besikraustančios iš proto merginos. Rifas ir Brousefas – jau ir visai pašėlę bangų gaudytojai. Šio penketuko galvose – nesibaigianti vasara, o didžiausias jų rūpestis – į batus pribyrėjęs smėlis ir per mažos bangos. Penketukas legendinėje Saulėlydžio saloje patiria neišdildomų įspūdžių ir kvapą gniaužiančių nuotykių: iššūkiai jų laukia tiek ant bangų, tiek paplūdimyje, tiek už jo. Vasariškiausias, karščiu alsuojantis animacinis serialas – visiems, ištroškusiems saulės ir tikrų atostogų!