Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3917

„Sprindžiukas“ – tai filmukas vaikams apie senuką ir bobutę, kurie turi mažą sūnelį Sprindžiuką. Senukams labai sunku nudirbti visus ūkio darbus, tačiau Sprindžiukas, nors ir būdamas labai mažo ūgio, padeda senoliams atlikti įvairius darbus ir taip palengvina jų gyvenimą. Tai gerumo, gudrumo ir nuoširdumo kupina istorija, padedanti ne tik suprasti, jog gyvenime reikia džiaugtis net ir mažiausiomis smulkmenomis, bet ir leidžianti suprasti, jog pasitelkiant gudrumą, galima apgauti net ir bjaurų priešą.

2030 | 2018-07-24 | 3109

Aprašymas: Drakonų medžiotojai (angl. Dragon Hunters) – tai Kinijos ir Prancūzijos animacinis serialas. Po daugelio amžių iš mūsų planetos liko tik salos, kurios laisvai plaukiojo pasauliniame vandenyne ir buvo sujungtos senoviniais kabančiais tiltais. Salų gyventojai, nuskurdę lordai ir vargšai valstiečiai, žinojo tik vieną įstatymą: valgyk kitus ir saugokis, kad tavęs nesuvalgytų. Šio pasaulio siaubas buvo milžiniški mutantai drakonai. Ir tik patys drąsiausi galėjo kautis su jais. Tokie buvo du draugai – Lianas Čiu ir Gvizdas, drakonų medžiotojai…

2005 | 2017-06-09 | 3942

Aprašymas: Liūtas Aleksas yra tikras didmiesčio zoologijos sodo, įsikūrusio Niujorko Centriniame parke, karalius. Kartu su geriausiais draugais – zebru Marčiu, žirafa Melmanu ir begemote Glorija – jis visą laiką mėgavosi palaimingu gyvenimu, kur kiekvieną dieną jiems buvo garantuoti sotūs pietūs, o jų pasirodymų sužavėta publika keldavo griausmingas ovacijas. Tačiau vieną dieną zebrą Martį apėmė negyvuliškas smalsumas – kas gi vyksta už aukštos zoologijos sodo tvoros? Netrukus, padedant išradingiems pingvinams, jam pavyksta pasprukti. Iš tiesų Martis nenori visam laikui skirtis su draugais. Jis tik akies krašteliu žvilgtels, kaip atrodo ta laisvė, ir tučtuojau sugrįš! Tačiau viskas susiklosto ne taip, kaip buvo planuota… Išvydę, kad dingo jų draugas, Aleksas, Melmanas ir Glorija nutaria sekti zebro pėdomis, bet, vos pasirodžiusius gatvėje, bičiulius sugauna ir patupdo į narvus. Kas dabar bus? Ar jie kada nors išvys nenuoramą Martį? Anksčiau nei tikėjosi! Pasirodo, visi keturi draugai dabar laivu plaukia į karštos Afrikos džiungles. Štai kur pati geriausia proga patirti tikrą laukinės laisvės skonį! Tačiau netikėtumai dar tik prasideda. Laivui patyrus katastrofą, Aleksas, Martis, Melmanas ir Glorija atsiduria egzotiškoje Madagaskaro saloje. Dabar šiems išlepintiems niujorkiečiams teks išmokti gyventi ne pagal didmiesčio, o tikrų tikriausių džiunglių įstatymus ir išlikti tarp daugybės keistų, ne visada tik draugiškai nusiteikusių padarų…

2030 | 2018-07-24 | 3477

Aprašymas: Ką darytum, jei galėtum spręsti, kam lemta gyventi, o kam – mirti? Ką darytum, jei turėtum Dievo galią? Toks klausimas iškyla talentingam japonų studentui Jagamiui Laitui, kai jis vieną dieną randa „Mirties Užrašus“, nuobodžiaujančiam Mirties Dievui Ryukui priklausantį sąsiuvinį, į kurį įrašius bet kokio žmogaus vardą tas žmogus miršta. Daugeliui toks antgamtinis mirtį sėjantis įnagis keltų vien baimę, bet tik ne Laitui – šis jame mato galimybę. Galimybę išpildyti savo utopinę svajonę – sukurti pasaulį be visų, jo nuomone, nenusipelniusių gyventi individų (nusikaltėlių) ir tapti jo Dievu. Neilgai trukus Laitas pradeda savo kruvinajį žygį žudydamas visų pasaulio šalių niekšus. Tarptautinė Interpolo organizacija beveik iš karto pastebi, jog nusikaltėliai pradeda masiškai mirti paslaptingomis mirtimis, ir nežinomo žudiko pėdomis pasiunčia savo geriausią agentą, žinomą vien inicialu L – protingiausią pasaulio detektyvą. Mirtinas lošimas tarp Laito ir L prasideda, lošimas, kuriame statoma viso pasaulio ateitis…

1991 | 2017-06-09 | 3905

Aprašymas: Šou verslo šuo, dėl to, kad gynė savo šeimininkę nuo nedoro draugo, iš Las Vegaso patenka į fermą.

1984 | 2017-06-09 | 4961

Aprašymas: Žemę ištiko baisi ekologinė katastrofa. Nemaža dalis plotų pavirto pelkynais, kuriuose veisiasi keisti padarai, o oras ir augmenija ten tapo nuodingais. Nausikajai teks nelengva užduotis atrasti „priešnuodį“ prieš planuojamą naująjį tautų karą. Galbūt, jai pavyks pakeisti pasaulio likimą…

Nausikaja iš Vėjų slėnio - Nausicaä of the Valley of the Wind (1984)

2000 | 2017-06-07 | 3614

Istorija apie tai, kaip ramų miško gyvenimą sudrumsčia vieno vagonėlio pasirodymas. Visažinė šarka iškart žinojo, jog tai atvykę statybininkai kurie ties elektros laidus. Kaip gyvūnai reagavo į statybas pamatysite šiame filmuke. Suprasite, kodėl reikia saugoti gamtą, bet ir žinosite, kad niekas neatsiranda jai nenukentėjus, Senoji animacija moko išteklius naudoti protingai.

2000 | 2017-06-07 | 3472

„Draugai bičiuliai“ – tai filmukas vaikams apie keturis bičiulius – 3 berniukus ir mergaitę Ziną, kurios svajonė – tapti baleto šokėja. Kartą draugai išgirsta, jog vyksta jaunųjų talentų konkursas, o jame nori būti ir Zina. Tačiau, dėl blogų pažymių mergaitė neprileidžiama. Berniukai per vasarą nusprendžia padėti mergaitei išsitaisyti blogus pažymius. Tai pamokanti istorija apie draugystę, kurioje susipina tokios vertybės kaip atlaidumas, geranoriškumas ir supratingumas.

2014 | 2017-06-09 | 3819

Aprašymas: Praėjo Kalėdos ir mūsų seni draugai patenka į kito vaiko namus, kur susiduria su piktais ir pavojingais žaisliukais dinozaurais.

1998 | 2017-06-09 | 3522

Donald Duck Chips Ahoy išleistas 1956 m.

2008 | 2017-06-09 | 3988

Aprašymas: Tai trumpametražis filmukas, pasakojantis apie legendinio filmo „Ledynmetis“, veikėjo Sido nuotykius gamtoje su mažaisiais padaužom.

2000 | 2017-06-07 | 3876

Rengiamos futbolo varžybos tarp „Eglės pagaliukų “ ir „Draugystės“. Abi komandos labai stipriai ruošiasi joms, tačiau skirtingai : berniukai sportuoja, stengiasi, na, o „Eglės pagaliukai “ ieško komandos narių, kurie turėtų tinkamas savybes futbolui. Rungtynės prasideda, pirmoji komanda laimi, tačiau po kiek laiko rezultatas pasikeičia. Kaip „Draugystės“ berniukai išsiveržia į priekį? „Iš visur po truputį“-senosios animacijos filmukas vaikams, kuriems patinka sportas, vertina draugystę bei žino,jog varžybose svarbu ne laimėti,o dalyvauti.

2009 | 2017-06-09 | 3625

Aprašymas: Užburianti fantazija apie paralelinį pasaulį, kurio likimas – skudurinių lėlių rankose. Filmuko istorija pasakoja apie post-apokaliptinį pasaulį, kur žmonija – ant išnykimo ribos, o žemę valdo mašinos. Šios protingos mašinos buvo sukurtos geram tikslui – padėti atstatyti karo nusiaubtas teritorijas. Tačiau netrukus ėmė maištauti ir pačios ėmė gaminti tokius pat aparatus su vienu tikslu: nušluoti žmones nuo žemės paviršiaus. Baisiąsias mašinas sukūręs mokslininkas prieš pat mirtį sukuria dar vieną stebuklą: keletą skudurinių lėlių, pavadintų tiesiog numeriais ir įpučia joms gyvybę. Devintasis atsibunda apokaliptiniame pasaulyje visiškai vienas…

2030 | 2018-07-24 | 3606

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1998 | 2017-06-09 | 3652

Aprašymas: Skūbis Dū, Skrepis ir Šegis aplanko nepaprastą mokyklą, kurioje vaidenasi. Po to, kai pagrobiamos mergaitės, Skūbis Dū ir draugai vyksta jų ieškoti.

1998 | 2017-06-09 | 3696

Donald Duck Donald and Pluto išleistas 1937 m.

2030 | 2018-07-24 | 3191

Aprašymas: Vyrai juodais drabužiais (angl. men in black) agentūrai dirbantys Agentai K ir J sprendžia nežemiškas problemas Niujorke.