Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2007 | 2017-06-09 | 4483

Aprašymas: Penktieji metai Hogvartse tampa pačiais baisiausiais jaunajam burtininkui Hariui. Jis jaučiasi nesuprastas po praėjusio pavasario įvykių mokykloje. Vieni tiki, kad Haris susikovė su galinguoju Tamsos Valdovu Voldemortu Burtų trikovės turnyro metu. Kiti linkę tikėti gandais skleidžiamais įtakingiausio burtų pasaulio laikraščio “Magijos žinios”. Net profesorius Dumbldoras, mokyklos direktorius, yra griežtai prižiūrimas Magijos ministerijos, kuri atsisako sutikti ir pripažinti baisią tiesą, kad Tamsos Valdovas grįžo.

2030 | 2018-07-24 | 3647

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

1981 | 2017-11-07 | 10943

Aprašymas: (rus. Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна). Paties geriausio Amerikiečių rašytojo Marko Tveno romano ekranizacija. Patys netikėčiausi nutrūktgalvių Tomo ir Heko nuotykiai – avantiūriškos kelionės ir bėgimai nuo nusikaltėlių. Tačiau svarbiausia šioje istorijoje tai, kad jie mokosi būti ištikimais draugais ir gerais žmonėmis.

Tomo Sojerio ir Heklberio Fino nuotykiai (1-3 serijos) - Приключения Тома Сойера и Гекльберри Финна (1981)

2030 | 2018-07-24 | 4521

Aprašymas: Drakonų kova (angl. Dragon Ball) – Japonijos animacinis serialas. Pasakojama apie mažą berniuką vardu Son Gokas, kurį mažą rado senas kovų meistras ir pradėjo jį mokyti kovos menų. Vieną dieną Gokas sutinka mergaitę vardu Bulma ir jie kartu nusprendžia ieškoti 7 Drakono rutulių, mitiškų rutulių, kuriuos surinkus iškviečiamas Dievas Drakonas, kuris išpildo bet kokį norą. Gokas sutinka daug stipruolių, su kuriais susikauną dėl Drakono rutulių ir beabejo susiranda daug naujų draugų. Kartu su Krilinu Gokas toliau uoliai ir sunkiai mokosi kovos menų pas Džiną Vėžlį, kad dalyvautų pasauliniame kovos menų turnyre. Iki turnyrų laikotarpiais Gokas susikauna su blogiukais tokiais kaip Valdovas Pilafas, Raudonojo Kaspino Armija, demonų valdovas Pikolas ir jo parankiniai, kurie taip pat ieško Drakono rutulių.

1950 | 2017-06-08 | 3857

Senosios animacijos filmukas Senelis ir anūkėlis. Atėjo žiema, daug sniego. Visi žvėreliai susiruošė pačiuožinėti pačiūžomis. Jie nutarė pasikviesti ir meškiuką. tačiau visi vaikai žino, kad meškiukai žiemą miega savo urvelyje. Meškiukas nuėjęs ant ledo miegojo tiesiai ant ledo. Ir čia pasirodė Mišos senelis, kuris kvietė meškiuką miegoti. Bet zuikis žvairys jį pamokė, jog sportas - sveikata. Šiek tiek įdėjus pastangų visi žvėreliai užsiemė gražiausiu dailiuoju čiuožimu. Ir vaikus kvietė išmėginti čiuožti pačiūžomis.

1994 | 2017-06-09 | 4184

Aprašymas: Įspūdingas ir užburiantis animacinis filmas yra sukurtas Volfgango Amadėjaus Mocarto operos motyvais. Nakties karalienė paprašo drakonų nugalėtojo princo Tamino ir ištikimo jo draugo Papageno sugrąžinti į jos rūmus gražiąją princesę Paminą, pagrobtą piktojo karaliaus Zarastro. Tačiau Taminas sužino, kad Pamina iš tikrųjų yra Zarastro dukra, kurią prieš daugelį metų iš namų išvežė klastingoji Nakties karalienė, norėdama nugvelbti stebuklingąjį medalioną, kuris įgis stebuklingų galių kai princesei sukaks 18 metų. Ir tik užburtoji princo fleita nurodys teisingą sprendimą susiklosčiusioje situacijoje.

1980 | 2017-06-09 | 3876

Aprašymas: Mūsų mylimas veikėjas, Batuotas Katinas Pjeras pakliūna į laukinius vakarus. Šiuose laukiniuose kraštuose romantika atsiskleidžia su nesuskaičiuojamais pavojais, o drąsa ir veikėjų gerumas užgožia piktų nusikaltėlių piktadarystes. Netikėtai Pjeras ir jo naujas draugas Džimis atsiduria mažame miestelyje, kur valdžia užgrobė pinigų padirbinėtojai. Negi Pjeras galėtų ramiai žiūrėti, kaip piktadarys akivaizdžiai atlieka savo juodus darbelius! Mūsų veikėjas kartu su pelių indėnų gentimi susidoros su piktadariaus.

2030 | 2018-07-24 | 3764

Aprašymas: Kurmiukas (orig. Krtek) – čekų animacinis serialas vaikams.

1962 | 2017-06-08 | 4140

Gražiame senosios animacijos filmuke „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ vaikai išvys net tris pamokančias istorijas. Pirmoji – apie užsispyrusi asiliuką. Du geraširdžiai berniukai nusprendžia pamokyti piktą ir šiurkštų asiliukų savininką. Ar jis išmoks pamoką? Antroji istorija – apie vinių dėžutę. Meistrui, bekalančiam tiltą, į vandenį įkris vinių dėžutė. Laimei jam pagelbėti suskubs žvejojantis berniukas. Mažajam padėjėjui tikrai bus atlyginta. Trečioje istorijoje žiūrovai pamatys, kas nutiks vežėjui pametus vieną lagaminą. Filmukas „Jonvabalio žurnalas patiems mažiausiems“ primena, jog vienas geras darbas gali iššaukti jų visą eilę.

1970 | 2017-06-09 | 3720

The Little Whirlwind.

2013 | 2017-06-09 | 3658

Aprašymas: Trumpametražis filmas. Istorija apie Aya Aachan Okamurą, merginą, kuri jau du metus gyvena savarankišką gyvenimą. Kol Aachan ir jos motina dirba, tėvas gyvena vienas su kate, vardu Mii. Vieną naktį Aachan grįžtą namo iš po ilgos darbo dienos, atsigula į lovą. Ji prisimena akimirkas praleistas su mama ir tėčiu… Ir tada suskamba telefonas….

2022 | 2017-06-09 | 3533

Maša ir lokis epizode „Viskas atvirkščiai“ lokys, norėdamas prisiminti cirko triukus, susitrenkia galvą ir pradeda labai keistai elgtis. Atrodo, jis pavirsto mažąja Maša! Ką reikia sugalvoti tikrąjai Mašai, kad susigrąžintų savo didįjį draugą? Serijoje „Viskas atvirkščiai“ vaikai pamatys, išdaigų prikrės Maša pavirtęs lokys ir koks vaistas jį išgelbės.

2000 | 2017-06-09 | 3815

Aprašymas: Tai dar viena garsiojo Mikės Pūkuotuko ir jo draugų Paršelio, Triušio ir Tigriuko, Asiliuko linksmų nuotykių dalis. Šį kartą pagrindinis filmo herojus yra Tigriukas.

2013 | 2017-06-09 | 3538

Aprašymas: Magiškoje šalyje pavasaris! Visi ruošiasi triukšmingai atsinaujinimo šventei. Mokykloje organizuojamas menų festivalis, kuriame savo talentus demonstruos visi mokiniai. Miestelis šurmuliuoja, aplink pilna spalvų ir džiaugsmo, tačiau viskas greitai pasikeičia, kai iškyla grėsmė iš kito, tamsaus ir pavojingo, pasaulio. Savo kraštą gali išgelbėti tik išradingieji mokiniai, bet jie turi būti labai atidūs, nes nebeaišku, kas yra tikri draugai, o kas – melagiai ir išdavikai…