Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2016 | 2017-06-09 | 4027

Aprašymas: Ar gali išgelbėti galaktiką, būdamas neįspūdingo dydžio pūkuotu nutrūktgalviu svajokliu? Žinoma, kodėl gi ne, jei turi patikimą miniatiūrinį draugą robotą, kurio galvoje sutalpintas milžiniškas kiekis informacijos. Robotas Klankas – gamybos klaida, su giliu moralės jausmu. Ak taip, ir dar reikalinga visa komanda kosminių reindžerių, pasiruošusių atremti piktadario Dreko armiją – kapitonas Kvarkas, įsimylėjęs savo paties herojaus legendą, sumanioji ir karingoji Kora, galaktikos reindžerių kumštis Braksas – nedaug smegenų, bet didelė atvira širdis. Populiarių videožaidimų serijos pagrindu sukurtas veiksmo komedijos animacinis filmas – seniai lauktas žaidimo gerbėjų visame pasaulyje. Charakteringi tipažai, galaktikos gelbėjimo misija ir svarbūs kiekvieno paauglio gyvenime klausimai, nagrinėjami pakeliui – draugystė, heroizmas, kaip svarbu atrasti savo identitetą. Solana galaktikos užkampioje planetoje gyvena paskutinis iš savo padermės lombaksas Račetas – impulsyvus, vikrus, tikras veiksmo herojus. Išgyvenimo gudrybių jis išmoko gatvėje, o mechaniko amato – savo mokytojo garaže. Nepaisant ugningos prigimties, Račetas viduje yra svajoklis, šventai tikintis, kad jam visatoje yra skirta ypatinga dalia. Susidūręs su smalsiuoju robotu Klanku, Račetas sužino apie visoms galaktikos planetoms gresiantį pavojų ir pasiryžta jungtis prie kosminių reindžerių komandos. Misiją apsunkina garbėtroška kapitonas Kvarkas, per savo godumą įsitraukiantis į galaktikos sunaikinimo planą. Bet Kvarkas nėra blogas, tik tuščiagarbis ir kvailas.

1959 | 2017-06-08 | 4410

Filmukas vaikams Buratino nuotykiai. Kartą tėvas Karlas gamino iš medžio dirbinį ir išdrožė berniuką. Tėvo rankos buvo tokios stebuklingos, jog jo dirbinys atgijo ir tapo linksmu berniuku vardu Buratinas. Jis labai naivus ir patiklus. Lapė ir katinas nuvilioja Buratiną į durnių šalį. Tačiau Buratinas buvo geras ir su draugų pagalba rado auksinį raktelį ir nugalėjo piktąjį Karabasą. Pasinerkime į užburiančius buratino nuotykius...

2009 | 2017-06-09 | 3970

Aprašymas: Animacinis filmas „Vaikystės dienoraštis“ pasakoja apie sergančios mergaitės bei boružės draugystę, kuri atspindi ypatingą santykį tarp vaiko ir gamtos. Šis siužetas įkvėptas Marcelijaus Martinaičio eilėraščio „Rauda boružei. Vasaros Sapnas“ bei filme skambančios Vytauto Kernagio dainos „Rauda boružei“.

1988 | 2017-06-10 | 3804

Aprašymas: Jonvabalių kapas (jap. Hotaru no Haka, angl. Grave of the Fireflies) – tai japonų karo tematikos anime filmas, režisuotas Isao Takahatos. Tai to paties pavadinimo pusiau autobiografinio romano, parašyto Akiyuki Nosaka, adaptacija. Filmo veiksmas vyksta Antrojo pasaulinio karo metu Japonijoje, pasakojama apie jauną berniuką vardu Seita, kuriam po mamos mirties tenka prižiūrėti savo jaunesniąją seserį Setsuko.

Jonvabalių kapas / Hotaru no Haka / Grave of the Fireflies -  (1988)

2030 | 2018-07-24 | 5037

Aprašymas: Šeimos bičas (angl. Family Guy) – JAV animacinis serialas. Piteris su savo žmona Luisa ir trimis vaikais: Krisu, Meg ir Stiviu bei protingiausiu šeimos nariu ir draugu šunimi Brajanu gyvena mažoje Amerikos valstijoje, Rod Ailende. Šeimos “bičas” pasiryžęs padaryti viską dėl savo mylimų žmonių, tik žinoma, ne tuomet, kai žiūri televizorių.

1998 | 2017-06-09 | 3598

Donald Duck Trial of Donald duck išleistas 1948 m.

2030 | 2018-07-24 | 3695

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2009 | 2017-06-09 | 5823

Aprašymas: Animacinis filmukas apie Barbes muškietininkes ir jų nuotykius.

2016 | 2017-06-09 | 3911

Aprašymas: Ar kada nors pagalvojote, kaip jaučiasi valgomas maistas? Ne? O štai Holivudo chuliganas Seth‘as Rogen‘as („Dabar jau tikrai šikna“, „Mari Huanos ekspresas“, „Kaimynai“) pagalvojo. Su keliais bičiuliais parašė scenarijų ir sukūrė pirmąjį istorijoje kompiuterinį animacinį filmą, užsidirbusį R reitingą. Kitaip tariant, nepilnamečiai į šį filmą neįleidžiami. Negana to, kad po seanso į dešreles ar morkas jau niekad nežiūrėsite taip, kaip anksčiau, juosta tiesiog prikimšta nešvankių, nekorektiškų ir įžeidžių juokelių. Dideliame supermarkete, kartu su kitomis dešrelėmis ir daugybe kitų maisto produktų gyvena dešrelė, vardu Frenkas. Didžiausia Frenko (ir visų kitų) svajonė – tapti dievų (taip jie vadina žmones) išrinktaisiais ir kartu iškeliauti Anapus, kur laimė niekada nesibaigia. Tačiau vieną dieną Frenkas ir jo bičiuliai susipažįsta su alkoholio buteliu, kuris jiems papasakoja siaubingą istoriją. Pasirodo, į žmonių namus iškeliavęs maistas toli gražu nesimėgauja niekad nesibaigiančia laime. Atvirkščiai – palaimingame Anapusiniame pasaulyje greitai baigiasi ne tik laimė, bet ir gyvenimas. Žinoma, nei Frenkas, nei jo draugai iš pradžių nepatiki šia kvaila istorija. Bet ar naujasis jų pažįstamas galėjo viską išsigalvoti? Frenkas nutaria išsiaiškinti tiesą. Kartu su savo likimo draugais dešrelė Frenkas išsirengia į kelionę, kad pats įsitikintų išgirsto pasakojimo tiesa. N-16

2005 | 2017-06-09 | 3711

Aprašymas: Miunchenas, Vokietija. Jau du metus Edvardas Elrikas gyvena kitame pasaulyje. Be savo šalies, draugų ir jaunesniojo brolio Alfonso. Nebegalėdamas naudotis alchemija Edvardas leidžia laiką su Alfonsu Heiderichu, labai panašiu į jo brolį. Nepaisant to, jis nepraranda vilties kada nors rasti kelią atgal į savo pasaulį. Po pagalbos į bėdą pakliuvusiai čigonei, Edvardas patenka į įvykių, galinčių sunaikinti abu pasaulius, sūkurį. Tuo metu jo jaunėlis brolis Alas mokosi alchemijos tikėdamasis surasti savo vyresnįjį brolį.

2000 | 2017-06-07 | 3624

„Mes einame paskui saulutę“ – tai pasaka apie tris draugus – katiną, antelę ir zuikutį, kurie pavargę nuo nesustojančio lietaus, išsiruošia į nuotykių kupiną kelionę, tikėdamiesi surasti išsvajotąją saulutę. Kelionės metų iki saulutės mūsų herojams nutinka daug stebuklingų dalykų. Šis gražus animac. filmukas mus ir vėl moko draugiškumo ir tikrosios draugystės bei stengiasi parodyti, kad yra labai svarbu turėti gerus draugus.

1993 | 2017-06-09 | 6151

Aprašymas: Tai aštuntasis Drakonų kova Z filmas. Sajanas Paragusas kartu su savo naujagimiu sūnumi Brolly Karaliaus Vedžito buvo ištremti iš sajanų visuomenės ir pasmerkti sunaikinimui dėl pavojingai didžiulės Brolly galios ir išgyveno tik stebuklo dėka. Bet praėjus daugeliui metų Paragusas grįžta trokšdamas keršto, ir apgaule priverčia Princą Vedžitą patikėti savo nuolankumu bei kviečia tapti naujos sajanų planetos karaliumi. Vedžitas aklai pasitiki Paragusu, tačiau papuola į spąstus. Paaiškėja, kad Brolly – tai Legendinis Super Sajanas, turintis milžinišką galią ir visiškai paklūstantis savo tėvui Paragusui, o pagrindinis Paraguso tikslas – ne sukurti naują sajanų visuomenę, o atsikeršyti Karaliaus Vedžito sūnui bei Žemės planetą paversti baze naujai imperijai kurti. Bet siužetui vystantis Brolly ima priešintis, tampa nebepavaldus, Vedžitas suvokia esąs apgautas ir jaučiasi bejėgis, o Gokas, tuo metu jau atvykęs į įvykių vietą, supranta, kad jis vienas niekada nenugalės Brolly…

2015 | 2017-06-09 | 4234

Aprašymas: Lario brolis Garis atvyksta į miestą parduoti save vairuojančias mašinas. Tačiau kai dėl šių automobilių iškyla problemų, „karštų ratų“ komandai tenka parodyti savo įgūdžius.

2030 | 2018-07-24 | 3387

Aprašymas: Black Lagoon yra Japonų manga ir anime, sukurti Rei Hiroe. Veiksmas rutuliojasi apie samdinius, dar kitaip žinomus “Lagoon Company”. Lagoon Company plukdo jūrom savo Torpediniu Kateriu įvairius krovinius, pavyzdžiui pagrobtus žmones, ginklus ir pan. Veiksmas vyksta Roanapur mieste, kuris yra Tailande. Miestas padalytas į dalis, kurias valdo tam tikros mafijos.

2030 | 2018-07-24 | 3228

Aprašymas: Džiumandži (angl. Jumanji) – JAV animacinis serialas. Sesuo ir brolis Džudi ir Pyteris persikelia į naują namą su teta Nora. Palėpėje jie randa neįprastą stalo žaidimą – Džiumandži. Kai jie žaidžia, yra įtraukiami į keistą Džiumandži pasaulį, kur jie turi išspręsti mįslę. Džiumandži jie susitinka Alaną, kuris buvo įtrauktas į žaidimą prieš daugybę metų ir bando jam padėti ištrūkti.

2000 | 2017-06-07 | 3804

Istorija Žydrasis drambliukas pasakoja apie drambliuką, kuris labai mėgo šelti ir išdykauti. Tačiau kartą begemotas pamokė išdykėlį, kad reikia prasmingai leisti laiką ir daryti gerus darbus. Čia atėjo sausra. Pradėjo paukščius ir žvėris kankinti troškulys. Čia ir rado drambliukas sau prasmingą užsiėmimą - nešioti vandenį žvėreliams.

2030 | 2018-07-24 | 4282

Aprašymas: Klyvlendo šou (angl. The Cleveland show) – JAV animacinis serialas. Ar pamenate tą mielą juodaodį Pyterio Grifino kaimyną, kuriam dažnai tekdavo pasijusti nemaloniai, kai draugai nuversdavo jo namo kampą ir jis tiesiai iš antro aukšto kartu su vonia krisdavo ant žemės? Neaišku kiek kartų kultinėje „Šeimos bičo“ istorijoje Klyvlendui teko remontuoti namą, tačiau nuo šiol jis ramus – turės savo šou, kuriame bus jo šeima, jo draugai ir jo taisyklės. Nuotaikingo animacinio filmo istorija pasakos apie naują Klyvlendo istoriją, kai iš Rod Ailendo Quahago miestelio jis persikelia gyventi į Virdžinijos miestą Stulbendą. Išsiskyręs su žmona jis prisimena savo duotą pažadą mokyklos laikų simpatijai. Nieko nelaukęs, kartu su Klyvlendu jaunesniuoju persikelia pas mylimąją Doną ir du jos vaikus. Čia ir prasideda naujas juodaodžio gyvenimas. Paskutiniame „Šeimos bičo“ sezone Klyvlendas pasirodė tik keliuose epizoduose, jo naujas šou taip pat kartais kirsis su senų draugų istorijomis. Šis šou daugiau orientuojasi į šeimos santykius“, – apie „Klyvlendo šou“ pasakoja vienas iš scenarijaus autorių ir pagrindinio personažo įgarsintojas Mike‘as Henry.

2030 | 2018-07-24 | 3698

Aprašymas: Čipas ir Deilas skuba į pagalbą (angl. Chip n’ Dale rescue rangers) – JAV animacinis serialas. Čipas ir Deilas – nuotaikingi ir gudrūs Disnėjaus personažai. Du burundukai – puikūs komandos, išaiškinančios kebliausias detektyvines istorijas ir nusikaltimus, lyderiai. Jų gaujoje – ir dvi pelės bei namie zvimbianti musė. Burundukai, turintys uoslę patiems slapčiausiems nutikimams, įkuria savo detektyvų kontorą ir aiškinasi visus nusikaltimus, kurie policijos pareigūnams atrodo tiesiog per menki. Ši kompanija patenka į netikėčiausias situacijas. Nė viena serija nelieka be istorijos moralo, naudingo ne tik vaikams!

1979 | 2017-06-09 | 3899

Aprašymas: Garsusis aferistas Arsenas Lupenas III pagrobia milijonus dolerių, tačiau vėliau sužino, kad jo grobis – meistriškai suklastoti pinigai mažoje Kaliostro hercogystėje. Čia jau nuo senų laikų buvo verčiamasi įvairių kupiūrų padirbinėjimu. Nepratęs pralaimėti Lupenas išvyksta į piktojo grafo Kaliostro pilį ieškoti pinigų.