Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2000 | 2017-06-07 | 3670

„Katinas, kuris mokėjo dainuoti“ – tai pasakojimas vaikams apie vienišą, benamį katiną, kuris labai mėgo dainuoti. Dainorėlis visais įmanomais būdais stengėsi sužavėti savo pažįstamą katytę, kuri kiauras dienas leisdavo prie televizoriaus ekrano ir į jį nekreipdavo dėmesio. Tada katinas nusprendė atkeršyti tai nelemtai televizijai... Šis animacinis filmukas parodo, kad aplinkui yra daugybė gražių dalykų, ne tik televizorius. Taip pat ir tai, jog kartais turime kovoti dėl savo svajonės, kad taptume laimingi.

1983 | 2017-06-08 | 3927

Medžiotojas ir jo sūnus – filmukas iš senosios animacijos kolekcijos apie tėvą ir sūnų medžiotojus. Sūnus mokomas nerašytų medžioklės įstatymų, staiga miškan įžengia tironas milžinas ir viską griauna. Lietuviškai online žiūrėkite pasaką Medžiotojas ir jo sūnus, pamatykite kaip milžinas įveikiamas padedant miško žvėrims. Geri darbai nelieka pamiršti. Tai pagrindinė pasakos mintis.

2002 | 2017-06-09 | 3740

Aprašymas: Dvi vagilės pagrobia senovinį ginklą, kuris skirtas apginti vandens miestą Altomarą. Ešas, Pikačiu ir kiti pokemonai bando padėti miesto sergėtojai Latijai susigrąžinti pagrobtą relikviją ir išlaisvinti jos brolį Latijų.

2030 | 2018-07-24 | 3468

Aprašymas: Mėlynasis drakonas (angl. Blue dragon) – Japonijos animacinis serialas. Prieš daug daug laiko, susirėmė tamsos ir šviesos kariaunos. Abi pusės buvo labai galingos, bet savo galia išsiskyrė padaras iš šešėlių pasaulio. Beprotiškai drąsių ir galingų, septynių šviesos karžygių komanda sugebėjo nugalėti ir užrakinti visas blogio jėgas, bei patį galingiausią padarą. Paslėpta nuo žmonių ši jėga gyvavo visą laiką ir tik išrinktieji iš kartos į kartą perduodavo svarbiausią misiją, neleisti joms atgimti. Bet kas neišvengiama, tas neišvengiama. Ar pavyks jiems jas išlaikyti? O jei ne ar pasaulis bus sunaikintas?

1997 | 2017-06-11 | 4194

Absoliutus liūdesys (angl. Perfect Blue) – japonų animacinis psichologinis trileris, režisuotas Satoši Kon. Filme pasakojama apie Mimą Kirigoę, japonų pop muzikos dievaitę ir grupės „CHAM!“ narę, kuri nusprendžia siekti aktorės karjeros. Kai kurie jos gerbėjai yra nepatenkinti tokiu staigiu jos karjeros pokrypiu, ypač persekiotojas, vardu Me-Mania. Jos karjerai besitęsiant, Mimos pasaulis vis labiau primena Alfredo Hičkoko kūrinius: realybė ir iliuzijos laipsniškai persipina; Mima suvokia, kad Me-Mania yra mažiausias jos rūpestis. Tai nėra šeimyninis filmas, seksualinės situacijos, smurtas, nepadorios kalbos ir t.t.

Absoliutus liūdesys - Perfect Blue / Pafekuto buru (1997)

2009 | 2017-06-09 | 3611

Aprašymas: Kai milžiniskas nežemiškos kilmės monstras išlenda iš skylės danguje, nieko keisto, kad Nacionalinis Saugumas pradeda siųsti ten tankus, o visuomenė puola į paniką. Niekas nežino iš kur jie, nei kas jie, bet Juki, drąsi ir smalsi mergina, pradeda po truputį atskleisti paslaptį. Jos draugas Tetsas su savimi vedžiojasi keista padarą, vardu Senkas. Be to tas padaras pasirodo turi gana įspūdingą sugebėjimą, kurio net neįmanima apibūdinti. Nespėjus jai gerai susipažinti su Tetsu, atsiranda dar vienas vaikinas stipriai besidomintis Tetso augintiniu. Po šito prasideda kova, kam jis priklausys?

1978 | 2017-06-07 | 4325

VISOS SERIJOS 1-3 lietuviškai. Linksmame filmuke „Trejetas iš Rūgpienių kaimo“ vaikai pamatys berniuko dėdės Fiodoro, jo tėvų ir draugų gyvūnų nuotykis. Kai dėdei Fiodorui tėvai uždraudžia laikyti gyvūną, jis su sutiktu katinu Matroskinu ir šuneliu Šariku atranda nuostabų Rūgpienių kaimą. Čia nutinka daugybė istorijų – herojai pykstasi, taikosi, dirba, atostogauja, švenčia, net nusiperka karvę ir traktorių. Lietuviškai įgarsintas senosios animacijos filmukas „Trejetas iš Rūgpienių kaimo“ yra kupinas pamokymų, geros nuotaikos ir nuoširdaus juoko. Pirmoji serija - Trejetas iš rūgpienių kaimo nuo jos tik prasideda linksmųjų veikėjų nuotykiai. Toliau seka serija Atostogos rūgpienių kaime ir Žiema rūgpienių kaime, kuriose matysite dar daugiau linksmybių. Kviečiame žiūrėti filmuką vaikams online lietuvių kalba!

2006 | 2017-06-11 | 4371

Aprašymas: Mes grįžtam naujutėliame filme. Koks grožis. Ir ne tik mes, briedžiai, o ir didelis lokys (Kynas) ir jo mažasis broliukas lokys (Koda), ir dar tokia mergina, vardu Nita. Ji nepėsčia, ar ne? Nita susipažino su Didžiuoju Lokiu, kai tas dar nebuvo lokys. Tai buvo pirmame filme, prisimenat? Žodžiu, jie manė, kad bus kartu amžinai, nors sutarė kaip du pikti bebrai drėbto molio trobelėje. Taigi dabar Didžiosios Dvasios sako, kad norėdami nutraukti susitarimą jie turi leistis į ilgą ir jaudinančią kelionę. Taigi dar nepabėkit. Prisidėkite prie manęs su broliu – o, šioje istorijoje yra ir pora žavingų briedžiukių, – kartu pasijuoksim ir patirsim laukinių nuotykių.

Brolis lokys 2 - Brother Bear 2 (2006)

1994 | 2017-06-09 | 3756

Aprašymas: Mažoji Merė laimingai ir nerūpestingai gyveno Indijoje kartu su mama ir tėčiu, kol per choleros epidemiją ji liko našlaitė. Likusi viena mergaitė vyksta į Angliją pas savo dėdę Medloką. Dėdės dvaras Merę sužavi, jai čia viskas patinka. Tiesa, yra vienas mažas trūkumas: dėdė Medlokas nemyli vaikų, kurie visada ir visur kiša savo nosį. Jo gyvenimas ir namai apgaubti kažkokia paslaptimi. Smalsi mergaitė atskleidžia paslapties skraistę…

2013 | 2017-06-09 | 3992

Aprašymas: Dastis – kuklus darbininkas, uoliai plušantis provincialiame aerodromo ūkyje. Jis – pavyzdingas derliaus laistytojas, gyvenantis svajone nors kartą gyvenime sudalyvauti pasaulinėse greičiausių lėktuvų rungtynėse. Tačiau esti viena mažytė smulkmena – būdamas lėktuvu Dastis paniškai bijo aukščio! Netikėtai susiklosčius aplinkybėms, Dastis patenka į pasaulinių greičiausių lėktuvų rungtynių atrankos etapą, kuriame yra priverstas ieškoti pagalbos ir išeities iš grėsmingai atrodančios padėties. Provincijos lėktuvėlį globoti imasi išmintingas karinio jūrų laivyno veteranas Škiperis, tikintis neribotomis naujoko galimybėmis. Žaismingas ir šiltas animacinis filmas, pristatomas kultinio animacinio filmo „Ratai“ kūrėjų, žiūrovams papasakos apie valios stiprybę, draugystę ir tai, jog visų svarbiausia likti savimi.

2030 | 2018-07-24 | 3360

Aprašymas: Simpsonai (angl. The Simpsons) – JAV animacinis serialas. Veiksmas vyksta Springfilde – tai yra mažas nerealus miestelis, kuris egzistuoja toli nuo oficialios civilizacijos. Miestą kuria ne atmosferos reiškiniai, o dailininkų būrys. Springfildas – tai nupieštas animacinio filmo „Simpsonai“ miestas. Nors atominė elektrinė ir sprogus pramogų namas, vidurinė mokykla ir kalėjimas – tai tik piešiniai, žmoniškų kvailysčių, niekšybių, absurdiškumų paletė, bet viską tai nupiešta iš realaus žmonių gyvenimo. Springfildas apgyvendintas labai tankiai ir čia gyvena labai įvairūs žmonės. Visą miestą valdo oligarchas ponas Degėla (Mr. Burns), kuris yra atominės elektrinės savininkas. Pati šauniausia miesto šeima – tai, aišku, Simpsonų. Houmerį Simpsoną, šeimos galvą, išskiria jo beribė meilė valgiui ir televizoriui. Jis neįsivaizduoja savo gyvenimo be karštai mylimos šeimos ir šalto alaus. Mardžė Simpson, Houmerio žmona, turi labai įtempti visą savo nupieštą charakterį, kad ištvertų daugybę savo išpaikintos šeimynos išdaigų. Ji supranta, jog kuo daugiau kvailysčiųі Homeris iškrės namie, tuo mažiau kenksmingas jis bus darbe. Simpsonų šeima turi tris vaikus: dvejetukininką Bartą, pirmunę Lizą ir mažylę Megę. Dar neaišku, kas išaugs iš mažosios Megės. Šiuo metu ji renkasi, į ką iš vyresniųjų Simpsonų ji nori būti panaši. Šioje šeimoje dar yra senelis, tačiau savo senatviškomis išdaigomis jis įkyrėja tik vienuoliams Springfildo senelių prieglaudoje. „Simpsonai“ atgijo daugiau, nei prieš 10 metų. Šią šeimyną pagyvino animatorius Metas Grouningas. Nuo tų laikų Simpsonai buvo pažymėti pačiu prestižiniu televizijos apdovanojimu Emi, kaip geriausias animacinis serialas!

2000 | 2017-06-09 | 3738

Filmukas prasideda krintančių snaigių vaizdu. Tuomet rodomas slidinėjantis vilkas, vėliau ir čiuožinėjantis kiškis. Ši „Nu, pogodi!“ serija įgarsinta lietuviškai taip pat sužavės gražiai papuošta egle. Be to, nustebins kiškio gudrumas – šis užsidėjęs kaukę pergudraus piktąjį vilką. Naujųjų metų šventės serijoje žiūrovų laukia ir vilko bei zuikio koncertas. Tai nuotaikinga animacija online!

1998 | 2017-06-09 | 3790

Donald Duck The riveter išleistas 1940 m.

2000 | 2017-06-07 | 3807

Priešistorinių laikų pasaka apie dramblį Fantiką. Fantikas buvo labai geras, mėgdavo visiems miške padėti, ištraukdavo krokodiliukus iš po ledo, laistė dygliuką. Tačiau jį nuolat medžiodavo pabaisa Štuša kutuša. Drambliukui vis pavykdavo prasileinkti su pabaisa, tačiau kartą jie susitiko, ir visi miško žvėrys jau buvo įsigandę, kad Fantiką suės. Tai pasakojimas mokantis vaikus, kad jeigu darai gerą ir padedi visiems - visada laimėsi, svarbu turėti didelę širdį.

2000 | 2017-06-07 | 4088

„Uoste“ – tai animacinis filmukas pasakojantis skirtingų tautybių draugus, kurie gyvena uoste ir džiaugiasi viskuom, kas jame vyksta – naujais, atvykstančiais ir išvykstančiais laivais, prieplaukomis, darbininku dirbamais darbais. Be to, jie nuolatos kažkur keliauja, tačiau visada grįžta į savąjį uostą. Tai pasakojimas apie draugystę, gyvenimo džiaugsmus ir naujus atradimus. Šis filmukas moko džiaugtis ir vertinti tai, ką turi.