Filmai


A B C Č D E Ė F G H I Į J K L M N O P R S Š T U Ū V Z Ž X Q


2030 | 2018-07-24 | 3976

Aprašymas: Smalsutė Dora (angl. Dora the Explorer) – JAV animacinis serialas. Pagrindinė serialo herojė Dora Marquez – žavi aštuonerių metų ispanų kilmės mergaitė, kuri kasdien su savo geriausia drauge beždžionėle leidžiasi į smagius nuotykius, kaskart atrasdama kažką naujo ir savo atradimais dalindamasi su žiūrovais. Mažieji žiūrovai gali keliauti su Dora per džiungles, atogrąžų miškus, vandenynų pakrantes ir rūkstančius vulkanus. Serialas “Smalsutė Dora” ypatingas tuo, kad Dora įtraukia vaikus į savo žaidimus, o žaisdama kartu su jais moko naujų kalbų ir pačių įvairiausių naudingų dalykų, pavyzdžiui, kaip suskaičiuoti kokosus, kaip nepasiklysti, ką daryti pasimetus nuo tėvų.

2005 | 2017-06-09 | 3761

Aprašymas: Seras Kerolbumeris, siekdamas vesti princesę Silverbelę, nusprendžia apipilti ją dovanomis. Noredamas sužinoti, ko trokšta aikštingoji princesė, Seras pasiunčia savo dvarininką Holiberį iš jos pavogti Kaledinių dovanų sąrašą. Tačiau Holiberis apsirinka – vietoje prašyto sarašo nukniaukia Karaliaus kryžiažodžio atsakymus: „Kurapka kriaušėje?“, „Trys prancūziškos vištos?“, „Vienuolika šokančių damų?“. Kai Kalėdų išvakarėse Holiberis su visomis sąraše rastomis keistomis dovanomis atkeliauja pas princesę, įvykiai pasisuka toli gražu ne Kerolbumerio naudai…

2000 | 2017-06-07 | 3903

Senosios animacijos filmukas Kaip grybai su žirniais kariavo. Juokingas ir šmaikštus filmukas pasakoja apie karalių Baravyką, jo karalaitę ir pasipūtėlį žirnį. Žirnis buvo mandras ir pasipūtęs. Čia pat gyveno ir visa grybų šeimyna. Vieną dieną žirnis pareiškė, kad ims Baravyko karalaitę į žmonas. O jeigu ne tai bus karas. Šmaikštus filmukas, kuris išaukština nuolankumą, nuoširdumą ir paniekina puikybę, pasipūtimą, gobšumą.

2007 | 2017-06-09 | 3787

Aprašymas: Po incidento, kurio metu vos nežuvo Mažapėdžio senelė, Mažapėdis išmoksta visą eilę pamokų, dar jo rūšies dinozaurų vadinamų „patarimais“.

2030 | 2018-07-24 | 3189

Aprašymas: Shinzo – Japonijos animacinis serialas. Prieš 500 metų Žemėje vyko žmonių ir enteranų karas. Enteranai yra genetiškai modifikuoti padarai, sukurti iš gyvūnų, vabzdžių ir žmonių DNR, kad kovotų su žmoniją siaubiančiu virusu, bet veliau pasirodo, kad jie yra blogiukai. Nedidelė dalis jų turi galią tapti Hyper enteranais, kariais, geresniais už jų paprastą enterano formą. Enteranai laimėjo karą ir pervadino Žemę į Entera. Mergaitė Yakumo, paskutinis žmogus Enteroje, gavo fragmentą iš meteorito ir įgavo ypatingą galią. Jos tėvas, žinodamas tai ir tikėdamasis, kad ateityje tai duotų naudos žmonėms ir enteranams, paguldė ją į šaltą miegą, kaip jis buvo nusprendęs, 50-čiai metų. Bet kompiuterių veikimo sutrikimas pavertė tai į 500 metų. Dabar po tiek laiko atsikėlusi, Yakumo turi keliauti į Šinzo, kur guli raktas, padėsiantis sugražinti Enteroje taiką. Pakeliui prie jos prisideda trys enteranai (Mushra, Sago ir Kutal), kurie saugo ją kelionės metu.

2030 | 2018-07-24 | 4194

Aprašymas: Paslaptinga, mirti sėjanti epidemija ritasi per pasaulį, naikindama gyvybes, negana to mirę nuo šios ligos tampa gyvaisiais numirėliais, zombiais. Japonijoje, keli Fujimi Vidurinės mokyklos mokiniai ir mokyklos seselė susivienijo tam, kad nugalėtų save ir įstengtų išgyventi šią siaubingą žmonijos apokalipsę. Viskas prasidėjo po to, kai vienas mokytojas buvo įkastas užkrėstojo bandančio prasibrauti pro mokyklos vartus, neilgai trukus įkastasis tapo vienu iš infekuotųjų ir ėmė pulti kitus mokytojus, kurie po įkandimų taip pat užsikrėtė. Taip prasidėjo žaibiškai kruvina grandininė reakcija, kurios pasekoje visą mokyklą užliejo nevaldoma kraujo ir žiaurumo banga. Išgyventi pavyko tik tiems, kas nepasidavė bandos instinktui ir elgėsi apgalvotai, taip išvengdami įkandimų. Dabar jie tik maža grupelė bandanti išgyventi dideliam kraujo ištroškusiame pasaulyje…

2030 | 2018-07-24 | 4742

Aprašymas: Titanų medžioklė (angl. Attack on Titan) – Japonijos animacinis serialas. Erenas nori pamatyti platųjį pasaulį, tačiau prieš šimtmetį žmonijos patirtas siaubas neleis išsipildyti šiai vilčiai. Titanai- didžiuliai intelektu nepasižymintys padarai, kurių vienintelis tikslas yra ryti žmones, kartą jau beveik išnaikino populiaciją. Tačiau šioji nepasidavė ir jos likučiai pasatatė 50 metrų aukščio Sieną, kurios įveikti negalėjo niekas… iki šiol. Kaip iš niekur išdygęs Kolosas pralaužė vartus, o užplūdę Titanai Ereno akyse gyvą surijo jo motiną. Apimtas žvėriško įtūžio vaikas prisiekia atkeršysiąs. Taip prasideda Ereno, jo įseserės Mikasos bei ištikimo draugo Armino kova už žmonijos išlikimą. N-16

2000 | 2017-06-07 | 3622

„Įsimylėjęs debesis“ – tai filmukas vaikams iš nesenstančios animacijos lobyno. Įdomūs veikėjai, ramus siužetas, gražūs vaizdai, tačiau neapsieinama ir be klastos. Pasakos pabaigoje atsigavusi gamta ir prasminga kalba įrodo šio senosios animacijos lobio vertę. „Įsimylėjęs debesis“ – tai mažiesiems ir ne tik mažiesiems patiksiantis filmukas.

1982 | 2017-06-09 | 4042

Aprašymas: Pilno metražo animaciniame filme apie neįtikėtinus kosminius nuotykius sutiksime drąsią mergaitę Alisą, jos išsiblaškiusį tėvą–mokslininką, melancholišką kosmonautą Žaliąjį ir keistuosius draugus iš kitų planetų. Juosta sukurta pagal šedevru laikomą Kiro Bulyčevo apysaką „Alisos kelionės“.

1995 | 2017-06-09 | 4288

Aprašymas: Devintojo gimtadienio proga, berniukas gavo daug dovanų. Tik du dalykai jo visai nesužavėjo. Sena spintelė, kurią padovanojo brolis, ir geriausio draugo padovanota plastikinė indėno figūrėlė. Tačiau kaip tik šios dvi dovanos privertė gerokai nustebti.

2000 | 2017-06-07 | 3534

Pamokanti senosios animacijos filmukas vaikams ir tėveliams apie voverytę, kuri stengėsi padėti įkliuvusiam zuikeliui į lokio nelaisvę. Voverytė lakstė per mišką, kvietė barsuką, bebrą į pagalbą, tik mažosios pelytės jie nepasikvietė drauge. Nuėję prie lokio namų paaiškėjo, jog jis neketina nuskriausti zuikelio, o yra draugiškas miško žvėris. „Jis įkliuvo“-pasaka, vaizduojanti tikrąsias vertybes: draugystę, drąsą,meilę bei kovą už savo draugą.

2012 | 2017-06-09 | 3739

Aprašymas: Tikrojo Kryžiaus akademija ruošiasi svarbiam festivaliui, kuris vyksta kas 11 metų. Tuo metu, Okumura Rin buvo patikėta susitvarkyti su įsiutusiu Fantomo Traukiniu. Vykdant misiją, jis sutinka mažo berniuko išvaizdą turintį demoną.

1985 | 2017-06-09 | 4219

Aprašymas: Obeliksas vyksta į savo kaimą Galijoje. Tačiau jis yra susikrimsta dėl savo tikrosios meilės. Jo mylimoji yra su kitu. Netikėtai šie įsimylėjėliai yra pagrobiami romėnų. Asteriksas ir Obeliksas pasiryžę išgelbėti juos pavojingoje kelionėje…

2005 | 2017-06-09 | 3837

Aprašymas: Susikraukite kuprines, įsidėkite stovyklavimo įrangą, metas atsiliepti į Stiuarto Litlio gamtos šauksmą! Ieškodami smagių nuotykių, Litliai šįkart išsiruošia į gamtą – sumano surengti iškylą toli už miesto. Jie neapgalvoja tiktai vieno dalyko: gali būti, kad miške gyvena milžiniškas, nedoras žvėris! Kol Stiuartas iš ne itin malonaus skunko Ryko mokosi išgyvenimo miške pagrindų, baikštuolis Sniegius savo apsaugininku pasisamdo gatvės gyvenimo ragavusią katę Montę. „Stiuartas Litlis 3: gamtos šauksmas” – smagu, tarsi pačioje tikriausioje iškyloje!

2013 | 2017-06-09 | 3708

Aprašymas: Įsivaizduokite, kad jūs nepamenate kas nutiko prieš dvi valandas ir susivokiate lifte, kuris atvežė jus į barą. Barmenas įpila stiklinę ir sako, kad jūsų laukia žaidimas, kurio statymas – jūsų gyvybė. Pabėgti neišeis ir apmąstymams turite tik valandą, ką jūs darytumėte? Herojai priima akivaizdžiausią sprendimą ir nutaria surizikuoti. Paslaptingi anime „Mirtinas biliardas“ įvykiai supažindins žiūrovą su jaunuoliu ir pagyvenusiu vyru. Abu jie turi ką prarasti ir abu tiki, jog verti paskutinio šanso. Jiems tenka sulošti biliardą. Rodos paprastas pasiūlymas, bet tik ne filmo veikėjams. Viskas čia ne taip paprasta, kaip gali atrodyti. Šis puikus trumpametražis filmas pasakoja apie paprastus žmones ekstremalioje situacijoje. Čia atsiskleis veikėjų rūpesčiai, baimės, gerosios ir blogosios savybės.

2030 | 2018-07-24 | 3054

Aprašymas: Tadakunis, Hidenoris ir Jošitake yra mokiniai iš tik berniukų mokyklos. Šis pasakojimas tiesiog apie jų kasdienius gyvenimus, kaip mokinius. Laimėti krepšinio turnyrą? Surasti tikrąją meilę? Nieko panašaus čia nerasite. Ar tai būtų bereikšmis ginčas, kol triniesi su draugais, ar susitikimas su keistu bendradarbiu, bedirbant nepilną darbo dieną, ar tai pasitelkimas audringa fantazija, vėjuoto vakaro metu…